Liity verkostomme!

Tekoäly

Belgialaisen tekoälyyrityksen uraauurtava uusi kielimalli havaitsee vihapuheen verkossa kaikilla EU-kielillä

SHARE:

Julkaistu

on

Antwerpenin yliopiston AI-spin-off, Textgain on ottanut jälleen suuren askeleen eteenpäin taistelussa vihapuhetta ja disinformaatiota vastaan ​​Internetissä. Se voitti arvostetun kilpailun eurooppalaisille tekoälykehittäjille kesäkuussa. Se rakentaa nyt vankkaa tekoälytyökalua alusta alkaen. Tämä työkalu havaitsee verkossa esiintyvän vihapuheen kaikilla Euroopan virallisilla kielillä.

Textgain rakentaa CaLICOa seuraavan kahdentoista kuukauden aikana; Se on maailman ensimmäinen edistynyt Large Language Model (LLM), joka tunnistaa ja käsittelee vihapuheen kaikilla EU:n virallisilla kielillä. Yhtiön tavoitteena on olla pitkällä aikavälillä markkinajohtaja monikielisessä tekoälypohjaisessa vihapuheentunnistuksessa.

Toimitusjohtaja Guy De Pauw sanoi: "suuret kielimallit, erityisesti kaupalliset, kieltäytyvät käsittelemästä myrkyllistä kieltä. Tämän vuoksi on lähes mahdotonta käyttää niitä vihapuheen käsittelemiseen. Rakennamme nyt tyhjästä kielimallia, joka pystyy käsittelemään tämäntyyppistä sisältöä – mutta luomatta sitä. Se tekee meistä erilaisia”.

Textgain sai äskettäin vahvan sysäyksen yhtenä neljästä Large AI Grand Challenge -kilpailun voittajasta. Kilpailu on arvostettu eurooppalaisille tekoälykehittäjille ja johon osallistui 94 kansainvälistä yritystä. Se voitti 250,000 XNUMX euron lisäksi myös kaksi miljoonaa tuntia kehitysaikaa eurooppalaisella supertietokoneella, mikä mahdollistaa paljon nopeamman uuden tekoälymallin koulutuksen. 

COO Redouan el Hamouchi sanoi: "digitalisoituneessa maailmassamme on kasvava tarve edistyneille työkaluille sisällön moderointiin. Monikielisyys on tässä suhteessa välttämätöntä. Olemme iloisia, että voimme kouluttaa sovelluksemme nopeammin, jotta se pystyy käsittelemään erilaisia ​​kieliä ja kulttuureja Euroopan unionin sisällä.

Textgain on suuret tavoitteet. Tuleva vuosi keskittyy useiden miljoonien eurojen nimellisarvoisen tekoälyn "Hate Speech" -mallin kehittämiseen. Kansainvälistymistä silmällä pitäen yhtiö keskittyy sitten – markkinajohtajan näkökulmasta – SaaS-sovellusten jatkokehitykseen.

Mainos

"Meillä on ainutlaatuinen asema tekoälyn tarjoajien kyllästetyillä markkinoilla", sanoi De Pauw: "Ensinnäkin siksi, että kehitämme omaa kielimalliamme sen sijaan, että rakennamme olemassa olevia tekoälymalleja. Tämä asettaa meidät välittömästi suurten toimijoiden, kuten OpenAI:n, Googlen ja Metan, rinnalle. Erotumme myös akateemisen lähestymistavan avulla. Teemme yhteistyötä poliittisten päättäjien, turvallisuuspalvelujen, yhteiskunnallisten järjestöjen ja tutkijoiden kanssa. Luotettavuus ja tarkkuus ovat tärkeämpiä kuin yleiset ratkaisut ja epärealistiset lupaukset.

Textgain on edelleen sitoutunut kartoittamaan sosiaalisia ongelmia tekoälyteknologian avulla. "Euroopan unioni on asettanut tiukat standardit", sanoi De Pauw. "Teknologian tulee olla läpinäkyvää, selitettävää, ja eettistä. Nämä arvot ovat myös DNA:ssamme. Se on ainoa tapa antaa ihmisille luottamusta uuteen teknologiaan." el Hamouchi vahvisti: ”Vahva kunnianhimomme muistuttaa meitä myös valtavasta vastuustamme. Siksi teemme kaikkemme varmistaaksemme, että noudatamme korkeimpia eettisiä standardeja. Rakennamme ja aiomme ylläpitää erittäin tiukkoja prosesseja yksityisyyden suojaamiseksi."


Textgain on Antwerpenin yliopiston AI-spin-off. Yritys sai alkunsa yliopiston Computational Linguistics & Psycholinguistics (CLiPS) -tutkimuskeskuksesta, jossa kehitetään innovatiivisia tutkimustekniikoita NLP:n alalla. Textgain keskittyy näiden tekniikoiden soveltamiseen yhteiskunnallisiin haasteisiin, kuten vihapuheen, disinformaation ja väkivaltaisen ääriliikkeiden havaitsemiseen. Textgain sijaitsee Antwerpenissä, Belgiassa

 
 Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa