Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

'Milloin se loppuu?': Kuinka muuttuva virus muuttaa tutkijoiden näkemyksiä COVID-19: stä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Chris Murray, Washingtonin yliopiston taudin asiantuntija, jonka ennusteita COVID-19-infektioista ja kuolemista seurataan tarkasti maailmanlaajuisesti, muuttaa olettamuksiaan pandemian kulusta, kirjoittaa Julie Steenhuysen ja Kate Kelland.

Murray oli viime aikoihin asti toivonut, että useiden tehokkaiden rokotteiden löytäminen voisi auttaa maita saavuttamaan karjan koskemattomuuden tai melkein eliminoimaan tartunnan yhdistämällä ymppäys ja edellinen infektio. Viimeisen kuukauden aikana Etelä-Afrikassa tehdystä rokotustutkimuksesta saatujen tietojen mukaan paitsi nopeasti leviävä koronavirusvaihtoehto voi vaimentaa rokotteen vaikutusta, se voi myös välttää luonnollisen immuniteetin aikaisemmin tartunnan saaneilla ihmisillä.

"En voinut nukkua" nähtyään tiedot, Murray, Seattlessa sijaitsevan terveysmittaus- ja arviointilaitoksen johtaja, kertoi Reutersille. "Milloin se loppuu?" hän kysyi itseltään viitaten pandemiaan. Hän päivittää malliaan parhaillaan ottamaan huomioon muunnosten kyvyn välttää luonnollinen immuniteetti ja odottaa uusien ennusteiden toimittamista jo tällä viikolla.

Tutkijoiden keskuudessa on syntymässä uusi yksimielisyys, Reutersin haastattelujen mukaan 18 asiantuntijaa, jotka seuraavat tarkasti pandemiaa tai pyrkivät hillitsemään sen vaikutuksia. Monet kuvasivat, kuinka kahden rokotteen, joiden tehokkuus oli noin 95% COVID-19: tä vastaan, viime vuoden lopun läpimurto oli alun perin herättänyt toivoa siitä, että virusta voidaan pääosin hillitä samalla tavalla kuin tuhkarokko.

Mutta heidän mukaansa viime viikkojen tiedot uusista muunnelmista Etelä-Afrikasta ja Brasiliasta ovat heikentäneet tätä optimismia. He uskovat nyt, että SARS-CoV-2 ei vain pysy kanssamme endeemisenä viruksena, kiertää edelleen yhteisöissä, mutta aiheuttaa todennäköisesti merkittävän sairauden ja kuoleman taakan tulevina vuosina.

Tämän seurauksena tutkijat sanoivat, että ihmiset voisivat odottaa jatkavansa toimenpiteitä, kuten rutiininomaisen naamarin käyttämistä ja väkevien paikkojen välttämistä COVID-19-syöksyjen aikana, erityisesti suuririskisille ihmisille.

Jopa rokotuksen jälkeen "haluan silti käyttää naamiota, jos siellä olisi muunnelma", Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin lääketieteellinen neuvonantaja tohtori Anthony Fauci sanoi haastattelussa. "Tarvitset vain yhden pienen otoksen muunnoksesta (kipinöimisestä) toisen nousun, ja ennustuksesi menee" siitä, kun elämä palaa normaaliksi.

Mainos

Jotkut tutkijat, mukaan lukien Murray, myöntävät, että näkymät voivat parantua. Ennätysnopeudella kehitetyt uudet rokotteet näyttävät edelleen estävän sairaalahoidon ja kuoleman, vaikka infektion aiheuttajana ovat uudet variantit. Monet rokotekehittäjät työskentelevät tehostekuvien ja uusien rokotusten parissa, jotka voisivat säilyttää korkean tehokkuuden muunnoksia vastaan. Tutkijoiden mukaan immuunijärjestelmän kyvystä torjua virusta on vielä paljon opittavaa.

Jo nyt COVID-19-infektioprosentit ovat laskeneet monissa maissa vuoden 2021 alusta lähtien, ja vakavien sairauksien ja sairaalahoitojen lasku dramaattisesti ensimmäisten rokotettujen joukossa.

Murray sanoi, että jos eteläafrikkalaisen variantin tai vastaavien mutanttien leviäminen jatkuu nopeasti, COVID-19 -tapausten määrä, joka johtaa sairaalaan tai kuolemaan tulevana talvena, voi olla neljä kertaa suurempi kuin flunssa. Karkeassa arviossa oletetaan, että 65 prosentin tehokas rokote annetaan puolelle maan väestöstä. Pahimmassa tapauksessa tämä voi edustaa jopa 200,000 19 Yhdysvaltain COVID-3: een liittyvää kuolemaa talvikaudella, perustuen liittohallituksen vuotuisiin influenssakuolemiin. Diaesitys (XNUMX kuvaa)

Hänen instituutinsa nykyisessä ennusteessa, joka alkaa 1. kesäkuuta, oletetaan, että siihen mennessä COVID-62,000: n seurauksena on 690,000 19 Yhdysvaltain ja XNUMX XNUMX maailmanlaajuista kuolemaa. Malli sisältää oletuksia rokotustasoista sekä Etelä-Afrikan ja Brasilian muunnosten tarttuvuudesta.

Tiedemiesten ajattelun muutos on vaikuttanut hallituksen varovaisempiin lausuntoihin pandemian päättymisestä. Iso-Britannia ilmoitti viime viikolla odottavansa hidasta nousua yhdestä maailman tiukimmista sulkeutumisista huolimatta siitä, että rokotus on yksi nopeimmista.

Yhdysvaltain hallituksen ennusteita palata normaalimpaan elämäntyyliin on toistuvasti työnnetty takaisin, viimeksi kesän loppupuolelta joulukuuhun ja sitten maaliskuuhun 2022. Israel antaa "Green Pass"-immuniteettiasiakirjoja COVID-19: stä toipuneille tai rokotetut, jolloin heidät voidaan palata hotelleihin tai teattereihin. Asiakirjat ovat voimassa vain kuusi kuukautta, koska ei ole selvää, kuinka kauan koskemattomuus kestää.

"Mitä tarkoittaa olla yli tämän pandemian hätävaiheen?", Sanoi Stefan Baral, epidemiologi Johns Hopkinsin kansanterveyskoulusta. Jotkut asiantuntijat ovat kysyneet, voisivatko maat poistaa kokonaan minkä tahansa COVID-19-tapauksen rokotteiden ja tiukkojen työsulkujen avulla, Baral pitää tavoitteita vaatimattomampina, mutta silti merkityksellisinä. "Mielestäni on, että sairaalat eivät ole täynnä, ICU: t eivät ole täynnä ja ihmiset eivät ole traagisesti ohi", hän sanoi.

Uusi koronavirus on ollut alusta alkaen liikkuva kohde.

Pandemian alkuvaiheessa johtavat tutkijat varoittivat, että virus voi tulla endeemiseksi ja "ei koskaan häviä", mukaan lukien tohtori Michael Ryan, Maailman terveysjärjestön hätäohjelman johtaja.

Heillä oli kuitenkin paljon opittavaa, mukaan lukien se, olisiko mahdollista kehittää rokote virusta vastaan ​​ja kuinka nopeasti se mutaatiota. Olisiko se enemmän kuin tuhkarokko, joka voidaan pitää melkein kokonaan loitolla yhteisöissä, joissa on paljon rokotuksia, tai flunssa, joka tartuttaa miljoonia ihmisiä vuosittain?

Suuren osan vuotta 2020 monet tutkijat olivat yllättyneitä ja vakuuttuneita siitä, että koronavirus ei ollut muuttunut tarpeeksi merkittävästi tarttuvammaksi tai tappavammaksi.

Merkittävä läpimurto tapahtui marraskuussa. Pfizer Inc ja sen saksalainen kumppani BioNTech SE sekä Moderna Inc sanoivat, että heidän rokotteensa olivat noin 95% tehokkaita estämään COVID-19: tä kliinisissä tutkimuksissa, mikä on paljon suurempi tehokkuus kuin mikään flunssa.

Ainakin muutamat Reutersin haastattelemista tutkijoista sanoivat edes näiden tulosten jälkeen, etteivät he olleet odottaneet rokotteiden tuhoavan virusta. Mutta monet kertoivat Reutersille, että tiedot herättivät tiedeyhteisössä toivoa, että COVID-19 voidaan käytännössä poistaa, jos vain maailma rokotettaisiin riittävän nopeasti.

"Me kaikki tunsimme melko optimistisia ennen joulua noiden ensimmäisten rokotteiden kanssa", sanoi Imperial College Londonin tartuntatautien epidemiologian puheenjohtaja Azra Ghani. "Emme välttämättä odottaneet, että niin tehokkaat rokotteet olisivat mahdollisia tuossa ensimmäisessä sukupolvessa."

Optimismi osoittautui lyhytaikaiseksi. Joulukuun lopulla Yhdistynyt kuningaskunta varoitti uudesta, tarttuvammasta muunnoksesta, josta oli nopeasti tulossa hallitseva koronaviruksen muoto maassa. Noin samaan aikaan tutkijat oppivat nopeammin leviävien muunnelmien vaikutuksista Etelä-Afrikassa ja Brasiliassa.

Pfizerin rokotealan huippututkija Phil Dormitzer kertoi Reutersille marraskuussa, että yhdysvaltalaisen lääkevalmistajan rokotimenestys osoitti, että virus oli "alttiita immunisaatiolle" siinä, mitä hän kutsui "läpimurroksi ihmiskunnalle". Tammikuun alkuun mennessä hän tunnusti vaihtoehdot, jotka julistivat "uuden luvun", jossa yritysten on jatkuvasti seurattava mutaatioita, jotka voisivat vaimentaa rokotteiden vaikutusta.

Tammikuun lopulla vaikutus rokotteisiin tuli entistä selvemmäksi. Novavaxin kliiniset tutkimukset osoittivat, että sen rokote oli 89% tehokas Isossa-Britanniassa tehdyssä tutkimuksessa, mutta vain 50% tehokas estämään COVID-19: ää Etelä-Afrikassa. Sitä seurasi viikkoa myöhemmin tiedot, jotka osoittivat, että AstraZeneca PLC -rokote tarjosi vain rajoitetun suojan lieviltä sairauksilta eteläafrikkalaista muunnosta vastaan.

Viimeisin mielenmuutos oli huomattava, useat tutkijat kertoivat Reutersille. San Diegon La Jolla -instituutin virologi Shane Crotty kuvasi sitä ”tieteellisenä piiskana”: Joulukuussa hän oli uskonut, että oli mahdollista toteuttaa niin kutsuttu tuhkarokkoa vastaavan koronaviruksen ”toiminnallinen hävittäminen”.

Nyt "saada mahdollisimman monta rokotettua ihmistä on edelleen sama vastaus ja sama tie eteenpäin kuin 1. joulukuuta tai 1. tammikuuta", Crotty sanoi, "mutta odotettu lopputulos ei ole sama."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa