Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Maailman rokottaminen: 'Team Europe' jakaa yli 200 miljoonaa annosta COVID-19-rokotetta matalien ja keskituloisten maiden kanssa vuoden 2021 loppuun mennessä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Turvallisten ja edullisten COVID-19-rokotteiden saatavuuden varmistaminen kaikkialla maailmassa, etenkin pieni- ja keskituloisissa maissa, on Euroopan unionin ensisijainen tavoite.

At Globaali terveyshuippukokous Roomassa 21. toukokuuta 2021 presidentti von der Leyen ilmoitti, että Team Europe jakoi pienien ja keskituloisten maiden kanssa vähintään 100 miljoonaa annosta vuoden 2021 loppuun mennessä lähinnä COVAXin kautta, joka on kumppanimme maailman rokottamisessa.

Team Europe (EU, sen toimielimet ja kaikki 27 jäsenvaltiota) on saavuttamassa tämän alkuperäisen tavoitteen, sillä 200 miljoonan annoksen COVID-19-rokotetta on tarkoitus jakaa niiden maiden kanssa, jotka tarvitsevat niitä eniten vuoden 2021 loppuun mennessä.

Mainos

Presidentti von der Leyen sanoi: "Team Europe ottaa vastuunsa auttaessaan maailmaa torjumaan virusta kaikkialla. Rokotus on avain - siksi on välttämätöntä varmistaa COVID-19-rokotteiden saanti maailmanlaajuisesti. Jaamme yli 200 miljoonaa annosta COVID-19-rokotetta matalan ja keskitulotason maiden kanssa tämän vuoden loppuun mennessä. "

Team Europe on sitoutunut yli 200 miljoonaan COVID-19-rokoteannokseen, joka saapuu kohdemaansa pääasiassa COVAX: n kautta tämän vuoden loppuun mennessä.

COVAX on toistaiseksi toimittanut 122 miljoonaa annosta 136 maahan.

Mainos

Samanaikaisesti Team Europe on käynnistänyt aloitteen rokotteiden, lääkkeiden ja terveysteknologioiden valmistamisesta ja saatavuudesta Afrikassa.

Aloite auttaa luomaan oikeat olosuhteet paikalliselle rokotteiden valmistamiselle Afrikassa, ja sitä tuetaan miljardilla eurolla EU: n talousarviosta ja Euroopan kehitysrahoituslaitoksilta, kuten Euroopan investointipankki (EIP).

9. heinäkuuta Team Europe sopi tukevansa Dakarissa sijaitsevan Institut Pasteurin laajamittaisia ​​investointeja rokotteiden tuotantoon muiden tukitoimenpiteiden ohella. Uusi tuotantolaitos vähentää Afrikan 99 prosentin riippuvuutta rokotteiden tuonnista ja vahvistaa pandemian sietokykyä mantereella.

Tausta

EU on ollut EU: n liikkeellepaneva voima Koronaviruksen globaali vaste ja perustamalla ACT-Accelerator, maailmanlaajuinen laitos COVID-19-rokotteiden, diagnostiikan ja hoitojen saamiseksi.

Koska useimmat matalan ja keskitulotason maat tarvitsevat aikaa ja investointeja omien tuotantokapasiteettiensa rakentamiseksi, välitön ja tehokkain vastaus on edelleen rokotteiden jakaminen.

Presidentti kutsui koolle maailmanlaajuisen terveyshuippukokouksen von der Leyen ja Italian pääministeri Mario Draghi 21. toukokuuta 2021. Tämä G20: n ensimmäinen terveysalan huippukokous merkitsi uuden luvun alkua maailmanlaajuisessa terveyspolitiikassa.

Maailman johtajat ovat sitoutuneet monenvälisyyteen, maailmanlaajuiseen yhteistyöhön terveydenhuollossa ja rokotteiden valmistuskapasiteetin vahvistamiseen maailmanlaajuisesti, jotta pandemiasta tulisi viimeinen pandemia.

Lisätietoja

Koronaviruksen globaali vaste

Globaali terveyshuippukokous

Afrikka-aloite

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 1.8 miljoonan euron Latvian järjestelmän koronavirusepidemiasta kärsineiden karjankasvattajien tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 1.8 miljoonan euron Latvian tukiohjelman, jolla tuetaan koronaviruksen aiheuttaman karjankasvatusalan viljelijöitä. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tukiohjelman mukaan tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpiteellä pyritään lieventämään edunsaajien likviditeettivajetta ja vastaamaan osaan koronavirusepidemian aiheuttamista tappioista sekä Latvian hallituksen toteuttamiin rajoittaviin toimenpiteisiin viruksen leviämisen rajoittamiseksi. Komissio katsoi, että järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen.

Erityisesti tuki (i) saa olla enintään 225,000 31 euroa tuensaajaa kohti; ja ii) myönnetään viimeistään 2021. joulukuuta 107. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 3 artiklan XNUMX kohdan b alakohdan mukaisesti Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja tilapäisten puitteiden edellytykset. Tämän perusteella komissio hyväksyi järjestelmän EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64541 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio antaa Ranskalle 3 miljardin euron tukiohjelman koronaviruksen aiheuttamien yritysten tukemiseksi lainojen ja osakesijoitusten kautta

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ranskan suunnitelmat perustaa 3 miljardin euron rahasto, joka sijoittaa velkainstrumenttien sekä osake- ja hybridi -instrumenttien välityksellä pandemian kohteena oleviin yrityksiin. Toimenpide hyväksyttiin tilapäisen valtiontuen puitteissa. Järjestelmä pannaan täytäntöön rahastolla, jonka otsikko on ”Siirtymärahasto COVID-19-pandemiasta kärsineille yrityksille” ja jonka budjetti on 3 miljardia euroa.

Tässä järjestelmässä tukea myönnetään i) pääomalainoina tai osallistuvina lainoina; ja ii) pääomapohjan vahvistamistoimenpiteet, erityisesti hybridipääomainstrumentit ja äänioikeutetut etuoikeutetut osakkeet. Toimenpide on avoin Ranskaan sijoittautuneille ja kaikilla aloilla (paitsi rahoitusalalla) toimiville yrityksille, jotka olivat elinkelpoisia ennen koronaviruspandemiaa ja jotka ovat osoittaneet taloudellisen mallinsa pitkän aikavälin elinkelpoisuuden. Tästä järjestelmästä odotetaan hyötyvän 50–100 yritystä. Komissio katsoi, että toimenpiteet täyttivät väliaikaisissa puitteissa asetetut ehdot.

Komissio päätteli, että toimenpide oli tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen korjaamaan vakava häiriö Ranskan taloudessa SEUT -sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan ja tilapäisen valvonnan edellytysten mukaisesti. Tämän perusteella komissio hyväksyi nämä järjestelmät EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Mainos

Varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager (kuvassa) ”Tämä 3 miljardin euron pääomapohjan vahvistamisjärjestelmä antaa Ranskalle mahdollisuuden tukea koronaviruspandemiasta kärsineitä yrityksiä helpottamalla niiden rahoitusta näinä vaikeina aikoina. Jatkamme tiivistä yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa löytääksemme käytännön ratkaisuja koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten lieventämiseksi samalla kun noudatamme EU: n sääntöjä. ”

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa