Liity verkostomme!

Kazakstan

Keski-Aasian, Mongolian ja Karibian valtioiden suurlähettiläät pitivät ensimmäisen kokouksen Brysselissä

SHARE:

Julkaistu

on

Belgiaan akkreditoidun Keski-Aasian ja Mongolian suurlähettiläsryhmän aloitteesta pidettiin Keski-Aasian, Mongolian ja Karibian suurlähettiläsryhmän diplomaattisten edustustojen päälliköiden ensimmäinen yhteinen epävirallinen tapaaminen. Tapaamisen tarkoituksena oli vaihtaa kokemuksia kaupan ja talouden sekä sektorikohtaisten kumppanuuksien laajentamisesta sekä alueiden välisten ja alueiden välisten siteiden rakentamisesta.

Kazakstanin Belgian-suurlähettilään Margulan Baimukhanin mukaan alueiden maantieteellisestä syrjäisyydestä huolimatta Keski-Aasian ja Karibian mailla on samanlainen asema globaalin vuoropuhelun ja kansainvälisen turvallisuuden vahvistamisessa, mikä on tärkeä ehto taloussuhteiden syventämiselle.

Kazakstanin diplomaatti puhui tapaamisen aikana sijoitustavoimista ja työkaluista, joiden avulla ulkomaiset sijoittajat voivat kehittää toimintaansa Kazakstanissa. Erityistä huomiota kiinnitettiin Keski-Aasian alueen kuljetus- ja logistiikkapotentiaalin laajentamiseen. Tässä yhteydessä todettiin EU:n kasvava rooli ja kiinnostus Keskikäytävän kehittämiseen. Lisäksi osapuolet keskustelivat Keski-Aasian maiden ja Mongolian yhteistyön prioriteeteista Euroopan unionin toimielinten kanssa.

Kuten kokouksen osallistujat totesivat, Keski-Aasian maiden ja Mongolian bruttokansantuote on tänään yhteensä 430 miljardia euroa, ja näiden maiden kasvava nuori sukupolvi voi lähestyä 100 miljoonan ihmisen tasoa vuoteen 2050 mennessä. Vuonna 2023 alueiden sisäinen kauppa Keski-Aasia oli yhteensä 11 miljardia euroa.

Karibian aluekoordinaattorin puolesta puhunut Jamaikan suurlähettiläs Simone Betton-Nayo hahmotteli EU:n ja Karibian suhteiden tärkeimmät saavutukset ja suunnitelmat sekä yhteisen ulkopolitiikan kiireellisimpiä eurooppalaisia ​​alueita. Diplomaatti korosti, että heidän alueensa tekee yhteistyötä EU:n kanssa kolmella pääalueella, mukaan lukien yhteistyö Afrikan Karibian ja Tyynenmeren valtioiden järjestössä (OACPS), Latinalaisen Amerikan ja Karibian valtioiden yhteisössä (CELAC) ja talouskumppanuudessa.

Symone Betton-Nayo totesi, että toinen EU-CELAC-huippukokous pidettiin Brysselissä vuonna 2023. Jamaikalainen diplomaatti aikoo jakaa kokemuksiaan ilmasto-, innovaatio-, humanitaarisen ja kaupan vuoropuhelun edistämisestä Keski-Aasian kumppaneiden kanssa.

Mainos

Osallistujat käsittelivät myös viisumiasioita, lentojen määrän lisäämistä ja lentomaantieteen laajentamista, matkailua, koulutusta, digitalisaatiota, erityisesti sähköisen hallinnon hankkeiden toteuttamista, kulttuurista ja humanitaarista vuorovaikutusta, EU:n kanssa käytävää vuoropuhelua. demokraattisten instituutioiden vahvistaminen, liikesuhteiden luominen jne.

Kokouksen jälkeen osapuolet sopivat jatkavansa sisällöllistä vuoropuhelua Keski-Aasian, Mongolian, Karibian ja EU:n välisen kokonaisvaltaisen vuorovaikutuksen vahvistamiseksi.

Euroopan unioni on yksi Karibian alueen suurimmista kauppakumppaneista. Vuonna 2023 EU:n ja Karibian välinen tavarakauppa oli yhteensä 8 miljardia euroa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa