Liity verkostomme!

Tupakka

Euroopan parlamentin tupakkatyöryhmän valkoisen kirjan Legacy Book julkaisu.

SHARE:

Julkaistu

on

Maailman tupakaton päivänä 2024, mikä on ihanteellinen tilaisuus julkaista valkoisen kirjan perintökirjamme tupakasta muistuttamaan jatkuvasta Tupakka-asiasta, johon Euroopan komissio osallistuu. Vaikka Qatargate näyttää pysähtyneen, Tobaccogate jatkuu.

Kuitenkaan mitään kahden tupakkadirektiivin tarkistuksista ei ole käynnistetty huolimatta laajalle levinneestä suuttumuksesta ja kansanterveysaktivistien toistuvista vaatimuksista. Euroopan unioni on asettanut itselleen tavoitteeksi "tupakkaattoman sukupolven" vuoteen 2040 mennessä. Tämä kunnianhimoinen tavoite edellyttää uusia ja nopeita tupakoinnin vastaisia ​​toimia. Euroopan parlamentti on odottanut useiden vuosien ajan, että komissio ottaisi parlamentin esityslistalle kahden tupakkadirektiivin tarkistamisen: vuoden 2011 tupakkaverodirektiivin (TTD) ja vuoden 2014 tupakkatuotedirektiivin (TPD).

Teksteissämme on otettava huomioon "uusien tupakkatuotteiden", kuten sähkösavukkeiden, hampaiden, lämmitystupakka- ja nikotiinipussien, ilmaantuminen sekä räjähdysmäinen rinnakkaiskaupan, jonka järjestävät pääasiassa tupakanvalmistajat, sekä tietämys tupakkatuotteiden aiheuttamista ympäristövahingoista. tupakan viljely, uusien tupakkatuotteiden valmistus ja niiden kulutus.

Poliittisen keskustelun lisäämiseksi ja tarvittavien toimenpiteiden määrittelemiseksi Michèle Rivasin (Vihreät/EFA), Anne-Sophie Pelletierin (vasemmisto) ja Pierre Larouturoun (S&D) johtama Euroopan parlamentin jäsenryhmä kokoontui vuosina 2021–2023, ja siihen osallistui kansanterveysjärjestöt Smoke Free Partnership (SFP), Alliance Contre le Tabac (ACT), Bathin yliopiston tupakkavalvontatutkimusryhmä (TCRG), Corporate Europe Observatory (CEO) ja riippumattomat asiantuntijat.

Erityisesti tutkittiin tupakan rinnakkaiskaupan teemoja, "Dentsu Tracking/Jan Hoffmann" -skandaalia, tupakkayhtiöiden ja niiden tytäryhtiöiden lobbausta sekä tupakan aiheuttamia ympäristöhaittoja. Näiden pyöreän pöydän keskustelujen yhteenveto on muotoiltu Legacy Bookiksi, jonka tarjoamme tänään digitaalisena versiona.

Legacy Book osoittaa, että Euroopan komissio avaa ovensa liian helposti tupakkalauballe ja on erityisen vastaanottavainen sen vaatimuksille, vaikka ne ovatkin ristiriidassa 27 jäsenvaltion kansanterveyden ja julkisen talouden sekä tupakka-alan asianmukaisen hallinnon kanssa. toimielimemme. Viittauksena Qatargateen voimme puhua Tobaccogatesta, johon Euroopan komissio osallistuu.

Mainos

Legacy Book on tupakka jaetaan ranskaksi ja englanniksi 27 jäsenvaltiolle, komissiolle, poliittisille ryhmille, nykyisille ja tuleville Euroopan parlamentin jäsenille, kansalaisjärjestöille ja tiedotusvälineille. Tavoitteena on edistää tupakkaattoman Euroopan syntyä.

Legacy Book -kirjansa digitaalisen julkaisun myötä Euroopan parlamentin tupakkatyöryhmän jäsenet haluavat säästää ajatuksen Michèle Rivasista, tämän kollektiivin sielusta, jonka ennenaikainen kuolema on koskettanut heitä syvästi. Tämä Legacy Book on ennen kaikkea hänen sitoutumisensa hedelmä: se on nyt jaettava, jotta hänen taisteluaan voidaan jatkaa pahimpia eturyhmiä vastaan ​​ja kansanterveyden puolesta.

Lisätietoja ja Legacy Bookin ja sen liitteiden käyttö:

Anne-Sophie Pelletier: [sähköposti suojattu]

Täysin valkoinen paperi: scribd.com/document/741941387/MEP-WG-TPD-Tabac-LB-en-310524-Rivasi-Pelletier-Larrouturou-Final-Txt

Liite A: scribd.com/document/741941885/MEP-WG-TPD-Tabac-LB-en-240524-Annexes-a-Presentations-Cover

Liite B: scribd.com/document/741941885/MEP-WG-TPD-Tabac-LB-en-240524-Annexes-a-Presentations-Cover

Liite C: scribd.com/document/741941367/MEP-WG-TPD-Tabac-LB-fi-240524-Annexes-C-Dentsu-Tracking-Jan-Hoffmann-RevolvingDoors-Case-Cover

Valkoinen kirja ja liitteet paketti: scribd.com/document/741941708/MEP-WG-TPD-Tabac-LB-en-310524-Rivasi-Pelletier-Larrouturou-Full-Final

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa