Liity verkostomme!

Kazakstan

Kazakstanin pääkaupunki isännöi kansainvälistä biologian olympialaista, joka esittelee globaaleja kykyjä

SHARE:

Julkaistu

on

Astanassa järjestetään 35. kansainvälinen biologian olympialainen (IBO) 7.-14. heinäkuuta, ja siihen odotetaan osallistuvan 350 koululaista 80 maasta. Yli 40 palkintoa on jaossa.

IBO on lukiolaisten huippukilpailu maailmanlaajuisesti ja sijoittuu koulutuksen merkittävimpiin tapahtumiin. Vuodesta 1996 lähtien Kazakstanin koululaiset ovat osallistuneet tähän tieteelliseen kilpailuun ja voittaneet kaksi kulta-, 20 hopea-, 54 pronssimitaalia ja 14 kunniakirjaa. Tänä vuonna Kazakstanin joukkuetta edustaa neljä koululaista.

Toisen asteen koulutustoimikunnan puheenjohtaja Kanibek Zhumashevin mukaan lukuvuoden alusta lähtien on tehty merkittävää valmistelutyötä, joka keskittyy kansainvälisen tason olympiatehtäviin, jotka kattavat biokemian, molekyylibiologian, bioinformatiikan, anatomian ja eläinfysiologian.

”Kazakstanin biologian olympiajoukkue valmistautuu tuleviin kilpailuihin harjoitusleireillä Daryn Centerissä. Tapahtuman puitteissa järjestetään mestarikursseja, seminaareja biologian olympialaisten ongelmien ratkaisemisesta ja tieteellis-käytännöllisiä konferensseja Kazakstanin opettajille maailmanlaajuisesti johtavien tiedemiesten toimesta", hän sanoi 8. helmikuuta pidetyssä tiedotustilaisuudessa Keskusviestintäpalvelussa.

Daryn Centerin johtaja Gazdembek Tursunov korosti, että olympialaisten isännöiminen Kazakstanissa merkitsee suurta kunniaa ja korostaa Kazakstanin koululaisten korkeaa tietämystä.

Investoinnit helpottavat kansainvälisten olympialaisten järjestämisen ja toteuttamisen rahoitusta sisältäen biologian laboratorion laitteiden, instrumenttien, tietokoneiden, multimediaresurssien, paino- ja interaktiivisten materiaalien sekä kalusteiden hankinnan osallistujille.

Mainos

Kansainvälisten olympialaisten järjestämisestä ja toteuttamisesta aiheutuvat kustannukset, mukaan lukien biologian laboratoriolaitteiden, instrumenttien ja kokeiden varusteiden, tietokoneiden, multimedialaitteiden, tulostus- ja interaktiivisten laitteiden, pöytien ja osallistujien tuolien hankinta, katetaan investoinneilla.

”Tapahtuman jälkeen laboratoriolaitteet luovutetaan erikoiskouluille opetusprosessin käyttöön. Vakiintuneiden kansainvälisten standardien noudattaminen olympialaisten aikana on ensiarvoisen tärkeää. Tapahtuma sijoittuu Nazarbajevin yliopistoon, jonka tekniset tilat täyttävät täysin olympiakierrosten suorittamisen standardit ja ehdot, Tursunov sanoi. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa