Liity verkostomme!

terveys

WHO myöntää 1.8 miljoonaa dollaria Kazakstanin terveydenhuoltoon

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Maailman terveysjärjestö (WHO) myöntää 1.8 miljoonaa dollaria Kazakstanin terveydenhuollon kehittämiseen Kazakstanin terveysministeriön ja WHO:n Euroopan toimiston välisen kaksivuotisen yhteistyösopimuksen mukaisesti WHO:n Euroopan aluekomitean 73. istunnossa 25. lokakuuta. Astana. Kazakstanin terveysministeri Azhar Giniyatin mukaan varat suunnataan asiantuntija-, metodologiseen ja tekniseen tukeen lääketieteen ammattilaisten valmiuksien parantamiseksi, äitien, vastasyntyneiden, lasten ja nuorten terveyden suojelemiseksi, syövän ja ei-tarttuvien tautien torjumiseksi, HIV, AIDS ja tuberkuloosi.

Rahoitusta käytetään myös lääkintähenkilöstön kouluttamiseen ja tiedotuskampanjoiden toteuttamiseen muun muassa terveydenhuollon aloilla. Giniyat pani merkille äskettäin pidetyn perusterveydenhuollon maailmanlaajuisen konferenssin merkityksen, joka nosti esiin tarpeen lisätä investointeja keskeisten perusterveydenhuollon palvelujen laajentamiseen, jotta kansalaisille voidaan varmistaa tasapuolinen pääsy sairaanhoitoon. WHO:n Euroopan aluejohtaja Hans Kluge kehui presidentti Kassym-Jomart Tokajevin ehdotusta perustaa perusterveydenhuollon ystävämaiden koalitio, koska monilla mailla ei ole asianmukaisia ​​hallintataitoja.

"Maat, joissa perusterveydenhuollon taso on korkea, ovat osoittaneet parhaat tulokset väestön suojelemisessa sitten COVID-19-pandemian", hän sanoi ja huomautti, että presidentin aloitetta käsitellään Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksen kokouksessa ensi vuonna. Kluge arvosti suuresti Kazakstanin terveydenhuollon digitalisoinnin tasoa, mikä auttaa ratkaisemaan alan henkilöstöpulaa. Hän korosti myös psykologien sisällyttämistä perusterveydenhuollon tiimeihin ja tunnustaa mielenterveyden "uudeksi globaaliksi pandemiaksi".

Kluge toisti rokotusten tärkeyden koronaviruspandemian mahdollisen uusiutumisen varalta ja rohkaisi maita jakamaan ja vaihtamaan rokotteita. Hän toisti Tokajevin sanoja, että WHO on ainoa virasto, joka koordinoi maailmanlaajuisia kansanterveyskysymyksiä, ja ilmaisi luottamusta parempaan varautumiseen mahdollisiin maailmanlaajuisiin epidemioihin tulevaisuudessa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa