Liity verkostomme!

Tekoäly

Digitaaliseen Eurooppaan sopiva Eurooppa: Komissio ehdottaa uusia sääntöjä ja toimia huippuosaamisen ja tekoälyn luottamuksen lisäämiseksi

Julkaistu

on

Komissio ehdottaa uusia sääntöjä ja toimia, joiden tarkoituksena on muuttaa Euroopasta luotettavan tekoälyn maailmanlaajuinen keskus. Yhdistelmä kaikkien aikojen ensimmäisistä tekoälyn oikeudellinen kehys ja uusi Koordinoitu suunnitelma jäsenvaltioiden kanssa taataan ihmisten ja yritysten turvallisuus ja perusoikeudet vahvistamalla tekoälyn käyttöönottoa, investointeja ja innovaatioita kaikkialla EU: ssa. Uudet säännöt Koneet täydentää tätä lähestymistapaa mukauttamalla turvallisuussääntöjä lisäämään käyttäjien luottamusta uuteen, monipuoliseen tuotesukupuoleen. Digitaaliseen aikakauteen sopiva Eurooppa Varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Tekoälyssä luottamuksen on oltava, ei mukava olla. Näiden maamerkkisääntöjen avulla EU on uusien globaalien normien kehityksen kärjessä varmistaakseen, että tekoälyyn voidaan luottaa. Asettamalla standardit voimme tasoittaa tietä eettiselle tekniikalle maailmanlaajuisesti ja varmistaa, että EU pysyy kilpailukykyisenä matkan varrella. Tulevaisuuden kestävä ja innovaatioystävällinen sääntömme puuttuu tarvittaessa, kun sitä ehdottomasti tarvitaan: kun EU: n kansalaisten turvallisuus ja perusoikeudet ovat vaakalaudalla. " Sisämarkkinakomissaari Thierry Breton sanoi: "Tekoäly on keino, ei tarkoitus. Se on ollut olemassa jo vuosikymmenien ajan, mutta se on saavuttanut uuden kapasiteetin, jota syöttää laskentateho. Tämä tarjoaa valtavasti potentiaalia niin erilaisilla alueilla kuin terveys, liikenne, energia, maatalous, matkailu tai kyberturvallisuus. Se aiheuttaa myös useita riskejä. Tämän päivän ehdotusten tarkoituksena on vahvistaa Euroopan asemaa tekoälyn maailmanlaajuisena huippuosaamiskeskuksena laboratoriosta markkinoihin, varmistaa, että tekoäly Euroopassa kunnioittaa arvojamme ja sääntöjämme, ja hyödyntää tekoälyn potentiaalia teolliseen käyttöön. " Vuosien ajan komissio on helpottanut ja tehostanut tekoälyn torjuntaa koskevaa yhteistyötä kaikkialla EU: ssa parantaakseen sen kilpailukykyä ja varmistaakseen EU: n arvoihin perustuvan luottamuksen. Uusi tekoälyasetus varmistaa, että eurooppalaiset voivat luottaa siihen, mitä tekoäly tarjoaa. Suhteellisissa ja joustavissa säännöissä käsitellään tekoälyjärjestelmien erityisiä riskejä ja asetetaan korkein standardi maailmanlaajuisesti. Koordinoidussa suunnitelmassa hahmotellaan tarvittavat poliittiset muutokset ja investoinnit jäsenvaltioiden tasolla Euroopan johtavan aseman vahvistamiseksi ihmiskeskeisen, kestävän, turvallisen, osallistavan ja luotettavan tekoälyn kehittämisessä. Löydät lisää tietoa lehdistötiedote, Kysymyksiä ja vastauksia-asiakirja että tietosivutai kysyy chatbotilta.

Tekoäly

Koulutus: Komissio perustaa asiantuntijaryhmän kehittämään eettisiä ohjeita tekoälystä ja tiedoista opettajille

Julkaistu

on

Komissio piti 8. heinäkuuta ensimmäisen kokouksensa tekoälyn (AI) ja koulutuksen tietojen asiantuntijaryhmä. Asiantuntijaryhmä on osa Digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelma (2021--2027), joka lisää ymmärrystä uusien teknologioiden käytöstä ja lisää tietoisuutta keinotekoisen tekoälyn ja tietojen käytön mahdollisuudesta ja riskeistä koulutuksessa. Avoimella ehdotuspyynnöllä valitun 25 asiantuntijan on valmisteltava tekoälyä ja tietoihin kohdistuvia eettisiä ohjeita erityisesti koulutusalalle. Tunnustamalla tekoälyteknologioiden ja -datan mahdollisuudet ja riskit ryhmä käsittelee syrjimättömyyteen sekä eettisiin, turvallisuus- ja yksityisyydensuojaan liittyviä haasteita.

Siinä käsitellään myös opettajien ja opiskelijoiden kiireellistä tarvetta ymmärtää tekoäly ja tietojen käyttö positiivisesti, kriittisesti ja eettisesti tämän tekniikan suhteen. Innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisosta vastaava komissaari Mariya Gabriel sanoi: "Tekoäly ja oppimisanalytiikka ovat pelinmuutosteknologiaa. Ne mullistavat opiskelijoiden oppimistavan. Samaan aikaan monet kouluttajat, vanhemmat ja opiskelijat ovat ymmärrettävästi huolissaan siitä, kuka kerää, hallitsee ja tulkitsee heistä tuotetut tiedot. Täältä tulee uusi asiantuntijaryhmämme: heidän työnsä avulla voidaan valmistella käytännön eettisiä ohjeita opettajille käsittelemällä esimerkiksi päätöksenteon ennakkoluuloja.

"Kokous oli tärkeä askel kohti digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelman toteuttamista - yhdessä varmistamme, että tekoäly täyttää todelliset koulutustarpeet ja että oppijat ja kouluttajat käyttävät sitä turvallisesti ja eettisesti kaikkialla Euroopassa."

Kokous oli ensimmäinen neljästä seuraavien 12 kuukauden aikana. Suuntaviivoihin, jotka on tarkoitus esittää syyskuussa 2022, liitetään tutkijoiden ja opiskelijoiden koulutusohjelma tekoälyn eettisistä näkökohdista, ja niihin sisältyy tavoite, jonka mukaan 45 prosenttia naisista osallistuu toimintaan. Ryhmä varmistaa myös, että suuntaviivoissa otetaan huomioon komission huhtikuu 2021 ehdotus tekoälyn oikeudelliseksi kehykseksi ja uusi koordinoitu suunnitelma jäsenvaltioiden kanssa. Tietoja asiantuntijaryhmän käynnistämisestä ja työohjelmasta on saatavilla verkossa, lisätietoja tekoälystä ja koulutuksesta on saatavilla tätä.

Continue Reading

Tekoäly

EIT Health sanoo tekoälystä elintärkeää EU: n terveysjärjestelmien suojelemiseksi

Julkaistu

on

Keskiviikkona (23. huhtikuuta) Euroopan komissio esitteli uusia sääntöjä ja toimia, joiden tarkoituksena on muuttaa Euroopasta luotettavan tekoälyn maailmanlaajuinen keskus. Ensimmäisen tekoälyn oikeudellisen kehyksen tarkoituksena on taata ihmisten ja yritysten turvallisuus ja perusoikeudet sekä vahvistaa tekoälyn käyttöönottoa, investointeja ja innovaatioita kaikkialla EU: ssa. 

Digitaalisen aikakauden Eurooppaan sopiva varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager sanoi: "Tekoälyn suhteen luottamus on välttämätöntä, EU on uusien globaalien normien kehityksen kärjessä varmistaakseen, että tekoälyyn voidaan luottaa. Asettamalla standardit voimme tasoittaa tietä eettiselle tekniikalle maailmanlaajuisesti ja varmistaa, että EU pysyy kilpailukykyisenä matkan varrella. Tulevaisuuden kestävä ja innovaatioystävällinen sääntömme puuttuu tilanteisiin, joissa sitä ehdottomasti tarvitaan: kun EU: n kansalaisten turvallisuus ja perusoikeudet ovat vaakalaudalla. "

Sisämarkkinakomissaari Thierry Breton sanoi: "Tekoäly on keino, ei tarkoitus. Se on ollut olemassa jo vuosikymmenien ajan, mutta se on saavuttanut uuden kapasiteetin, jota syöttää laskentateho. Tämän päivän ehdotusten tarkoituksena on vahvistaa Euroopan asemaa tekoälyn maailmanlaajuisena huippuosaamiskeskuksena laboratoriosta markkinoihin, varmistaa, että tekoäly Euroopassa kunnioittaa arvojamme ja sääntöjämme, ja hyödyntää tekoälyn potentiaalia teolliseen käyttöön. " 

Puhuimme Jan-Philipp Beckin, EIT Healthin, Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin (EIT) tieto- ja innovaatioyhteisön (KIC), toimitusjohtajan kanssa. EIT Health on kehottanut eurooppalaisia ​​terveydenhuollon tarjoajia omaksumaan tekoälyn ja tekniikan, kun pandemia on paljastanut terveydenhuoltojärjestelmien haavoittuvuuden.

COVID-19-pandemia on nopeuttanut tekoälyn omaksumista joillakin alueilla, mutta laaja vaikutus on edelleen vähäinen. EIT Health väittää, että tekoälyn ja tekniikan kehityksestä voi olla valtavaa hyötyä nykyisille terveydenhuoltojärjestelmille ja että etulinjan työntekijät voivat viettää enemmän aikaa potilaan hoitoon. Yhteinen EIT Health ja McKinsey raportti väittää, että tekoälyn automaatio voisi auttaa lievittämään työvoimapulaa, nopeuttamaan hengenpelastavien hoitojen tutkimusta ja kehitystä sekä vähentämään hallinnollisiin tehtäviin käytettyä aikaa. Toimintaa, joka vie tällä hetkellä 20-80% lääkäri- ja sairaanhoitaja-ajasta, voitaisiin virtaviivaistaa tai jopa poistaa tekoälyn avulla.

EIT Health on julkaissut uuden tekoälyraportin, jossa hahmotellaan pandemian jälkeisen teknisen vallankumouksen kiireellinen tarve estää EU: n terveysjärjestelmiä kamppailemasta seuraavan vuosikymmenen aikana.

Jan-Philipp Beck sanoi: "Tekoälyn ajatteluraportin tulokset ovat antaneet meille selkeät ja johdonmukaiset viestit siitä, miten tekoälyä ja tekniikkaa voidaan viedä eteenpäin Euroopan terveydenhuoltojärjestelmissä. Tiedämme jo, että tekoälyllä on potentiaalia muuttaa terveydenhuoltoa, mutta meidän on työskenneltävä nopeasti ja yhteistyössä sen rakentamiseksi nykyisiin eurooppalaisiin terveydenhuollon rakenteisiin.

"Pandemian haaste on epäilemättä auttanut nopeuttamaan tekoälyn kasvua, käyttöönottoa ja laajentamista, kun sidosryhmät ovat taistelleet tarjoamaan hoitoa sekä nopeasti että etänä. Tätä vauhtia on kuitenkin pidettävä yllä, jotta voidaan varmistaa, että terveydenhuoltojärjestelmien edut sisällytetään pitkällä aikavälillä, ja auttaa heitä valmistautumaan tulevaisuuteen - mikä hyödyttää meitä kaikkia. "

Continue Reading

Tekoäly

Eurooppalainen tietostrategia: mitä parlamentti haluaa

Julkaistu

on

Selvitä, miten parlamentin jäsenet haluavat muokata muiden kuin henkilötietojen jakamista koskevia EU: n sääntöjä innovaatioiden ja talouden vauhdittamiseksi yksityisyyttä suojellen. Tiedot ovat EU: n digitaalisen muutoksen ydin, joka vaikuttaa kaikkiin yhteiskunnan ja talouden osa-alueisiin. Se on välttämätöntä tekoäly, joka on yksi EU: n painopisteistä ja tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia innovointiin, elpymiseen Covid-19-kriisin jälkeen ja kasvuun esimerkiksi terveydenhuollon ja vihreän teknologian aloilla.

Lue lisää suurten tietojen mahdollisuudet ja haasteet.

Vastaaminen Euroopan komissioon Eurooppalainen tietostrategia, parlamentti vaati ihmisoikeuksiin keskittyvää lainsäädäntöä, joka perustuu yksityisyyden ja avoimuuden eurooppalaisiin arvoihin, jonka avulla eurooppalaiset ja EU: ssa toimivat yritykset voivat hyötyä teollisen ja julkisen datan tarjoamista mahdollisuuksista mietintö hyväksyttiin 25. maaliskuuta.

EU: n tietotalouden edut

Parlamentin jäsenet totesivat, että kriisi on osoittanut tarpeen tehokkaalle tietolainsäädännölle, joka tukee tutkimusta ja innovointia. EU: ssa on jo suuria määriä laadukkaita tietoja, etenkin ei-henkilökohtaista - teollista, julkista ja kaupallista - ja niiden täyttä potentiaalia ei ole vielä tutkittu. Tulevina vuosina tietoja syntyy paljon enemmän. Parlamentin jäsenet odottavat, että tietolainsäädäntö auttaa hyödyntämään tätä potentiaalia ja asettamaan tiedot eurooppalaisten yritysten, mukaan lukien pienet ja keskisuuret yritykset, ja tutkijoiden saataville.

Tietojen virran mahdollistaminen eri alojen ja maiden välillä auttaa kaikenkokoisia eurooppalaisia ​​yrityksiä innovoimaan ja menestymään Euroopassa ja muualla ja auttaa EU: ta vakiinnuttamaan johtavan aseman tietotaloudessa.

Komissio arvioi, että datatalous EU: ssa voisi kasvaa 301 miljardista eurosta vuonna 2018 829 miljardiin euroon vuonna 2025, ja tietoalan ammattilaisten määrä kasvaa 5.7 miljoonasta 10.9 miljoonaan.

Euroopan globaalit kilpailijat, kuten Yhdysvallat ja Kiina, innovoivat nopeasti ja soveltavat tapoja saada tietoja ja käyttää niitä. Tullakseen johtajaksi datataloudessa EU: n tulisi löytää eurooppalainen tapa vapauttaa potentiaalia ja asettaa standardit.

Säännöt yksityisyyden, avoimuuden ja perusoikeuksien suojaamiseksi

Parlamentin jäsenten mukaan sääntöjen tulisi perustua yksityisyyteen, avoimuuteen ja perusoikeuksien kunnioittamiseen. Tietojen jakaminen ilmaiseksi on rajoitettava muihin kuin henkilökohtaisiin tietoihin tai peruuttamattomasti nimettömiin tietoihin. Yksilöiden on oltava täysin hallussaan tietojaan ja suojeltava niitä EU: n tietosuojasäännöillä, erityisesti yleisellä tietosuoja-asetuksella (GDPR).

Parlamentti kehotti komissiota ja EU-maita työskentelemään muiden maiden kanssa maailmanlaajuisten standardien laatimisessa edistääkseen EU: n arvoja ja periaatteita ja varmistaakseen, että unionin markkinat pysyvät kilpailukykyisinä.

Eurooppalaiset tietotilat ja big data -infrastruktuuri

Vaatimalla, että tietojen vapaa liikkuvuus olisi ohjaava periaate, parlamentin jäsenet kehottivat komissiota ja EU-maita luomaan alakohtaisia ​​tietotiloja, jotka mahdollistavat tietojen jakamisen noudattaen yhteisiä ohjeita, lakivaatimuksia ja pöytäkirjoja. Pandemian valossa parlamentin jäsenet sanoivat, että erityistä huomiota olisi kiinnitettävä Euroopan yhteiseen terveystietotilaan.

Koska tietostrategian menestys riippuu pitkälti tieto- ja viestintätekniikan infrastruktuurista, parlamentin jäsenet kehottivat nopeuttamaan teknologista kehitystä EU: ssa, kuten kyberturvallisuustekniikkaa, optisia kuituja, 5G ja 6G, ja suhtautuivat myönteisesti ehdotuksiin Euroopan roolin lisäämiseksi super- ja kvanttilaskennassa . He varoittivat, että alueiden väliseen digitaaliseen kuiluun olisi puututtava yhtäläisten mahdollisuuksien varmistamiseksi etenkin COVID-järjestelmän jälkeisen elpymisen valossa.

Isojen tietojen ympäristöjalanjälki

Vaikka tiedoilla on potentiaalia tukea vihreää teknologiaa ja EU: n tavoite tulla ilmastoneutraaleiksi vuoteen 2050 mennessä, digitaalialan osuus on yli 2% maailman kasvihuonekaasupäästöistä. Kasvun aikana sen on keskityttävä vähentämään hiilijalanjälkeään ja vähentää sähköistä jätettä, Parlamentin jäsenet sanoivat.

EU: n tietojen jakamista koskeva lainsäädäntö

Komissio esitteli eurooppalaisen tietostrategian helmikuussa 2020. Strategia ja tekoälyä koskeva valkoinen kirja ovat komission digitaalistrategian ensimmäiset pilarit.

Lue lisää tekoälyn mahdollisuudet ja mitä parlamentti haluaa.

Parlamentit odottavat, että raportti otetaan huomioon uudessa tietolakissa, jonka komissio esittää vuoden 2021 jälkipuoliskolla.

Parlamentti valmistelee myös mietintöä Data Governance Act jonka komissio esitti joulukuussa 2020 osana tietostrategiaa. Sen tavoitteena on lisätä tietojen saatavuutta ja vahvistaa luottamusta tietojen jakamiseen ja välittäjiin.

Eurooppalainen tietostrategia 

Data Governance Act: Eurooppalainen tietohallinto 

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa