Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Koronavirus: Terveysturvakomitea päivittää yhteisen luettelon COVID-19-antigeenitesteistä

Julkaistu

on

Terveysturvakomitea (HSC) on sopinut päivittävänsä yhteisen luettelon COVID-19-pika-antigeenitestistä (RAT), mukaan lukien ne, joiden tulokset EU: n jäsenvaltiot ovat tunnustaneet vastavuoroisesti kansanterveystoimenpiteissä. Päivityksen jälkeen 83 RAT: ta on nyt sisällytetty yhteiseen luetteloon, joista 35 testin tulokset tunnustetaan vastavuoroisesti. Terveydestä ja elintarvikkeiden turvallisuudesta vastaava komissaari Stella Kyriakides sanoi: "Nopeilla antigeenitestillä on ratkaiseva rooli COVID-19: n leviämisen hidastamisessa. Diagnostiikka on keskeinen tekijä jäsenvaltioille niiden yleisessä vastauksessa pandemiaan. Laajemman luettelon tunnustetuista antigeenitesteistä helpottaa kansalaisten hyötymistä digitaalisista vihreistä sertifikaateista ja helpottaa turvallista vapaata liikkuvuutta EU: n sisällä tulevina kuukausina. "

Lisäksi komissio ja Yhteinen tutkimuskeskus ovat sopineet uudesta menettelystä yhteisten ja vastavuoroisesti tunnustettujen RAT-luetteloiden päivittämiseksi tulevaisuudessa. Tästä päivästä lähtien RAT-valmistajat voivat lähettää tietoja tietyistä täyttyvistä testeistä perusteet Neuvosto hyväksyi 21. tammikuuta 2021. Tähän sisältyvät vain ne pikatestit, jotka suorittaa koulutettu terveydenhuollon ammattilainen tai muu koulutettu käyttäjä, ja suljetaan pois antigeenien pikatestit. Lisäksi osana uutta menettelyä HSC perustaa teknisen työryhmän kansallisista asiantuntijoista tarkastelemaan maiden ja valmistajien toimittamia tietoja ja ehdottamaan päivityksiä HSC: lle.

He työskentelevät myös YTK: n ja ECDC: n kanssa yhteisestä menettelystä riippumattomien validointitutkimusten suorittamiseksi RAT: ien kliinisen suorituskyvyn arvioimiseksi. Päivitetty yhteinen luettelo COVID-19 RAT: ista on käytettävissä tätä. Valmistajat voivat toimittaa tietoja markkinoilla olevista antigeenitesteistä tätä. Neuvoston suositus yhteisestä kehyksestä RAT-arvojen käyttöön ja validointiin sekä COVID-19-testitulosten vastavuoroiseen tunnustamiseen EU: ssa löytyy tätä.

koronavirusantigeenin

EU saavuttaa 70% rokotettujen aikuisten tavoitteen

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmoitti tänään (27. heinäkuuta), että EU on saavuttanut tavoitteensa, että 70 prosenttia EU: n aikuisista rokotetaan vähintään yhdellä rokotuksella heinäkuuhun mennessä.

"EU on pitänyt sanansa ja antanut. Tänään olemme saavuttaneet tämän tavoitteen ja 57 prosentilla aikuisista on jo kaksinkertaisen rokotuksen täydellinen suoja. Nämä luvut asettavat Euroopan maailman johtajien joukkoon. Saapumisprosessi on ollut erittäin onnistunut, mutta meidän on jatkettava vaivaa. "

Vaikka luvut olivat hyvät, von der Leyen kehotti kaikkia, joilla on mahdollisuus rokottaa. Hän korosti erityisesti Delta-variantin nousua, joka on erittäin tarttuvaa, ja kehotti ihmisiä jatkamaan ponnisteluja oman terveytensä puolesta ja suojelemaan muita.

Von der Leyen lisäsi, että EU toimittaa edelleen riittävät määrät rokotteita.

EU on myös saavuttamassa tavoitteen, jonka mukaan vähäisten ja keskituloisten maiden vähintään 100 miljoonaa annosta tulisi vuoden 2021 loppuun mennessä vielä 100 miljoonalla annoksella, pääasiassa COVAX: n kautta.

Samanaikaisesti EU on käynnistänyt rokotteiden, lääkkeiden ja terveysteknologioiden valmistusta ja saatavuutta Afrikassa koskevan aloitteen, jota tuetaan miljardilla eurolla EU: n talousarviosta ja Euroopan kehitysrahoituslaitoksilta, kuten Euroopan investointipankki (EIP). EU tukee erityisesti Dakarissa sijaitsevan Institut Pasteurin laajamittaista investointia rokotteiden tuotantoon.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Ranskalaiset lainsäätäjät hyväksyvät laskun koronaviruksen neljännen aallon torjumiseksi

Julkaistu

on

By

Mielenosoittajat osallistuvat ranskalaisen nationalistisen puolueen Les Patriotes (The Patriots) kutsumaan mielenosoitukseen Ranskan rajoituksia vastaan ​​koronavirustaudin (COVID-19) taudin torjumiseksi Droits de l'Homme (ihmisoikeudet) -planadalla Trocadero-aukiolla Pariisi, Ranska, 24. heinäkuuta 2021. REUTERS / Benoit Tessier

Ranskan parlamentti hyväksyi maanantaina (26. heinäkuuta) lakiesityksen, joka tekee COVID-19-rokotuksista pakollisen terveydenhuollon työntekijöille ja vaatii vahvistettua terveystodistusta monissa sosiaalisissa tiloissa, kun Ranska taistelee neljännen koronavirusinfektioiden kanssa. kirjoittaa Matthias Blamont, Reuters.

Ranskan museoihin, elokuvateattereihin tai uima-altaille meneviltä vierailijoilta on jo evätty pääsy, jos he eivät pysty esittämään passia, joka osoittaa, että heidät on rokotettu COVID-19: ää vastaan ​​tai että heillä on äskettäin ollut negatiivinen testi. Lippu on vaadittu suurille festivaaleille tai klubille.

Elokuun alusta alkaen korttia tarvitaan edelleen sisäänpääsyyn ravintoloihin ja baareihin sekä pitkän matkan juna- ja lentomatkoille.

Laskun sisältämien toimenpiteiden on määrä päättyä 15. marraskuuta. Lopullista vihreää valoa perustuslakituomioistuimelta, joka on maan korkein toimivalta, tarvitaan ennen lain voimaantuloa.

Päivittäiset infektiot Ranskassa ovat lisääntyneet vähitellen heinäkuun alussa noin 4,000 22,000 uudesta tapauksesta päivässä ja ylittäneet XNUMX XNUMX viime viikolla, ja sairaalahoidot ovat myös lisääntymässä.

Kuten monet muutkin maat Euroopassa, Ranska käsittelee erittäin tarttuvaa Delta-muunnosta, joka tunnistettiin ensimmäisen kerran Intiassa ja joka uhkaa pidentää pandemiaa ja suistaa talouden elpymisen.

Viranomaiset lisäävät ponnisteluja joukkorokotusten helpottamiseksi ja lisäävät yhteydenpitoa niille, jotka eivät ole nimittäneet tapaamisia.

Sunnuntaihin mennessä 49.3% Ranskan 67 miljoonasta väestöstä oli saanut kaksi annosta - tai yhden yksittäiskuvan - COVID-19-rokotetta, joka on edelleen kaukana kynnyksestä, joiden mukaan joidenkin asiantuntijoiden mukaan se voisi auttaa pitkälti hillitsemään COVID-19 -siirtoa. väestön vastustuskyky."

Maan Institut Pasteurin asiantuntijat sanoivat aiemmin tänä vuonna, että rajoitusten täydellistä lieventämistä maassa voitaisiin suunnitella ilman epidemian uusiutumista, jos yli 90% aikuisista saisi rokotteen.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Kuinka Delta-muunnos antaa oletuksia koronaviruksesta

Julkaistu

on

By

Nuori saa rokotuksen koronavirustaudista (COVID-19) siirrettävässä rokotuskeskuksessa, kun Israel jatkaa taistelua Delta-muunnoksen leviämistä vastaan ​​Tel Avivissa, Israelissa 6. heinäkuuta 2021. REUTERS / Ammar Awad / File Photo
Sairaalan henkilökunta tekee röntgenkuvan koronavirustaudista kärsivän potilaan keuhkosta (COVID-19) Hospital del Marissa, jossa on avattu uusi osasto koronaviruspotilaiden lisääntymisen käsittelemiseksi Barcelonassa, Espanjassa 15. heinäkuuta, 2021. REUTERS / Nacho Doce / File Photo

Delta-muunnos on nopein, sopivin ja pelottavin versio koronaviruksesta, joka aiheuttaa COVID-19: n, jonka maailma on kohdannut, ja viruksen ja epidemiologin mukaan se on oletuksia taudista, vaikka kansat löysivät rajoituksia ja avaavat talouttaan kirjoittaa Julie Steenhuysen, Alistair Smout että Ari Rabinovitch.

Rokotussuoja on edelleen erittäin vahva minkä tahansa koronaviruksen version aiheuttamilta vakavilta infektioilta ja sairaalahoidolta, ja riskialttiimmat ovat edelleen rokottamattomia 10 johtavan COVID-19-asiantuntijan haastattelujen mukaan.

Suurin huoli Delta-muunnoksesta, joka tunnistettiin ensimmäisen kerran Intiassa, ei ole se, että se saisi ihmiset sairastumaan, vaan se, että se leviää paljon helpommin ihmisestä toiseen, mikä lisää tartuntoja ja sairaalahoitoa rokottamattomien keskuudessa.

Todisteet kasvavat myös siitä, että se pystyy tartuttamaan täysin rokotetut ihmiset nopeammin kuin edelliset versiot, ja on esitetty huolta siitä, että he voivat jopa levittää virusta, näiden asiantuntijoiden mukaan.

"Suurin riski maailmalle on tällä hetkellä yksinkertaisesti Delta", sanoi mikrobiologi Sharon Peacock, joka pyrkii Britannian sekvensoimaan koronavirusvaihtoehtojen genomit, kutsumalla sitä "vielä sopivimmaksi ja nopeimmaksi variantiksi".

Virukset kehittyvät jatkuvasti mutaation kautta, jolloin syntyy uusia variantteja. Joskus nämä ovat vaarallisempia kuin alkuperäinen.

Kunnes Delta-variantin leviämisestä on enemmän tietoa, sairausasiantuntijat sanovat, että naamiot, sosiaalinen etäisyys ja muut toimenpiteet, jotka on varattu maissa, joissa on laaja rokotuskampanja, saattavat taas tarvita.

Englannin kansanterveys sanoi perjantaina, että Britanniassa Delta-variantilla sairaalassa olleista 3,692 ihmisestä 58.3% oli rokottamattomia ja 22.8% täysin rokotettuja.

Singaporessa, jossa Delta on yleisin muunnos, hallituksen virkamiehet raportoivat perjantaina (23. heinäkuuta), että kolme neljäsosaa sen koronavirustapauksista tapahtui rokotettujen joukossa, vaikka kukaan ei ollut vakavasti sairas.

Israelin terveysviranomaiset ovat sanoneet, että 60% nykyisistä sairaalassa olevista COVID-tapauksista on rokotettuja. Suurin osa heistä on 60-vuotiaita tai vanhempia ja heillä on usein terveysongelmia.

Yhdysvalloissa, jossa COVID-19-tapauksia ja kuolemia on esiintynyt enemmän kuin missään muussa maassa, Delta-variantti edustaa noin 83% uusista infektioista. Toistaiseksi rokottamattomat henkilöt edustavat lähes 97 prosenttia vakavista tapauksista.

"On aina harhaa, että on olemassa taikamaali, joka ratkaisee kaikki ongelmamme. Koronavirus opettaa meille oppitunnin", sanoi Ben Gurionin yliopiston Israelin kansanterveyskoulun johtaja Nadav Davidovitch.

Pfizer Inc. (PFE.N)/ BioNTech-rokote, joka on tähän mennessä yksi tehokkaimmista COVID-19: tä vastaan, näytti vain 41% tehokkaalta pysäyttämään oireenmukaiset infektiot Israelissa viimeisen kuukauden aikana, kun Delta-muunnos levisi Israelin hallituksen tietojen mukaan. Israelin asiantuntijoiden mukaan tämä tieto vaatii enemmän analyyseja ennen kuin voidaan tehdä johtopäätöksiä.

"Suojaus yksilölle on erittäin vahva; muiden tartuttaminen on huomattavasti heikompaa", Davidovitch sanoi.

Kiinassa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että Delta-muunnoksella tartunnan saaneilla ihmisillä on 1,000 kertaa enemmän viruksia nenässään verrattuna esi-isien Wuhan-kantaan, joka tunnistettiin ensimmäisen kerran tuossa Kiinan kaupungissa vuonna 2019.

"Saatat itse asiassa erittää enemmän viruksia ja siksi se on tarttuvampi. Sitä tutkitaan edelleen", Peacock sanoi.

Virologi Shane Crotty La Jolla -instituutista San Diegossa totesi, että Delta on 50% tarttuvampi kuin alfa-muunnos, joka havaittiin ensin Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

"Se kilpailee kaikista muista viruksista, koska se vain leviää niin paljon tehokkaammin", Crotty lisäsi.

Genomiikan asiantuntija Eric Topol, Scripps Research Translational Institute -instituutin johtaja La Jollassa Kaliforniassa, totesi, että Delta-infektioilla on lyhyempi itämisaika ja paljon suurempi määrä viruspartikkeleita.

"Siksi rokotteet haastetaan. Rokotettujen on oltava erityisen varovaisia. Tämä on kova", Topol sanoi.

Yhdysvalloissa Delta-muunnos on saapunut, koska monet amerikkalaiset - rokotetut ja rokottamattomat - ovat lopettaneet maskien käytön sisätiloissa.

"Se on kaksinkertainen pahoinpitely", Topol sanoi. "Viimeinen haluamasi asia on löysätä rajoituksia, kun kohtaat viruksen pelottavimman version."

Erittäin tehokkaiden rokotteiden kehittäminen on saattanut saada monet uskomaan, että rokotettuaan COVID-19 ei aiheuttanut heille juurikaan uhkaa.

"Kun rokotteet kehitettiin ensimmäisen kerran, kukaan ei ajatellut, että ne estävät tartunnan", kertoi lääketieteen ja tartuntatautien epidemiologian professori Carlos del Rio Atlantan Emory-yliopistossa. Tavoitteena oli aina estää vakavat sairaudet ja kuolema, del Rio lisäsi.

Rokotteet olivat kuitenkin niin tehokkaita, että oli merkkejä siitä, että rokotteet estivät myös leviämisen aikaisempia koronavirusvaihtoehtoja vastaan.

"Saimme pilata", del Rio sanoi.

Tohtori Monica Gandhi, tartuntatautilääkäri Kalifornian yliopistosta San Franciscosta, sanoi: "Ihmiset ovat tällä hetkellä niin pettyneitä, etteivät he ole täysin suojattuja lieviltä läpimurtoja vastaan" - saavat tartunnan rokotuksesta huolimatta.

Mutta, Gandhi lisäsi, se, että melkein kaikki COVID-19: llä sairaalaan tällä hetkellä sairaalassa olleet amerikkalaiset ovat rokottamattomia, "on melko hämmästyttävä tehokkuus".

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa