Liity verkostomme!

Kazakstan

Kiinan presidentti tukee Kazakstanin sisäisiä uudistuksia ja ulkopoliittista asennetta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kiinan presidentti Xi Jinping on ollut Kazakstanissa ensimmäisellä ulkomaanvierailullaan lähes kolmeen vuoteen. Hänen kahdenväliset keskustelunsa presidentti Kassym-Jomart Tokajevin kanssa symboloivat heidän suhteensa tärkeyttä ja tapahtuvat sekä sisäpoliittisen muutoksen että intensiivisen diplomaattisen toiminnan aikana Kazakstanissa - kirjoittaa poliittinen toimittaja Nick Powell.

Presidentit Xin ja Tokajevin väliset neuvottelut käytiin juuri ennen kuin molempien miesten oli määrä lentää Uzbekistaniin Shanghain yhteistyöjärjestön kokoukseen, mutta päätettiin pitää kahdenvälinen kokous Kazakstanin pääkaupungissa Nur-Sultanissa sen sijaan, että tapaaisiin vain kansainvälisen tapaamisen marginaalit.

Presidentti Tokajev huomautti presidentti Xin ensimmäisen ulkomaanmatkan merkityksestä pandemian jälkeen ja maiden välisestä vahvasta suhteesta kolmenkymmenen vuoden aikana. "Kiitän vilpittömästi Kazakstanin taloudellisen kehityksen ja kansainvälisten aloitteidemme tukemisesta", hän sanoi.

Presidentti Xi korosti, että Kiina tukee Kazakstanin kantaa alueellisissa ja kansainvälisissä kysymyksissä. "Riippumatta siitä, miten kansainvälinen tilanne muuttuu, jatkamme vahvaa tukeamme Kazakstanille sen itsenäisyyden, suvereniteetin ja alueellisen koskemattomuuden suojelemisessa sekä lujaa tukea toteuttamillenne uudistuksille", hän sanoi.

Presidentti Tokajev on ollut vahvasti kansainvälisten rajojen loukkaamattomuuden periaatteen puolestapuhuja ja tehnyt tämän näkemyksen selväksi Venäjän presidentille Putinille, jonka odotetaan myös osallistuvan yhteistyöneuvostoon. Kiina on Kazakstanille strateginen kumppani, etenkin uusien kauppareittien kehittämisessä Keski-Aasian läpi, koska länsimaiset Venäjä-pakotteet ovat häirinneet pohjoisemmat reitit.

Nur-Sultanista on tullut diplomaattinen hotspot tällä viikolla, ja presidentti tapasi myös paavin, joka on varmasti maailman johtava pehmeän vallan kannattaja ilman minkäänlaista uhkaa turvautua aseisiin. Hänen pyhyytensä matkusti Kazakstaniin maailman ja perinteisten uskontojen johtajien kongressiin, joka on uskontojen välinen foorumi, jota pidettiin Nur-Sultanissa sen perustamisesta lähtien vuonna 2003.

Paavi sanoi, että Kazakstanin erityinen kutsumus oli olla se, mitä hän kutsui "kokousmaaksi". "Maassa on lähes 150 etnistä ryhmää ja yli kahdeksankymmentä kieltä", paavi totesi. "Näillä on kansoja, joilla on erilaiset historiat, kulttuuriset ja uskonnolliset perinteet, jotka yhdessä muodostavat uskomattoman sinfonian ja tekevät Kazakstanista monietnisen, monikulttuurisen ja monikonkonnisen ainutlaatuisen laboratorion."

Mainos

Presidentti korosti, kuinka kaikki nämä ryhmät yhdistyvät kazakstanilaiseksi kansalliseksi identiteetiksi. "Kazakstan on ylpeä koti Keski-Aasian suurimmalle katoliselle yhteisölle", hän sanoi. "Kristityt yhdessä muiden uskovien kanssa edistävät voimakkaasti oikeudenmukaisen Kazakstanin rakentamista, jossa rinnakkaiselo, suvaitsevaisuus ja keskinäinen hyväksyntä kukoistavat."

Jopa diplomaattisen toimintansa keskellä Kassym-Jomart Tokajev jatkaa uudistusohjelmansa ajamista. Perustuslakimuutoksia esitetään, jotta hän sitoutuisi toimimaan vain yhden seitsemän vuoden toimikaudeksi sen jälkeen, kun hän on joutunut ennenaikaisiin vaaleihin, jotka johtuvat hänen päätöksestään lopettaa nykyinen viisivuotiskautensa vain kolme vuotta sen jälkeen, kun hänet valittiin ensimmäisen kerran.

Hän on myös ilmoittanut suunnitelmistaan ​​muuttaa pääkaupungin nimi Nur-Sultanista takaisin aiempaan nimeen Astana, mikä lopettaa sen yhteyden edeltäjäänsä Nursultan Nazarbajeviin.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa