Liity verkostomme!

Savukkeet

Maailman tupakaton päivä 2021:

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

”Tupakan käyttö on suurin yksittäinen vältettävä terveysriski. Se on ennaltaehkäisevän syövän johtava syy, ja 27% kaikista syöpistä johtuu tupakasta. Ehdotamme Euroopan lyövän syöpäsuunnitelman avulla rohkeita ja kunnianhimoisia toimia ehkäisemiseksi tupakan käytön vähentämiseksi. Olemme asettaneet hyvin selvän tavoitteen - luoda savuton sukupolvi Eurooppaan, jossa alle 5 prosenttia ihmisistä käyttää tupakkaa vuoteen 2040 mennessä. Tämä olisi merkittävä muutos verrattuna nykyiseen noin 25 prosenttiin. Tupakan käytön vähentäminen on ratkaisevan tärkeää tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Ilman tupakan käyttöä yhdeksän kymmenestä keuhkosyöpätapauksesta voitaisiin välttää.

"Monet, ellei suurin osa tupakoitsijoista, ovat yrittäneet lopettaa jossakin elämänsä vaiheessa. Viimeisin Eurobarometri[1] luvut puhuvat puolestaan: jos onnistumme tukemaan tupakoitsijoita, jotka yrittävät lopettaa tämän onnistumisen, voimme jo puolittaa tupakoinnin yleisyyden. Toisaalta kolme neljästä tupakoitsijasta, jotka lopettivat tai yrittivät lopettaa, eivät käyttäneet apua.

"COVID-19-kriisi on tuonut esiin tupakoitsijoiden haavoittuvuuden, sillä heillä on jopa 50% suurempi riski sairastua vakaviin sairauksiin ja kuolemaan viruksesta, mikä on saanut miljoonat heistä haluamaan lopettaa tupakan. Mutta lopettaminen voi olla Voimme tehdä enemmän auttaaksemme, ja juuri tästä on kyse tämän vuoden maailman tupakkapäivästä - sitoutuminen lopettamiseen.

"Meidän on lisättävä motivaatiota jättää tupakointi taakseen. Tupakoinnin lopettaminen on win-win-tilanne kaikenikäisille aina. Meidän on tehostettava peliä ja varmistettava, että EU: n tupakkalainsäädäntöä noudatetaan tiukemmin, etenkin alaikäisille suuntautuvan myynnin osalta. ja tupakoinnin lopettamiseen tähtäävät kampanjat. Sen on myös pysyttävä mukana uudessa kehityksessä, oltava riittävän ajan tasalla vastaamaan uusien tupakkatuotteiden loputtomaan markkinoille pääsyyn.Tämä on erityisen tärkeää nuorempien ihmisten suojelemiseksi.

"Viestini on yksinkertainen: lopettaminen säästää elämääsi: jokainen hetki on hyvä lopettaa, vaikka olisit tupakoinut ikuisesti."

[1] Eurobarometri 506. Eurooppalaisten suhtautuminen tupakkaan ja sähköisiin savukkeisiin. 2021

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa