Liity verkostomme!

Kazakstan

Kazakstanilla ja Georgialla on kaikki mahdollisuudet laajentaa keskinäistä kauppaa ja rahtiliikennettä — Alikhan Smailov

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kazakstanin pääministeri Alikhan Smailov tapasi Georgian pääministerin Irakli Garibashvilin, joka saapui Kazakstaniin viralliselle vierailulle.

Kokouksen aikana osapuolet keskustelivat kaupallisesta ja taloudellisesta yhteistyöstä, keskinäisten investointien ja yrityskontaktien laajentamisesta, maiden matkailupotentiaalin kehittämisestä, uusien lentojen avaamisesta sekä vuorovaikutuksesta kulttuurin ja humanitaarisen avun aloilla.

Alikhan Smailov totesi, että tällä hetkellä yhteisten ponnistelujen ansiosta keskinäisen kaupan liikevaihdolla on ennätysindikaattoreita: kasvu 31.7 miljoonasta dollarista 147.7 miljoonaan dollariin, mikä on 4.7 kertaa enemmän kuin viime vuoden vastaavaan aikaan.

”Meillä on kaikki mahdollisuudet ja työkalut positiivisen dynamiikan ylläpitämiseen. Olen varma, että tänään allekirjoitettu Roadmap keskinäisen kaupan laajentamiseksi vuosille 2023-2026 antaa lisäsysäystä keskinäiselle kaupalle. Kazakstanin pääministeri sanoi.

Irakli Garibašvili puolestaan ​​totesi, että Kazakstanilla ja Georgialla on suuret mahdollisuudet laajentaa yhteistyötä monilla osa-alueilla, kuten elintarviketurvassa ja rahtikuljetuksessa.

”Kauppa, investoinnit ja yritysyhteistyö kehittyvät dynaamisesti maidemme välillä. On monia esimerkkejä onnistuneesta yhteistyöstä yhteishankkeiden puitteissa. Samalla voimme tehdä entistä enemmän maidemme talouksien kehittämiseksi, joten uusia mahdollisuuksia ja molempia osapuolia hyödyttäviä suuntia on pohdittava." sanoi Irakli Garibashvili.

Kokouksessa osapuolet keskustelivat myös Trans-Kaspian kansainvälisen kuljetusreitin kehittämisestä.

Mainos

Todettiin, että kilpailukyvyn lisäämiseksi on tarpeen poistaa rautatieosuuksien ja merisatamien infrastruktuurirajoitukset sekä tarkistaa olemassa olevia tariffeja.

”Tämä hanke on strategisesti tärkeä maillemme. Kazakstan tukee kaikkia aloitteita alueen kauttakulku- ja kuljetuspotentiaalin kehittämiseksi ottaen huomioon sidosryhmien edut. Yleisesti ottaen Reitin kapasiteetin rakentamiseksi ehdotamme yhdessä muiden osallistujien kanssa etenemissuunnitelman kehittämistä pullonkaulojen samanaikaiseksi poistamiseksi ja sen potentiaalin kehittämiseksi vuosille 2022-2025. Alikhan Smailov korosti.

Lisäksi Kazakstanin pääministeri korosti maidemme välisen matkailupotentiaalin kehittämisen merkitystä myös eko- ja etnomatkailun näkökulmasta.

Nykyään Kazakstan lentää 34 suoraa lentoa Georgiaan. Samaan aikaan Kazakstanin 12 lentoasemalla on otettu käyttöön ulkomaisten lentoyhtiöiden avoin taivas -järjestelmä, joka mahdollistaa kaikkien lentojen määrää koskevien rajoitusten poistamisen.

Tapaamisen jälkeen osapuolet allekirjoittivat useita kahdenvälisiä asiakirjoja: tiekartan Kazakstanin ja Georgian välisen keskinäisen kaupan laajentamiseksi vuosille 2023-2026, Kazakstanin digitaalisen kehityksen, innovaatioiden ja ilmailuteollisuuden ministeriön välisen yhteistyöpöytäkirjan sekä Georgian talous- ja kestävän kehityksen ministeriö sekä JS NC Kazakhstan Temir Zholyn ja JSC Georgian Railwayn välistä yhteistyötä koskeva muistio.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa