Liity verkostomme!

Kazakstan

EBRD auttaa Kazakstania modernisoimaan ja kehittämään kaivosteollisuuttaan

SHARE:

Julkaistu

on


Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki (EBRD) ja Kazakstan yhdistävät voimansa tukeakseen kansallisen kaivosalan modernisointia ja kehittämistä. Ne tekevät yhteistyötä toimissa, jotka voivat edistää alan parempaa hallintoa, avoimuutta ja sääntelyä parhaiden kansainvälisten standardien ja käytäntöjen mukaisesti.

Yhteisymmärryspöytäkirja (MoU), jonka allekirjoittivat Kazakstanin teollisuus- ja rakennusministeri Kanat Sharlapaev ja EBRD:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Jürgen Rigterink, johtaa nykyaikaisempaan ja kehittyneempään järjestelmään ja lähestymistapaan geotieteellisten asiakirjojen, kuten karttojen ja tietojen, tallentamiseen, käsittelyyn ja levittämiseen.

Yhteisymmärryspöytäkirja, jonka allekirjoittamiseen osallistui Euroopan komission varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis, on tärkeä osa EU:n ja Kazakstanin kriittisten raaka-aineiden etenemissuunnitelmaa ja osa niiden strategista kumppanuutta. 

Yhteisymmärryspöytäkirjan mukaisesti EBRD ja Kazakstan pyrkivät edelleen kehittämään kaivosalan oikeudellisia ja sääntelypuitteita. Osapuolet pyrkivät myös parantamaan teollisuus- ja rakennusministeriön valmiuksia hyväksyä, toteuttaa, valvoa ja valvoa alakohtaista sääntelyä.

EBRD:n ensimmäinen varajohtaja Jurgen Rigterink sanoi: "Tämä yhteisymmärryspöytäkirja on osa pankin lähestymistapaa kriittisten raaka-aineiden vastuulliseen etsintään ja louhintaan. Se on yhdenmukainen EBRD:n kanssa kaivosstrategia osakkeenomistajat ovat äskettäin hyväksyneet."

EBRD aikoo lisätä investointeja vihreän siirtymän kriittisten raaka-aineiden louhintaan, tuuliturbiinien, aurinkopaneelien, litiumioniakkujen ja sähköautojen akkujen, vetomoottoreiden, lämpöpumppujen ja vastaavien laitteiden valmistukseen. Nämä raaka-aineet on tuotettava ympäristöystävällisesti, kestävästi, kimmoisasti ja kiertävästi.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa