Liity verkostomme!

terveys

MedLife – Ensimmäinen yksityinen lääketieteen toimija Keski- ja Itä-Euroopassa, joka kuljettaa biologisia laboratorionäytteitä miehittämättömillä lentokoneilla (UAV)

SHARE:

Julkaistu

on

MedLife, Romanian suurin yksityisten lääketieteellisten palveluiden verkosto, ilmoittaa ylpeänä ottavansa käyttöön yrityksen uudenlaisen drone-kuljetusjärjestelmän biologisille laboratorionäytteille.

Tällä yhteistyössä australialaisen Skyy Networkin kanssa tehdyn askeleen myötä MedLife on ensimmäinen yksityinen lääketieteen toimija Romaniassa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa, joka käyttää droneja laboratorionäytteiden kuljetukseen, ja yksi harvoista eurooppalaisista lääketieteellisistä toimijoista, joka kuljettaa biologisia näytteitä keskipitkiä ja pitkiä matkoja.

Kuljetukset toteutetaan neljältä paikkakunnalta – Bihorin läänistä (Aleșd, Beiuș, Marghita, Salonta) Oradeaan ja Aradiin; tulevaisuudessa yhtiö suunnittelee hankkeen laajentamista valtakunnallisesti.

Varsinkin Oradean ja Aradin välisestä reitistä tulee 120 kilometrin pituinen Euroopan pisin lääketieteellisten näytteiden dronelentoreitti.

Logistiikkakumppani, jonka kanssa MedLife toteuttaa tätä projektia, Skyy Network on australialainen, vuosikymmenten kokemuksella miehitetystä ja miehittämättömästä ilmailusta, jonka koko painopiste on drone-integraatiopalveluissa ja -ratkaisuissa yritysten liiketoimintaprosesseissa.

MedLife-projekti hyötyy lisäksi Romanian siviili-ilmailuviranomaisen (RoCAA), Bihorin ja Aradin läänin kansanterveysosaston sekä maanpuolustusministeriön hyväksynnästä.

Lähes kolmen kuukauden testien ja valmistelujen jälkeen ensimmäiset lennot oikeilla potilaiden näytteillä on jo tehty.

Mainos

"Osana missioamme tarjota parasta hoitoa potilaillemme investoimme jatkuvasti MedLife Groupin modernisointiin, olipa kyseessä sitten kirurgisten robottien, ultraäänen, laboratoriolaitteiden ja niin edelleen käyttöönotto. Hyödynnämme innovaatioita, mutta myös rohkeutta. kokeilemaan, on auttanut meitä vahvistamaan markkinajohtaja-asemaamme ja samalla osaltaan edistämään romanialaisen lääketieteen modernisointia.Olemme ylpeitä voidessamme vahvistaa asemaamme alan edelläkävijänä ja tuoda lääketieteen tulevaisuutta lähemmäs nykyhetkeä. Ensimmäisten lentojen onnistuminen oikeilla näytteillä antaa meille luottamusta tähän suuntaan hahmoteltuihin suunnitelmiimme”, toteaa MedLife Groupin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Mihai Marcu.

Säästyy 50 % enemmän aikaa verrattuna maakuljetuksiin, sillä testitulokset ovat saatavilla samana päivänä kaikista vakiotesteistä

Kuljetuskuorman keskimääräinen lentoaika on noin 19-28 minuuttia suuntaansa, vastaavasti alle tunti välillä Oradea ja Arad. Drone risteilee noin 122 km/h nopeudella. Tämä merkitsee yli 50 % ajan säästöä maakuljetuksiin verrattuna, ja samalla tehostaa keräystä ja toimitusta järjestelmän tarjoaman autonomian ansiosta.

Tämän seurauksena MedLife pystyy tarjoamaan potilailleen nopeampia tuloksia lyhentämällä vasteaikaa 24 tunnista samaan päivään 76 %:lla laboratoriotestien matriisista.

"Päätös tämän kuljetusjärjestelmän käyttöönotosta perustui alustavaan analyysiin, jolla havaitsimme, että toiminnallisella tasolla on useita tärkeitä etuja, joiden avulla voimme tehostaa toimintaa potilaidemme eduksi. näytteiden toimittamisen keston, liikenteen aiheuttamien viiveiden välttämisen ja käsiteltävien näytteiden määrän lisäämisen ansiosta voimme taata potilaillemme nopean tulosten toimituksen laajalle kirjolle laboratoriopalveluille. Itse asiassa potilaat saavat tulokset samana päivänä Kaikki tämä johtaa implisiittisesti mahdollisuuteen nopeampiin diagnostisiin pyrkimyksiin ja hoitoon. Näiden lisäksi puhumme myös kestävän kehityksen aloitteesta integroimalla ajoneuvokuljetuksiin verrattuna pienemmän hiilijalanjäljen kuljetusvaihtoehto", totesi Dr. Robert Beke, MedLife Groupin laboratorioosaston toiminnanjohtaja.

Lääketieteen logistiikan pisin drone-lentoreitti Euroopassa

Ensimmäiset lentoreitit luotiin Bihorin ja Aradin läänien välille ja ne yhdistävät keräyspisteet Beiușin, Aleșdin, Marghitan ja Salontan paikkakunnilta MedLife Oradean ja MedLife Aradin laboratorioihin. Tarkemmin sanottuna keräyspisteiltä kerätyt näytteet kuljetetaan droneilla Oradean ja Aradin laboratorioihin analyysien tyypistä ja monimutkaisuudesta riippuen.

MedLife ja Skyy Network ovat 120 kilometrin pituisella Oradean ja Aradin välisellä etäisyydellä Romanian innovaatiokartalla luomalla pisimmän drone-lentoreitin lääketieteelliseen logistiikkaan Euroopassa. Tämä segmentti katetaan alle tunnissa.

Euroopan unioni hyväksyi asetukset 2019/945 ja 2019/947 ja loi näin suotuisimman sääntely-ympäristön monimutkaisille drone-operaatioille maailmanlaajuisesti, mikä mahdollistaa myös tämän huippuluokan verkoston mahdollisuuden. Hyväksymällä teollisuuden, korkeakoulujen ja sääntelyelinten yhteisen tietämyksen ja asiantuntemuksen yhdessä kehittämät standardit Eurooppa on edelläkävijä luomassa sääntelyperustaa drone-talouden innovaatioille.

Huipputeknologiaa romanialaisten potilaiden hyödyksi

MedLifen esittelemä uusi kuljetusjärjestelmä hyödyntää kolmea Swoop Aero Kite -dronea, jotka on varustettu huipputeknologialla ja markkinoiden johtavalla ohjelmistolla, mikä mahdollistaa ennakoivan lentokelpoisuuden digitaalisen kaksosen kautta. Lentokoneet ovat täysin autonomisia, ja yksi lentäjä voi seurata useita droneja kerralla. Ihmisen kosketus tulee huomioimaan vain näytteiden lastauksessa ja purkamisessa. Skyy Network -tiimi on kouluttanut ja sertifioinut paikalliset lääkintäryhmät neljästä keräyspisteestä sekä MedLife Oradean ja MedLife Aradin laboratorioista tehtäväkohtaiseen lentokoneiden käsittelyyn.

"Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tuoda Romaniaan yhden uusimmista kuljetusjärjestelmistä ja olemme iloisia voidessamme löytää MedLifestä motivoituneen kumppanin, jolla on yhteinen visio innovaatiosta ja tulevaisuudesta. Lähes 3 kuukauden valmistelu- ja lentotestien jälkeen teimme ensimmäiset lennot oikeilla potilaiden näytteillä mahdollisimman turvallisissa olosuhteissa, ja järjestelmä on nyt täysin toimintavalmis. Sen lisäksi, että olemme tyytyväisiä tämän hankkeen paikallisesti ja Euroopan tasolla tuomiin teknologisiin ensimmäisiin tuloksiin, meitä motivoi se, että työ parantaa romanialaisten potilaiden elämänlaatua”, totesi Rory Houston, Skyy Networkin toimitusjohtaja ja toinen perustaja. 

Tulevaisuuden suunnitelmat: Drone-kuljetusjärjestelmän laajentaminen kansallisella tasolla

MedLife ilmoittaa lisäksi, että se alkaa ottaa uusia askelia kohti toimipisteiden määrän laajentamista sisällyttämällä matkan varrella keräyspisteitä Aradin, Hunedoaran, Mehedințin, Gorjin, Timișin ja Caraș-Severinin lääniin. Droonit kattavat näytesiirrot kaupunkien ulkopuolella sijaitsevien keräyspisteiden välillä lähes 100 %:n osuudella ja korvaavat näin tavallisesti käytetyt maakuljetusajoneuvot.

Tämä on vasta ensimmäinen vaihe MedLife Groupin laajemmissa suunnitelmissa Laboratory-divisioonan kehittämiselle, joka keskipitkällä aikavälillä tähtää heidän kuljetusjärjestelmän laajentamiseen kansallisella tasolla sekä tuotteen laajentamiseen. valikoima lentokuljetuksiin. Yritysten edustajien mukaan tuotevalikoiman monipuolistaminen kattaisi saniteettimateriaalit, lääkkeet tai biologiset tuotteet, jotka ovat välttämättömiä hätätilanteessa, mutta myös rutiininomaisesti verkon sisällä ja julkisessa järjestelmässä. 

Lisätietoja täältä. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa