Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

"Meillä on oikeuksia": ranskalaiset terveydenhuollon työntekijät raivostuvat COVID-rokotetilauksesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Terveydenhuollon työntekijä antaa annoksen Comirnaty Pfizer BioNTech COVID-19 -rokotetta Parc des Expositionsissa Angersissa osana koronavirustaudin (COVID-19) rokotuskampanjaa Ranskassa 13. huhtikuuta 2021. REUTERS / Stephane Mahe

Hoitokodityöntekijä Sandra Barona vastustaa niin kiihkeästi COVID-19-laukausta, että hän sanoi voivansa lopettaa työnsä sen jälkeen, kun Ranskan presidentti Emmanuel Macron määräsi kaikki terveydenhuollon työntekijät rokottamaan, kirjoittaa Caroline Pailliez.

Barona, joka huolehtii iäkkäistä asukkaista Pariisin lounaispuolella sijaitsevassa hoivakodissa, ilmaisi vähäisen uskon rokotteisiin, joiden hänen mielestään oli kehitetty liian hätäisesti, vaikka sääntelyviranomaiset ympäri maailmaa ovat toistuvasti sanoneet, että nopeus ei vaaranna turvallisuutta. Mutta hän sanoi ottaneensa erityisen varjoa siitä, että hänen yksilölliset vapautensa polkettiin.

Mainos

"Meillä on oikeuksia Ranskassa. Elämme maassa, joka uskoo vapauteen ja tasa-arvoon", hän sanoi viitaten kahteen Ranskan tasavallan perusperiaatteeseen.

Barona sanoi, että Macron erotti rokotetut ja rokottamattomat - asia, jonka joidenkin Macronin vastustajien mukaan voi aiheuttaa oikeudellisia ongelmia presidentin suunnitelmille.

Rokotteen pitäminen ainoana polkuna normaaliin elämään, Macron sanoi, että rokotus oli henkilökohtaisen vastuun asia, mutta myös kollektiivisen vapauden kysymys, kun Delta-muunnos kannustaa uusien infektioiden nopeaa leviämistä.

Mainos

Uuden erittäin tarttuvan variantin ja rokotusasteen jyrkän laskun edessä hän sanoi sen olevan tarpeen pakottaa terveydenhuollon työntekijät saada COVID-19-laukaus ja kannustaa suurta yleisöä seuraamaan.

Terveydenhuollon työntekijöiden rokotukset tarkistetaan syyskuun puolivälistä, eikä työntekijöitä, joille ei ole annettu rokotuksia COVID-19: lle, ei sallita työskennellä ja heidän palkkansa keskeytetään.

"Olen valmis eroamaan ja valitsemaan toisen polun rokotuksen sijasta", Barona, 45, sanoi, vaikka hän myönsi voivansa päättää saada COVID-19-laukauksen, jos siitä tuli ainoa tapa nähdä perheensä ulkomailla.

Rokotusmääräys merkitsi kääntymistä presidentille, joka tweettasi joulukuussa: "Olen sanonut sen aiemmin ja toistan itseni: rokotukset eivät ole pakollisia. Olemme valaistumisen ja (Louis) Pasteurin maa."

Mutta maassa, jossa rokotteiden vastaiset mielipiteet ovat olleet jo vuosia korkeat, viralliset tiedot osoittavat toivottuja alhaisemman terveydenhuollon työntekijöiden keskuudessa, joiden työ tuo heidät läheiseen kontaktiin vanhusten ja haavoittuvien kanssa.

Vain 45% hoitokodeissa ja pitkäaikaishoidossa työskentelevistä työntekijöistä on saanut kaksi annosta Ranskan kansanterveyden mukaan.

Maaliskuussa rokotteen käyttöönottoa ohjaavat asiantuntijat sanoivat noin puolet terveydenhuollon työntekijöistä Ranskan hoitokodeissa ei halunnut rokottaa. Ammattiyhdistysten mukaan yksi syy oli se, että rokotetta suosittelevat - Ranskan valtio - syyttivät hoitotyöntekijöitä alhaisesta palkkastaan ​​ja vaikeista työoloistaan.

Sairaanhoitaja Martine Martin sanoi, että hän oli tähän mennessä kieltäytynyt COVID-19-rokotteesta, koska taustalla olevat terveysongelmat merkitsivät sitä, että hän reagoi usein huonosti, jopa flunssan laukauksiin. Mutta työpaikan menettämisen edessä hän saisi rokotuksen, hän sanoi.

"He pakottavat minut tekemään niin, mutta voin kärsiä vakavista terveysvaikutuksista", hän sanoi. "Valtio ei anna pirun."

Terveysministeriön virkamiehet eivät olleet valmiita kommentoimaan heti, kun heiltä kysyttiin, olisiko poikkeuksia ihmisille, joilla on taustalla olevia terveysongelmia.

Monet sukulaiset pelkäävät ikääntyneitä perheenjäseniään, jos hoitokodin henkilökunta jää rokottamatta. Johanna Cohen-Ganouna sanoi olevansa valmistautuu haastamaan Ranskan hallitus koska hän ei tehnyt rokotuksista pakollista terveydenhuollon työntekijöille kuukausia sitten sen jälkeen, kun hän sanoi, että hänen isänsä sairastui COVID-19: ään sairaalassa ja kuoli 76-vuotiaana.

koronavirusantigeenin

HERA: Ensimmäinen askel kohti EU FAB: n luomista, joka on jatkuvasti lämmin tuotantokapasiteetti

Julkaistu

on

Komissio on julkaissut Ennakkoilmoitus, joka tarjoaa rokote- ja lääkevalmistajille alustavia tietoja vuoden 2022 alkupuolella suunnitellusta EU: n FAB-kilpailukilpailusta. EU FAB: n tavoitteena on luoda "aina lämmin" rokotteiden ja lääkkeiden valmistuskapasiteetti, joka voidaan aktivoida tulevien kriisien sattuessa. EU FAB kattaa useita rokote- ja terapeuttisia tekniikoita. Osallistuvien tuotantolaitosten on aina oltava toiminnassa, ja niiden odotetaan varmistavan pätevän henkilöstön saatavuus, selkeät toimintaprosessit ja laadunvalvonta, jotta EU voi valmistautua paremmin ja vastata tuleviin terveysuhkiin. EU FAB pystyy aktivoimaan nopeasti ja helposti tuotantokapasiteettiverkostonsa vastaamaan rokotteiden ja/tai lääkkeiden tarpeita, kunnes markkinat ovat kasvattaneet tuotantokapasiteettiaan. EU: n FAB on keskeinen osa Euroopan terveyshätävalmius- ja reagointiviranomaisen (HERA) teollista ulottuvuutta, kuten tiedonannossa todetaan Esittelyssä HERA, seuraava askel kohti Euroopan terveysunionin toteuttamista, 16. syyskuuta. Ennakkotietoilmoitus EU: n FAB: sta on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 1.8 miljoonan euron Latvian järjestelmän koronavirusepidemiasta kärsineiden karjankasvattajien tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 1.8 miljoonan euron Latvian tukiohjelman, jolla tuetaan koronaviruksen aiheuttaman karjankasvatusalan viljelijöitä. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tukiohjelman mukaan tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpiteellä pyritään lieventämään edunsaajien likviditeettivajetta ja vastaamaan osaan koronavirusepidemian aiheuttamista tappioista sekä Latvian hallituksen toteuttamiin rajoittaviin toimenpiteisiin viruksen leviämisen rajoittamiseksi. Komissio katsoi, että järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen.

Erityisesti tuki (i) saa olla enintään 225,000 31 euroa tuensaajaa kohti; ja ii) myönnetään viimeistään 2021. joulukuuta 107. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 3 artiklan XNUMX kohdan b alakohdan mukaisesti Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja tilapäisten puitteiden edellytykset. Tämän perusteella komissio hyväksyi järjestelmän EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64541 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa