Liity verkostomme!

Kazakstan

Freedom Holding laajentaa ekosysteemiään lisäämällä siihen teleyrityksen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Freedom Holding on sijoittajien tunnettu brändi. Holdingin pääkonttori sijaitsee Almatyssa, Kazakstanissa, ja se tarjoaa sijoituspalveluita koko IVY-alueella (ja joillakin muilla markkinoilla). Yhtiö on listattu amerikkalaisessa pörssissä ja sen markkina-arvo on noin 5.2 dollaria miljardi. Freedom Holding kehittyy jatkuvasti ja muutaman viime kuukauden aikana on tapahtunut useita mielenkiintoisia tapahtumia. Mitä meidän pitäisi tietää Freedomin liiketoiminnasta, sen näkymistä ja tuloksesta?

1. Freedom Financen pääkonttori on ollut Kazakstanissa vuosia, ja se kehittää parhaillaan ekosysteemiään. Yhtiö toimi aiemmin Venäjällä, mutta poistui Venäjän markkinoilta vuonna 2022. Vuoden 2023 alussa Venäjän viranomainen hyväksyi kaupan ja holding-yhtiön välitys- ja pankkitoiminta Venäjällä onnistui myyty. Poistuessaan Venäjän markkinoilta holding raportoi 104.2 miljoonan dollarin tappiot. Myöhemmin nämä tappiot pienenivät 12.4 miljoonalla dollarilla yhtiön tilinpäätöksen mukaan.             

On syytä huomata, että monet venäläiset asiakkaat ovat säilyttäneet luottamuksensa Freedomiin ja siirtyneet jopa Kazakstanin lainkäyttöalueelle, joka on varsin ystävällinen venäläisille sijoittajille. Kazakstanin rahoitusinfrastruktuuri on avoin asuvien. Niin kauan kuin he läpäisevät tarvittavat vaatimustenmukaisuusmenettelyt, he voivat käydä kauppaa kansainvälisillä markkinoilla. Sillä ei ole väliä, ovatko he päteviä vai ei-päteviä sijoittajia. He kaikki voivat käydä kauppaa suurten yritysten tai rahastojen osakkeilla.

2. Kazakstanissa Freedom Holding on rahoitusalan edelläkävijä ja hyvä esimerkki sosiaalisesti vastuullisesta liiketoiminnasta. Yritys on tunnettu korkeasta ammatillisesta tasostaan ​​välitys-, pankki- ja vakuutuspalveluissa (kaikki ne ovat digitalisoituja). Se tukee myös ympäristö- ja sosiaalisia hankkeita, kuten juniorijalkapalloa ja shakkia.

Holdingin perustajan Timur Turlovin arvioiden mukaan yhtiö on jo investoinut yli 100 miljoonaa dollaria lupaaviin startup-yrityksiin Kazakstanissa. Esimerkiksi Freedom on investoinut Chocoon, maan suurimpaan ei-pankkien verkkopalveluiden ekosysteemiin, ja Arbuz.kz-verkkokauppaan (vuonna 2022 startup tuli Yhdysvaltain markkinoille Pinemelon-brändillä). Holding osti myös PayBox-maksujärjestelmän, joka myöhemmin muutettiin Freedom Payksi. Yritys suunnittelee nyt supersovelluksen luomista, joka yhdistää kaikki sen palvelut.

Kun Freedom hankkii startup-yrityksiä, se ei tarkoita, että se haluaa tehdä voittoa myymällä niitä edelleen. "Tiedän, että aina kun ostamme osuuden uudesta projektista, aiomme pitää sen hallussaan vuosia. Siirrymme liiketoimintaan avataksemme sen potentiaalin täysin. Minulla on suuri portfolio projekteja, joihin olen sijoittanut henkilökohtaisesti ja ne kazakstanilaiset. startupit, joihin yrityksemme on investoinut luodakseen ainutlaatuisen ekosysteemin. Minun on ymmärrettävä startupin tiimin jäsenet, sen liikeidea, markkina-asema ja keskeiset näkymät. Lisäksi minun pitäisi tietää, mitä voin tehdä edistääkseni yrityksen kehittämistä En ole kiinnostunut kaatamaan rahaa startup-yritykseen myydäkseni sen vain kuukaudessa tai kahdessa. Tämä ei ole minun tarinani", Turlov sanoi.

Yrityksen periaatteet ovat tietysti yhtä tärkeitä kuin sen omistajan visio. Vuodesta 2012 perheensä kanssa Kazakstanissa asunut Turlov sai maan kansalaisuuden viime vuonna. Hän panostaa aktiivisesti erilaisiin liiketoimintaprosesseihin ja julkisiin aloitteisiin. Hän luottaa täysin maan tulevaisuuteen. "Jatkamme yhteistyötä maailman kanssa, houkuttelemme uusia teknologioita ja parhaita ammattilaisia; meistä on tulossa turvallinen satama, jossa ihmiset voivat työskennellä, kasvattaa lapsia ja rakentaa tulevaisuuttaan", hän sanoi. Tämän vuoden alusta Turlov on toiminut Kazakstanin shakkiliiton puheenjohtajana. Hän ei epäile, että Kazakstanilla tulee olemaan ratkaiseva rooli tässä lajissa maailmanlaajuisesti. Keväällä liitto järjesti Astanassa FIDE-maailmanmestaruuskilpailut ja kesällä Aktaussa pidetyn koululaisten shakkiturnauksen. "Tämä on minulle haaste, koska minulla ei ollut kokemusta julkisen organisaation johtamisesta. Tämä ei ole bisnes, se toimii eri tavalla. Minulle on kuitenkin henkilökohtaisesti tärkeää ymmärtää, voinko olla hyödyllinen, toimia tehokkaana johtajana shakkiliiton ja osallistua tämän urheilulajin kehitykseen", Turlov korosti.

Mainos

3. Vaikeista ajoista huolimatta Turlovin omistus kasvaa tasaisesti. Nykyään Freedom Holding toimii 16 maassa. Viimeisimmän 1. huhtikuuta 2022 alkavan ja 31. maaliskuuta 2023 päättyvän tilikauden raportin mukaan yhtiön nettotulos nousi 58 % ja oli 205 miljoonaa dollaria eli 3.50 dollaria per vuosi. osake.

Tänä aikana omistus ansaitsi 795.7 miljoonaa dollaria, mikä on 105.9 miljoonan dollarin kasvu (+15 %) verrattuna viime vuoden 689.8 miljoonan dollarin liikevaihtoon. 31 asiakastilien määrä oli 2023 370,000.

Yhtiö on myös aktiivisesti mukana kehittämässä liiketoimintaansa Yhdysvalloissa. Holding osti vuonna 2020 Prime Executions -välitysyhtiön, joka helpottaa Freedom Holding -asiakkaiden pääsyä amerikkalaisten pörssien listautumisiin. Vuonna 2023 Freedom sai päätökseen kaupan investointipankin ostamisesta Maxim ryhmä ja LD Micro, itsenäinen resurssi mikrokorkkitilassa Pohjois-Amerikassa.

Freedom Holding Corp.:n toimintaa säätelee US Securities and Exchange Commission (SEC), kun taas S&P Global Ratings on Rated yritys osoitteessa "B-". Vuonna 2022 holding aloitti yhteistyön uuden tilintarkastajansa kanssa, joka on yksi neljästä suuresta.

4. Freedom Telecom on hiljattain liittynyt Freedomin palveluekosysteemiin. Freedom-brändi yhdistää tähän mennessä ainutlaatuisia ratkaisuja, kuten digitaalisia asuntolaina- ja autolainoja tarjoavan pankin, välitysyhtiön, vakuutusyhtiön, telekaupat, verkkopalvelun Ticketonin ja nyt tietoliikenteen operaattori.

"Olemme päättäneet uskaltaa ja löytää ratkaisun yhteen maamme suurimmista ongelmista, ei vain valittaa siitä. Haluamme tarjota internetyhteyden kaikille eri puolilla maata. Tämä on tänään uusi perustuote. Haluamme tehdä ero ja nostaa Kazakstanin kiinteän ja mobiilin internetin laatua edistämällä 5G-standardeja. Tällä tulee olemaan moninkertainen vaikutus kansantalouteen julkisen sektorin palveluiden digitalisoitumisen, terveydenhuoltojärjestelmän (telelääketiede), koulutus jne.", Turlov sanoi. Tämän seurauksena työn tehokkuus ja elämänlaatu nousisivat merkittävästi. Tämä on uuden yrityksen Freedom Telecomin missio, liikemies korosti.

Freedom Holdingin johtaja ei epäile, että uusien liikennekanavien kehittäminen lisää digitaalisten palveluiden kysyntää, mikä puolestaan ​​lisäisi langattoman viestinnän markkinoiden kapasiteettia. "Tämä on pointti. Se on kuin syvän sininen valtameri meille, valtava markkinarako Freedom Telecomille", Turlov sanoi. Yrityksellä on jo yhdeksän konttoria valtakunnallisesti ja yli 1,000 yritysasiakasta (b2b).

5. Freedom Holdingin osakkeen arvo NASDAQissa on kuusinkertaistunut sen ensimmäisen listautumisen jälkeen. Alkuperäisen listauksen yhteydessä Yhdysvalloissa lokakuussa 2019 holding-yhtiön osakkeiden vaihtohinta oli 14.40 dollaria. Nyt yhdellä osakkeella vaihdetaan 90 dollaria. Suuren osan tästä ilmiömäisestä kasvusta tuki edellä mainittu yrityksen muutos. ""Hallitsen 71 % holdingin osakkeista, kun taas loput noin miljardin dollarin arvoiset osakkeet käydään kauppaa avoimilla markkinoilla. Mielestäni on turvallista sanoa, että liiketoimintamme, varsinainen yhtiömme on muuttunut merkittävästi viime vuosien aikana ja se ei ole sama kuin se oli useita vuosia sitten", Turlov sanoi.

Viime kuussa tapahtuneen karhuhyökkäyksen yritystä vastaan ​​oli ilmeisesti tarkoitus pudottaa Freedomin osakkeita. Hyökkäys kuitenkin epäonnistui ja sen sijaan osakkeen arvo nousi. Tämä tapaus oli varsin jännittävä ja voit lukea siitä yksityiskohtaisesti tätä. Lyhyesti sanottuna: Hindenburg Researchin tunnetut shortsit myyjät julkaisivat kielteisen raportin FRHC:stä, joka syytti yritystä sanktioiden rikkomisesta ja silmän sulkemisesta epäilyttäviltä asiakkailta ja transaktioista.

Tämän "raportin" oli tarkoitus herättää pelkoa Freedom Holdingin sijoittajissa, mutta se epäonnistui perusteellisen raportti riippumattoman tilintarkastajan toimesta, joka julkaistiin osana Freedomin vuosikertomusta. Tilintarkastajat ovat tarkastaneet perusteellisesti tilan vaatimustenmukaisuusmenettelyt asiakkaan käyttöönoton ja seurannan aikana.

"Jos päätämme hyväksyä asiakkaan rahat, käytämme aikamme tarkistaaksemme näiden rahojen alkuperän perusteellisesti varmistaaksemme, etteivät ne kuulu sanktioiden kohteena oleville henkilöille. Ja jos tilinpäätöksemme, jossa paljastimme kaikki liiketoimintamme näkökohdat, nähtiin epäilyttävänä, emme koskaan saisi näin myönteistä tilintarkastuskertomusta", liikemies sanoi. Tilintarkastajat vahvistivat saldotilin lisäksi, että holding-yhtiön asiakkaat ovat todellisia ja sen tariffit voivat tuottaa tehokkaasti tuloja.

Tämän seurauksena kaikki lyhyet positiot, jotka "karhut" avasivat ennen Hindenburgin raportin julkistamista, suljettiin paniikissa, koska Freedomin osakkeista ei myyty yhtään ulos. Lyhyiden positioiden sulkemisen taustalla omistuksen osakkeiden hinta nousi yli 100 dollaria osakkeelta. Toisin sanoen Hindenburgin ohjaama "karhun" hyökkäys muuttui voitoksi Freedomille. Mielenkiintoista on, että Freedom Holdingin omistaja on aina rauhallinen, kun joku hyökkää hänen yrityksensä tai maineensa kimppuun. "Jatkamme liiketoimintamme kehittämistä", Turlov yleensä sanoo tällaisissa tilanteissa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa