Liity verkostomme!

Tupakka

Poliittiset ja kansalaisyhteiskunnan johtajat yhdistävät voimansa torjuakseen Big Tobaccon lobbausta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU:n toimielinten vaikutusvallan lisääntyvän valvonnan taustalla Qatargaten jälkeen ja Euroopan jatkuvaa taistelua kukoistavan laittoman tupakkakaupan hillitsemiseksi, Euroopan parlamentin työryhmä, joka käsittelee EU:n Tupakkatuotedirektiivi järjestää pyöreän pöydän keskustelun 19. huhtikuuta käsitelläkseen Brysselissä sijaitsevan Big Tobaccon lobbauspyrkimyksiä. polttoaineena mustat markkinat ja heikensivät yritykset hillitä sitä.

Ranskalaisten Euroopan parlamentin jäsenten Michèle Rivasin ja Anne-Sophie Pelletierin isännöimässä tapahtumassa, jonka otsikko on "Tupakan lobbausstrategiat Euroopan toimielimissä", odotetaan osallistuvan johtavien tupakkavalvontajärjestöjen liittoutumien edustajia sekä Bathin yliopiston tunnettujen tutkijoiden edustajia. Tupakoinnin valvontaa käsittelevä tutkimusryhmä (TCRG). Osallistujat keskustelevat erilaisista lobbauksesta ja "pehmeän vallan" työkaluista alan vaikutusarsenaalissa, jota se on aggressiivisesti käyttänyt viime vuosina.

EU:n lobbaushyökkäykset paljastettiin

Vuonna 2020 TCRG julkaisi a opiskella paljastaa Big Tobaccon laajat lobbauspyrkimykset EU:n seuranta- ja jäljitysjärjestelmän kuulemisvaiheessa, jonka Euroopan komissio käynnisti toukokuussa 2019 osana laittoman tupakkakaupan torjuntaa. Vaikka Maailman terveysjärjestö (WHO) Puitesopimus tupakoinnin torjuntaa (FCTC) edellyttää, että seuranta- ja jäljitysjärjestelmien on oltava toimialasta riippumattomia, tutkimuksen tutkijat löytyi että alan avaukset olivat johtaneet siihen, että EU antoi "tupakanvalmistajille huomattavan vaikutusvallan järjestelmän keskeisiin osiin".

Järjestäytyneen rikollisuuden ja korruption raportointiprojekti (OCCRP) tutkimus vuodesta 2020 alkaen paljasti vakavia puutteita EU:n hyväksymässä jäljitys- ja jäljitysjärjestelmässä, jotka ovat seurausta Big Tobaccon näiden vuosien troijalaisen hevostaktiikoista. Philip Morris Internationalin kehittämien elementtien perimisestä Codentify OCCRP päättelee, että EU:n laittoman tupakkakaupan tukahduttaminen on selvästikin ollut teollisuuden edun mukaista. Viime aikoina myös Euroopan parlamentin jäsenet, mukaan lukien Michèle Rivasi kysymyksiä komission entisen virkamiehen Jan Hoffmanin mahdollisesta eturistiriidasta hyväksymisestä työpaikka Dentsussa – joka omistaa yrityksen, Blue Infinityn auttoi kehittymään Codedentify – osallistuttuaan sen valinnassa EU:n seuranta- ja jäljitysjärjestelmän keskeiseksi toimijaksi. 

Mutta miten tämä tilanne syntyi? Corporate Europe Observatoryn (CEO) ja European Public Health Alliancen (EPHA) mukaan tupakkateollisuus työllistää Laaja-alainen lobbauskirja, joka sisältää Brysselin säännösten lykkäämisen ja vastustamisen, jäsenvaltioiden välisten erimielisyyksien hyödyntämisen ja jopa ilmeisen väärien väitteiden levittämisen tupakantorjuntapolitiikan vaikutuksista. Jäljittämisen lisäksi nämä menetelmät ovat soluttautuneet tupakan valmisteverotuksen ja kansanterveyden politiikan kehittämisprosessiin toimitusjohtajan ja EPHA:n kanssa. korostaen heikko avoimuus EU:n toimielimissä Big Tobaccon voimapelien keskeisenä mahdollistajana.

Ja mikä huolestuttaa, tupakan vastaisena verkkoalustana Generation Sans Tabac on korostettuna, teollisuus on nopeuttanut vaikuttamispyrkimyksiään Covid-19-pandemian aikana hyödyntäen sitä tosiasiaa, että kiusatut hallitukset laskivat vartijansa sen lobbaushyökkäyksiin – todellisuus, jonka Qatargaten jälkeinen tilanne voisi kääntää. avoimuusuudistuksia kuten Euroopan parlamentin ehdottamat.

Mainos

Globaalit tupakantorjuntatoimet

Tupakkateollisuuden vaikutusvalta ei todellakaan rajoitu Eurooppaan, vaan suuret tupakkayhtiöt ovat aktiivisesti mukana lobbaus Afrikan ja Aasian hallitukset – maailman uudet tupakointialueet – muovaamaan ja jäljittämään järjestelmiään kaupallisten etujensa mukaan.

Osana maailmanlaajuista kansanterveystoimia WHO kutsuu johtavat tupakoinnin torjuntaorganisaatiot koolle FCTC:n sopimuspuolten konferenssin (COP10) kymmenenteen istuntoon ja pöytäkirjan sopimuspuolten kokouksen kolmanteen istuntoon (MOP3). Tupakkatuotteiden laittoman kaupan poistamiseksi, jotka molemmat tulevat olemaan isännöi Panamassa marraskuussa 2023. Esityslistalla on erityinen painotus tupakantorjuntatoimien eristämiseen Big Tobaccon vaikutusstrategioista – joita pidetään suurelta osin merkittävimpänä uhkana WHO:n FCTC:n onnistuneelle täytäntöönpanolle – sekä tupakan kulutuksen laajempiin sosiaalisiin, taloudellisiin ja ympäristövaikutuksiin puuttumista.

Ranskan tupakanvastaiset kansalaisjärjestöt Alliance Contre le Tabac (ACT) ja Kansallinen tupakoinnin vastainen komitea (CNCT) ovat alan toimintoja vastustavien organisaatioiden joukossa. Heidän työnsä heijastelee kansalaisjärjestöjen ja poliitikkojen kasvavan maailmanlaajuisen liittoutuman toimintaa, joka pyrkii torjumaan Big Tobaccon harhaanjohtavia tarinoita ja laajentamaan vaikutusvaltaa valtasaleissa, tupakan kulutuksen laaja-alaisia ​​haittoja koskevien julkisten koulutusaloitteiden ja poliittisille päättäjille suunnattujen kampanjoiden kautta. Näin varmistetaan, että yleinen politiikka asettaa kansalaisten terveyden ja hyvinvoinnin teollisuuden voittojen edelle.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa