Liity verkostomme!

Tupakka

Maailmanlaajuiset terveystalouden ja politiikan asiantuntijat korostavat savukkeiden korvaamisen julkisia etuja paremmilla vaihtoehdoilla

SHARE:

Julkaistu

on

Tupakoitsijoiden rohkaiseminen siirtymään savukkeista vaihtoehtoisiin tuotteisiin, kuten sähkösavukkeisiin ja lämmitettyyn tupakkaan, ei ole vain hyväksi yksilöiden terveydelle, vaan säästää maiden terveydenhuoltojärjestelmiltä valtavia summia. Eräiden maailman johtavien asiantuntijoiden mukaan hyödyt syntyvät todellisen maailman kokemuksen hyödyntämisestä, oikean viestinnän saamisesta ja verokannustimien oikeasta asettamisesta, kirjoittaa poliittinen toimittaja Nick Powell.

Brunel First Annual Health Economics and Policy Forum pidettiin Lontoossa, jonka järjestivät yhdessä Brunel University Business School ja Oxfordin yliopiston Nuffield Department of Primary Care Health Services. Professori Francesco Moscone, Brunelin terveydenhuollon ja hyvinvoinnin huippuosaamisen johtaja, esitti avauspuheenvuorossaan tutkimuksensa tulokset sekä Isossa-Britanniassa että Italiassa.

Jos puolet tupakoitsijoista vaihtaisi sähkösavukkeisiin ja lämmitettyyn tupakkaan, Englannin kansallinen terveyspalvelu säästäisi 500 miljoonaa puntaa vuodessa suorissa kuluissa, Italiassa vastaava luku olisi 600 miljoonaa euroa. "Voit leikata sairaalahoitoa, hoitokuluja sekä potilaiden ja heidän perheidensä kärsimystä", professori Moscone sanoi.

Mainos

Terveydenhuollon parantaminen "ei ole vain lääkäreiden ja sairaanhoitajien määrän lisäämistä", hän lisäsi, "kysymys on myös kysyntäpuolelta". Epäsuoraa säästöä saataisiin lisää myös julkiseen kukkaroon, sillä vaikeasti sairaita työkyvyttömiä potilaita olisi vähemmän.

Mahdottomien tavoitteiden ja kieltojen asettaminen vieraannuttaa tupakoitsijat eikä paranna terveyspalvelujen kestävyyttä, kun taas pragmaattiset ja maltilliset lähestymistavat tekevät. Lisää säästöjä ja kansanterveyshyötyjä voitaisiin saavuttaa vähentämällä alkoholin kulutusta ja lisäämällä fyysistä aktiivisuutta, mikä saattaa nostaa Italian suorat säästöt yhteensä miljardiin euroon. Mutta Professori Moscone varoitti "En usko minkään kieltämiseen".

Soulin kansallisen yliopiston ennaltaehkäisevän lääketieteen professorin, professori Ae Sun Shinin johtamassa esityksessä tutkittiin kieltojen ja pakkokeinojen huonoja puolia. Hän on tutkinut riskikäyttäytymisen vähentämisen mahdollisia vaikutuksia ei-tarttuvien tautien ilmaantumiseen Etelä-Koreassa.

Jos kaikki tupakointi ja runsas juominen voitaisiin lopettaa yhdessä yössä, hoidettavia potilaita olisi tänä vuonna 116,600 XNUMX vähemmän. Mutta "havainnoimme, mitä todellisuudessa tapahtuu". Maailman terveysjärjestöllä on "erittäin tiukat, ankarat tavoitteet, joissa he haluavat kieltää haitalliset tuotteet".

Jos tällainen lähestymistapa toimisi, sillä olisi "massiivinen vaikutus, mutta ihmiset eivät seuraa ohjeita sillä tavalla". Maltillisempi lähestymistapa - joka todella toimi - on rohkaista ihmisiä siirtymään vähemmän haitallisiin vaihtoehtoihin, kuten vähäalkoholisiin juomiin ja vaihtoehtoisiin tupakkatuotteisiin, kuten sähkösavukkeisiin ja lämmitettyyn tupakkaan. Tämä jättäisi Etelä-Korean terveydenhuoltojärjestelmälle 73,400 XNUMX tapausta vähemmän hoidettavaksi vuodessa.

On tärkeää muistaa, että korkeampi luku tarkoittaa teoreettista kieltoa, joka toimii täysin. Käytännössä sairaalat joutuisivat käsittelemään laittoman alkoholin ja tupakan kulutuksen seurauksia, jotka sisältävät usein ylimääräisiä haitallisia ainesosia ja myös verotusta.

Realistisen lähestymistavan laajemmat julkiset edut ovat myös silmiinpistäviä. Yli 60 % näistä ehkäistävissä olevista tapauksista olisi ollut 20–64-vuotiaiden eteläkorealaisten keskuudessa – työikäisen väestön keskuudessa maan talouden moottorina. Maan työvoiman pienentyessä alhaisen syntyvyyden ja rajoittavan maahanmuuttopolitiikan vuoksi tämän väestörakenteen terveyden turvaaminen on ensiarvoisen tärkeää.

Professori Shinin analyysi korostaa kansanterveyspolitiikan taustalla olevaa taloudellista välttämätöntä. Kun yhteiskunta ikääntyy ja työvoiman ennustetaan vähenevän 350,000 2021:lla pelkästään vuodesta 2022 vuoteen 20, ehkäistävissä olevien sairauksien vähentäminen haittojen vähentämisellä voisi auttaa kuromaan umpeen yli XNUMX prosenttia tästä erosta.

Tärkeä haaste kaikille maille on saada veropolitiikka oikeaan niin, että ihmisiä kannustetaan tekemään järkeviä valintoja eikä annettaisi kieroutuneita kannustimia kääntyä rikollisten puoleen, kuten savukkeiden salakuljettajiin tai väärentäjiin. Professori Catia Nicodemo, terveystaloustieteen professori Oxfordin yliopistosta, kuvaili niin kutsuttujen syntiverojen kääntökohtaa, kun järkevästä politiikasta tulee "paternalistinen ylilyönti". Jos ne, jotka asettavat tällaisia ​​veroja, eivät halua kohdata "helvettiä", kuten hän sanoi, heidän on kestettävä "riskin puhdistamo", toisin sanoen suunniteltava riskisuhteen verotusjärjestelmä.

Tohtori Zafira Kastrinaki puhui kokemuksestaan ​​Kreikan talous- ja valtiovarainministeriön taloustieteen asiantuntijaneuvoston jäsenenä, joka jo soveltaa erilaista verotusta palamattomien tupakkatuotteiden hyväksi palaviin tupakkatuotteisiin verrattuna. "Meidän on sovittava siitä, mitkä ovat turvallisempia vaihtoehtoja savukkeille", hän sanoi. Temppu oli löytää "hyvä tasapaino verotukselle kielteisten vaikutusten torjumiseksi".

Päivän keskustelu oli merkittävä avoimesta, monitieteisestä lähestymistavastaan ​​kansanterveyden suuriin haasteisiin ja tarttumattomien tautien torjumiseen. Ei ollut laumamentaliteettia, joka joskus leimaa akateemista keskustelua savukkeista ja turvallisemmista vaihtoehdoista.

Pikemminkin keskityttiin todella sen selvittämiseen, mikä todella toimii ja mikä on saavutettavissa. Ehkä foorumin pitäminen kauppakorkeakoulussa toi esiin tuloslähtöisen lähestymistavan, joka liittyy useammin vapaiden markkinoiden yrityksiin, jotka ovat tehneet niin paljon kehittääkseen vaihtoehtoisia tuotteita, jotka tarjoavat dramaattisesti parempia kansanterveydellisiä tuloksia.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa