Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Koronavirus: Terveysturvakomitea päivittää yhteisen luettelon COVID-19-antigeenitesteistä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Terveysturvakomitea (HSC) on sopinut päivittävänsä yhteisen luettelon COVID-19-pika-antigeenitestistä (RAT), mukaan lukien ne, joiden tulokset EU: n jäsenvaltiot ovat tunnustaneet vastavuoroisesti kansanterveystoimenpiteissä. Päivityksen jälkeen 83 RAT: ta on nyt sisällytetty yhteiseen luetteloon, joista 35 testin tulokset tunnustetaan vastavuoroisesti. Terveydestä ja elintarvikkeiden turvallisuudesta vastaava komissaari Stella Kyriakides sanoi: "Nopeilla antigeenitestillä on ratkaiseva rooli COVID-19: n leviämisen hidastamisessa. Diagnostiikka on keskeinen tekijä jäsenvaltioille niiden yleisessä vastauksessa pandemiaan. Laajemman luettelon tunnustetuista antigeenitesteistä helpottaa kansalaisten hyötymistä digitaalisista vihreistä sertifikaateista ja helpottaa turvallista vapaata liikkuvuutta EU: n sisällä tulevina kuukausina. "

Lisäksi komissio ja Yhteinen tutkimuskeskus ovat sopineet uudesta menettelystä yhteisten ja vastavuoroisesti tunnustettujen RAT-luetteloiden päivittämiseksi tulevaisuudessa. Tästä päivästä lähtien RAT-valmistajat voivat lähettää tietoja tietyistä täyttyvistä testeistä perusteet Neuvosto hyväksyi 21. tammikuuta 2021. Tähän sisältyvät vain ne pikatestit, jotka suorittaa koulutettu terveydenhuollon ammattilainen tai muu koulutettu käyttäjä, ja suljetaan pois antigeenien pikatestit. Lisäksi osana uutta menettelyä HSC perustaa teknisen työryhmän kansallisista asiantuntijoista tarkastelemaan maiden ja valmistajien toimittamia tietoja ja ehdottamaan päivityksiä HSC: lle.

He työskentelevät myös YTK: n ja ECDC: n kanssa yhteisestä menettelystä riippumattomien validointitutkimusten suorittamiseksi RAT: ien kliinisen suorituskyvyn arvioimiseksi. Päivitetty yhteinen luettelo COVID-19 RAT: ista on käytettävissä tätä. Valmistajat voivat toimittaa tietoja markkinoilla olevista antigeenitesteistä tätä. Neuvoston suositus yhteisestä kehyksestä RAT-arvojen käyttöön ja validointiin sekä COVID-19-testitulosten vastavuoroiseen tunnustamiseen EU: ssa löytyy tätä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa