Liity verkostomme!

Kazakstan

Kazakstanin parlamentti hyväksyy sotilashenkilöstön lähettämisen muihin YK:n rauhanturvatehtäviin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kazakstanin parlamentin kamareiden yhteisistunto hyväksyi presidentti Kassym-Jomart Tokajevin ehdotuksen rauhanturvajoukon lähettämisestä Kazakstanista Yhdistyneiden Kansakuntien operaatioihin Keski-Afrikan tasavallassa, Kongon demokraattisessa tasavallassa ja Malissa, kertoo Kazakstanin puolustusministeriö. Ministeriö, kirjoittaa Assel Satubaldina in kansainvälisesti.

Kazakstanin rauhanturvaajat. Kuva: Kazakstanin puolustusministeriö

Presidentti Tokajevin puheen tekstin luki puolustusministeri kenraali eversti Ruslan Zhaksylykov. Lausunnossa sanotaan, että viimeaikaiset tapahtumat alueella ja ympäri maailmaa nostavat sotilaallisen koulutuksen vahvistamisen ja käytännön taistelukokemuksen hankkimisen tärkeyden.

Kazakstanin rauhanturvaajien odotetaan osallistuvan esikunta upseereina, sotilastarkkailijoina sekä erikoislääketieteen, tiedustelu-, insinööriyksiköiden ja sotilaspoliisin jäseninä. Mutta yksityiskohdat yksiköistä, tehtävistä ja käyttöönottopäivämääristä päätetään vasta neuvottelujen jälkeen Yhdistyneiden Kansakuntien sihteeristön kanssa.

Lausunnossa todetaan, että viime vuosina rauhanturvaoperaatioiden joukko on vähentynyt ja samalla kilpailu maiden välillä, jotka haluavat lähettää joukkoja osallistumaan operaatioihin rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseksi, on lisääntynyt.

Ehdokkaat operaation palvelukseen valitaan vapaaehtoisesti rauhanturvakoulutuksen saaneiden puolustusvoimien upseerien joukosta. Kontingentin lähettäminen YK:n rauhanturvatehtäviin auttaa heitä saamaan taistelukokemusta ja parantamaan puolustusvoimien taistelukoulutusta.

Mainos

Vuodesta 2014 lähtien 45 kazakstanilaista upseeria on osallistunut YK:n operaatioihin Länsi-Saharassa, Norsunluurannikolla ja Libanonissa sotilastarkkailijoina ja esikuntaupseereina ja vuodesta 2018 lähtien 520 kazakstanilaista upseeria on osallistunut YK:n väliaikaisiin joukkoihin Libanonissa -operaatioon osana rauhanturvayksikköä. .

Tähän mennessä kuusi upseeria palvelee YK:n operaatioissa Länsi-Saharassa ja yhdeksän YK:n väliaikaisissa joukkoissa Libanonissa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa