Liity verkostomme!

terveys

Savukkeiden korkeat hinnat lisäävät turvallisista vaihtoehdoista huonosti perehtyneiden ranskalaisten tupakoitsijoiden ostoja mustilta markkinoilta.

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tutkimus 1,000 XNUMX aikuiselle Ranskassa ja paljasti, että Ranskan kansalaiset tunnustavat laittoman tupakkakaupan uhkaksi heidän turvallisuudelleen ja kansanterveydelleen, vaikka he eivät olisi tietoisia sen todellisesta koosta ja todellisista kustannuksista valtion tuloille. Löydökset esitteli aiemmin tässä kuussa Pariisissa maailmanlaajuisen tutkimusyhtiö Povaddon puheenjohtaja William Stewart, kirjoittaa poliittinen toimittaja Nick Powell.

Ranskassa tupakka-askin hinta on noussut viime vuosina dramaattisesti, yli 10 euroon tupakkaveron korotusten vuoksi. Samaan aikaan tupakoitsijoiden määrä on lisääntynyt huolestuttavasti laittomien savukkeiden parissa, mikä on nyt arviolta 29 prosenttia Ranskan kokonaiskulutuksesta.

Povaddo-tutkimus kattoi 1,000 13 aikuista kussakin 15 EU-maassa, mutta esitys keskittyi tuloksiin Ranskasta, jossa on ylivoimaisesti suurin laiton savukekauppa Euroopassa, yli XNUMX miljardia savuketta vuosittain. Ranskalaisten tupakoitsijoiden määrän pitkän aikavälin lasku näyttää pysähtyneen, ja pieni kasvu on vastakohtana lukujen laskuun muualla.

Yli kolme neljäsosaa (77 %) tutkituista Ranskan aikuisista kansalaisista ei ole vain tietoinen siitä, että laiton tupakkakauppa on vaikuttanut Ranskan valtion verotuloihin; he uskovat myös, että tupakan ja muiden nikotiinia sisältävien tuotteiden laiton kauppa on vakava riski turvallisuudelle ja kansanterveydelle heidän omassa maassaan (78 %) ja koko EU:ssa (80 %).

72 prosenttia kyselyyn vastanneista ranskalaisista on vakuuttunut siitä, että laiton tupakkakauppa heikentää pyrkimyksiä vähentää tupakointia, ja 69 prosenttia uskoo, että niin kauan kuin laittomia savukkeita on saatavilla, kaikki toimet tupakoinnin hillitsemiseksi ovat mitätöityjä. 74 % uskoo, että laiton tupakka luo lapsille tien tupakoida, ja 67 % näkee sen myös esteenä, joka estää aikuisia siirtymästä vähemmän haitallisiin vaihtoehtoihin.

Povaddon tutkimuksessa kävi myös ilmi, että suuri enemmistö tutkituista ranskalaisista (69 %) uskoo, että laittoman tupakan ja nikotiinia sisältävien tuotteiden torjunta on olennainen osa tupakantorjuntatoimenpiteitä. 56 % katsoo, että Ranskan nykyinen tupakan vastainen politiikka on tehotonta eikä tue aikuisia tupakoijia.

76 prosenttia oli samaa mieltä siitä, että hallitusten on otettava huomioon laittoman tupakkakaupan lisäämisen tahattomat seuraukset päättäessään, miten nikotiinia sisältäviä tuotteita säännellään ja verotetaan. 83 % uskoi, että liialliset tupakkaveron korotukset kannustavat laittomaan tupakan kulutukseen, sillä mustat markkinat tarjoavat halvemman tupakan ja nikotiinipitoisten tuotteiden saatavuuden.

Mainos

Samaan aikaan Povaddo-kysely osoittaa, että suurimmalla osalla ranskalaisista vastaajista (56 %) on vähän tai ei ollenkaan tietoa olemassa olevista savuttomista vaihtoehdoista, kuten sähkösavukkeista. Tuskin 14 % näyttää tuntevan kuumennetut tupakkatuotteet.

"Tämän tutkimuksen tulokset osoittavat, että ranskalainen yleisö on avoin uudelle tupakoinnin torjuntaa koskevalle strategialle, koska "lopeta tai kuole" -lähestymistapa aikuisia tupakoijia kohtaan, joka perustuu voimakkaasti tupakkaveron korotuksiin, ei toimi ja on itse asiassa aiheuttaa muita kielteisiä seurauksia", sanoi William Stewart.

Hänen kanssaan keskusteluun Ranskan tupakanrajoituspolitiikasta osallistui Giorgio Rutelli, joka on italialaisen kansanterveys- ja poliittisen lehden Formiche päätoimittaja, sekä Jean-Daniel Lévy, Harris Interactive Francen apulaisjohtaja.

Giorgio Rutelli lisäsi, että kaikista ympäri maailmaa sovelletuista tupakantorjuntatoimista huolimatta aikuisten tupakoitsijoiden määrä on pysynyt maailmanlaajuisesti vakaana. "Siksi mielestäni on välttämätöntä löytää uusi, tehokkaampi lähestymistapa aikuisia tupakoijia kohtaan, jotka eivät ole halukkaita lopettamaan", hän sanoi. ”Maiden on arvioitava teknologioiden ja vaihtoehtoisten, vähemmän haitallisten tuotteiden roolia tupakoinnin torjunnassa. Aikuisten tupakoitsijoiden, jotka eivät muuten lopettaisi tupakoinnin lopettamista, tulisi tiedottaa saatavilla olevista savuttomista vaihtoehdoista.

"Meidän pitäisi saada poliittiset päättäjät, tiedeyhteisö ja kansalaisyhteiskunta jatkuvaan keskusteluun yhdestä aikamme tärkeimmistä kansanterveyskysymyksistä", hän lisäsi. Jean-Daniel Lévy huomautti, että Ranskasta puuttui julkisen politiikan arviointikulttuuri. Hän uskoi, että tupakoinnin lopettamista koskevat viestit olivat tehneet vähemmän tehokkaita kuin ruokavaliosta, liikunnasta ja ympäristönsuojelusta kertovat viestit, koska korkeiden verojen katsottiin lisäävän valtion tuloja, ei kansanterveyden toimenpiteenä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa