Liity verkostomme!

Syöpä

Ilmoitus: CAN.HEAL – nopeammin saaminen voittaa syöpää vastaan ​​laajemmin, potilaille ja yhteiskunnalle 

SHARE:

Julkaistu

on

Uusi eurooppalainen yritys on meneillään saada lisää vetovoimaa syövän torjuntaan suunnatuista valtavista kansainvälisistä ponnisteluista.

Tieteen ja tekniikan nopean kehityksen tuomat valtavat edistysaskeleet diagnosoinnissa ja hoidossa ovat tuoneet mukanaan merkittäviä parannuksia, joita ovat tukeneet suuret tutkimusinvestoinnit sekä lukuisat aloitteet, hankkeet ja toimet, joita on perustettu ympäri maailmaa.

Mutta tulos on edelleen optimaalinen, ja syöpä tuhoaa edelleen yhteiskuntaa Euroopassa ja sen ulkopuolella.  

EU:n rahoittama CAN.HEAL-ohjelma ajaa radikaalia sitoutumista tieteenalojen ja alueiden väliseen yhteistyöhön paitsi innovaation edistämiseksi, myös sen nopeaksi tehokkaaksi käyttöönottamiseksi terveydenhuoltojärjestelmissä.

Syöpähoito voidaan nyt räätälöidä yksittäisten potilaiden erityistarpeiden mukaan, mutta tämä lähestymistapa on nitrattava terveydenhuoltojärjestelmiin, jotta potilaat – ja terveydenhuollon taloudet – saavat siitä koituvan hyödyn.

Innovatiivisten lääketieteellisten toimenpiteiden käyttöönotto voi tarjota parempaa hoitoa ja ehkäistä ei-toivottuja haittavaikutuksia sekä edistää tehokkaampaa ja kustannustehokkaampaa terveydenhuoltojärjestelmää, joka keskittyy sekä ennaltaehkäisyyn että hoitoon.

CAN.HEALin uutuus on, että se luo ennennäkemättömiä yhteyksiä kliinisen tieteen ja kansanterveyden välille. Sen tavoitteena on tarjota silta Euroopan syövän voittamissuunnitelman kahden lippulaivan – "Access and Diagnostics for All" ja "Public Health Genomics" - välille, jotta syövän ehkäisyn, diagnosoinnin ja hoidon huippukehitys tulee saataville nopeammin ja laajemmin. .

Mainos

Hetki on oikea, koska Euroopan terveydenhuolto muuttuu kerran sukupolvessa, ja tieteellisen kehityksen myötä poliittista kontekstia tarkistetaan perusteellisesti. Uudelle ajattelulle ja uusille lähestymistavoille avautuu mahdollisuuksia, kun sääntelykehystä arvioidaan uudelleen, ja keskustelut etenevät uudesta lääkelainsäädännöstä, terveystietojen jakamisesta ja taistelusta mikrobiresistenssiä vastaan.

Yhä selvemmäksi on käynyt, että toteutettavissa olevien ja saavutettavien välillä on kuilu, ja – koska Euroopan komissio on ollut itsepintainen politiikkaa arvioidessaan, tarvitaan uusia yhteistyömuotoja. Seuraava vaihe on kuroa umpeen maakohtaisia ​​toteutuspuutteita sitoutumisessa ja kansallisessa valmiudessa rahoittaa innovaatioita ja sen käyttöä.

Tarvittavan läheisemmän ymmärryksen saavuttamiseksi CAN.HEAL kokosi yli 100 sidosryhmää yhteen ensimmäisessä työkonferenssissaan keskiviikkona ja torstaina 26.-27. huhtikuuta Italian kansallisessa terveysinstituutissa Roomassa. 

Tutkijoiden ja kliinikkojen ohella mukana oli kansanterveysalan päätöksentekijöitä, komission edustajia, Euroopan parlamentin jäseniä, potilasjärjestöjä sekä alalla aktiivisesti toimivia eturyhmiä ja yhdistyksiä edustavia eurooppalaisia ​​kattojärjestöjä. 

As Marc Van den Bulcke, Ishayoiden opettaman projektikoordinaattori, kertoi kokouksessa: "Tavoitteenamme on maksimoida asiantuntemus koordinoimalla. Yhteistyötä ja vaihtoa tarvitaan kiireesti, jotta erilliset työkanavat voivat lähentyä."

"Syövän torjuntaa edistävistä hankkeista ei ole pulaa", sanoi Marco Marsella, Euroopan komission yhteydenpidon pääosaston sähköisen terveydenhuollon, hyvinvoinnin ja ikääntymisen yksikön päällikkö. "Mutta avainkysymys on, kuinka ne saadaan toimimaan yhdessä. Meidän ei pidä katsoa innovaatioita innovaatioiden vuoksi, vaan keskittyä siihen, miten tätä innovaatiota voidaan käyttää parantamaan ja tehostamaan terveydenhuoltojärjestelmiä."

Arviossa Tohtori Carmen Laplaza Santos, Terveysinnovaatiot ja ekosysteemit -yksikön päällikkö Euroopan komission tutkimuksen pääosastossa, "Euroopalla on suuria vahvuuksia, joita se voi hyödyntää yhteistyökulttuurissaan, terveydenhuollon ekosysteemissä, potilaiden sitoutumisen asteessa ja vankassa tieteellisessä perustassa. Kaikki ainekset ovat olemassa innovatiivisten lähestymistapojen ottamiseksi käyttöön syövän torjumiseksi."

Ruggero de Maria, Alleanza Contro il Cancron puheenjohtaja, totesi, että konferenssi isännöi 17 maan edustajia ja sillä on valtava ulottuvuus sen 45 kumppanin kautta – mukaan lukien sairaalat, yliopistot, tutkimusorganisaatiot, kansanterveyslaitokset, julkiset palvelut, potilasjärjestöt ja hallituksen ministeriöt.

Stefania Boccia, Hygienian ja kansanterveyden professori Università Cattolica del Sacro Cuoressa Roomassa korosti – edelleen aliarvostettua – ennaltaehkäisyn sisällyttämistä syövän torjuntaan. "Tämä edellyttää kaikkien toimijoiden – tutkijoiden, poliittisten päättäjien, terveydenhuollon ammattilaisten, tiedeseurojen ja sijoittajien - osallistumista", hän sanoi.

varten Francesco de Lorenzo, European Cancer Patient Coalitionin puheenjohtaja, potilaiden roolin ja heidän osallistumisensa tunnustaminen oli keskeistä prosessissa. "Meidän on nähtävä, kuinka voimme olla osallistavampia tavoissamme edetä sekä syöpätutkimuksessa että -politiikassa", hän sanoi.

Denis Horgan, EAPM:n toiminnanjohtaja, ja yhden CAN.HEAL-työryhmän puheenjohtaja, korostivat tarvetta ottaa myös jäsenvaltiot mukaan prosessiin, jotta ne sitoutuvat tukemaan. "Jokaisen kumppanin on valmistauduttava edistämään parempaa tulevaisuutta", hän sanoi.

Matthias Schuppe, Syöpäprojektiryhmän johtaja Euroopan komission Santén pääosastossa, sanoi, että tehtävä "voidaan saavuttaa, jos kaikki sidosryhmät työskentelevät yhdessä".

VandenBulcke päätti kaksipäiväisen kokouksen luottavaisella lausunnolla, että "Olemme nyt paikassa, jossa voimme yhdessä alkaa luoda uusia ratkaisuja."


Erojen vähentäminen Euroopan unionissa – korkean tason sidosryhmien konferenssi
Keskiviikkona 26. huhtikuuta, torstaina 27. huhtikuuta

Hanketta rahoittaa Euroopan komission EU4Health Program 2021-2027 apurahalla nro 101080009

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:


Els Van Valckenborgh (projektipäällikkö): [sähköposti suojattu]

Denis Horgan (WP LEAD): sähköpostiosoite [sähköposti suojattu]

Nähdäksesi CAN.HEAL-verkkosivuston, napsauta tätä: https://canheal.eu

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa