Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Senegal ja EU sopivat rakentavansa tuotantolaitoksen COVID-19-rokotteiden tuottamiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

COVID-19-rokotteiden tuotanto Afrikassa tuli tänään (15. heinäkuuta) askeleen lähemmäs, kun Team Europe suostui virallisesti tukemaan Dakarin Institut Pasteurin laajamittaisia ​​investointeja rokotteiden tuotantoon muiden tukitoimenpiteiden ohella. Uuden tuotantolaitoksen pitäisi vähentää Afrikan 99 prosentin riippuvuutta rokotteiden tuonnista ja vahvistaa pandemian sietokykyä mantereella.

Sopimus on osa Team Europen toukokuussa käynnistämää suurta Afrikan rokote- ja lääketuotantoinvestointipakettia, joka kokoaa yhteen Euroopan komission, EU: n jäsenvaltiot, Euroopan investointipankin ja muut rahoituslaitokset sopimuksen mukaisesti. EU: n strategia Afrikan kanssa, Afrikan tautien torjunnan ja ennaltaehkäisyn keskusten strategia (Africa CDC) ja Afrikan rokotteiden valmistuskumppanuudet (PAVM).

Team Europe on yhdessä muiden kansainvälisten kumppaneiden kanssa sitoutunut merkittävään tukipakettiin hankkeen keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä kestävyyden takaamiseksi. Tämä sisältää: 

Mainos

Saksan liittovaltion taloudellisen yhteistyön ja kehityksen ministeriö (BMZ) tukee Senegalin valmistuskeskusta 20 miljoonan euron avustuksella saksalaisen kehityspankin KfW: n (Kreditanstalt für Wiederaufbau) kautta.

Ranska on Agence Française de Développementin (AFD) kautta jo myöntänyt kaksi alkuperäistä rahoituspakettia, yhteensä 1.8 miljoonaa euroa, Dakarin Pasteur-instituutin MADIBA-hankkeelle (Manufacturing in Africa for Disease Immunization and Building Autonomy) toteutettavuustutkimuksiin ja alkuinvestointeihin. . AFD-konserni ja sen yksityisen sektorin tytäryhtiö Proparco työskentelevät myös teknisten ja rahoituskumppaneiden ryhmässä rakennettaakseen hanketta saadakseen taloudellista tukea laajemmassa mittakaavassa.

Belgia tukee Senegalia rokotteiden ja lääkkeiden valmistamista koskevien aloitteiden jäsentämisessä, kuten Pharmapolis Pharma Hub. Belgia suhtautuu myös myönteisesti siihen, että belgialainen biotekniikkayritys uusien biotuotantolaitteiden parissa rakentaa Vallonian tuella kumppanuuden Dakarissa sijaitsevan Institut Pasteurin kanssa keskeisenä kumppanina kapasiteetin rakentamisessa ja teknologian siirtämisessä.

Mainos

Euroopan komissio keskustelee Senegalin viranomaisten kanssa mahdollisuudesta hankkia lisää taloudellista tukea vuoden 2021 loppuun mennessä uudella NDICI / Global Europe -välineellä tämän hankkeen tukemiseksi. Tämä on osa miljardin euron Team Europe -aloitetta rokotteiden, lääkkeiden ja terveysteknologian valmistuksen ja saatavuuden parantamiseksi Afrikassa, jonka Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmoitti toukokuussa 1.

Dakarin presidentinlinnassa pidetyssä seremoniassa Senegalin tasavallan presidentti, hänen huippuosaamisensa Macky Sall, sisämarkkinoista vastaava komission jäsen Thierry Breton sekä Saksan, Ranskan, Belgian, Euroopan investointipankin ja muiden kehitysrahoituslaitosten edustajat, IFC mukaan lukien, tänään vahvistetut tiedot Team Europen tuesta projektin valmistelun nopeuttamiseksi, tuotantokapasiteetin laajentamiseksi ja teknisen toteutettavuuden toteuttamiseksi. Nämä ovat ratkaisevan tärkeitä uuden laitoksen laajamittaisten investointien saamiseksi. Se rakennetaan seuraavien 18 kuukauden aikana, ja se tarjoaa Afrikan mantereelle huipputekniikan laitoksen sallittujen COVID-19-rokotteiden tuotantoon.

Tänään Team Europe tarjoaa 6.75 miljoonaa euroa apurahaa teknisten toteutettavuustutkimusten ja projektin valmistelun mahdollistamiseksi Dakarin Institut Pasteurin uudessa laitoksessa. Tämä summa sisältää 4.75 miljoonaa euroa Euroopan komissiolta ja Euroopan investointipankilta, 200,000 1.8 euroa Saksalta ja 25 miljoonaa euroa Ranskalta. Tämä mahdollistaa myös kokonaisinvestointikustannusten ja rahoitusrakenteiden määrittelemisen ja sopimisen Senegalin ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Uuden laitoksen rakentamisen odotetaan alkavan myöhemmin tänä vuonna, ja 2022 miljoonaa rokoteannosta tuotetaan kuukaudessa vuoden XNUMX loppuun mennessä.

Senegalin talousministeri Amadou Hott ilmoitti tämänpäiväisistä sopimuksista: "Sen vahvistamiseksi Afrikan pandemioiden torjunnassa Senegalin hallitus on sitoutunut mahdollistamaan COVID-19-rokotteiden tuotannon Dakarin Institut Pasteurissa. Tämä projekti on osa Senegalin tasavallan presidentin, hänen ylimyksensä Macky Sallin visiota luoda perusta maan - ja maanosan - lääke- ja lääketieteelliselle itsemääräämisoikeudelle. Rahoituksesta ja terveydestä vastaavat kollegani tukevat sitä voimakkaasti, ja he pitävät sitä yhtenä toisena keinona torjua COVID-19-pandemiaa tehokkaammin. Team Europen ja muiden kumppaneiden, kuten Yhdysvaltojen, Maailmanpankkiryhmän ja alueellisten avunantajien, alkuperäinen rahoitus ja asiantuntemus nopeuttavat uuden tuotantolaitoksen rakentamista, lisäävät kohtuuhintaisia ​​rokotteita Afrikassa ja mahdollistavat rokotteiden tuotannon vastaamisen nopeasti uusiin pandemioihin. "

”Afrikka tuo tällä hetkellä 99% rokotteistaan. Mutta tänään tehdyllä sopimuksella Team Europe auttaa Senegalia siirtymään yhden tärkeän askeleen lähemmäksi omien rokotteiden tuottamista ja afrikkalaisten suojelemista COVID-19: ltä ja muilta sairauksilta. Ja lisää tulee. Tämä on vasta ensimmäinen osa paljon laajemmasta Team Europe -aloitteesta, jolla tuetaan lääkkeiden ja rokotteiden tuotantoa kaikkialla Afrikassa ”, totesi komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

"COVID-19-rokotteiden paikallisen tuotannon lisääminen on ratkaisevan tärkeää pandemian torjumiseksi. Osana Team Europe -hanketta Euroopan investointipankki on tyytyväinen tänään tehtyyn sopimukseen, jolla Dakarissa sijaitsevaan Institut Pasteuriin käynnistetään laajamittaiset investoinnit rokotteiden valmistamiseksi Senegalissa ja terveyden parantamiseksi Afrikassa. Euroopan investointipankki odottaa entistä tiiviimpää teknistä ja taloudellista yhteistyötä Senegalin ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa tämän visionäärisen projektin toteuttamiseksi. Tämä on keskeinen virstanpylväs EIP: n maailmanlaajuisissa pyrkimyksissä vastata COVID-19: n terveys- ja taloudellisiin haasteisiin ja rakentaa parempaa tulevaisuutta ”, sanoi Euroopan investointipankin puheenjohtaja Werner Hoyer.

"Team Europe on ylpeä voidessaan tukea senegalin hallituksen visionääristä tavoitetta, jonka mukaan COVID-19-rokotteiden tuotanto sallitaan Dakarin Institut Pasteurissa. Aloite ei ainoastaan ​​tue Afrikan autonomiaa hengenpelastusrokotteiden tuotannossa, vaan toimii myös tärkeänä rakennuspalikkana Senegalin kehittyvässä terveydenhuollon teollisuusekosysteemissä ", sanoi sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton, joka johti Euroopan komission teollisuusryhmää - rokotteiden tuotanto.

”Team Team Eurooppa mobilisoidaan tukemaan afrikkalaisia ​​kumppaneita koko COVID-19-kriisin aikana Afrikan strategiamme painopisteiden mukaisesti. Rokotusten, lääkkeiden ja terveysteknologioiden paikallisen valmistuksen edistäminen on yksi pandemian tärkeimmistä opetuksista. Tänään hyödynnämme yhdistettyä taloudellista tulivoimaa ja asiantuntemusta Senegalin ja Dakarin Institut Pasteurin kanssa rokotteiden valmistuksessa pandemian lopettamiseksi. On ratkaisevan tärkeää noudattaa integroitua 360 asteen lähestymistapaa investoimalla edelleen afrikkalaisten kumppaneidemme kanssa esimerkiksi suotuisaan ympäristöön, sääntelyn vahvistamiseen, yksityisen sektorin kannustimiin, tutkimukseen ja kehitykseen, koulutukseen ja innovatiivisiin työpaikkoihin ", sanoi International Kumppanuuskomissaari Jutta Urpilainen.

"Osana Team Europe -hanketta Euroopan investointipankki on tyytyväinen voidessaan tukea teknisiä toteutettavuustutkimuksia ja projektin valmistelututkimuksia Afrikan ensimmäiselle COVID-19-rokotevalmistamolle Dakarin Institut Pasteurissa. Tulevien kuukausien aikana tiivistämme yhteistyötä Senegalin hallituksen ja kansainvälisen rahoituksen, teknisten ja farmaseuttisten kumppaneiden kanssa saadaksemme aikaan suurta rahoitusta Afrikan rokotetuotannon toteuttamiseksi ja Afrikan riippuvuuden tuontirokotteista vähentämiseksi ", sanoi Euroopan investointipankin varapuheenjohtaja Ambroise Fayolle.

”COVID-19 on kasvava uhka Afrikassa. Joten Afrikka tarvitsee rokotuskampanjan - käyttäen Afrikassa tuotettuja rokotteita. Maanosalla on nyt ensimmäistä kertaa realistiset mahdollisuudet perustaa omat tuotantolaitoksensa. Senegalin Institut Pasteur on julkistanut toimivan strategian lisensoidun COVID-19-rokotetuotannon aloittamiseksi Afrikassa. 20 miljoonaa euroa, jonka tarjoamme siemenrahoitukselle, ovat tärkeitä hankkeen toteuttamisessa. Saksa tukee senegalin ja kansainvälisen yhteisön jakamaa tavoitetta, jonka on tarkoitus tulla esiin tästä pandemiasta vahvemmin ”, sanoi Saksan kehitysministeri Gerd Müller.

"Rokotustuotantokapasiteetin torjuminen on keskeinen osa pandemiamme torjuntastrategiaamme, kuten tasavallan presidentti on todennut. Tukemalla rokotteiden tuotantoa Afrikassa eurooppalaisella lähestymistavalla autamme rakentamaan kumppaneidemme kykyä tarjota itsenäisesti rokotteita kansalaisilleen. Joten olen iloinen nähdessäni tämän rokotetehdasprojektin muotoutuvan, projektin, joka on seurausta Dakarissa sijaitsevan Pasteur-instituutin ja Senegalin yhteistyöstä ”, sanoi Ranskan Eurooppa- ja ulkoministeri Jean-Yves le Drian.

”Liitymme täysin Team Europeen. Rokotusten tasa-arvo on avain politiikkaani ja suuri globaali haaste. Afrikka tarvitsee pääsyn kohtuuhintaisiin, laadukkaisiin terveystuotteisiin. Belgian pyrkimykset ylittävät rokotteiden valmistuskapasiteetin lisäämisen. Niiden on asetettava etusijalle kansanterveys, vahvistettava epidemiavalmiutta ja vahvistettava paikallisia terveydenhuoltojärjestelmiä. Tuemme senegalilaisia ​​kumppaneitamme niiden lääketeollisuuden rakentamisessa ja lääketuotantokeskuksen perustamisessa ", sanoi Belgian kehitysyhteistyö- ja suurkaupunkipolitiikkaministeri Meryame Kitir.

Tausta

Team Europe on ollut eturintamassa vastauksissa COVID-19: een Afrikassa, yksi johtavista lahjoittajista COVAX-järjestelylle, joka on maailmanlaajuinen aloite COVID-19-rokotteiden oikeudenmukaisen ja tasapuolisen saatavuuden turvaamiseksi matalan ja keskitulotason maissa.

Institut Pasteur de Dakar avainpartneri rokotteiden tuotannossa Afrikassa

Dakarissa sijaitseva Institut Pasteur tuottaa jo Maailman terveysjärjestön hyväksymiä rokotteita, ja Senegalin hallitus ja Afrikan tautien torjunnan ja suojelun keskukset ovat tunnistaneet sen mahdolliseksi isännäksi uudelle rokotetehtaalle. Uuden laitoksen odotetaan rakennettavan nykyisten tutkimuslaitosten viereiselle maalle.

Allekirjoitustilaisuuden jälkeen presidentin palatsissa tänään valtuuskunta vieraili Dakar-instituutissa keskustelemaan rokotteiden valmistussuunnitelmista Pasteur de Dakar -instituutin pääjohtaja Amadou Sallin kanssa. Euroopan investointipankki ja Saksan KfW-kehityspankki tekevät jo yhteistyötä Institut Pasteur de Dakarin kanssa laajentaakseen pikadiagnostiikkapakkausten tuotantoa etulinjan terveydenhuollon työntekijöille kaikkialla Afrikassa.

Ranska on pitkäaikainen kumppani Pasteur-instituuttien verkostossa ja erityisesti Dakarissa sijaitsevassa Pasteur-säätiössä, jota se tukee pyrkimyksissään lisätä rokotteiden tuotantokapasiteettiaan. AFD on yli viiden vuoden ajan rahoittanut Africamaril-hanketta uuden keltakuumarokotetehtaan rakentamiseksi Diamniadion uuteen kaupunkiin. Tämä tehdas täydentää Dakarissa sijaitsevan Pasteur-säätiön historiallisia tiloja, joka on tuottanut näitä rokotteita vuodesta 1937. Pitkän kokemuksensa ansiosta ja tämän pitkäaikaisen suhteen ansiosta Ranska tukee nyt Dakarin Pasteur-instituuttia tämän uuden vaiheen aikana. taistelu COVID-19: tä vastaan, jonka kokemusta tarvitaan vastaamaan Afrikan paikallisen tuotantokapasiteetin lisäämisen nykyiseen haasteeseen.

Afrikan riippuvuuden vähentäminen rokotteiden tuonnista

Afrikka, mantereella 54 maata ja 1.2 miljardia ihmistä, tuottaa tällä hetkellä vain yhden prosentin hallinnoimistaan ​​rokotteista. Loput 1% tuodaan.

COVID-19-pandemia on paljastanut entisestään Afrikan haavoittuvuudet tärkeiden lääkkeiden, rokotteiden ja terveysteknologian kohtuuhintaisen saatavuuden varmistamisessa. Paikallisen tuotannon lisääminen säästää ihmishenkiä, parantaa kansanterveyttä ja terveydenhuoltojärjestelmiä ja vahvistaa Afrikan taloutta, mukaan lukien paikallisten työpaikkojen tukeminen ja tärkeiden teknologioiden jakamisen lisääminen.

Afrikkalainen, eurooppalainen ja kansainvälinen tuki uudelle järjestelylle

Uuden rokotetehtaan ensimmäisen vaiheen odotetaan rahoittavan Senegalin hallitus ja kansainväliset kumppanit, mukaan lukien Euroopan komissio, Euroopan investointipankin, Agence Française de Développementin, Saksan liittovaltion taloudellisen yhteistyön ja kehityksen ministeriön (BMZ) kautta. International Finance Corporation (IFC) ja Yhdysvaltain Development Finance Corporation (DFC). Johtavat lääke- ja tekniset kumppanit tekevät jo yhteistyötä Institut Pasteur de Dakarin kanssa, jotta nykyisessä rokotetuotannossa, erikoistuneissa pakkauksissa ja jakelutekniikassa voidaan käyttää uutta laitosta. Euroopan komissio rahoittaa tällä hetkellä kahta hanketta Institut Pasteur de Dakarin tukemiseksi.

Laajempi Team Europe -tuki terveyden sietokyvyn parantamiseksi Afrikassa

Team Europe, Euroopan komissio, Euroopan investointipankki ja Euroopan kehitysrahoituskumppanit käsittelevät Afrikan tarvetta lisätä paikallista tuotantokapasiteettia rokotteiden tuottamiseksi Afrikan terveysturvan vahvistamiseksi.

Uuden Afrikan kestävyyttä edistävän terveysteollisuuden (SHIRA) järjestelmän avulla EIP tarjoaa rahoitusta ja teknistä tukea alueellisen tuotannon esteiden poistamiseksi.

Lisätietoja

Tietolomake: Team Europe Initiative rokotteiden, lääkkeiden ja terveysteknologioiden valmistuksesta ja saatavuudesta Afrikassa

Lehdistötiedote 1 miljardin euron Team Europe -aloite rokotteiden, lääkkeiden ja terveysteknologian valmistuksen ja saatavuuden parantamiseksi Afrikassa  

Lehdistötiedote uusi kestävän terveydenhuollon teollisuuden sietokyky (Afrikka) (SHIRA) -ohjelma

Lehdistötiedote päällä NDICI-Global Europe: Euroopan komissio on tyytyväinen EU: n uuden pitkän aikavälin ulkoisen toiminnan budjetin hyväksymiseen vuosiksi 2021--2027

koronavirusantigeenin

HERA: Ensimmäinen askel kohti EU FAB: n luomista, joka on jatkuvasti lämmin tuotantokapasiteetti

Julkaistu

on

Komissio on julkaissut Ennakkoilmoitus, joka tarjoaa rokote- ja lääkevalmistajille alustavia tietoja vuoden 2022 alkupuolella suunnitellusta EU: n FAB-kilpailukilpailusta. EU FAB: n tavoitteena on luoda "aina lämmin" rokotteiden ja lääkkeiden valmistuskapasiteetti, joka voidaan aktivoida tulevien kriisien sattuessa. EU FAB kattaa useita rokote- ja terapeuttisia tekniikoita. Osallistuvien tuotantolaitosten on aina oltava toiminnassa, ja niiden odotetaan varmistavan pätevän henkilöstön saatavuus, selkeät toimintaprosessit ja laadunvalvonta, jotta EU voi valmistautua paremmin ja vastata tuleviin terveysuhkiin. EU FAB pystyy aktivoimaan nopeasti ja helposti tuotantokapasiteettiverkostonsa vastaamaan rokotteiden ja/tai lääkkeiden tarpeita, kunnes markkinat ovat kasvattaneet tuotantokapasiteettiaan. EU: n FAB on keskeinen osa Euroopan terveyshätävalmius- ja reagointiviranomaisen (HERA) teollista ulottuvuutta, kuten tiedonannossa todetaan Esittelyssä HERA, seuraava askel kohti Euroopan terveysunionin toteuttamista, 16. syyskuuta. Ennakkotietoilmoitus EU: n FAB: sta on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 1.8 miljoonan euron Latvian järjestelmän koronavirusepidemiasta kärsineiden karjankasvattajien tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 1.8 miljoonan euron Latvian tukiohjelman, jolla tuetaan koronaviruksen aiheuttaman karjankasvatusalan viljelijöitä. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tukiohjelman mukaan tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpiteellä pyritään lieventämään edunsaajien likviditeettivajetta ja vastaamaan osaan koronavirusepidemian aiheuttamista tappioista sekä Latvian hallituksen toteuttamiin rajoittaviin toimenpiteisiin viruksen leviämisen rajoittamiseksi. Komissio katsoi, että järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen.

Erityisesti tuki (i) saa olla enintään 225,000 31 euroa tuensaajaa kohti; ja ii) myönnetään viimeistään 2021. joulukuuta 107. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 3 artiklan XNUMX kohdan b alakohdan mukaisesti Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja tilapäisten puitteiden edellytykset. Tämän perusteella komissio hyväksyi järjestelmän EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64541 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa