Liity verkostomme!

Tupakka

Miten EU-maat haluavat torjua nuorten tupakointia?

SHARE:

Julkaistu

on

Viime vuosina poliittiset edustajat ja kansanterveyden asiantuntijat ovat antaneet hälytyksen lisääntyneestä nuorten määrästä, erityisesti alaikäisten, jotka käyttävät säännöllisesti tupakkapohjaisia ​​tuotteita ja sähkösavukkeita. Euroopan komissio on asettanut sähkösavukkeille standardit, mukaan lukien nikotiinipitoisuuden rajoitukset ja mahdolliset terveysriskit selittävät etiketit. Kansallisten hallitusten on kuitenkin edelleen päätettävä, mikä lähestymistapa toimii parhaiten.

Jotkut jäsenvaltiot, kuten Bulgaria, pitävät liberaalimpaa kantaa tupakkatuotteiden myyntiin, toiset, kuten sen naapuri Romania, ottavat vakavamman lähestymistavan alaikäisten sähkösavukkeiden ja tupakkapohjaisten tuotteiden käytön hillitsemiseksi. 

Romania kielsi äskettäin höyrytuotteiden myynnin alle 18-vuotiaille. Maaliskuussa voimaan tullut laki kieltää erilaisten tupakkaan liittyvien tuotteiden, mukaan lukien sähkösavukkeiden, sähkösavukkeiden täyttöpakkausten, elektronisten tupakanlämmittimien ja nikotiinipussien, nimenomaisen myynnin. alaikäisille, sakkoja jopa 100,000 20,000 RON (noin 7,000 XNUMX euroa). Uuden lain mukaan viranomaiset ovat jo määränneet yli XNUMX XNUMX euron sakkoja lainrikkomuksesta kiinni jääneille myyjille.

Paikallisen tupakkateollisuuden edustajat suhtautuivat siirtoon myönteisesti. On merkki normaalista tiedottaa paremmin yleisölle ja kieltää sähkösavukkeiden ja nikotiinipohjaisten tuotteiden myynti alle 18-vuotiailta, BAT:n edustaja Ileana Dumitru kertoi. 

Uuden lain voimaantulon myötä Romaniasta tulee osa rajoitettua määrää EU:n jäsenvaltioita, jotka kieltävät kaikkien nikotiinituotteiden, mutta myös nikotiinittomien sähkösavukkeiden myynnin alaikäisille.

Mukaan Global Youth Tobacco Survey Vuonna 2017 perinteisten savukkeiden kulutus on vähentynyt romanialaisten nuorten keskuudessa, mutta vähintään yhtä tupakkatuotetta, mukaan lukien kuumennetut tupakkatuotteet, maistaneiden 13–15-vuotiaiden opiskelijoiden osuus kasvoi 7.5 % vuosina 2014–2017.

Mainos

Irlannissa höyrytuotteiden myynti alle 18-vuotiaille on kielletty viime vuoden lopulla voimaan tulleen uuden lain nojalla. Kuten Romaniassa, alle 18-vuotiaat eivät enää saa ostaa höyrytuotteita uuden lain mukaan. Äskettäin julkaistut kyselyt irlantilaisista kouluikäisistä lapsista osoittivat, että 9 prosenttia 12–17-vuotiaista ja 15.5 prosenttia 15- ja 16-vuotiaista käyttää sähkösavukkeita.

Uuden lain mukaan sähkösavukkeiden myynti alle 18-vuotiaille on Irlannissa 4,000€ sakkoa ja mahdollisesti kuusi kuukautta vankeutta. Mahdollisista myöhemmistä rikoksista sakko on enintään 5,000 12 euroa ja enintään XNUMX kuukautta vankeutta.

Isossa-Britanniassa myyjiä on kielletty vuodesta 2015 lähtien myymästä sähkösavukkeita tai sähköisiä nesteitä alle 18-vuotiaille. hallituksen verkkosivujen mukaan, aikuiset eivät myöskään saa ostaa tupakkatuotteita tai sähkösavukkeita alle 18-vuotiaille. 

Ranskassa alle 18-vuotiaat eivät voi ostaa höyrysuihkuja, ja niiden käyttö on kielletty tietyillä julkisilla paikoilla, mukaan lukien yliopistoissa ja joukkoliikenteessä. Ranskan presidentti Emmanuel Macron esitti vuonna 2021 kunnianhimoisen suunnitelman tupakan ja alkoholin torjumiseksi kaikkien 20-vuotiaiden keskuudessa vuoteen 2030 mennessä.

Italia otti myös ankaran kannan nuorten höyryämistä vastaan. Höyrystystuotteiden myynti on laitonta alle 18-vuotiaille henkilöille. Myyjien on otettava käyttöön tiukat iän varmistusprosessit varmistaakseen tämän asetuksen noudattamisen. 

Vaikka ryhmä maita, jotka ottavat tiukemman kannan nuorten tupakoinnin ja höyrystyksen ehkäisyyn, kiihtyy, Bryssel ei ole vielä asettanut EU:n laajuista kieltoa tällaisten tuotteiden myymiselle alle 18-vuotiaille.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa