Liity verkostomme!

Afganistan

Koronavirus: Iraniin Afganistanin pakolaisille toimitettu yli 2.2 miljoonaa rokoteannosta

SHARE:

Julkaistu

on

19. tammikuuta Iraniin saapui yli 2.2 miljoonaa COVID-19-rokoteannosta maassa asuvien afgaanipakolaisten suojelun varmistamiseksi. Iranin viranomaisten avunpyynnön johdosta EU: n pelastuspalvelumekanismin on varmistanut rokotteiden turvallisen toimituksen Espanjasta. Euroopan komissio on koordinoinut toimituksen ja rahoittaa 75 % avun kuljetuskustannuksista. Tässä tapauksessa, Kriisinhallinnan komissaari Janez Lenarčič sanoi: ”EU jatkaa maiden tukemista maailmanlaajuisesti niiden COVID-19-rokotuspyrkimyksissä. Tämän päivän yli 2.2 miljoonan rokotteen toimittaminen Espanjasta Iraniin on helpotettu EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta, ja se on toinen vankka esimerkki eurooppalaisesta solidaarisuudesta. Rokotteiden jakaminen maailmanlaajuisesti on tehokkain tapa lopettaa tämä pandemia ja pelastaa ihmishenkiä, ja kiitän Espanjaa vastauksesta tähän vetoomukseen. Puolasta ja Ruotsista tulevien COVID-19-rokotteiden on määrä saapua maahan seuraavien päivien aikana, jolloin Iranissa toimitettujen annosten kokonaismäärä nousee yli 6.2 miljoonaan. Vastauksena kansainvälisiin avunpyyntöihin EU:n pelastuspalvelumekanismi on koordinoinut ja rahoittanut yli 37 miljoonan COVID-19-rokoteannoksen toimittaminen EU-maista maailmanlaajuisesti.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa