Liity verkostomme!

Itävalta

COVID: Itävalta ja Saksa päättävät keventää sääntöjä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Itävalta ja Saksa ovat molemmat ilmoittaneet suunnitelmistaan ​​lieventää COVID-19-toimenpiteitä viikkoja sen jälkeen, kun ne ovat vaatineet pakollisia rokotuksia infektioiden hillitsemiseksi, Koronaviruspandemia.

Vaikka rokottamattomia ihmisiä kohtaa edelleen rajoituksia, saksalaisille luvataan "vapauspäivä" 20. maaliskuuta, kun taas useimmat toimenpiteet poistetaan Itävallassa 5. maaliskuuta.

Omicron-variantti ei ole johtanut pelättyyn sairaalahoitoon ottamistaan.

Saksan liittokansleri pyrkii kuitenkin edelleen tekemään rokotuksista pakollisia.

"Pandemia ei ole ohi", sanoi Olaf Scholz Saksan 16 osavaltion kanssa pidetyn huippukokouksen jälkeen. Pakollisia nykäyksiä koskeva lainsäädäntö on jätetty eduskunnan päätettäväksi, mutta liittokansleri sanoi, että se säilyi tärkeänä etenkin ensi syksyn ja talven edessä.

Itävalta hyväksyi aiemmin tässä kuussa lain, joka teki Covid-19-rokotuksesta pakollisen, ensimmäinen maa Euroopassa, joka teki niin.

Ketään ei kuitenkaan rangaista lainrikkomuksesta ennen 16. maaliskuuta, ja siihen asti hallituksen on päätettävä, keskeyttääkö vaatimus. Kansleri Karl Nehammer sanoi, että neuvoa-antava toimikunta suosittelee, miten olisi parasta edetä.

Mainos

Suuri osa Euroopasta on jo ilmoittanut suunnitelmistaan ​​löysätä Covid-rajoituksia tartuntojen vähentyessä. Sveitsi on ilmoittanut, että torstaista alkaen Covid-sertifikaatteja ei tarvita päästäksesi baareihin, ravintoloihin tai muihin sisätiloihin.

  • Alankomaat aikoo poistaa useimmat toimenpiteet 25. helmikuuta mennessä, jolloin tangot palaavat normaaleihin aukioloaikoihin ja maskit eivät ole enää pakollisia useimmissa ympäristöissä
  • Ranska on jo romuttanut maskivaatimukset ulkona ja pyrkii luopumaan toimenpiteestä sisätiloissa maaliskuun puolivälistä alkaen, jos olosuhteet sen sallivat
  • Norja poisti viimeiset toimenpiteet 12. helmikuuta ja julisti, että koronavirus "ei enää ole suuri terveysuhka useimmille meistä"
  • Suurin osa rajoituksista on poistettu Englannissa ja jotkin toimenpiteet jäävät voimaan Skotlanti ja Wales.

Saksan johtajat sopivat keskiviikkona (16. helmikuuta) kolmivaiheisesta suunnitelmasta, joka alkaa rokotettujen ja toipuneiden ihmisten määrän lisäämisellä, jotka saavat pitää yksityisiä sisäkokouksia, sekä Covid-tarkastuksia ei-välttämättömissä myymälöissä.

Maaliskuun 4. päivästä alkaen kaikki rokotetut tai koronaviruksesta toipuneet pääsevät baareihin ja hotelleihin ilman testiä, kun taas rokottamattomat päästään sisään testillä.

Sitten 20. maaliskuuta alkaen suurin osa muista rajoituksista poistetaan maskeja koskevia sääntöjä lukuun ottamatta. Suurten ulkoilmatapahtumien osallistujamäärä nousee 10,000 25,000:sta jopa 75 4:een (tai 20 %:iin) XNUMX. maaliskuuta, ja stadionit ovat täynnä XNUMX. maaliskuuta.

Kansleri Scholz sanoi, että tämä oli "erittäin erityinen päivä" ja Saksa voi katsoa tulevaisuuteen entistä luottavaisemmin. Vaikka tapausmäärät olivat keskiviikkona vielä lähes 220,000 24 vuorokauden aikana, seitsemän päivän tartuntaprosentti on laskenut.

Itävallassa vain erittäin haavoittuvat tilat, kuten hoitokodit ja sairaalat, säilyttävät Covid-rajoitukset 5. maaliskuuta alkaen. Ruokailu sallitaan yön yli eikä Covid-passia tarvita, vaikka julkisissa kulkuneuvoissa ja välttämättömissä liikkeissä tarvitaan maskeja.

Jo lauantaina (19.) kaikki rokottamattomat pääsevät viime kuukausina rajoitetuille paikoille, joilla on todisteet rokotuksesta tai toipumisesta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa