Liity verkostomme!

Kiina

Kazakstan ja Kiina allekirjoittivat sopimuksen kuparisulaton rakentamisesta

SHARE:

Julkaistu

on

Kazakstan ja Kiina allekirjoittivat sopimuksen 300,000 3 tonnia kuparia vuodessa valmistavan sulaton rakentamisesta Kazakstanin pääministerin Olzhas Bektenovin ja Kiinan Nonferrous Metal Miningin hallituksen puheenjohtajan Xi Zhengpingin tapaamisessa XNUMX. kesäkuuta, kertoi pääministerin lehdistöpalvelu.

Kolmenvälisen sopimuksen allekirjoittivat KAZ Minerals Smelting LLP, China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering and Construction Co., Ltd. (NFC) ja NFC Kazakhstan LLP.

Tehdas rakennetaan lähellä Aktogain kylää Abain alueelle. Sen rakentaminen luo klusterin, jossa yhdistyvät yksi maailman suurimmista kuparikaivoksista ja moderni kuparin sulatto. Hanke, jonka alustavat kustannukset ovat 1.5 miljardia dollaria, työllistää yli 1,000 2028 henkilöä, ja se on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden XNUMX loppuun mennessä.

Korkean teknologian yritys tulee olemaan maan suurin korkean jalostusarvon tuotteiden tuottaja. Kuparin sulatuksessa käytetyt teknologiat vastaavat maailman ympäristöstandardeja. 

Yritys vastaa kotimarkkinoiden kysyntään kuparia sisältävien raaka-aineiden ja kuparikatodin käsittelyssä, jota käytetään laajalti energiateollisuudessa, koneenrakennuksessa ja muilla teollisuuden aloilla. Suunnitelmissa on myös tuottaa jalostettua kultaa, hopeaa ja rikkihappoa. 

”Presidentti on asettanut tavoitteekseen kestävän talouskasvun. Uuden kuparisulaton rakentaminen on mittava teollinen hanke, joka lisää maassa louhitun kupariraaka-aineen prosessointia ja antaa suuren panoksen Kazakstanin talouteen”, Bektenov sanoi.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa