Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Lähes 100 miljoonan rokotteen lahjoitus Team Europen rahoittamana osana presidentti von der Leyenin ilmoittamaa 500 miljoonaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Team Europe ja Gavi Vaccine Alliance ovat ilmoittaneet lahjoittavansa 99.6 miljoonaa annosta Johnson & Johnson -rokotetta, joka toimitetaan ennen vuoden loppua. Tämä on osa Euroopan unionin sitoumusta jakaa vähintään 500 miljoonaa rokoteannosta matala- ja keskituloisten maiden kanssa vuoden 2022 puoliväliin asti. Ensimmäiset erät toimitetaan nyt Nigeriin (496,800 50,400), Djiboutiin (2,764,800 633,600), Nigeriaan (302,400 230,400 496,800), Togoon (144,000 XNUMX), Keski-Afrikan tasavaltaan (XNUMX XNUMX), Kongon demokraattiseen tasavaltaan (XNUMX XNUMX) , Guinean tasavaltaan (XNUMX). ja Mauritaniassa (XNUMX XNUMX), ja se jatkuu tulevina viikkoina muissa Afrikan mantereen maissa.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Eurooppa-tiimi edistää maailmanlaajuista solidaarisuutta COVID-19:ää vastaan. Nämä lähes 100 miljoonaa annosta Johnson & Johnsonia, jotka toimitetaan COVAXin kautta, ovat niiden 500 miljoonan annoksen joukossa, jotka olemme sitoutuneet toimittamaan haavoittuvimpiin maihin tulevina kuukausina. Ensimmäiset annokset ovat saapuneet Nigeriin, ja ne saapuvat muihin maihin tällä viikolla. Jatkamme rokotteiden jakamista. Samalla tuemme maailmanlaajuisen rokotevalmistuskapasiteetin vahvistamista erityisesti Afrikassa. Tämä uusi lahjoitus antaa COVAXille mahdollisuuden nopeuttaa toimituksiaan vuonna 2021 ja vuoden 2022 alussa. Team Europe jatkaa vahvaa sitoutumistaan ​​rokotteiden tasapuoliseen saatavuuteen."

Jaa tämä artikkeli:

Kroatia

Komissio hyväksyy Kroatian aluetukikartan vuosille 2022–2027

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti Kroatian kartan aluetukien myöntämisestä 1. tammikuuta 2022–31. joulukuuta 2027 tarkistetut aluetuen suuntaviivat ('RÄTTI'). Tarkistetut alueelliset suuntaviivat, jotka komissio hyväksyi 19. huhtikuuta 2021 ja tulevat voimaan 1. tammikuuta 2022, antavat jäsenvaltioille mahdollisuuden tukea Euroopan heikommassa asemassa olevia alueita kuromalla kiinni ja pienentää eroja taloudellisen hyvinvoinnin, tulojen ja työttömyyden osalta. koheesiotavoitteet, jotka ovat unionin ytimessä. Ne tarjoavat myös jäsenvaltioille enemmän mahdollisuuksia tukea siirtymävaiheen tai rakenteellisten haasteiden, kuten väestökadon, edessä olevia alueita, jotta ne voivat osallistua täysimääräisesti vihreään ja digitaaliseen siirtymiseen.

Samaan aikaan tarkistetuissa aluetukea koskevissa suuntaviivoissa säilytetään vahvat suojatoimenpiteet, joilla estetään jäsenvaltioita käyttämästä julkisia varoja työpaikkojen siirtämiseen EU:n jäsenvaltiosta toiseen, mikä on olennaista reilun kilpailun kannalta yhtenäismarkkinoilla. Kroatian aluekartassa määritellään Kroatian alueet, jotka voivat saada alueellista investointitukea. Kartassa vahvistetaan myös enimmäistuki-intensiteetit tukikelpoisilla alueilla. Tuki-intensiteetti on valtiontuen enimmäismäärä, joka voidaan myöntää tuensaajaa kohden ilmaistuna prosentteina tukikelpoisista investointikustannuksista. Tarkistettujen alueellisten suuntaviivojen mukaan alueet, jotka kattavat Kroatian koko väestön, voivat saada alueellista investointitukea. Lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Euroopan komissio

Sukupuolten välinen ero koulutustasolla pienenee, mutta naiset ovat edelleen aliedustettuina tutkimuksessa ja innovaatioissa

Julkaistu

on

Naisopiskelijoiden ja valmistuneiden määrä kandidaatti-, maisteri- ja tohtoritasolla on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Naiset ovat kuitenkin edelleen aliedustettuina tutkijan ja innovaation uralla. Nämä ovat eräitä Euroopan komission keskeisimmistä havainnoista She Figures 2021 -raportti, joka vuodesta 2003 lähtien seuraa sukupuolten tasa-arvon edistämistä tutkimuksen ja innovoinnin alalla Euroopan unionissa ja sen ulkopuolella.

Innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisoasioista vastaava komissaari Mariya Gabriel piti tämän vuoden raporttia tervetulleena ja sanoi: "Uusin She Figures -raportti korostaa, että Euroopan talous, laboratoriot ja korkeakoulut ovat jo riippuvaisia ​​naisista. Se osoittaa kuitenkin myös, että meidän on edelleen tehtävä enemmän sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi, erityisesti innostaaksemme tyttöjä uralle STEM-alalla. Ei ole epäilystäkään, että Eurooppa tarvitsee naisten luovuutta ja yrittäjyyspotentiaalia kestävämmän, vihreämmän ja digitaalisemman tulevaisuuden luomiseksi.

She Figures 2021 -julkaisussa korostetaan, että kandidaatin ja maisterin tutkinnoissa naisia ​​on keskimäärin enemmän kuin miehiä opiskelijoissa (54 %) ja valmistuneissa (59 %), ja tohtorintutkinnoissa sukupuolten välinen tasapaino on lähes tasainen (48 %). Opintoalojen välillä on kuitenkin edelleen eroja. Esimerkiksi naisia ​​on edelleen alle neljännes ICT-alan tohtorintutkinnon suorittaneista (22 %), kun taas terveyden ja hyvinvoinnin sekä koulutuksen aloilla naisten osuus on vähintään 60 % (60 % ja 67 %). Lisäksi naiset edustavat vain noin kolmannesta tutkijoista (33 %).

Korkeakoulujen korkeimmalla tasolla naiset ovat edelleen aliedustettuina, ja heillä on noin neljäsosa täysprofessorin viroista (26 %). Naiset työskentelevät myös vähemmän tutkijoina ja insinööreinä (41 %), ja he ovat aliedustettuina itsenäisten ammatinharjoittajien joukossa tieteen ja tekniikan sekä tieto- ja viestintätekniikan ammateissa (25 %). Lisätietoja on saatavilla tästä lehdistötiedote.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Hormonaaliset haitta-aineet (EDC)

Kemikaalit: Komissio pyytää yleisön mielipiteitä merkintöjen yksinkertaistamisesta ja digitalisoinnista

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt julkisen kuulemisen kemiallisten tuotteiden, kuten liimojen, pyykin- ja astianpesuaineiden sekä lannoitevalmisteiden merkintöjen yksinkertaistamisesta ja digitalisoinnista. Tuotteiden mukana tulevat tarrat ovat ensisijainen väline tärkeiden tietojen välittämiseksi käyttäjille, mukaan lukien vaara- ja turvallisuustiedot sekä tuotteen käyttöohjeet.

Vielä, olennaisimman kemikaalilainsäädännön (lukuun ottamatta REACH-asetusta) kuntotarkastus) että pesuaineasetuksen arviointi osoitti, että merkintöjen ymmärtämistä ja siten kuluttajansuojaa voidaan edelleen parantaa välttämällä se, että etiketit ovat liian täynnä tietoa, joka on usein teknistä. Julkisessa kuulemisessa kerätään palautetta kokemuksista ja mielipiteistä kuluttajilta, ammattikäyttäjiltä, ​​teollisuudelta, kansalaisyhteiskunnan järjestöiltä, ​​kansallisilta viranomaisilta ja muilta asianomaisilta osapuolilta. 

Tulokset otetaan huomioon komission ehdotuksissa, jotka koskevat aineiden ja seosten luokitusta, merkintöjä ja pakkaamista (CLP) sekä pesuaineita ja lannoitevalmisteita koskevien asetusten tarkistamista, odotettavissa olevan vuonna 2022. Julkinen kuuleminen on saatavilla tätä ja on avoinna 16 asti.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa