Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Kuinka Delta-muunnos antaa oletuksia koronaviruksesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Nuori saa rokotuksen koronavirustaudista (COVID-19) siirrettävässä rokotuskeskuksessa, kun Israel jatkaa taistelua Delta-muunnoksen leviämistä vastaan ​​Tel Avivissa, Israelissa 6. heinäkuuta 2021. REUTERS / Ammar Awad / File Photo
Sairaalan henkilökunta tekee röntgenkuvan koronavirustaudista kärsivän potilaan keuhkosta (COVID-19) Hospital del Marissa, jossa on avattu uusi osasto koronaviruspotilaiden lisääntymisen käsittelemiseksi Barcelonassa, Espanjassa 15. heinäkuuta, 2021. REUTERS / Nacho Doce / File Photo

Delta-muunnos on nopein, sopivin ja pelottavin versio koronaviruksesta, joka aiheuttaa COVID-19: n, jonka maailma on kohdannut, ja viruksen ja epidemiologin mukaan se on oletuksia taudista, vaikka kansat löysivät rajoituksia ja avaavat talouttaan kirjoittaa Julie Steenhuysen, Alistair Smout että Ari Rabinovitš.

Rokotussuoja on edelleen erittäin vahva minkä tahansa koronaviruksen version aiheuttamilta vakavilta infektioilta ja sairaalahoidolta, ja riskialttiimmat ovat edelleen rokottamattomia 10 johtavan COVID-19-asiantuntijan haastattelujen mukaan.

Suurin huoli Delta-muunnoksesta, joka tunnistettiin ensimmäisen kerran Intiassa, ei ole se, että se saisi ihmiset sairastumaan, vaan se, että se leviää paljon helpommin ihmisestä toiseen, mikä lisää tartuntoja ja sairaalahoitoa rokottamattomien keskuudessa.

Mainos

Todisteet kasvavat myös siitä, että se pystyy tartuttamaan täysin rokotetut ihmiset nopeammin kuin edelliset versiot, ja on esitetty huolta siitä, että he voivat jopa levittää virusta, näiden asiantuntijoiden mukaan.

"Suurin riski maailmalle on tällä hetkellä yksinkertaisesti Delta", sanoi mikrobiologi Sharon Peacock, joka pyrkii Britannian sekvensoimaan koronavirusvaihtoehtojen genomit, kutsumalla sitä "vielä sopivimmaksi ja nopeimmaksi variantiksi".

Virukset kehittyvät jatkuvasti mutaation kautta, jolloin syntyy uusia variantteja. Joskus nämä ovat vaarallisempia kuin alkuperäinen.

Mainos

Kunnes Delta-variantin leviämisestä on enemmän tietoa, sairausasiantuntijat sanovat, että naamiot, sosiaalinen etäisyys ja muut toimenpiteet, jotka on varattu maissa, joissa on laaja rokotuskampanja, saattavat taas tarvita.

Englannin kansanterveys sanoi perjantaina, että Britanniassa Delta-variantilla sairaalassa olleista 3,692 ihmisestä 58.3% oli rokottamattomia ja 22.8% täysin rokotettuja.

Singaporessa, jossa Delta on yleisin muunnos, hallituksen virkamiehet raportoivat perjantaina (23. heinäkuuta), että kolme neljäsosaa sen koronavirustapauksista tapahtui rokotettujen joukossa, vaikka kukaan ei ollut vakavasti sairas.

Israelin terveysviranomaiset ovat sanoneet, että 60% nykyisistä sairaalassa olevista COVID-tapauksista on rokotettuja. Suurin osa heistä on 60-vuotiaita tai vanhempia ja heillä on usein terveysongelmia.

Yhdysvalloissa, jossa COVID-19-tapauksia ja kuolemia on esiintynyt enemmän kuin missään muussa maassa, Delta-variantti edustaa noin 83% uusista infektioista. Toistaiseksi rokottamattomat henkilöt edustavat lähes 97 prosenttia vakavista tapauksista.

"On aina harhaa, että on olemassa taikamaali, joka ratkaisee kaikki ongelmamme. Koronavirus opettaa meille oppitunnin", sanoi Ben Gurionin yliopiston Israelin kansanterveyskoulun johtaja Nadav Davidovitch.

Pfizer Inc. (PFE.N)/ BioNTech-rokote, joka on tähän mennessä yksi tehokkaimmista COVID-19: tä vastaan, näytti vain 41% tehokkaalta pysäyttämään oireenmukaiset infektiot Israelissa viimeisen kuukauden aikana, kun Delta-muunnos levisi Israelin hallituksen tietojen mukaan. Israelin asiantuntijoiden mukaan tämä tieto vaatii enemmän analyyseja ennen kuin voidaan tehdä johtopäätöksiä.

"Suojaus yksilölle on erittäin vahva; muiden tartuttaminen on huomattavasti heikompaa", Davidovitch sanoi.

Kiinassa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että Delta-muunnoksella tartunnan saaneilla ihmisillä on 1,000 kertaa enemmän viruksia nenässään verrattuna esi-isien Wuhan-kantaan, joka tunnistettiin ensimmäisen kerran tuossa Kiinan kaupungissa vuonna 2019.

"Saatat itse asiassa erittää enemmän viruksia ja siksi se on tarttuvampi. Sitä tutkitaan edelleen", Peacock sanoi.

Virologi Shane Crotty La Jolla -instituutista San Diegossa totesi, että Delta on 50% tarttuvampi kuin alfa-muunnos, joka havaittiin ensin Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

"Se kilpailee kaikista muista viruksista, koska se vain leviää niin paljon tehokkaammin", Crotty lisäsi.

Genomiikan asiantuntija Eric Topol, Scripps Research Translational Institute -instituutin johtaja La Jollassa Kaliforniassa, totesi, että Delta-infektioilla on lyhyempi itämisaika ja paljon suurempi määrä viruspartikkeleita.

"Siksi rokotteet haastetaan. Rokotettujen on oltava erityisen varovaisia. Tämä on kova", Topol sanoi.

Yhdysvalloissa Delta-muunnos on saapunut, koska monet amerikkalaiset - rokotetut ja rokottamattomat - ovat lopettaneet maskien käytön sisätiloissa.

"Se on kaksinkertainen pahoinpitely", Topol sanoi. "Viimeinen haluamasi asia on löysätä rajoituksia, kun kohtaat viruksen pelottavimman version."

Erittäin tehokkaiden rokotteiden kehittäminen on saattanut saada monet uskomaan, että rokotettuaan COVID-19 ei aiheuttanut heille juurikaan uhkaa.

"Kun rokotteet kehitettiin ensimmäisen kerran, kukaan ei ajatellut, että ne estävät tartunnan", kertoi lääketieteen ja tartuntatautien epidemiologian professori Carlos del Rio Atlantan Emory-yliopistossa. Tavoitteena oli aina estää vakavat sairaudet ja kuolema, del Rio lisäsi.

Rokotteet olivat kuitenkin niin tehokkaita, että oli merkkejä siitä, että rokotteet estivät myös leviämisen aikaisempia koronavirusvaihtoehtoja vastaan.

"Saimme pilata", del Rio sanoi.

Tohtori Monica Gandhi, tartuntatautilääkäri Kalifornian yliopistosta San Franciscosta, sanoi: "Ihmiset ovat tällä hetkellä niin pettyneitä, etteivät he ole täysin suojattuja lieviltä läpimurtoja vastaan" - saavat tartunnan rokotuksesta huolimatta.

Mutta, Gandhi lisäsi, se, että melkein kaikki COVID-19: llä sairaalaan tällä hetkellä sairaalassa olleet amerikkalaiset ovat rokottamattomia, "on melko hämmästyttävä tehokkuus".

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 1.8 miljoonan euron Latvian järjestelmän koronavirusepidemiasta kärsineiden karjankasvattajien tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 1.8 miljoonan euron Latvian tukiohjelman, jolla tuetaan koronaviruksen aiheuttaman karjankasvatusalan viljelijöitä. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tukiohjelman mukaan tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpiteellä pyritään lieventämään edunsaajien likviditeettivajetta ja vastaamaan osaan koronavirusepidemian aiheuttamista tappioista sekä Latvian hallituksen toteuttamiin rajoittaviin toimenpiteisiin viruksen leviämisen rajoittamiseksi. Komissio katsoi, että järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen.

Erityisesti tuki (i) saa olla enintään 225,000 31 euroa tuensaajaa kohti; ja ii) myönnetään viimeistään 2021. joulukuuta 107. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 3 artiklan XNUMX kohdan b alakohdan mukaisesti Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja tilapäisten puitteiden edellytykset. Tämän perusteella komissio hyväksyi järjestelmän EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64541 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio antaa Ranskalle 3 miljardin euron tukiohjelman koronaviruksen aiheuttamien yritysten tukemiseksi lainojen ja osakesijoitusten kautta

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ranskan suunnitelmat perustaa 3 miljardin euron rahasto, joka sijoittaa velkainstrumenttien sekä osake- ja hybridi -instrumenttien välityksellä pandemian kohteena oleviin yrityksiin. Toimenpide hyväksyttiin tilapäisen valtiontuen puitteissa. Järjestelmä pannaan täytäntöön rahastolla, jonka otsikko on ”Siirtymärahasto COVID-19-pandemiasta kärsineille yrityksille” ja jonka budjetti on 3 miljardia euroa.

Tässä järjestelmässä tukea myönnetään i) pääomalainoina tai osallistuvina lainoina; ja ii) pääomapohjan vahvistamistoimenpiteet, erityisesti hybridipääomainstrumentit ja äänioikeutetut etuoikeutetut osakkeet. Toimenpide on avoin Ranskaan sijoittautuneille ja kaikilla aloilla (paitsi rahoitusalalla) toimiville yrityksille, jotka olivat elinkelpoisia ennen koronaviruspandemiaa ja jotka ovat osoittaneet taloudellisen mallinsa pitkän aikavälin elinkelpoisuuden. Tästä järjestelmästä odotetaan hyötyvän 50–100 yritystä. Komissio katsoi, että toimenpiteet täyttivät väliaikaisissa puitteissa asetetut ehdot.

Komissio päätteli, että toimenpide oli tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen korjaamaan vakava häiriö Ranskan taloudessa SEUT -sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan ja tilapäisen valvonnan edellytysten mukaisesti. Tämän perusteella komissio hyväksyi nämä järjestelmät EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Mainos

Varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager (kuvassa) ”Tämä 3 miljardin euron pääomapohjan vahvistamisjärjestelmä antaa Ranskalle mahdollisuuden tukea koronaviruspandemiasta kärsineitä yrityksiä helpottamalla niiden rahoitusta näinä vaikeina aikoina. Jatkamme tiivistä yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa löytääksemme käytännön ratkaisuja koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten lieventämiseksi samalla kun noudatamme EU: n sääntöjä. ”

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa