Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

COVID-19-kriisi on johtanut ruokakriisiin, sanoo Italian Draghi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Italian pääministeri Mario Draghi saapuu virtuaaliseen G20-huippukokoukseen globaalista terveyskriisistä Villa Pamphiljiin Roomassa, Italiassa 21. toukokuuta 2021. REUTERS / Yara Nardi

Maailman on varmistettava elintarviketarjonnan saanti yhtä voimakkaasti kuin rokotteiden saannin varmistamiseksi, Italian pääministeri Mario Draghi sanoi avatessaan Yhdistyneiden Kansakuntien elintarvikejärjestelmien huippukokouksen Roomassa. kirjoittaa Maytaalin enkeli.

"Terveyskriisi (COVID-19) on johtanut ruokakriisiin", hän sanoi ja viittasi aliravitsemuksesta kaikissa muodoissaan käyneisiin tietoihin, joista on tullut johtava sairauksien ja kuoleman syy maailmassa.

YK: n kaikkien aikojen ensimmäinen elintarvikejärjestelmien huippukokous pidetään syyskuussa, ja sen tavoitteena on edistyä elimen vuoden 2030 kestävän kehityksen tavoitteissa.

Mainos

Viimeisimpien YK: n tietojen mukaan maailman ruokajärjestelmä, johon kuuluu metsien kaataminen kasvien istuttamiseksi, on vastuussa kolmanneksesta maailman kasvihuonekaasupäästöistä, mikä tekee siitä johtavan ilmastonmuutoksen syyn.

"Olemme saavuttaneet tavoitteet kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi", sanoi YK: n pääsihteeri António Guterres, joka ilmoitti ensimmäisen kerran suunnitelmastaan ​​kutsua koolle Food Systems -huippukokous lokakuussa 2019, ennen kuin COVID-19 hidasti dramaattisesti edistymistä kohti kestävän kehityksen tavoitteita, kuten nälän nälkä.

Maailman nälkä ja aliravitsemus lisääntyivät viime vuonna lähes muuttumattomana viiden vuoden ajan noin 118 miljoonalla ihmisellä 768 miljoonaan, ja suurin osa kasvusta johtuu todennäköisesti COVID-19-pandemiasta YK: n suuren raportin mukaan. Lue lisää.

Mainos

Kansainvälisesti vaihdetuilla markkinoilla elintarvikkeiden maailmanmarkkinahinnat nousivat kesäkuussa 33.9% edellisvuodesta YK: n elintarvikejärjestön hintaindeksin mukaan, joka mittaa koria viljaa, öljysiemeniä, maitotuotteita, lihaa ja sokeria. Lue lisää.

Nälän, aliravitsemuksen ja ilmastokriisin torjunta on tänä vuonna lisääntynyt diplomaattisella vauhdilla nykyisen kaltaisilla huippukokouksilla, mutta haaste on valtava.

Guterresin mukaan huippukokouksessa arvioidaan edistymistä kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa muuttamalla maailmanlaajuisia ruokajärjestelmiä, jotka ovat hänen mukaansa myös 80 prosenttia maailman monimuotoisuuden häviämisestä.

koronavirusantigeenin

HERA: Ensimmäinen askel kohti EU FAB: n luomista, joka on jatkuvasti lämmin tuotantokapasiteetti

Julkaistu

on

Komissio on julkaissut Ennakkoilmoitus, joka tarjoaa rokote- ja lääkevalmistajille alustavia tietoja vuoden 2022 alkupuolella suunnitellusta EU: n FAB-kilpailukilpailusta. EU FAB: n tavoitteena on luoda "aina lämmin" rokotteiden ja lääkkeiden valmistuskapasiteetti, joka voidaan aktivoida tulevien kriisien sattuessa. EU FAB kattaa useita rokote- ja terapeuttisia tekniikoita. Osallistuvien tuotantolaitosten on aina oltava toiminnassa, ja niiden odotetaan varmistavan pätevän henkilöstön saatavuus, selkeät toimintaprosessit ja laadunvalvonta, jotta EU voi valmistautua paremmin ja vastata tuleviin terveysuhkiin. EU FAB pystyy aktivoimaan nopeasti ja helposti tuotantokapasiteettiverkostonsa vastaamaan rokotteiden ja/tai lääkkeiden tarpeita, kunnes markkinat ovat kasvattaneet tuotantokapasiteettiaan. EU: n FAB on keskeinen osa Euroopan terveyshätävalmius- ja reagointiviranomaisen (HERA) teollista ulottuvuutta, kuten tiedonannossa todetaan Esittelyssä HERA, seuraava askel kohti Euroopan terveysunionin toteuttamista, 16. syyskuuta. Ennakkotietoilmoitus EU: n FAB: sta on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 1.8 miljoonan euron Latvian järjestelmän koronavirusepidemiasta kärsineiden karjankasvattajien tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 1.8 miljoonan euron Latvian tukiohjelman, jolla tuetaan koronaviruksen aiheuttaman karjankasvatusalan viljelijöitä. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tukiohjelman mukaan tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpiteellä pyritään lieventämään edunsaajien likviditeettivajetta ja vastaamaan osaan koronavirusepidemian aiheuttamista tappioista sekä Latvian hallituksen toteuttamiin rajoittaviin toimenpiteisiin viruksen leviämisen rajoittamiseksi. Komissio katsoi, että järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen.

Erityisesti tuki (i) saa olla enintään 225,000 31 euroa tuensaajaa kohti; ja ii) myönnetään viimeistään 2021. joulukuuta 107. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 3 artiklan XNUMX kohdan b alakohdan mukaisesti Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja tilapäisten puitteiden edellytykset. Tämän perusteella komissio hyväksyi järjestelmän EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64541 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa