Liity verkostomme!

Internet

Sosiaalisen median alustoilla on "tärkeä rooli" disinformaation torjunnassa, Conference kertoi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Konferenssissa kerrottiin, että "erittäin kiireelliset" toimet ovat välttämättömiä disinformaatioilmiön torjumiseksi "katastrofin" välttämiseksi.

Professori Eleni Kyza puhui verkkotapahtumassa, ja sanoi, että oli "ratkaisevaa" löytää keinoja ongelman ratkaisemiseksi.

Kyza, Kyproksen teknillisen yliopiston viestintä- ja Internet-tutkimuksen osastolta, lisäsi: "Jos emme tee mitään, se on katastrofaalista."

Hän oli pääpuhuja kokouksessa, jossa tutkittiin nuorten kokemuksia ja vastauksia verkossa levitettävään disinformaatioon.

Hän mainitsi pandemian esimerkkinä siitä, kuinka väärä tieto voi levitä ja sanoi: "Sosiaalisessa mediassa oli paljon disinformaatiota ja väärää tietoa koronaviruspandemiasta."

Hän lisäsi: "Tätä käyttivät muut, jotka halusivat levittää omaa tulkintaansa, ja se johti siihen, että monet ihmiset uskoivat, ettei heitä pitäisi rokottaa. Tämä johti moniin heidän terveyteen liittyviin ongelmiin."

Hän uskoo, että sosiaalisen median alustoilla on "tärkeä rooli ja vastuu" ongelman ratkaisemisessa, ja ne pitäisi saattaa vastuuseen, jos ne eivät tee niin.

Mainos

"Heillä on vastuu kansalaisyhteiskunnasta. Jos he eivät tee sitä itse, hallitusten pitäisi puuttua asiaan", hän sanoi.

Tilaisuudessa esiteltiin tutkimustuloksia disinformaatioprojektista, jonka tavoitteena on osittain tunnistaa ääriliikkeiden ja radikalisoitumisen tulevaisuuden suuntauksia.

Hankkeessa oli mukana 16–19-vuotiaista teini-ikäisistä belgialaisen koulun kohderyhmiä, joilta kysyttiin disinformaatiosta ja salaliittoteorioista.

Opiskelijoiden vastauksista kävi ilmi, että miehet olivat alttiimpia ongelmalle kuin naiset ja että miehet osallistuivat enemmän väärän tiedon leviämiseen.

Jotkut ihmiset sanoivat uskovansa väärän tiedon teoriaan niin paljon, että turvautuvat väkivaltaan puolustaakseen sitä, samalla kun tutkimuksessa korostettiin myös sosiaalisen median "valtavaa roolia" väärän tiedon levittämisessä. Opiskelijat mainitsevat myös sovellusten roolin "tärkeänä" väärän tiedon torjunnassa.

Tapahtuman Brysselissä 30. kesäkuuta järjestivät European Foundation for Democracy ja Yhdysvaltain EU-lähetystö.

Professori Kyza sanoi: "Tämä on erittäin tärkeä aihe, ja olemme työssämme tutkineet, kuinka kansalaiset reagoivat tällaiseen (dis)tietoon ja miten sitä voidaan torjua digitaalisen lukutaidon avulla. Lopullisen päätöksen tekee kuitenkin käyttäjä, joka päättää, mitä hän haluaa tehdä sellaisilla tiedoilla."

Disinformaatio on vaikuttanut kaikkeen ilmastonmuutoksesta Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan ja koronavirukseen, hän sanoi.

Hän sanoi, että EU oli viime vuonna perustanut asiaa käsittelevän asiantuntijaryhmän, joka on kokoontunut säännöllisesti lokakuusta lähtien ja jonka tehtävänä on neuvoa komissiota disinformaation torjunnassa, esimerkiksi opettajien tukemisessa.

"Tavoitteena on kuitenkin levittää tukea paitsi kouluissa myös laajemmassa yhteiskunnassa, mukaan lukien toimittajat, ja kehittää ohjeita, jotta kansalaiset ja nuoret voivat torjua disinformaatiota."

Hän lisäsi: "Tämän ponnistelun tulisi alkaa varhain ja sen tulisi jatkua koko ihmisen eliniän ajan. On tärkeää saada nuoret mukaan ajoissa. Meidän tulee panostaa nuoriin ja tukea opettajia ja olla tietoisia siitä, että tämä on yhteistä työtä.

Toinen puhuja oli Rachel Greenspan, yksi perustajista ja mediapäällikkö "The Disinformation Projectissa", joka on omistautunut tekemään nuorista kykyjä torjua disinformaatiota.

Hän sanoi: "Hanke on vielä pilottivaiheessa, mutta painopiste on laajalle levinneen disinformaation ongelmassa. Olemme kaikki kohteena, ja sen torjuminen alkaa tietoisuudesta ja disinformaation tunnistamisesta. Nykypäivän teini-ikäiset kasvavat disinformaation aikakaudella, joten haluamme tehdä heistä kypsempiä ja harkitsevia digitaalisia käyttäjiä.

”Meidän lähestymistapamme on kädet pois, ja pikemminkin ohjaamme opiskelijavetoisia toimia. Se ottaa huomioon kaiken sen, miten disinformaatio vaikuttaa kansalaisiin. Valvomme näitä ideoita ja on lasten asia, miten he haluavat kehittää asioita. 

"Päätavoitteemme on saada nuoria mukaan ja edistää digitaalista lukutaitoa."

Hän varoitti: "Tarvitsee kumppanien yhteenliittymän saavuttaakseen kaikkea muuta kuin tavoitteena on saattaa kaikki tämä tieto nuoren väestön saataville. Ajan myötä haluamme laajentaa tätä kokoa ja laajentaa sitä koko Yhdysvaltoihin ja kansainvälisesti."

Hän korosti: "Kyseessä on tietoisuuden lisääminen. On erittäin tärkeää tavoittaa nuoret ennen kuin on liian myöhäistä. Joissain tapauksissa voi olla jo liian myöhäistä, mutta nuori väestö kasvaa tässä ympäristössä ja on tärkeää, että puutumme siihen nyt."

Puhujana oli myös Indianan yliopiston sosiaalisen median observatorion opiskelija Haley Pierce, joka sanoi: ”On jännittävää kuulla tänään, mitä nuorten parissa tapahtuu. Oma tutkimuksemme keskittyy sosiaaliseen mediaan ja olemme havainneet, että juuri iäkkäät ihmiset ovat alttiimpia disinformaatiolle ja valeuutisille, kuten vuoden 2016 Yhdysvaltain vaaleissa. 

"Mutta olemme myös havainneet tutkimuksissa, että nuoremmat ihmiset uskovat todennäköisemmin väärään informaatioon. Yli 4,000 50 vastaajalle tehdyissä kyselyissä kysyimme disinformaatiosta, kuten oikeiston disinformaatiosta, ja siitä, uskovatko he siihen kertomukseen. Usko näihin tarinoihin vaihteli 20 prosentista XNUMX prosenttiin. Nuorempien ihmisten kohdalla havaitsimme, että usko näihin tarinoihin ei perustunut puolueellisuuteen. 

”Löysimme, että usko tällaisiin kertomuksiin johtui poliittisista ja sosiaalisen median uutisista. Tästä voisi päätellä, että sosiaalinen media on nuorille huolestuttava paikka.

Lopuksi järjestetyssä Q&A-istunnossa Greenspan sanoi: "On todella tärkeää tunnustaa, että olemme kaikki yhteydessä toisiinsa. Paljon voidaan oppia, ja tarvitaan myös syvällisempää ja erityistä tutkimusta."

Paneelia pyydettiin kommentoimaan eroja disinformaation levittämisessä Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Kyza sanoi: "Tutkimuksemme perusteella, kyllä, eroja on. Yhdysvalloissa on paljon todisteita ja tietoja siitä, kuinka disinformaatiota levitetään nuorten keskuudessa, mutta en ole varma, onko näin Euroopassa.

Pierce lisäsi: "Olen samaa mieltä, näiden kahden välillä on selviä eroja."

Tapahtuma oli kolmas ja viimeinen kolmiosaisessa sarjassa, jonka tavoitteena oli löytää keinoja estää ja torjua disinformaation ja väärän tiedon uhka. Aiemmissa webinaareissa korostettiin Venäjän ja Kiinan tapaustutkimuksia. Aihetta käsittelevä työpaja järjestetään ensi kuussa nuorten kanssa.

 Se kuuli, että pahantahtoisten toimijoiden disinformaation käyttö epäilyksen ja epäluottamuksen levittämiseen yleisön keskuudessa ei ole uusi taktiikka tai väline, mutta tapa, jolla nykyaikainen disinformaatio on kehittynyt ja näiden toimijoiden levittävä, on luonut "uusia haasteita ja mahdollisuuksia ” nuoremmille sukupolville.

Webinaarissa keskusteltiin mahdollisista tavoista varustaa nuoria ja yhteiskuntaa paremmin navigoimaan verkkotietosfäärissä ja välttämään pahanlaatuisten toimijoiden manipulointia. Todettiin, että on tärkeää löytää tehokkaita vastauksia nuorten kokemien kokemusten perusteella.

Tapahtuma on ajankohtainen, sillä Euroopan komissio käsittelee verkossa tapahtuvaa disinformaatiota toimintasuunnitelmalla, jonka tavoitteena on vahvistaa EU:n valmiuksia ja yhteistyötä disinformaation torjunnassa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa