Liity verkostomme!

Tupakka

Tupakkatuotedirektiivin tarkistus: Mahdollisuus antaa iskutupakka isolle tupakalle vuonna 2021?

Julkaistu

on

Jonkin sisällä opiskella julkaistiin 6. tammikuuta, Lontoon King's College -tutkijat ovat vihdoin rauhoittaneet myyttiä siitä, että tupakoitsijat nauttivat tietyssä määrin COVID-19: stä. Heidän tutkimuksensa oli selvä: tupakoitsijat, jotka saavat uuden koronaviruksen, kärsivät todennäköisemmin vakavista oireista kuin tupakoimattomat, ja joutuvat kaksinkertaisesti todennäköisemmin sairaalaan. Kuitenkin huolimatta huikeasta 209 miljoonasta tupakoitsijasta laajemmalla Euroopan alueella (29% koko väestöstä) hallitukset näyttävät tekevän arvokasta vähän tupakkateollisuuden höyhenten rypistämiseksi läpi vuoden 2020. Onko vuosi 2021 erilainen, kirjoittaa Louis Auge.

Varhaiset merkit eivät näytä hyvältä. Marraskuun lopulla 57 maata käsittelevän kansalaisjärjestöjen koalition julkaisema raportti varoitti että tupakkateollisuus onnistui hyödyntämään hallitusten huolta Covid-19-pandemiasta edistääkseen niiden asialistaa ja suosiakseen sääntelijöitä. Monet Euroopan maat ovat joko lähellä pohja luettelosta (Romania) tai ovat valinneet kevyet säädökset (Saksa, Espanja), kansanterveyden pahoinpitelyn kannalta. Valtiosta riippumattomien järjestöjen mukaan Big Tobacco käytti erilaisia ​​taktiikoita saavuttaakseen tavoitteensa, kuten lääketieteellisten laitteiden lahjoittamisen, entisten virkamiesten palkkaamisen tai aggressiivisen lobbauksen lämmitetyille tupakkatuotteilleen.

EU: n tupakkatuotedirektiivin (TPD) tulevan tarkistuksen myötä - joka on tarkoitus valmistaa myöhemmin tänä vuonna - jäsenvaltiot voivat kuitenkin saada uuden kiinnostuksen siitä, että koronaviruspandemia on herättänyt tehokasta kansanterveyspolitiikkaa ennätyksen korjaamiseksi. Vaikka sääntelytaistelun on tarkoitus olla sotkuinen, viime aikoina yksi areena on noussut johtavaksi ehdokkaaksi, joka voisi antaa iskun Big Tobacyn kuristimelle: rinnakkaiselle tupakakaupalle.

Tarina kahdesta kaupasta

Rinnakkainen tupakakauppa viittaa savukkeiden ostamiseen eri maassa kuin siinä, jossa niitä savustetaan. EU: n naapurimaiden välisten hintaerojen ansiosta tuottoisat varjomarkkinat ovat nousseet kaikkialle mantereelle, mikä on edistänyt tupakoinnin yleisyyttä ja maksanut hallituksille miljardeja menetettyjä verotuloja.

Vaikka tupakkateollisuus on jo kauan yrittänyt vähentää huomiota ongelmasta, tilaamalla opinnot KPMG: ltä (jotka ovat olleet avoin koska vetoamalla väärennettyihin tietoihin ja virheellisiin menetelmiin) väittää ilmiön johtuvan väärennettyjen savukkeiden lisääntymisestä, todellisuus on paljon yksinkertaisempi. Tupakkayhtiöt itse tarjoavat ylitarjontaa tietyille maille, jotta tupakoitsijat, jotka asuvat alueilla, joilla savukkeiden hinnat ovat korkeammat, voivat hyötyä alemmista hinnoista. Esimerkiksi Luxemburgissa asiakkaat, jotka eivät asu maassa, ostavat 80% kaikista siellä myydyistä savukkeista.

Ranskassa viime aikoina vallinneet skandaalit ovat tuoneet rinnakkaisen tupakakaupan takaisin Euroopan unionin asialistalle. Joulukuun lopulla ranskalainen kansanedustaja François-Michel Lambert aloitti a puku Philip Morris Internationalia (PMI) vastaan ​​heidän roolistaan ​​rinnakkaiskaupassa, tapauksella, jolla voi olla vakavia seurauksia tupakkajätille. Seuraavaksi, tammikuun alussa, Ranskan 'Vihaisten tupakkakauppiaiden yhdistys' (ABEC) ilmoitti että he olivat tehneet valituksen Brysselissä tupakan hintaeroista jäsenvaltioiden välillä.

Heillä on asia. Tilastojen mukaan ranskalaiset tupakoivat 54 miljardia savuketta joka vuosi, mutta osta vain 38 miljardia 24,000 16 tupakkakaupasta, jotka muodostavat virallisen tupakkamyyntiverkoston. Tämä tarkoittaa, että XNUMX miljardia Ranskassa savustettua savuketta tulee rajan toiselta puolelta. Puolet näistä savuista on jäljitettävissä Ranskan välittömiin naapureihin - Belgiaan, Luxemburgiin, Saksaan, Italiaan, Espanjaan ja Andorraan -, joilla kaikilla on alhaisemmat tupakkaverot ja houkuttelevat tupakoitsijoita halvemmilla hinnoilla. Fuchs, on sanonut pöydän a rohkea laki sillä olisi kauaskantoisia vaikutuksia koko mantereella, jos se hyväksytään. Ehdotettu laki vaatii vuoden 2018 WHO: n keskeisen osan tiukkaa täytäntöönpanoa Pöytäkirja tupakkatuotteiden laittoman kaupan lopettamisesta. Fuchs vaatii erityisesti tupakan toimituskiintiöiden perustamista maakohtaisesti, joka on sidottu yksinomaan kotimaiseen kulutukseen estääkseen tupakkayrityksiä tarjoamasta ylitarjontaa tietyille maille. WHO: n pöytäkirjan on jo ratifioinut 60 maata (ja EU), joten kyseessä olisi vain sopimuksen kirjeen täytäntöönpano. Ja koska tämä kansainvälinen asiakirja on korkeammalla kansainvälisen oikeuden hakutoiminnassa kuin eurooppalaiset direktiivit ja kansalliset lait, sen ei pitäisi aiheuttaa oikeudellisia ongelmia.

Fuchsin ristiretki on löytänyt liittolaisia ​​Euroopan parlamentista, jossa kaksi johtavat parlamentin jäsenet, Cristian Busoi ja Michèle Rivasi ovat pitkään vaatineet pöytäkirjan tiukkaa täytäntöönpanoa. Heidän mukaansa TPD on tällä hetkellä ristiriidassa WHO: n asiakirjan kanssa, koska yritykset, joilla on vahvat siteet Big Tobacco -yritykseen, ovat tunkeutuneet tärkeimpään rinnakkaiskaupan vastatoimenpiteeseen, teollisuuden puuttumattomaan seuranta- ja jäljitysmekanismiin. Joulukuun lopulla järjestetyssä yhteisessä verkkoseminaarissa kaksi parlamentin jäsentä huomauttivat, että TPD: n 15 artiklassa annetaan tupakkateollisuudelle mahdollisuus valita seuranta- ja jäljitettävyystietojen tallentamiseen valtuutetut yritykset. Lisäksi valmistajilla on mahdollisuus valita tilintarkastajat, joiden on tarkoitus hallita heitä ja joihin heillä on myös läheiset suhteet.

Fuchs, Busoi ja Rivasi osoittavat selvästi, että poliittinen halu suurten tupakoiden ottamiseksi on elossa ja hyvin Euroopassa, ja tupakan käytön ja uuden koronaviruksen todistettu korrelaatio on jälleen yksi esimerkki tupakoinnin tuhoisista vaikutuksista ihmiskehoon. TPD: n tarkistaminen vuonna 2021 WHO: n pöytäkirjan mukaisesti tosiasiallisesti tappaisi kaksi lintua yhdellä kivellä: se olisi hyöty kansanterveydelle johtamalla alhaisempaan tupakointitasoon kaikkialla Euroopassa ja antaisi taloudellisen iskun Big Tobacco -yrityksen käyttämään sotarintaan. pysäyttää merkitykselliset määräykset. Se ei ole järkevää.

Savukkeet

Laiton tupakakauppa: Lähes 370 miljoonaa savuketta takavarikoitiin vuonna 2020

Julkaistu

on

Kansainväliset toimet, joihin osallistui Euroopan petostentorjuntavirasto (OLAF), takavarikoivat vuonna 370 lähes 2020 miljoonaa laitonta savuketta. Suurin osa savukkeista salakuljetettiin EU: n ulkopuolisista maista, mutta ne oli tarkoitettu myytäviksi EU: n markkinoilla. Olisivatko he päässeet markkinoille, OLAF arvioi, että nämä mustan pörssin savukkeet olisivat aiheuttaneet noin 74 miljoonan euron tappiot tulli- ja valmisteveroista sekä arvonlisäverosta EU: n ja jäsenvaltioiden talousarvioihin.

 OLAF tuki kansallisia ja kansainvälisiä tulli- ja lainvalvontaviranomaisia ​​eri puolilta maailmaa 20 operaation aikana vuoden 2020 aikana. Erityisesti se antoi elintärkeää tietoa sellaisten kuorma-autojen ja / tai konttien tunnistamisesta ja jäljittämisestä, jotka oli väärin ilmoitettu muina tavaroina EU: n rajoilla. OLAF vaihtaa tiedustelutietoa reaaliajassa EU: n jäsenvaltioiden ja kolmansien maiden kanssa, ja jos on selvää näyttöä siitä, että lähetykset on tarkoitettu EU: n salamarkkinoille, kansalliset viranomaiset ovat valmiita ja kykeneviä astumaan sisään ja pysäyttämään ne.

OLAFin pääjohtaja Ville Itälä sanoi: "Vuosi 2020 oli haastava vuosi monella tapaa. Vaikka monet lailliset yritykset joutuivat hidastamaan tai lopettamaan tuotannon, väärentäjät ja salakuljettajat jatkoivat rauhaa. Olen ylpeä voidessani sanoa, että OLAFin tutkijoilla ja analyytikoilla oli tärkeä rooli näiden laittomien tupakansiirtojen seurannassa ja takavarikoinnissa ja että OLAFin yhteistyö viranomaisten kanssa kaikkialla maailmassa on pysynyt vahvana haastavista olosuhteista huolimatta. Yhteiset ponnistelumme ovat paitsi auttaneet säästämään miljoonia euroja menetettyinä tuloina ja pitäneet miljoonia salakuljetettuja savukkeita markkinoilla, myös auttaneet meitä pääsemään lähemmäksi lopullista tavoitetta tunnistaa ja sulkea rikollisjoukot tämän vaarallisen ja laittoman kaupan takana. ”

OLAFin toimissa takavarikoitiin vuoden 368,034,640 aikana 2020 132,500,000 235,534,640 savuketta, jotka oli tarkoitettu laittomaan myyntiin EU: ssa. näistä XNUMX XNUMX XNUMX savukkeesta takavarikoitiin EU: n ulkopuolisissa maissa (lähinnä Albaniassa, Kosovossa, Malesiassa ja Ukrainassa), kun taas EU: n jäsenvaltioissa takavarikoitiin XNUMX XNUMX XNUMX savuketta.

OLAF on myös havainnut selvät mallit tämän laittoman tupakakaupan alkuperän suhteen: vuonna 2020 takavarikoiduista savukkeista noin 163,072,740 99,250,000 84,711,900 oli peräisin Kaukoidästä (Kiina, Vietnam, Singapore, Malesia), kun taas 21,000,000 XNUMX XNUMX oli Balkanilta / Itä-Euroopasta (Montenegro, Valko-Venäjä, Ukraina). Lisäksi XNUMX XNUMX XNUMX oli peräisin Turkista, kun taas XNUMX XNUMX XNUMX tuli Arabiemiirikunnista.

Tärkeimmät OLAFin vuonna 2020 ilmoittamat savukkeiden salakuljetustoiminnot liittyivät yhteistyöhön viranomaisten kanssa vuonna Malesia ja Belgia, Italia että Ukrainasekä joukko viranomaisia, joissa on mukana EU: n viranomaisia kaikkialla EU: ssa että muualla.

OLAFin tehtävä, toimeksianto ja pätevyys

OLAFin tehtävänä on havaita, tutkia ja lopettaa petokset EU: n varoilla.

OLAF suorittaa tehtävänsä:

  • Suoritetaan riippumattomia petosten ja korruption tutkimuksia, joihin osallistuu EU: n varoja, jotta voidaan varmistaa, että kaikki EU: n veronmaksajien rahat saavuttavat hankkeet, jotka voivat luoda työpaikkoja ja kasvaa Euroopassa.
  • osallistuminen kansalaisten luottamuksen vahvistamiseen EU: n toimielimiin tutkimalla EU: n henkilöstön ja EU: n toimielinten jäsenten vakavia väärinkäytöksiä;
  • vakaan EU: n petostentorjuntapolitiikan kehittäminen.

Itsenäisessä tutkintatoiminnassaan OLAF voi tutkia petosten, korruption ja muiden EU: n taloudellisiin etuihin vaikuttavien rikosten aiheita, jotka koskevat:

  • Kaikki EU: n menot: Tärkeimmät menokategoriat ovat rakennerahastot, maatalouspolitiikka ja maaseutu
  • kehitysrahastot, suorat menot ja ulkoinen apu
  • eräät EU: n tulot, pääasiassa tullit, ja
  • epäilyt EU: n henkilöstön ja EU: n toimielinten jäsenten vakavista väärinkäytöksistä.

Continue Reading

Savukkeet

Onko # COVID-19 kuolevaisten uhka # tupakka-alalle?

Julkaistu

on

SARS-CoV-2 -pandemia on tarjonnut huonoja uutisia tupakoitsijoille ja heitä toimittavalle teollisuudelle. Viimeisin kehitys on debunking tutkimuksen mukaan tupakoitsijat ovat oletettavasti vähemmän alttiita virukselle - mukana on paljastuksia, että tottumus tosiasiassa pahentaa taudin vaikutuksia - samoin kuin julkinen tupakointikielto Galiciassa, jolla on nyt levinnyt koko Espanjassa.

Yli miljoonalla tupakoitsijalla Yhdistyneessä kuningaskunnassa on kuulemma aloitti tapansa COVID-19: n alkamisen jälkeen. Kuinka suurta uhkaa nykyinen kriisi edustaa teollisuudelle, joka hyötyy heidän riippuvuudestaan? Yleinen tietoisuus tupakoinnin vaaroista ei ole koskaan ollut korkeampaa, mikä tarkoittaa, että on aika kypsää viranomaisille Euroopassa ja muualla ottamaan käyttöön toimenpiteitä tappavan käytännön hillitsemiseksi - mutta niiden on oltava varovaisia ​​puuttumisen ja esiintymisen suhteen itse jatkuvasti tupakkateollisuudessa. .

'Big Tobacco' uhattuna

Koronaviruksen puhkeamisen alkaessa tupakoitsijoita on ehkä aluksi kannustettu kuulemaan viruksen tulokset tutkimus Kiinasta, missä he olivat suhteettoman aliedustettuina Covid-19-sairastuneiden keskuudessa. Myöhemmät tutkimukset eivät ole tuoneet läheskään niin myönteisiä uutisia; enemmän kuin yksi vertaisarvioidussa lehdessä on todettu, että tupakoitsijat kokevat koronavirusoireita noin kaksi kertaa todennäköisemmin kuin tupakoimattomat. Tämä on yhdenmukainen muiden tutkimusten kanssa, joissa havaittiin, että tupakoitsijoita oli virus kaksi kertaa todennäköisemmin olla sairaalahoidossa ja 1.8 kertaa kuolee todennäköisemmin kuin heidän tupakoimattomat kollegansa.

Riippuvuus ei vahingoita vain niitä, jotka pitävät savuketta. Baarin suojelijoiden kanssa kehotti pitää äänensä alhaisena ja jopa huvipuistojen kävijät varoitettu huutaa pelkääessä viruksen leviämistä suun kautta, tupakanharrastajien lähettämät valtavat savupilvet voivat olla ympäröivä epidemia, joka odottaa tapahtuvan. Etelä-Afrikka, tietoisena vaarasta, ryhtyi välittömiin toimiin kieltää tupakan myynti maaliskuun lopulla, vaikka se on sittemmin tarkistanut nämä rajoitukset. Viime aikoina Espanjan Galician alue ja Kanariansaarten saaristo ilmoittivat, että julkinen tupakointi olisi kielletty muun maan kanssa ottaen huomioon seuraa pukua.

Pandemia ei ole vain saanut aikaan lainvalvojien vastausta - tupakoitsijat harkitsevat myös suhdettaan tupakkaan ottaen huomioon erittäin tarttuvan ja tappavan hengitystiesairauden vaarat. Isossa-Britanniassa yli miljoona tupakoitsijaa on lopettanut viimeisen kuuden kuukauden aikana. Niiden 41%, jotka väittivät pelkäävänsä koronavirusta, oli heidän ensisijainen motivaationsa tehdä niin. Samaan aikaan University University London löytyi että enemmän ihmisiä on luopunut tupakoinnista vuoden 2020 kesäkuuhun saakka kuin missään muussa 12 kuukauden ikkunassa sen jälkeen, kun ennätys alkoi yli kymmenen vuotta sitten.

Alhainen taktiikka pelissä

Kukaan ei voi ottaa sellaisia ​​takaiskuja makuulle, Big Tobacco on turvautunut kokeiltuun taktiseen pelikirjaansa. Muihin machinaatioihin, että pelikirja sisältää hämärtäminen ja vaikuttaminen tiede rahoitus suotuisat tutkimukset koronaviruksesta ja tupakoinnista viivyttämiseen tupakan vastaiset säännökset ja teollisuuden väittäminen käsittävät "välttämättömän liiketoiminnan", jotta vältetään sulkemistoimenpiteet niin monissa paikoissa kuin Italia, Pakistan että Brasilia.

Samaan aikaan suuret tupakkayritykset ovat olleet syytetty kriisinpesu. Philip Morris International (PMI) lahjoitti ilmoitettu 1 miljoonaa dollaria Romanian Punaiselle Ristille ja 50 tuuletinta Kreikan sairaalaan arviolta 350,000 XNUMX euroa Ukrainan hyväntekeväisyysjärjestölle, jonka muiden suurten pelaajien mukaan on tehty samoin. Kriitikot väittävät, että nämä näennäisesti altruistiset kannanotot ovat vain opportunistisia PR-temppuja, jotka hyödyntävät globaalia tragediaa maalata Big Tupakka positiivisessa valossa - jota teollisuus itse torjuu.

Lahjoitusten tarkoituksesta huolimatta on olemassa vakavia epäilyjä siitä, että ne ovat rikkoneet tupakoinnin torjuntaa koskevaa puitesopimusta (FCTC), joka nimenomaisesti kieltää hallituksia tai valtion omistamia elimiä ottamasta varoja tupakkateollisuudesta. Ei ole yllättävää, että tämä tyyppinen sikari ei ole mitään uutta isoille tupakkalle, jotka ovat kyntäneet samanlaista vakoa vuosikymmenien ajan. Valitettavasti se tuo edelleen hyötyä ikeen takana oleville, huolimatta pyrkimyksistä hillitä heidän vaikutusvaltaansa.

Syyttömyys ja tehottomuus EU: ssa

EU: n päätöksentekijät ovat pettyneenä osoittaneet olevansa erityisen alttiita tupakkateollisuuden pahanlaatuiselle vaikutukselle. Kuten yksityiskohtainen OCCRP: n mukaan EU on käytännössä luovuttanut suuren osan laittoman tupakan jäljitys- ja jäljitysjärjestelmästä yrityksille, joilla on läheiset siteet teollisuuteen. Järjestelmä, jonka FCTC on korostanut kiinteänä askeleena mustan pörssin vähentämisessä kustannukset Yli 10 miljardia euroa vuodessa menetetty julkinen tulo, jonka tarkoitus on seurata paketin edistymistä toimitusketjun jokaisessa vaiheessa yksilöllisen tunnisteen avulla, jolloin vältetään mahdolliset väärinkäytökset.

Laittoman kaupan pöytäkirjan (ITP) määritelmän mukaisen onnistuneen T&T -järjestelmän keskeinen osa on sen täydellinen riippumattomuus teollisuudesta itsestään. OCCRP-tutkimus on kuitenkin paljastanut, kuinka keskeisillä yrityksillä, jotka kehittävät T & T-ohjelmistoja ja käsittelevät prosessia, on siteitä tupakkateollisuuteen, mukaan lukien seitsemän kahdeksasta yrityksestä, joiden tehtävänä on tallentaa kaikki tärkeät savuketiedot. Samaan aikaan yksi suurimmista yrityksistä, jotka seuraavat satoja EU: n toimituslinjoja - Inexto - näyttää ainakin ainakin osittain rahoittavan Big Tobacco, kun taas itse ohjelmistot, joita se käyttää velvoitteidensa täyttämiseen, ostettiin itse PMI: ltä huhutulla vain yksi Sveitsin frangi.

Koko prosessi on täynnä tehottomuutta, että yhdeksän kuukauden kuluttua sen toteuttamisesta sisäpiiriläiset ovat sanoneet, että heillä ei ole aavistustakaan siitä, kuinka tehokasta se on ollut laittoman kaupan torjumisessa, kun taas yksi Yhdistyneen kuningaskunnan kauppastandarditoimiston virkamies on kutsunut sitä "täysin hyödyttömäksi". ”. Siitä huolimatta EU: n virkamiehet ovat matkustaneet maailmaa hyödyntäen järjestelmänsä etuja ja useat maat ovat jo tutustuneet myyttiin. Inexto on tähän mennessä voittanut sopimuksia Meksikosta, Pakistanista, Venäjältä ja Länsi-Afrikan hallituksista. Ainakin Pakistanin sopimus on sittemmin ollut mitätöity tuomioistuimen päätöksellä.

Rokote teollisuuden vaikuttamiseen

Aikana, jolloin Covid-19-kriisi on saanut terveysongelmat voimakkaaseen helpotukseen, hallitusten ja terveysryhmien tulisi ottaa sivu pois liikalihavuuskeskustelu varaa ja tuottaa vauhtia tupakointiasteen vähentämiseksi alueellaan. Vaikka tämä vauhti näyttää lisääntyvän, ei valitettavasti vaikuta siltä, ​​että se olisi paennut itse teollisuuden tunkeilevasta ja vahingollisesta vaikutuksesta, joka heikentää koko prosessia.

Big Tobacco -sarjakuviot ovat laajalti dokumentoitu ja hyvin ymmärretty - mutta tämä tieto ei näytä kykenevän estämään heidän menestystänsä. Tämän tappavan uuden koronaviruksen rokotteen lisäksi vaikuttaa siltä, ​​että immuniteetin teollisuuden interventioita vastaan ​​pitäisi olla myös EU: n prioriteettien luettelossa.

Continue Reading

elektroniset savukkeet

Berliinin konferenssi haastaa tietä eteenpäin eurooppalaiselle # tupakkavalvonnalle

Julkaistu

on

Koronaviruskriisi on ymmärrettävästi monopolistanut EU: n päätöksentekijöiden huomion. Bryssel yrittää kuitenkin pitää sormensa lukemattomiin muihin ryhmään vaikuttaviin aiheisiin. 24. maaliskuutathesimerkiksi ministerit piristi Albanian ja Pohjois-Makedonian kanssa käytäville liittymisneuvotteluille annettu vihreä valo rohkaisevana merkkinä siitä, että EU: n toimielimet voivat edelleen edetä tärkeissä poliittisissa kysymyksissä pandemian aikana.

Tämä pätee jopa kansanterveysalalla. Alkaen 19. helmikuutath ja 22nd, 8. tupakka- ja terveyskonferenssi (ECToH) tapahtui Berliinissä. Tapahtuma kokosi eurooppalaiset tupakanvastaiset yhdistykset, terveydenhuollon ammattilaiset sekä edustajat Euroopan komissiosta ja lääkelaboratorioista Euroopan syövän liigan alaisuudessa, jota johtaa kuuluisa tupakanvastainen tsaari Luk Joossens.

Tämä tupakoinnin käytön torjunnan liittolaisten kokoelma - merkittävin aiheuttaa ennenaikaista kuolemaa EU: ssa - käytti siihen tilaisuutta käynnistää uusi tupakkavalvonta-asteikko, joka ilmaisee kvantitatiivisesti noin 36 Euroopan maan tupakkavalvontatoimenpiteet.

Luokitusjärjestelmään sisältyy lisäys uusiin kriteereihin, joiden perusteella tupakoinnin torjuntaa koskevaa eurooppalaista politiikkaa arvioidaan: niiden pyrkimykset torjua laitonta tupakkakauppaa, joka kustannukset EU on noin 10 miljardia euroa vuodessa ja heikentää kansanterveysaloitteitaan.

Vaikka monet Euroopan maat saivat pisteitä tässä kategoriassa tupakkatuotteiden laittoman kaupan poistamista koskevan WHO: n pöytäkirjan ratifioinnin ansiosta, muilla aloilla ne jäivät alle. Kukaan ei esimerkiksi saanut tunnustusta siitä, että se oli ottanut käyttöön tupakkatuotteiden jäljitys- ja jäljitysjärjestelmän, joka noudattaa WHO: n pöytäkirjassa vahvistettuja suuntaviivoja. EU: n jäljitys- ja jäljitysjärjestelmää ei näin ollen pidetä kansainvälisen kansanterveysalan sääntelyn mukaisena, mikä on tilanne kannuksellinen Euroopan parlamentin jäsenet valmistelevat tupakkatuotedirektiivin muutosta.

 

Noudatetaanko kansanterveyden painopisteitä tai teollisia etuja?

Suurin virhe eurooppalaisen blokin jäljitysjärjestelmässä on, että sitä ei ole suojattu riittävästi tupakkateollisuuden ikuisilta yrityksiltä vaikuttaa julkiseen politiikkaan.

Laajemmin Eurooppa ei ole pystynyt suojaamaan kansanterveyttä koskevaa päätöksentekoaan Big Tobacco -yrityksen yrityksiltä edistää omia etujaan. ECToH-isäntämaan Saksan tiukka historia siteet tupakkateollisuudelle selittää osittain sen aseman Euroopan tupakkavalvonta-asteikon alaosassa.

Vaikka konferenssi pidettiin Berliinissä, missä tupakkateollisuus on edelleen iso - yksi kansanterveyden asiantuntija dubattuna Saksa on "kehitysmaa" tupakka-alan sääntelyssä - läsnä olleet kansalaisjärjestöjen edustajat kritisoivat laajasti viivettä, jolla Saksa soveltaa tehokasta tupakoinnin torjuntapolitiikkaa. Jotkut Berliinin väärinkäytöksistä erotettiin erityisestä kritiikistä; hämmästyttävän, Saksa on ainoa EU: n maa, joka vielä on mahdollistaa tupakan mainonta mainostauluilla ja elokuvateattereissa.

Johdonmukaiset viivästykset, joiden kuluessa Saksa on toteuttaneet tupakoinnin torjuntatoimenpiteitä - se oli myös yksi viimeisimmistä EU-maista, jotka ottivat käyttöön tupakointikiellon ravintoloissa - ovat tehneet selväksi, että Euroopan komission puheenjohtajan Ursula Von der Leyenin kotimaa on kaukana Euroopan kärkijohdosta. johtavat kansanterveydelliset huolenaiheet.

 

Tupakka vakoojat peiteltynä

Pituudet, joita tupakkateollisuus haluaa mennä horjuttamaan Euroopan kansanterveysohjelmaa, olivat täysin esillä äskettäisessä kokouksessa Berliinissä. Itse asiassa konferenssin järjestäjä keskeytti kansalaisjärjestöjen edustajien esitykset tuomitakseen tupakkateollisuuden edustajien läsnäolon täysistunnossa. Nämä teollisuuden edustajat olivat ilmeisesti onnistuneet pääsemään konferenssipaikkaan niin kutsutun savuttoman maailman säätiön alaisuudessa.

Tämän organisaation nimi on muotoiltu huolellisesti, jotta se kuulostaa tupakoinnin vastaiselta ristiin. Todellisuudessa savuttoman maailman säätiö on kuitenkin ollut paljastetaan tupakkateollisuuden jättiläisen Philip Morrisin eturyhmänä. Säätiö, jonka kanssa WHO on kehottanut hallituksia olemaan tekemättä yhteistyötä, pyrkii vaikuttamaan sääntelyyn tupakkateollisuuden etujen mukaisesti. Se keskittyy kahteen päätavoitteeseen: tiedon kerääminen tupakan torjuntaa koskevista pyrkimyksistä ja uusien tupakkatuotteiden, kuten elektronisten savukkeiden ja lämmitettyjen tupakkavälineiden, markkinoiden rakentaminen.

Savuttoman maailman säätiö kiistää syytökset.

 

Uusien tupakkatuotteiden säännösten mukauttaminen perinteisiin

Maailman tupakkateollisuus oli laskenta näiden seuraavan sukupolven tuotteiden, kuten Philip Morrisin IQOS tai British American Tobacco's Glo, laajentamiseksi nikotiinikuluttajien joukkoa, koska kansanterveysalan aloitteet tuottavat vihdoinkin hedelmiä jotka tupakoinnin hinnat. Euroopan viranomaiset näyttivät alun perin olevan vastaanottavaisia ​​teollisuuden perusteluille. Englannin kansanterveys jopa käynnisti kampanjoita - vasta paljasti on tuotettu yhdessä Philip Morrisiin liittyvän aularyhmän kanssa -kinastelu että vaping oli ”95% vähemmän haitallista kuin tupakointi”.

Vakavien vappuun liittyvien keuhkovaurioiden jälkeen, jotka alkoi Yhdysvalloissa kesällä 2019 kansanterveysyhteisö on kuitenkin yhä vakuuttunut siitä, että nämä uudet tupakkatuotteet vaativat vakavaa käsittelyä.

WHO: lla on varoitti että nämä tuotteet lisäävät sydän- ja keuhkosairauksien vaaraa, ja on suositellut, että niitä säädellään samalla tavalla kuin perinteisiä savukkeita. Näin toimittamisella olisi tärkeitä seurauksia sen suhteen, kuinka näitä tuotteita verotetaan, millaisia ​​terveysvaroituksia niiden tulisi näyttää ja miten niitä seurataan ja jäljitetään koko toimitusketjussa. Vielä on selvitettävä, aikooko EU noudattaa e-savukkeiden valvontakampanjoita. Blokin kompastukset esimerkiksi seurannan ja jäljityksen kaltaisille toimenpiteille viittaavat joka tapauksessa aukottomaan tietä eteenpäin.

 

Tie eteenpäin Berliinin jälkeen?

Äskettäinen ECToH-konferenssi sulki ovensa hyväksymällä yksimielisesti ilmoitus Euroopan tupakoinnin vastaisen politiikan tulevaisuuden suuntaaminen. Valtuuskunnat sitoutuivat erityisesti yhdenmukaistamaan kaikki uudet tupakkatuotteita (elektroniset savukkeet ja lämmitetty tupakka) koskevat säännöt perinteisiä tupakkatuotteita koskeviin säännöksiin viittaamalla nimenomaisesti valmisteveroihin, terveysvaroituksiin ja mainontarajoituksiin.

Koronaviruspandemian ja varhaisen tiedon leviämisen keskellä ilmaisee Koska sekä tupakansavu (perinteisestä tai lämmitetystä tupakkatuotannosta) että e-savukkeet tekevät ihmisistä todennäköisemmin vakavia komplikaatioita COVID-19: stä, tällaisen tehostetun valvonnan kiireellisyys ei voinut olla selkeämpää.

 

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa