Liity verkostomme!

Tupakka

EU:n savuton tavoite epäonnistuu 60 vuodella: tarvitaan kiireellistä uudelleenarviointia

SHARE:

Julkaistu

on

Uusimmat Eurobarometri 2024 paljastaa hätkähdyttävän epäonnistumisen EU:n lähestymistavassa saavuttaa savuttomuustavoitteensa eli 5 prosentin tupakointiasteen. Nykytrendillä tupakointiaste putoaa alle 5 prosentin vuoteen 2100 mennessä – 60 vuotta vuoden 2040 tavoitteen jälkeen.

"Kohdittaessaan itsepintaisesti haittoja vähentäviä tuotteita sen sijaan, että keskittyisi todelliseen asiaan, EU ei vain epäonnistu, vaan myös sabotoi aktiivisesti kansanterveysponnisteluja", sanoi Michael Landl, World Vapers Alliancen johtaja. "Tämän tuhoisan lähestymistavan on lopetettava nyt. Sen sijaan, että taistettaisiin tuotteita, kuten höyryjä tai nikotiinipusseja, niistä on tultava tulevien kansanterveysstrategioiden kulmakivi. Muuten tupakoinnin vastainen taistelu menetetään."

Eurobarometri 2024 -tutkimuksen tärkeimmät tulokset:

· Lämmitetyt tupakkatuotteet: Käyttää 2 % eurooppalaisista.

· Höyrytys: 3 % eurooppalaisista on höyryäjiä.

· Nikotiinipussit: 4 % eurooppalaisista on kokeillut.

Mainos

EU:n painopiste näihin tuotteisiin on väärä. Koska EU:n keskimääräinen tupakointiaste on 24 prosenttia, etusijalla tulisi olla tupakoitsijoiden auttaminen siirtymään vähemmän haitallisiin vaihtoehtoihin.

·       Ruotsin tupakointiaste on kolme kertaa EU:n keskiarvoa alhaisempi (vaikka 26 % ihmisistä käyttää nuuskaa ja 20 % on kokeillut nikotiinipusseja)

· Höyrystystuotteet, kuumennetut tupakkatuotteet ja nikotiinipussit ovat ei yleensä houkuttele muita kuin käyttäjiä mutta ne ovat välttämättömiä työkaluja tupakoitsijoille, jotka haluavat lopettaa tai vähentää savukkeiden kulutusta.

·       Höyrystys on 2.5 kertaa tehokkaampi tupakoinnin lopettamiseen verrattuna perinteiseen nikotiinikorvaushoitoon (NRT).

Raportti osoittaa selvästi, että EU:n nykyinen strategia epäonnistuu. On aika priorisoida haittojen vähentäminen ja tehdä tehokkaita muutoksia ihmishenkien pelastamiseksi.

· World Vapers' Alliance (WVA) vahvistaa vapperien ääniä maailmanlaajuisesti ja antaa heille mahdollisuuden vaikuttaa yhteisöihinsä. Jäseniämme ovat vapperyhdistykset sekä yksittäiset vapperit kaikkialta maailmasta. Lisätietoa aiheesta www.worldvapersalliance.com 

· Michael Landl on World Vapers' Alliancen johtaja. Hän on kotoisin Itävallasta ja hänen kotipaikkansa on Wien. Hän on kokenut politiikan ammattilainen ja intohimoinen vapper. Hän opiskeli St. Gallenin yliopistossa ja työskenteli useissa julkisissa julkaisuissa ja Saksan parlamentissa. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa