Liity verkostomme!

Kazakstan

Kazakstanin irtautumisäänestykset asettivat hallitsevan puolueen vaalivoiton tielle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kun äänten laskeminen on vielä kesken, Kazakstanissa kolme suurta poistumisäänestystä asettivat Amanat-puolueen mukavaan voittoon maan uuden perustuslain nojalla valtaa saaneessa parlamenttivaaleissa. Ennustetut tulokset viittaavat myös vilkkaaseen, joskin jakautuneeseen oppositioon uudessa Mazhilisissa, kirjoittaa poliittinen toimittaja Nick Powell.

Sekä poliittisen puolueen perustamista että vaalikampanjaa huomattavasti helpottavien perustuslakiuudistusten jälkeen näyttää siltä, ​​että useimmat kazakstanilaiset äänestäjät ovat pitäneet kiinni Amanat-puolueesta, jota aiemmin johti presidentti Kassym-Jomart Tokajev. Hän erosi puolueesta viime vuonna osana uudistuksia, jotka siirsivät Kazakstanin pois superpresidenttihallinnosta presidentti-parlamenttijärjestelmään.

Amanatin kolmen eri poistumiskyselyn mukaan Amanatin prosenttiyksikkö on 54 %. Viime vuoteen asti Nur Otanina (Säteilevä Isänmaa) tunnettu Amanat (Sitoutuminen) merkitsee presidentti Tokajevin kehotusta koko puolueen uudistamiseen. Näyttää siltä, ​​että se on onnistuneesti sopeutunut uuteen poliittiseen ilmapiiriin. Se on laaja poliittinen liitto, ja sen voitto viittaa siihen, että nyt toteutetaan laajempi poliittinen ja taloudellinen liitto.

Sosiaalidemokraattinen Auylin kansandemokraattinen puolue, joka on osallistunut edellisiin Mazhilis-vaaleihin voittamatta yhtään paikkaa, on tiellä toiselle sijalle. Kaikki kolme exit gallupia antavat sille 10 % tai 11 %. Aq jol -demokraattinen puolue ja kansanpuolue ovat myös matkalla tyhjentämään Mazhilisiin pääsyyn vaadittavan 5 %:n kynnyksen, ja myös kansallissosiaalidemokraattinen puolue todennäköisesti selviää vain rajan yli.

Uuden eduskunnan poliittinen keskustelu koskee todennäköisesti enemmän uudistuksen tahtia kuin sen suuntaa. Vihreä Baytaq-puolue ei ehkä ole saanut tarpeeksi ääniä. Se tukee myös laajasti presidentin uudistuksia, mutta toivoi saavansa lisää tukea maassa, joka on kokenut kaksi suurta ekologista katastrofia, joista toinen on aiheutunut Neuvostoliiton aikaisista ydinkokeista ja toinen entisen Neuvostoliiton veden ohjaamisesta Aralmerestä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa