Liity verkostomme!

Tekoäly

Kiinan suuret tekoälymallit vauhdittavat teollista kehitystä

SHARE:

Julkaistu

on

Kiinan laajamittaisten tekoälymallien teollinen sovellus on kehittynyt nopeasti viime vuosina.

Esimerkiksi kiinalainen teknologiayritys Shengshu Technology ja Tsinghuan yliopisto julkistivat äskettäin itse kehitetyn tekstistä videoksi tekoälymallin Vidu, joka voi luoda 16 sekunnin 1080p-videoleikkeen yhdellä napsautuksella.

Vuoden 2024 Pekingin kansainvälisessä autonäyttelyssä kiinalaiset autonvalmistajat esittelivät useita uusia tekoälyjärjestelmiin integroituja malleja, jotka parantavat ajokokemusta moniaistisilla vuorovaikutuksilla ja autonomisilla ajoominaisuuksilla.

Humanoidirobotit, jotka on integroitu suuriin tekoälymalleihin tehtävien ajoitukseen ja sovellusten kehittämiseen, ovat oppineet nopeasti taittelemaan vaatteita ja lajittelemaan tavaroita.

Epätäydellisten tilastojen mukaan Kiina on kehittänyt yli 200 laajamittaista tekoälymallia, jotka kattavat eri sektoreita ja laajenevat sovellusskenaariot.

Kuten Kiinan kyberavaruushallinnon viimeisimmät tiedot osoittavat, Kiina oli validoinut 117 luovaa tekoälypalvelua tämän vuoden maaliskuussa.

Mainos

Itä-Kiinan Jiangsun maakunnassa Huai'anissa sijaitsevassa yläkoulussa opettaja opastaa oppilaita oppimaan tekoälyä tukevalla järjestelmällä. (People's Daily Online / Wang Hao)

Kiinan suuret tekoälymallit ovat tulleet nopean kehityksen aikakauteen, ja ne ovat edistyneet merkittävästi tekniikan aloilla, kuten luonnollisen kielen käsittelyssä, konenäössä ja multimodaalisissa ominaisuuksissa.

Yritysten, yliopistojen ja tutkimuslaitosten yhteisillä ponnisteluilla Kiina on kehittänyt systemaattista T&K-kapasiteettia, joka kattaa teoreettiset menetelmät sekä ohjelmisto- ja laitteistoteknologiat. Kiinassa on syntynyt useita vaikutusvaltaisia ​​laajamittaisia ​​tekoälymallisovelluksia, jotka muodostavat teknologiaklusterin, joka on edelleen innovaatioiden kärjessä maailmanlaajuisesti.

Laajamittaisten tekoälymallien teollinen soveltaminen Kiinassa seuraa kahta pääpolkua. Ensimmäinen on kehittää monialaisia ​​yleiskäyttöisiä AI-valmiusalustoja, jotka tunnetaan yleisinä laajamittaisina malleina. Näitä malleja otetaan käyttöön useilla eri aloilla toimistotiloista ja päivittäisistä skenaarioista terveydenhuoltoon, teollisuuteen ja koulutukseen.

Toinen keskittyy toimialakohtaisiin laajamittaisiin tekoälymalleihin vertikaalisilla aloilla, kuten biolääketeollisuudessa, kaukokartoituksessa ja meteorologiassa. Nämä mallit voivat hyödyntää heidän asiantuntemustaan ​​tarjotakseen korkealaatuisia ja erikoistuneita ratkaisuja tiettyihin liiketoimintaskenaarioihin.

Kiinan valtioneuvoston kehitystutkimuskeskuksen entinen apulaisjohtaja Liu Shijin uskoo, että uusien teknologioiden soveltaminen Kiinan suurilla markkinoilla tuo lisää kehitysmahdollisuuksia digitaaliselle taloudelle. Liun mukaan yhä useammat markkinatoimijat ajavat innovaatioita kilpailemalla markkinoilla, mikä puolestaan ​​tarjoaa lisää sovellusskenaarioita teknologialle ja suunnittelulle.

Laajamittainen tekoälymallit luokitellaan ensisijaisesti pilvipuolen ja reunapuolen malleihin sen mukaan, miten ne on otettu käyttöön. Toisin kuin pilvipuolen mallit, jotka palvelevat ensisijaisesti teollisuussovelluksia, reunapuolen mallit palvelevat pääasiassa yksittäisiä käyttäjiä. Tästä vuodesta lähtien kiinalaiset valmistajat ovat tuoneet markkinoille kulutuselektroniikkaa ja älykkäitä päätetuotteita, jotka on varustettu suurilla tekoälymalleilla.

Mies hoitaa asiansa AI-pohjaisen järjestelmän avulla osaston palvelusalissa henkilöstöhallinnosta ja sosiaaliturvasta Kunshanin talous- ja teknologiakehitysvyöhykkeellä, Itä-Kiinan Jiangsun maakunnassa. (People's Daily Online / Yuan Xinyu)

Tämän vuoden alussa kiinalainen matkapuhelinvalmistaja Honor lanseerasi uuden sukupolven kaikkiin skenaarioihin perustuvia käyttöjärjestelmiä, joissa on laajamittainen älykäs kysymysvastausmalli, joka näkee 15 miljoonaa kuukausittaista käyttöä ja 850,000 XNUMX päivittäistä käyttökertaa.

Tämän mallin avulla voidaan automaattisesti tehdä yhteenveto puhelinkeskustelujen tärkeimmistä kohdista ja käydä luonnollista vuoropuhelua sisällön luomiseksi videotuotantoa varten, joten tämä malli on asetettu nostamaan älypuhelimen ominaisuudet uudelle tasolle ja vauhdittamaan älypuhelinmarkkinoiden kasvua.

Älykkäiden päätteiden uuden sukupolvena suuren mittakaavan tekoälymalleja käytetään massiivisesti älykkäissä yhdistetyissä ajoneuvoissa. Sen lisäksi, että mallit mahdollistavat luonnollisemman vuorovaikutuksen matkustajien kanssa älyhytissä ja tunnistavat ihmisiä ja esineitä tarkemmin ajoneuvojen sisällä ja ulkopuolella, ne voivat myös parantaa autonomisten ajojärjestelmien tehokkuutta ja turvallisuutta.

Teollisista sovelluksista on tullut yksi Kiinan tekoälyteollisuuden tärkeimmistä eduista ja avaintekijä, sillä se sisältää huippuluokan mobiilisovellukset, runsaat tietoresurssit, monipuoliset sovellusskenaariot ja kokonaisen teollisuusketjun.

Alibaba Cloudin varatoimitusjohtaja An Xiaopeng uskoo, että laajamittaisten tekoälymallien soveltaminen eri toimialoilla voi parantaa tuotteiden kilpailukykyä ja tuottaa uutta lisäarvoa. Lisäksi se voi tehostaa yritysten innovaatioita parantamalla prosesseja ja päätöksentekoa laajemmissa ja monimutkaisemmissa skenaarioissa.

Wu Tongning, Kiinan tieto- ja viestintäteknologian akatemian tekoälytutkimuskeskuksen apulaisjohtaja, sanoi, että lukuisten innovatiivisten sovellusten ilmaantuminen on nostanut vaatimuksia tekoälyohjelmistojen ja -laitteistojen tukijärjestelmille. Uusien teknologioiden luoma lisääntynyt kysyntä ajaa Kiinan laskentatehon, algoritmien ja datan innovaattoreita eteenpäin.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa