Liity verkostomme!

Kazakstan

Kazakstanin uusi parlamentti voisi tuoda vihreään energiaan ja harvinaisiin maametalliin sijoituksia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ekologia- ja luonnonvaraministeri Zulfiya Suleimenova puhui Kazakstanin energiamuutoksesta

Kazakstan järjesti kansainvälisesti valvotut Kazakstanin parlamentin alahuoneen Mazhilis-vaalit 19. maaliskuuta suurten perustuslakiuudistusten jälkeen, mikä useimpien tarkkailijoiden mukaan on tärkeä askel kohti Keski-Aasian kansan poliittisen kulttuurin demokratisoimista.

Tammikuussa 2022 poliittista järjestelmää ravisuttaneiden tappavien mellakoiden jälkeen Kazakstan on vastannut toteuttamalla tärkeitä uudistuksia, mukaan lukien perustuslain muuttaminen ja poliittisten puolueiden rekisteröintisääntöjen ja vaalilain käyttöönotto. Myös Mazhilisiin pääsykynnystä on alennettu 5 prosenttiin, ja naisille, nuorille ja erityistarpeita tarvitseville on asetettu 30 prosentin kiintiö. Nämä luvut ylittävät puoluelistoja, mutta myös mandaattien jaon, jotta varmistetaan kaikkien Kazakstanin ryhmien laajempi edustus parlamentissa.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön tarkkailijat sanoivat, että parlamenttivaalit tuovat Kazakstania lähemmäksi kansainvälisten standardien mukaisten vaalien järjestämistä. Järjestö eli Etyj suhtautui myönteisesti parannuksiin, mukaan lukien vaalilakiin liittyvät parannukset, mutta totesi, että kansalaisten perusvapauksien suojelemiseen tarvitaan edelleen huomiota.

ETYJ – maailman suurin alueellinen turvallisuuspainotteinen hallitustenvälinen järjestö, jonka mandaattiin kuuluu asevalvonnan valvonta, ihmisoikeuksien edistäminen, lehdistönvapaus sekä vapaat ja rehelliset vaalit – haluaa myös jokaisen äänestyspaikan tulosten julkistamisen. julkisesti tulevissa vaaleissa.

Laajemmat seuraukset

Monille nämä vaalit tarjoavat Kazakstanille ikkunan nopeuttaa sen vaalijärjestelmän laajaa uudistamista ja samalla vahvistaa entisestään nykyisen hallituksen esittämää kansallista demokratisointimandaattia, varaulkoministeri Roman Vassilenko sanoi maan pääkaupungissa Astanassa 16.

Mainos

”Uuden eduskunnan osalta heitä pyydetään tarkistamaan useita tärkeitä lakeja ennen tämän vuoden loppua… mukaan lukien uudet vero- ja sosiaalilainsäädäntö (turvalaki), mutta verolaki liittyy suoraan siihen, miten markkinat toimivat. tehdä työtä. Hallituksen suunnitelmana on jatkaa verohallinnon vapauttamista – virtaviivaistamista – entistä suotuisamman ympäristön luomiseksi sekä kotimaiselle että ulkomaiselle liiketoiminnalle”, Vasilenko sanoi.

Uusi Kazakhstan etsii uusia energiaratkaisuja

Ekologia- ja luonnonvaraministeri Zulfiya Suleimenova sanoi odottavansa kovia ja dynaamisia keskusteluja maan uudessa parlamentissa.

”Olin ennen kansanedustaja. Nyt käydään erittäin dynaamisia keskusteluja (menee). Monimuotoisempi eduskunta merkitsee uusien näkökulmien tuomista eduskuntaan ja lainsäädäntöprosessiin. Olemme innoissamme. Odotamme innolla työskentelyä uuden parlamentin kanssa", 32-vuotias poliitikko kertoi NE Globalille 17. maaliskuuta.

Astana toivoo saavuttavansa hiilineutraaliuden vuoteen 2060 mennessä

Suleimenova kertoi NE Globalille, että Kazakstan aikoo jatkaa hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, energian siirtymistä ja vihreää vetyä.

"Olemme hyväksyneet strategian siirtymisestä hiilineutraaliuteen vuoteen 2060, ja se olisi mahdollista periaatteessa luopumalla asteittain – toivottavasti kokonaan luopumalla vuoteen 2060 mennessä – kivihiilestä… ja siirtymällä kohti uusiutuvaa energiaa", hän sanoi kommenteissaan ennen lähtöään. New Yorkiin YK:n vesikonferenssiin. "Kazakstan haluaa olla osa ratkaisua."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa