Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Terveysliitto: Komissio allekirjoittaa COVID-19-rokotteita koskevan yhteishankintasopimuksen HIPRA:n kanssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

HERA, Euroopan komission terveysvalmius- ja reagointiviranomainen, on allekirjoittanut yhteishankintapuitesopimuksen yrityksen kanssa HIPRA IHMISTEN TERVEYS COVID-19-proteiinirokotteen toimittamisesta. 14 jäsenvaltiota ja maata osallistuu tähän yhteishankintaan, jonka puitteissa ne voivat ostaa jopa 250 miljoonaa annosta. Tapausten määrän kasvaessa Euroopassa, tämä sopimus tuo HIPRA-rokotteen nopeasti osallistuvien maiden saataville heti, kun rokote on saanut myönteisen arvion Euroopan lääkevirastolta.

Terveys- ja elintarviketurvallisuusasioista vastaava komissaari Stella Kyriakides sanoi: ”Koska COVID-19-tartunnat lisääntyvät Euroopassa, meidän on varmistettava mahdollisimman suuri valmius lähestyessämme syksyn ja talven kuukausia. HIPRA-rokote on uusi vaihtoehto täydentämään laajaa rokotevalikoimaamme jäsenvaltioillemme ja kansalaisillemme. Rokotusten lisääminen ja tehostaminen on välttämätöntä tulevina kuukausina. Työskentelemme väsymättä varmistaaksemme, että rokotteet ovat kaikkien saatavilla. Tämä on Euroopan terveysunionimme toiminnassa – valmistautuu eteenpäin ja on valmis toimimaan.”

Yhteishankintasopimus HIPRAn kanssa täydentää jo ennestään laajaa rokotevalikoima EU:n rokotestrategian kautta, mukaan lukien jo allekirjoitetut sopimukset AstraZenecaSanofi-GSKJanssen Pharmaceutica NVBioNtech-Pfizer, nykyaikainen, Novavax ja Valneva. EU:n rokotestrategian puitteissa on turvattu noin 4.2 miljardia annosta. Tämä monipuolinen rokotevalikoima varmistaa, että Eurooppa on jatkossakin hyvin valmistautunut COVID-19-rokotuksiin käyttämällä rokotteita, jotka on todistettu turvallisiksi ja tehokkaiksi. Osallistujamaat voivat päättää lahjoittaa rokotteet alemman ja keskitulotason maille tai ohjata ne uudelleen muihin Euroopan maihin.

Bivalenttista rekombinanttiproteiinirokotetta HIPRA, joka on parhaillaan Euroopan lääkeviraston jatkuvassa arvioinnissa, kehitetään tehosteannokseksi aiemmin rokotetuille 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille. HIPRA-rokote säilytetään 2–8 ºC:n jääkaapissa, mikä helpottaa varastointia ja jakelua Euroopassa ja kaikkialla maailmassa.

Seuraavat vaiheet

HIPRA:n COVID-19-rokote on parhaillaan Euroopan lääkeviraston (EMA) jatkuvassa arvioinnissa. Jos rokote saa myyntiluvan, osallistuvat maat voivat ostaa rokotteen voimassa olevan puitesopimuksen kautta.

Tausta

Mainos

HERA on keskeinen pilari Euroopan terveysliitto ja perustavanlaatuinen voimavara EU:n terveyshätätoimien ja -valmiuden vahvistamisessa. HERA perustettiin syyskuussa 2021 korvaamaan pandemian hallinnan ja avun ad hoc -ratkaisut pysyvällä rakenteella, jolla on riittävät työkalut ja resurssit EU:n toiminnan suunnittelua varten terveydenhuollon hätätilanteissa.

EU:n yhteishankintasopimus tarjoaa 36 osallistujamaalle mahdollisuuden hankkia yhdessä lääkinnällisiä vastatoimia vaihtoehtona tai täydennykseksi kansallisille hankinnoille. Puitesopimukset COVID-19-lääkkeistä on aiemmin tehty Hoffmann-La Rochen ja GlaxoSmithKline Ltd:n kanssa monoklonaalisten vasta-aineiden hankinnasta sekä Gileadin kanssa antiviraalisen lääkkeen hankinnasta. HERA jatkaa tiivistä yhteistyötä osallistuvien maiden kanssa yhteishankintojen painopisteiden tunnistamiseksi ja toteuttamiseksi.

Lisätietoja

Euroopan komission toimet varmistaakseen riittävän lääketieteellisten vastatoimien tukemisen COVID-19-vastauksen tukemiseksi

Turvalliset COVID-19-rokotteet eurooppalaisille

HERA-verkkosivusto

HIPRA Ihmisten terveys

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa