Liity verkostomme!

Belgia

Brysselissä puhkeavat yhteenotot mielenosoituksissa koronavirusrajoituksia vastaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen Brysselin kaduilla sunnuntaina (21.) mielenosoituksissa hallituksen asettamia COVID-19-rajoituksia vastaan, ja poliisi ampui vesitykillä ja kyynelkaasulla kiviä ja savupommeja heitteleviä mielenosoittajia, silminnäkijät kertoivat. kirjoittavat Christian Levaux, Johnny Cotton ja Sabine Siebold, Reuters.

Poliisin mukaan mielenosoituksiin osallistui noin 35,000 XNUMX ihmistä, jotka alkoivat rauhanomaisesti ennen väkivallan puhkeamista.

Reutersin toimittajat kertoivat, että mustat huput pukeutuvat mielenosoittajat heittivät poliiseja kivillä, kun he etenivät vesitykeillä pääristeyksessä Euroopan unionin komission päämajan edustalla.

Mielenosoittajat pitivät kädestä kasvot poliisilinjoja vasten ja huusivat "vapautta". Yksi mielenosoittaja kantoi kylttiä, jossa luki "kun tyranniasta tulee laki, kapinasta tulee velvollisuus".

Mainos
Poliisijoukot vartioivat, kun ihmiset protestoivat koronavirustaudin (COVID-19) toimenpiteitä vastaan ​​Euroopan komission lähellä Brysselissä, Belgiassa 21. REUTERS/Johanna Geron

Le Soir -lehti kertoi, että mielenosoittajat heittivät myös savupommeja ja ilotulitteita. Poliisin mukaan tilanne rauhoittui myöhemmin.

Belgia tiukensi koronavirusrajoituksiaan keskiviikkona (17. marraskuuta) ja velvoitti laajemman naamion käytön ja kotityöskentelyn, kun tapaukset lisääntyivät maan neljännessä COVID-19-aaltossa. Lue lisää.

Pandemian alkamisen jälkeen 1,581,500 miljoonan ihmisen maassa on raportoitu 26,568 11.7 13,826 tartuntaa ja XNUMX XNUMX koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Infektiot lisääntyvät jälleen, ja keskimäärin XNUMX XNUMX uutta tapausta raportoitiin päivittäin.

Mainos

Myös Belgian naapurissa Hollannissa on viime päivinä puhjennut väkivaltaa rajoitusten vastaisissa mielenosoituksissa. Perjantaina Rotterdamin poliisi avasi tulen väkijoukkoon.

Jaa tämä artikkeli:

Belgia

"Kun smurffit tapaavat apinakuninkaan"

Julkaistu

on

Kun smurffit kohtaavat apinakuninkaan, on lasten taidenäyttely, joka juhlii Kiinan ja Belgian diplomaattisten suhteiden 50. vuosipäivää.

Kiinan ja Belgian diplomaattisten suhteiden solmimisen 50-vuotisjuhlavuotta juhlittu menestyksekäs taidenäyttely La Louvièressa, Belgian surrealismin synnyinpaikassa Belgiassa, päättyi 24. lokakuuta, tarjosi lähes 300 paikalliselle ala- ja yläasteen oppilaalle mahdollisuuden vain viikossa. kuvaavat heidän näkemystään Kiinan ja Belgian välisestä ystävyydestä.

17. lokakuuta avajaisseremonian aikana tapahtumaan osallistuivat La Louvièren kunnanjohtajat Françoise Ghiot, Laurent Wimlot ja heidän vieraansa Kiinasta ja Belgiasta. Neuvos Yang Qing, Kiinan Belgian-suurlähettilään vaimo, nauhoitti myös videon tapahtuman avajaisia ​​varten.

Neuvonantaja Yang Qing sanoi puheessaan, että hän ihailee La Louvièressa pidettyä näyttelyä. Puhtaan ja viattoman taiteellisen näkökulman, poikkeuksellisen luovuuden ja mielikuvituksen avulla lapset ovat määrittäneet hyvin molempien maiden kulttuuriset elementit. Kiinan ja Belgian diplomaattisuhteiden solmimisen 50-vuotispäivää viettäessään lasten silmin, vilpittömin tuntein, tulevat ystävyyden suurlähettiläät ovat ilmaisseet näkemyksensä paremmasta yhteistyön tulevaisuudesta näiden kahden kansan välillä.

Mainos

Ghiot sanoi puheessaan olevansa erittäin iloinen Kiinan ja Belgian diplomaattisuhteiden solmimisen 50-vuotispäivänä nähdessään lasten maalauksia Kiinasta. Taidenäyttely avasi taiteellisen vaihdon kattoikkunan paikallisille lapsille.

Tämän lasten taidenäyttelyn kuratoivat yhdessä La Louvièren kaupunki, Nardone Gallery ja Yellow Vitamines. LPGA:n (Little Painter Global International Art Exhibition) kautta, joka kattaa 40 kaupunkia ja 500 esteettisen kasvatuksen koulutuslaitosta Kiinassa, kerättiin 5000 lasten työtä ja 200 valittiin lopulta keskittymään Belgiaan. Lasten siveltimien, mielikuvituksen ja ymmärryksen viattoman avulla taide ja kulttuuri tarjosivat ihanteellisen välineen erojen ymmärtämiseen ja Kiinan ja Belgian välisen siteen vahvistamiseen.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Eläinten hyvinvointi

Komissio tekee ennalta ilmoittamatta tarkastuksia eläinten terveyden alalla Belgiassa

Julkaistu

on

Euroopan komissio tekee ennalta ilmoittamatta tarkastuksia Belgiassa eläinten terveyteen liittyvän lääkeyhtiön tiloissa.

Komissio on huolissaan siitä, että tarkastettu yritys on saattanut rikkoa EU:n kilpailusääntöjä, jotka kieltävät määräävän aseman väärinkäytön. Komission virkamiehiä seurasivat heidän kollegansa Belgian kilpailuviranomaisesta.

Ilmoittamattomat tarkastukset ovat esitutkintavaihe epäillyistä kilpailunvastaisista toimista. Se, että komissio suorittaa tällaisia ​​tarkastuksia, ei tarkoita, että yritykset katsottaisiin syyllisiksi kilpailunvastaiseen toimintaan, eikä se vaikuta itse tutkimuksen tulokseen.

Komissio kunnioittaa täysin kilpailuoikeutta koskevassa menettelyssään puolustautumisoikeuksia ja erityisesti yritysten oikeutta tulla kuulluksi.

Mainos

Tarkastuksissa noudatetaan kaikkia koronaviruksen aiheuttamia terveys- ja turvallisuusprotokollia asianosaisten turvallisuuden varmistamiseksi.

Kilpailunvastaista toimintaa koskeviin tutkimuksiin ei ole laillista määräaikaa. Niiden kesto riippuu useista tekijöistä, kuten kunkin tapauksen monimutkaisuudesta, siitä, missä määrin asianomaiset yritykset tekevät yhteistyötä komission kanssa ja puolustautumisoikeuksien käyttämisestä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Belgia

Komissio hyväksyy 45 miljoonan euron Belgian suunnitelman koronavirusepidemiasta kärsineiden yritysten tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 45 miljoonan euron belgialaisen järjestelmän, jolla tuetaan Brysselin pääkaupunkiseudulla toimivia yrityksiä, jotka ovat kärsineet koronavirusepidemiasta ja Belgian hallituksen toteuttamista rajoittavista toimenpiteistä viruksen leviämisen rajoittamiseksi. Julkinen tuki hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tukiohjelmassa, jonka nimi on ”la prime Relance”, tuki myönnetään suorina avustuksina. Tukikelpoisia edunsaajia ovat kaikenkokoiset yritykset, jotka toimivat seuraavilla aloilla: yökerhot, ravintolat ja kahvilat ('' ReCa '') sekä jotkut niiden toimittajista, tapahtumista, kulttuurista, matkailusta, urheilusta ja matkustajaliikenteestä. Jotta yritykset olisivat tukikelpoisia, niiden on oltava rekisteröity Keskuspankkiin (la Banque-Carrefour des Enterprises) 31. joulukuuta 2020 mennessä. Komissio katsoi, että Belgian järjestelmä on väliaikaisessa Puitteet. Erityisesti tuki (i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021.

Komissio päätteli, että toimenpide on välttämätön, tarkoituksenmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavien häiriöiden korjaamiseksi SEUT-sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan ja väliaikaisessa kehyksessä vahvistettujen edellytysten mukaisesti. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen nojalla. Lisätietoja väliaikaisesta kehyksestä ja muista toimista, joita komissio on toteuttanut koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten torjumiseksi, löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64775 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa