Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

EU: n digitaalinen COVID-sertifikaatti: Se on nyt EU-maiden tehtävä

Julkaistu

on

Parlamentin jäsenet pitävät EU: n digitaalista COVID-todistusta vapauden palauttamisen välineenä ja kehottavat EU-maita panemaan sen täytäntöön 1. heinäkuuta mennessä. yhteiskunta.

Sertifikaatin tarkoituksena on helpottaa ja turvallista matkustamista osoittamalla, että joku on rokotettu, hänellä on ollut negatiivinen COVID-testi tai toipunut taudista. Infrastruktuuri sitä varten on olemassa ja 23 maata on teknisesti valmis, ja yhdeksän on jo myöntänyt ja tarkastanut ainakin yhden tyyppisen sertifikaatin.

Liikkumisvapauden palauttaminen

8. kesäkuuta pidetyssä täysistuntokeskustelussa Juan Fernando López Aguilar (S&D, Espanja), todistuksen johtava Euroopan parlamentin jäsen, sanoi, että EU: n kansalaiset arvostavat suuresti liikkumisvapautta ja että COVID-todistusta koskevat neuvottelut on saatu päätökseen ennätysajassa. "Haluamme lähettää viestin Euroopan kansalaisille, että teemme kaikkemme palauttaaksemme liikkumisvapauden. "

Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi: "Todistuksen, joka on ilmainen, myöntävät kaikki jäsenvaltiot, ja se on hyväksyttävä kaikkialla Euroopassa. Se edistää rajoitusten asteittaista poistamista."

Jäsenvaltioiden on sovellettava sääntöjä

COVID-todistus on "ensimmäinen askel kohti rajoitusten poistamista, ja se on hyvä uutinen monille eurooppalaisille - työhön matkustaville, raja-alueilla asuville perheille ja matkailulle", sanoi Euroopan parlamentin jäsen Birgit Sippel (S&D, Saksa). Hän sanoi, että EU-maiden on nyt yhdenmukaistettava matkustamista koskevat säännöt.

"Kaikki Euroopan unionin kansalaiset odottavat oikeutetusti voivansa käyttää tätä järjestelmää kesän alkuun mennessä, ja jäsenvaltioiden on toteutettava", sanoi Jeroen Lenaers (EPP, Alankomaat). Hän sanoi, että tämä tarkoittaa paitsi todistuksen teknistä toteuttamista myös paljon muuta: "Euroopan kansalaiset haluavat vihdoin saada jonkin verran koordinaatiota ja ennustettavuutta sisärajoillamme."

Sophie 't Veldissä (Renew, Alankomaat) kehotti jäsenvaltioita varmistamaan, että EU avautuu uudelleen. "Eurooppalaiset haluavat epätoivoisesti saada takaisin vapautensa. Mielestäni on syytä muistaa, että virus ei ole poistanut heidän oikeuttaan vapaaseen liikkuvuuteen Euroopassa. Kansallisten sääntöjen hajanainen tekee heidän liikkumisensa mahdottomaksi. "

Ihmisoikeuksien kunnioittaminen

Cornelia Ernst (Vasemmisto, Saksa) sanoi, että pääasiassa parlamentti ja komissio puolustivat ihmisten oikeuksia neuvotteluissa jäsenvaltioiden kanssa: "Meidän on puolustettava kaikkien - ei vain lomailijoiden - vapauksia", hän sanoi.

Tineke Strik (Greens / EFA, Alankomaat) korosti syrjimättömyyden ja tietosuojan merkitystä ja sanoi, että tämä todistus noudattaa täysin näitä vaatimuksia. Jäsenvaltioiden olisi sovellettava ja pantava täytäntöön uusi yhdenmukaistettu järjestelmä, ja parlamentin jäsenet seuraavat, että syrjimättömyyttä kunnioitetaan, hän sanoi.

Joachim Stanisław Brudziński (ECR, Puola) sanoi, että todistuksen "on tarkoitus helpottaa vapaata liikkuvuutta eikä olla sen ehto". Ihmisillä, joita ei ole rokotettu, olisi edelleen oikeus liikkua Euroopassa, rajoituksin, kuten testit, itsensä eristäminen tai karanteeni. Hän korosti, että "tätä asetusta ei voida pitää sellaisena, joka tekee rokotteista pakollisen".

Christine Anderson (ID, Saksa) epäili, voiko todistus palauttaa liikkumisvapauden ja kunnioittaa ihmisten oikeuksia. Hän ilmaisi huolensa siitä, että se pakottaisi ihmiset rokottamaan. Tämä voi johtaa siihen, että sinulla on oltava "todistus oikeuksien saamiseksi". Tämän ei pitäisi olla takaovi rokotuksen vaatimiselle, hän sanoi.

Selvitä miten matkustaa turvallisesti EU Digital COVID -sertifikaatin avulla.

EU: n digitaalinen COVID-sertifikaatti 

koronavirusantigeenin

Koronavirus: Käytännön neuvoja turvalliseen matkustamiseen

Julkaistu

on

Kuukausien lukituksen jälkeen matkailu ja matkailu ovat alkaneet hitaasti uudelleen. Tutustu siihen, mitä EU suosittelee turvallisten matkojen varmistamiseksi.

Vaikka ihmisten on ryhdyttävä varotoimiin ja noudatettava kansallisten viranomaisten terveys- ja turvallisuusohjeita, Euroopan komissio on keksinyt ohjeet ja suositukset auttaa sinua matkustamaan turvallisesti:

Euroopan unionin lentoturvallisuusvirasto suosittelee seuraavia lentäessään: 

  • Älä matkustaa, jos sinulla on oireita, kuten yskä, kuume, hengenahdistus, makuaistin tai hajun menetys. 
  • Täytä terveydentilasi ennen sisäänkirjautumista ja kirjaudu sisään verkossa, jos mahdollista.
  • Varmista, että sinulla on tarpeeksi kasvonaamioita matkaa varten (ne tulisi yleensä vaihtaa neljän tunnin välein).
  • Jätä tarpeeksi aikaa ylimääräisiin tarkastuksiin ja menettelyihin lentokentällä; pidä kaikki asiakirjat valmiina. 
  • Käytä lääketieteellistä kasvonaamiota, harjoittele käsien hygieniaa ja fyysistä etäisyyttä.
  • Yskä tai aivastaa kudokseen tai kyynärpääsi. 
  • Rajoita liikkumistasi tasossa. 

Parlamentti on vaatinut maaliskuusta 2020 lähtien a vahvat ja koordinoidut EU: n toimet matkailualan kriisin voittamiseksi, kun se vaati uutta Eurooppalainen strategia matkailun parantamiseksi puhtaammaksi, turvallisemmaksi ja kestävämmäksi samoin kuin apua saadakseen ala takaisin jaloilleen pandemian jälkeen

Lisätietoja siitä, mitä EU tekee koronaviruksen torjumiseksi.

Lue lisää 

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Ison-Britannian pääministeri Johnson hylkäsi COVID-19 -lukituksen, koska vain vanhukset kuolevat, entinen apu sanoo

Julkaistu

on

By

Dominic Cummings, Ison-Britannian pääministerin Boris Johnsonin entinen erityisneuvonantaja, saapuu Downing Streetille Lontooseen, Iso-Britanniaan, 13. marraskuuta 2020. REUTERS / Toby Melville

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson ei ollut valmis asettamaan lukitusrajoituksia lopettaakseen COVID-19: n leviämisen vanhusten pelastamiseksi ja kiisti kansallisen terveyspalvelun olevan hukkua, hänen entinen ylimmän neuvonantajansa sanoi maanantaina (19. heinäkuuta) esitetyssä haastattelussa, kirjoittaa Andrew MacAskill, Reuters.

Ensimmäisessä TV-haastattelussaan viime vuoden työpaikalta poistumisen jälkeen, josta otteita julkaistiin maanantaina, Dominic Cummings (kuvassa) sanoi, että Johnson ei halunnut asettaa toista sulkua viime vuoden syksyllä, koska "kuolevat ihmiset ovat olennaisilta osin yli 80".

Cummings väitti myös, että Johnson halusi tavata kuningatar Elizabeth, 95, huolimatta merkkeistä, että virus oli leviämässä hänen toimistossaan pandemian alkaessa ja kun yleisöä oli kehotettu välttämään tarpeetonta yhteyttä, erityisesti vanhusten kanssa.

Poliittinen neuvonantaja, joka on syyttänyt hallitusta siitä, että se on vastuussa tuhansista vältettävissä olevista COVID-19-kuolemista, jakoi lokakuussa joukon viestejä, joiden väitettiin olevan Johnsonilta avustajille. Lue lisää.

Yhdessä viestissä Cummings sanoi, että Johnson vitsaili, että vanhukset voisivat "saada COVIDin ja elää pidempään", koska suurin osa kuolevista ihmisistä oli yli keskimääräisen elinajanodotteen.

Cummings väittää, että Johnson lähetti hänet sanomaan: "Enkä enää osta kaikkia näitä NHS: n (National Health Service) ylivoimaisia ​​juttuja. Ihmiset, mielestäni meidän on ehkä kalibroitava uudelleen."

Reuters ei voinut itsenäisesti tarkistaa, olivatko viestit aitoja.

Johnsonin tiedottaja sanoi, että pääministeri oli toteuttanut "tarvittavat toimet ihmishenkien ja toimeentulon suojelemiseksi parhaiden tieteellisten neuvojen ohjaamana".

Ison-Britannian opposition työväenpuolueen mukaan Cummingsin paljastukset vahvistivat julkisen tutkimuksen perustetta ja olivat "lisätodiste siitä, että pääministeri on toistuvasti soittanut väärät puhelut kansanterveyden kustannuksella".

Cummings kertoi BBC: lle, että Johnson kertoi virkamiehille, ettei hänen olisi koskaan pitänyt suostua ensimmäiseen sulkemiseen ja että hänen täytyi vakuuttaa hänet olemasta ottamatta riskiä tavata kuningatar.

"Minä sanoin, mitä sinä teet, ja hän sanoi, aion nähdä kuningattaren ja sanoin, mitä ihmeessä sinä puhut, tietysti et voi mennä katsomaan kuningatar", Cummings sanoi kertoi Johnson. "Ja hän sanoi, ettei hän periaatteessa ollut vain ajatellut sitä."

Huolimatta siitä, että kyseenalaistettiin Johnsonin soveltuvuus pääministerinä olevaan tehtävään ja haastettiin hallituksen taistelu COVID-19: tä vastaan, Cummingsin kritiikki ei ole vielä vakavasti puhkaissut brittiläisen johtajan luokituksia mielipidekyselyissä. Koko haastattelu lähetettiin tiistaina 20. heinäkuuta.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

"Naurettavaa", matkailijat tyrmistyivät Yhdistyneen kuningaskunnan karanteenitoimenpiteistä Ranskalle

Julkaistu

on

Matkailijat, jotka ovat nousemassa Pariisista Lontooseen suuntautuvaan junaan päivänä, jolloin Britannian karanteenisäännöt olivat rauenneet, järkyttyivät maanantaina (19. heinäkuuta) viime hetken päätöksellä pitää heidät kutsumalla sitä "naurettavaksi", "julmaksi" ja " sekava", kirjoittavat Emilie Delwarde, Sudip Kar-Gupta, John Irish ja Ingrid Melander, Reuters.

Ranskasta saapuvien on asetettava karanteeniin kotona tai muussa majoitustilassa viiden tai kymmenen päivän ajan, hallitus ilmoitti perjantaina (10. heinäkuuta), vaikka heidät olisikin täysin rokotettu COVID-16: ää vastaan. Lue lisää.

Se, että Englanti romutti useimmat koronavirusrajoitukset maanantaina, teki siitä vielä katkeramman niille, jotka aikovat kirjautua Eurostariin Pariisin Gare du Nord -asemalla. Lue lisää.

"Se on epäjohdonmukaista ja ... turhauttavaa", sanoi 30-vuotias ranskalainen Vivien Saulais matkalla takaisin Iso-Britanniaan, jossa hän asuu, vierailunsa jälkeen perheensä luona.

"Minun on pakko tehdä 10 päivän karanteeni, kun Britannian hallitus poistaa kaikki rajoitukset ja pyrkii karjan koskemattomuuteen."

Matkustajat odottavat sosiaalisesti etäisillä tuoleilla Heathrow'n lentokentällä koronavirustaudin (COVID19) pandemian keskellä Lontoossa, Iso-Britanniassa 7. heinäkuuta 2021. REUTERS / Kevin Coombs
Matkustajat odottavat sosiaalisesti etäisillä tuoleilla Heathrow'n lentokentällä koronavirustaudin (COVID19) pandemian keskellä Lontoossa, Iso-Britanniassa 7. heinäkuuta 2021. REUTERS / Kevin Coombs

Iso-Britannia raportoi paljon enemmän COVID-19 -tapauksia kuin Ranska johtuen Delta-muunnoksen leviämisestä, joka tunnistettiin ensin Intiassa, mutta siinä on vain vähän beeta-variantin tapauksia, jotka tunnistettiin ensin Etelä-Afrikassa. Hallitus ilmoitti pitävänsä karanteenisääntöjä ranskalaisille matkustajille beta-variantin läsnäolon vuoksi.

Britanniassa on seitsemänneksi korkein COVID-19-kuolonuhrien määrä maailmassa, 128,708 48,161, ja sen ennustetaan saavan pian päivittäin enemmän uusia infektioita kuin viruksen toisen aallon korkeudella aiemmin tänä vuonna. Sunnuntaina oli XNUMX uutta tapausta.

Mutta ohittamalla eurooppalaiset ikäisensä 87 prosentilla Britannian aikuisväestöstä on ollut yksi rokotusannos ja yli 68 prosentilla kaksi annosta. Kuolemat, noin 40 päivässä, ovat murto tammikuun yli 1,800 huippusta.

"Se on täysin naurettavaa, koska beetavaihtoehto Ranskassa on niin alhainen", sanoi 70-vuotias britti Francis Beart, joka oli matkustanut Ranskaan tapaamaan kumppaniaan, mutta oli katkaissut vierailunsa varata aikaa karanteeniin. "Se on vähän julma."

Ranskan viranomaisten mukaan suurin osa beetaversiotapauksista tulee La Reunionin ja Mayotten merentakaisilta alueilta pikemminkin kuin Manner-Ranskasta, missä se ei ole laajalle levinnyttä.

"Emme usko, että Yhdistyneen kuningaskunnan päätökset perustuvat täysin tieteellisiin perusteisiin. Mielestämme ne ovat liiallisia", Ranskan nuorempi Eurooppa-ministeri Clement Beaune kertoi BFM TV: lle.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa