Liity verkostomme!

terveys

Navigointi mielenterveysepidemiassa: Haasteita ja ratkaisuja yhdistettyyn maailmaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Nykyään kohtaamme mielenterveyshäiriöiden hälyttävän uhan ja kasvavan sosiaalisen kuilun maailmanlaajuisesti. Järkyttävää kyllä, joka kahdeksas planeetan asukas kärsii jonkinlaisesta mielenterveysongelmasta, ja traagista kyllä, joka 40 sekunti joku riistää henkensä. kirjoittaa Gurudev Sri Sri Ravi Shankar (kuvassa).

Yhä useammat ihmiset tuntevat olevansa eksyneet, yksinäiset tai näkymätön. Ihmiset irtaantuvat yhä enemmän toisistaan, samoin kuin omasta sisäisestä itsestään. Tämä johtaa lisääntyneeseen stressiin yksilön hermostossa, mikä voi viime kädessä johtaa tyytymättömyyden, masennuksen ja jopa itsemurha-ajatusten laskukierteeseen. Tällainen negatiivinen elämänkatsomus vain lisää yhteiskunnallista polarisaatiota ja väkivaltaa.

Kun maailma värähtelee äärimmäisyyksien ja masennuksen välillä, tämän endeemisen kasvava vaikutus aiheuttaa laajalle levinneitä sosioekonomisia häiriöitä. Haasteet ovat vain lisääntyneet maailmanlaajuisen pandemian jälkimainingeissa. Siksi on erittäin tärkeää, että asetamme mielenterveyden etusijalle ja ryhdymme ennakoiviin toimiin sen ratkaisemiseksi.

Perinteiset menetelmät, joita käytetään mielenterveysongelmien ratkaisemiseen maailmanlaajuisesti, ovat osoittautuneet riittämättömiksi. Tämä edellyttää perustavanlaatuista muutosta yhteistyön lähestymistapaamme. Mielenterveysongelmat koskettavat ihmisiä kaikista kansallisuuksista, sosiaalisista taustoista, uskonnoista ja sukupuolista. Siksi ratkaisun on oltava kattava ja universaali, ja se on helposti saatavilla ilman merkittävää taakkaa valtion resursseille.

Meidän on pyrittävä vähentämään sosiaalista ja kulttuurista stigmaa, joka estää edistymistä kestävän mielenterveyden saavuttamisessa. Tämä edellyttää yhteistyötä, johon osallistuvat hallitukset, terveydenhuollon ammattilaiset, yhteisölliset organisaatiot ja yksilöt. Meidän on yhdessä lisättävä tietoisuutta, koulutettava ihmisiä ja kannustettava avointa viestintää luodaksemme turvallisen ja osallistavan ympäristön avun hakemiseen. Viime kädessä jokaisen vastuulla on torjua tabuja ja syrjintää mielenterveyden alalla.

Kuvittelkaamme stressitöntä ja väkivallatonta yhteiskuntaa. Ja tällaisen yhteiskunnan saavuttaminen alkaa terveiden ja sitkeiden yksilöiden kasvattamisesta, jotka ovat myös vapaita stressistä.

Yksilötasolla sisäisen rauhan vaaliminen ja korkean energiatason ylläpitäminen voivat auttaa poistamaan stressiä. Kun mieli on tyyni ja selkeä, ihmiset ovat paremmin valmistautuneita tekemään tietoisia päätöksiä ymmärtäen elämän keskinäisen kytköksen. Avain tämän sisäisen rauhallisuuden saavuttamiseen on omassa hengityksessään. Hengityksellämme on voima säädellä tunteita ja ajatuksia, vähentää ahdistusta ja poistaa stressiä ja jännitystä. Meidän on koulutettava ja valtuutettava yksilöitä omaksumaan kokonaisvaltainen lähestymistapa mielenterveyshygieniansa ylläpitämiseen. Henkilöt, jotka muuttavat henkistä hyvinvointiaan tällaisten käytäntöjen avulla, eivät vain loista henkilökohtaisessa elämässään, vaan heistä tulee myös tehokkaita sosiaalisen muutoksen vaikuttajia.

Mainos

"Mental Health in a fragmented World" - tulevan Think Tankin teema, jonka järjestää World Forum for Ethics in Business, on foorumi vastata kansainvälisen yhteisön vakaviin haasteisiin. Tämä toisiinsa liittyvä kriisi edellyttää kaikkien käsillä olevaa lähestymistapaa mielenterveyden parantamiseen ja rauhan rakentamiseen.

Toimimattomuudesta tai riittämättömästä toiminnasta aiheutuvat kustannukset ovat liian suuret huomioimatta. Mielenterveysongelmien vaikutukset eivät koske vain yksilöitä ja heidän perheitään, vaan niillä on myös laajempia vaikutuksia yhteiskuntaan ja talouteen. Tehdään yhteistyötä luodaksemme yhdistetympi ja myötätuntoisempi maailma, jossa ihmiset ovat sitkeitä, he tuntevat olonsa tuetuiksi ja voivat elää rinnakkain tarkoituksen ja yhteenkuuluvuuden kanssa.

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar on The Art of Living Foundationin (1981) ja International Association for Human Values ​​(1997) perustaja, joka toimii 180 maassa. Forbes pitää häntä viidenneksi vaikutusvaltaisimpana intiaanina, ja hän perusti World Forum for Ethics in Businessin, joka kokoontuu säännöllisesti konferensseissa Euroopan parlamentissa ja ympäri maailmaa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa