Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Euroopan terveysunioni: Parempi tautien ehkäisy ja rajat ylittävä yhteistyö 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Mepit ovat valmiita neuvottelemaan jäsenvaltioiden kanssa EU: n tautien ehkäisy- ja valvontakehyksen lujittamiseksi ja yhdessä rajatylittävien terveysuhkien torjumiseksi, ENVI.

Ehdotus Euroopan tautien ehkäisyn ja valvonnan keskuksen (ECDC) toimeksiannon jatkamisesta hyväksyttiin äänin 598 puolesta, 84 vastaan ​​ja 13 tyhjää. EU: n jäsenvaltioiden olisi kehitettävä kansallisia valmius- ja reagointisuunnitelmiaan ja toimitettava oikea -aikaisia, vertailukelpoisia ja korkealaatuisia tietoja, parlamentin jäsenet sanovat. He haluavat myös varmistaa, että ECDC: n toimeksianto ulottuu tartuntatautien ulkopuolelle kattamaan myös suuret tartuntataudit, kuten sydän- ja verisuonitaudit ja hengityselinsairaudet, syöpä, diabetes tai mielisairaus.

Lainsäädäntöehdotus EU: n kriisien ennaltaehkäisyn, valmiuden ja reagoinnin lujittamiseksi tulevia vakavia rajatylittäviä terveysuhkia käsiteltäessä hyväksyttiin 594 puolesta, 85 vastaan ​​ja 16 tyhjää. COVID-19-kriisi paljasti, että EU: n tasolla on tehtävä lisätoimia jäsenvaltioiden, erityisesti raja-alueiden välisen yhteistyön tukemiseksi, parlamentin jäsenet korostavat. Tekstissä vaaditaan myös selkeitä menettelyjä ja suurempaa avoimuutta EU: n yhteisissä hankintatoimissa ja niihin liittyvissä hankintasopimuksissa.

Katso tallenne täysistunnon keskustelusta (ensimmäinen osa ja toinen osa).

Esittelijä Joanna Kopcińska (ECR, PL) sanoi: ”Ehdotuksemme parantaisivat yhteistyötä, tietojen, asiantuntemuksen ja parhaiden käytäntöjen vaihtoa jäsenvaltioiden ja komission, terveysturvakomitean ja ECDC: n välillä. Tämä johtaa parempaan valmistautumiseen ja vastausten koordinointiin terveyshaasteita käsiteltäessä. Päätimme myös tehostaa analyysejä ja mallintamista, jotta voimme tukea jäsenvaltioita taudinpurkausten hallinnassa keräämällä ja käsittelemällä lisää epidemiologisia tietoja samalla kun säilytetään kansallinen kansallinen toimivalta terveyden suojelussa. ”

”Kaikissa eurooppalaisissa politiikoissa 'One Health' -vision tulee ohjata koko kriisin ennakointi- ja hallintajärjestelmäämme. COVID-19-kriisi osoittaa, kuinka kansanterveysongelmat voivat vaikuttaa eurooppalaisen yhteiskunnan kaikkien osien moitteettomaan toimintaan", esittelijä sanoi. Veronique Trillet-Lenoir (Uusi, Ranska). ”Tuen täysin lääketieteellisten tuotteiden yhteisen ostomenettelyn asettamista standardiksi. Mitä tulee teollisuuden kanssa käytäviin neuvotteluihin, EU on vahvempi, kun se puhuu yhdellä äänellä kaikkien jäsenvaltioiden puolesta ”, hän lisäsi.

Tausta

Mainos

Osana Euroopan terveysunionin rakentaminen, komissio ehdotti 11. marraskuuta 2020 uutta terveysturvakehystä, joka perustuu kokemuksia koronaviruksesta. Paketti sisältää a ehdotus asetukseksi vakavista rajatylittävistä terveysuhkista ja ehdotus vahvistaa valtuuksia Euroopan tautien ehkäisyn ja valvonnan.

Lisätietoja 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa