Liity verkostomme!

Bisnes

Uusi sysäys Freedom Holding Oyj:n kehitykseen

SHARE:

Julkaistu

on

Kazakstanissa toimiva Freedom Holding Corp. ilmoitti hallituksensa laajentamisesta. Holding kehittyy aktiivisesti uusilla lainkäyttöalueilla ja on tähän liittyen lisännyt hallitukseen henkilöitä, joilla on kokemusta kansainvälisten yritysten johtamisesta ja joilla on kokemusta globaaleista toiminnoista. He keskittyvät johtamis- ja riskienhallintajärjestelmien parantamiseen. Uusia jäseniä ovat Kairat Kelimbetov, Andrew Gamble ja Philippe Vogeler. Lisäksi entinen hallituksen jäsen Jason Kerr on nimitetty Chief Legal Officeriksi. Hän rakentaa Freedom Holding Corp.:lle yhtenäisen juridisen rakenteen ja vastaa säännösten noudattamisesta niissä maissa, joissa holdingyhtiö toimii.

Hallituksen laajeneminen kuvaa yhtiön uutta lähestymistapaa. Äskettäin Timur Turlov, Freedom Holding Corp.:n perustaja ja toimitusjohtaja, puhui rahansiirroista. Hän selitti yrityksen pankin esimerkkinä, miksi tämä prosessi on niin monimutkainen ja resursseja vaativa. ”Olemme pankissamme tehneet parhaamme tarjotaksemme asiakkaillemme kaikki mahdolliset siirtoskenaariot, vaikka tämä prosessi monimutkaistuu vuosi vuodelta. Toteutamme rahansiirrot tengessä omatoimisesti; juaneina Kiinan keskuspankin kautta; dirhamissa Mashreq Bankin kautta; euroissa Rietumu Bankan kautta ja ruplissa Cifra Bankin kautta. Voimme myös lähettää dollareita Kiinaan suorien vastaavien suhteidemme ansiosta muihin pankkeihin, mutta tämä on mahdollista vain kazakstanilaisten yritysasiakkaiden saatavilla olevien palveluiden puitteissa”, hän kirjoitti blogissaan.

Vapauden universumi

Freedom Bank neuvottelee parhaillaan suurten yhdysvaltalaisten rahoitusorganisaatioiden kanssa, jotka voivat käsitellä dollaritapahtumia yksittäisille asiakkaille.

Vaikka tällä palvelulla ei ole käytännön merkitystä Kazakstanin pankille, koska nämä liiketoimet eivät ole kannattavia, se vaikuttaa Freedom Bankin yleiskuvaan. Tällaisten maksujen suorittamiseksi yrityksen on palkattava joukko vaatimustenmukaisuuden asiantuntijoita, joiden on analysoitava asiakkaan profiili ja hänen tulolähteensä varmistaakseen, että tapahtuma ei riko kansainvälistä laitonta rahanpesua koskevaa lakia. Siitä huolimatta Freedom Bankin johtajat uskovat, että sen asiakkailla tulisi olla mahdollisuus lähettää ja vastaanottaa dollarimääräisiä rahasiirtoja paitsi Kazakstanissa myös muissa maissa. Tästä syystä pankki on valmis lisäkustannuksiin.

Jos katsot tätä Freedomin rahoituspalvelujen ekosysteemistä, näet liikkeessä selkeän logiikan. Freedom Bank on osa järjestelmää, jonka keskeisenä tavoitteena on laajentaa, ei kaventaa, yli viiden miljoonan asiakkaansa taloudellisia rajoja. Pankki lanseerasi maaliskuussa SuperAppin, johon on koottu kaikki Freedom Holding Oyj:n palvelut yksityisasiakkaille. Pankkipalveluiden ohella sovelluksen käyttäjät saavat käyttöönsä erilaisia ​​vakuutustuotteita ja välitystilin muun muassa Kazakstanin osakemarkkinoilla ja johtavissa kansainvälisissä pörsseissä tapahtuvaa kauppaa varten. Viimeisimmän talousraportin (ajanjaksolta lokakuusta joulukuuhun 2023) mukaan ekosysteemi ansaitsi 359 miljoonaa dollaria, joista 140.2 miljoonaa dollaria Freedom Bankilta, 94.07 miljoonaa dollaria Freedom Life and Freedom Insurancelta ja 96 miljoonaa dollaria kansainväliseltä välitysyhtiöltä Freedom Finance Globalilta. .

Yhtä lupaavaa yritystä odotetaan tulevan edellä mainittujen yritysten joukkoon muutaman vuoden sisällä. Joulukuussa 2023 yhtiö laski onnistuneesti liikkeelle viisivuotiset joukkovelkakirjalainat, joiden kuponkikorko on 12 % (maksettu kahden ensimmäisen vuoden aikana). Tuolloin yhtiö keräsi 200 miljoonaa dollaria, joka on varattu Freedom Telecomin infrastruktuurin kehittämiseen, uuteen teleoperaattoriin, jonka odotetaan nousevan johtavaksi viestinnän, laajakaistaisen Internet-yhteyden ja pilvitietojen tallennuksen alalla. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi yhtiö laskee valokaapelia (jopa 300,000 XNUMX kilometriä), asentaa tukiasemia suuriin kaupunkeihin ja ostaa tietojenkäsittelykeskuksia.

Mainos

n sinuaRahoitus ilman rajoja

Freedom Holding Corp. laajentaa läsnäoloaan Keski-Aasian lisäksi myös vanhassa ja uudessa maailmassa. Yhdysvalloissa yhtiön kokonaan omistama tytäryhtiö Freedom Capital Markets toimii vakuutuksenantajana ja neuvoo amerikkalaisia ​​yrityksiä pääomamarkkinoille pääsyssä listautumisannin ja jälkiannin kautta. Yhtiön Euroopan-divisioona palvelee kymmeniä tuhansia yksityissijoittajia. Yleisesti ottaen yrityksellä on yli 100 edustustoa ympäri maailmaa.

Freedom Holding Corp. on julkisesti noteerattu yhtiö, jonka osakkeet, joita käydään kauppaa tunnuksella FRHC, ovat kaikkien sijoittajien saatavilla Nasdaqissa. Yhtiö listautui pörssiin syksyllä 2019 ja sen jälkeen sen osakekurssi on noussut yli kuusinkertaiseksi. Wall Street arvioi kazakstanilaisen yrityksen arvoksi 4.5 miljardia dollaria, mikä tekee siitä yhden IVY:n suurimmista rahoitusyhtiöistä ja sen perustajan Timur Turlovin, yhden maailman rikkaimmista ihmisistä.

Rahoittajan asenne omaisuuteensa on kuitenkin melko rauhallinen. Hän pitää omaisuuttaan vain työkaluna tehdä ympärillään olevasta maailmasta parempi paikka. "Aion elää elämääni tavalla, jossa voisin sanoa: "Olen tehnyt kaikkeni tehdäkseni maastani paremman paikan", hän sanoi haastattelussa Exclusive Magazine -lehdelle YouTubessa. Liiketoiminnan lisäksi Turlov on myös Kazakstanin shakkiliiton presidentti ja Kazakstanin ja Keski-Aasian historialle omistetun Qalam-verkkoprojektin perustaja. Maaliskuussa tiedotusvälineet uutisoivat, että Freedom Holding Corp. tukisi uuden koulutusrakennuksen rakentamista SDU-yliopistolle, mikä on vain yksi monista Kazakstanin kestävään kehitykseen ja sen kansalaisten potentiaalin edistämiseen tähtäävistä aloitteista.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa