Liity verkostomme!

Syöpä

EAPM hallitsee seuraavan sukupolven sekvensointia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Hyvää huomenta, terveyskollegat, ja tervetuloa EAPM (European Alliance for Personalised Medicine) -päivitykseen. EAPM:n uraauurtava uusi onkologiaraportti tervehtii uutta vuotta, kirjoittaa EAPM: n toimitusjohtaja tohtori Denis Horgan.

Lepää rauhassa, David Sassoli

Euroopan parlamentin puhemies David Sassoli kuoli yön yli sairaalassa Italiassa, hänen tiedottajansa Roberto Cuillo ilmoitti. Hänen toimistonsa maanantaina antaman lehdistötiedotteen mukaan 65-vuotias mies oli ollut sairaalassa 26. joulukuuta lähtien. Hänen hautajaistensa yksityiskohdat julkistetaan pian, Cuillo sanoi. Kerromme lisää yksityiskohtia, kun ne ilmestyvät tänne. Osanottoni hänen läheisilleen.

Sassoli aloitti ammattiuransa sanomalehtitoimittajana ennen siirtymistään televisioon. Hänet valittiin ensimmäisen kerran Euroopan parlamenttiin vuonna 2009 Italian keskustavasemmiston demokraattipuolueen jäsenenä, joka kuuluu laajempaan sosialisti- ja demokraattiryhmään Euroopan parlamentissa.

Seuraavan sukupolven sekvensointi onkologiassa – EAPM:n akateeminen julkaisu saatavilla!

EAPM:n uraauurtavassa raportissa "Tarvittavien vaiheiden tunnistaminen onkologian seuraavan sukupolven sekvensoinnin tehokkaaseen toteuttamiseen kansallisella tasolla Euroopassa, kansainvälinen kirjailijoiden ryhmä on tuottanut artikkelin, joka on julkaistu vuonna Syövät, joka liittyy EAPM:n työhön EU:n syövän voittamissuunnitelman toteuttamiseksi.

Mainos

Seuraavan sukupolven sekvensointi (NGS) voi mahdollistaa kohdistetumman ja yksilöllisemmän syövänhoidon, sillä National Comprehensive Cancer Network ja European Society for Medical Oncology -ohjeet suosittelevat nyt NGS:ää päivittäiseen kliiniseen käytäntöön useille kasvaintyypeille. NGS:n toteutus ja siten potilaiden saatavuus vaihtelee kuitenkin Euroopassa. tarvitaan monen sidosryhmän yhteistyötä, jotta voidaan luoda edellytykset tämän eron parantamiseksi. Tältä osin perustettiin vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla EAPM:n johtamia asiantuntijapaneeleja, joihin kuuluu keskeisiä sidosryhmiä 10 Euroopan maasta ja jotka kattavat lääketieteen, talouden, potilaiden, teollisuuden ja valtion asiantuntemuksen.

Näiden paneelien tulokset on kuvattu, jotta voidaan määritellä ja tutkia tarvittavia ehtoja NGS:n käyttöönotolle rutiininomaiseen kliiniseen hoitoon, jotta potilas pääsee käsiksi, tunnistaa erityishaasteita niiden saavuttamisessa ja antaa lyhyen ja pitkän aikavälin suosituksia. Eurooppa ja sen yksittäiset jäsenvaltiot ovat ratkaisevassa hetkessä terveydenhuoltopolitiikan kehityksessä, mikä johtuu osittain päättäväisyydestä toipua äskettäisestä COVID-19-pandemiasta ja valmistautua tuleviin kriiseihin.

Sitä ohjaa myös yhä terävämpi tietoisuus terveydenhuollon taustalla olevasta kriisistä, jossa väestörakenne ja krooniset sairaudet ovat törmäyskurssilla terveydenhuollon rahoituksen kanssa, ellei nykyiseen lähestymistapaan tehdä radikaaleja muutoksia ja innovatiivisia menetelmiä hyödynnetä paremmin. menetelmiä. Tässä yhteydessä COVID-19-pandemian vaatimukset ovat korostaneet NGS-lähtöistä huipputeknologista seulontaa ja diagnostiikkaa. jatkuvasti kasvava syöpätaakka Euroopassa on myös antanut uutta merkitystä tekniikoille, joilla voidaan tarjota valikoivampia ja tehokkaampia hoitoja, mistä on hyötyä sekä terveydenhuoltobudjetille että potilaille. Esimerkiksi pitkälle edenneessä ei-pienisoluisessa keuhkosyövässä NGS:llä on osoitettu olevan vaatimaton budjettivaikutus maksajien kannalta, mikä mahdollistaa paremmin valinnan kohdennettuun hoitoon ja kliinisiin tutkimuksiin ilmoittautumisen. Koko raportti on saatavilla tätä.

Mainos

Terveyspolitiikkaa seurataan Ranskan nousevan EU:n ruoriin

Kun Ranska ottaa vaihtuvan neuvoston puheenjohtajuuden, jyrkästi lisääntyvien COVID-19-tapausten vaivaaman kansakunnan kirjoissa on kunnianhimoinen kokoelma terveystietoja ja tapahtumia. Terveydenhuollon dataa koskeva lainsäädäntöehdotus on sidottu voimaan vuoden 2022 alussa. Digitaali on Ranskan puheenjohtajakauden keskeinen prioriteetti, ja keskusteluja digitaalisesta paketista, mukaan lukien Euroopan terveystietoavaruudesta, on tarkoitus käydä helmikuun lopussa. Komissio esittää suunnitelmansa siitä, miten terveystietoavaruutta säännellään, ja sitten hauskuus ja pelit alkavat sitä mukaa, kun maat painottuvat. Ranska haluaa tutkia uusia mahdollisuuksia EU:n terveysunionin puitteissa ja perustaa korkean tason asiantuntijakomitean työstää ideoita - siellä on myös keskustaoikeistolaisen Euroopan kansanpuolueen ryhmän kannustama liike, joka vaatii uutta EU:n terveyskomiteaa, joka poimii terveydenhuollon ENVI-valiokunnalta, joka kattaa myös ympäristö- ja elintarvikepolitiikan. Valiokunta erottaa jo nämä kaksi laajaa aihetta, joten jos se saa yhteisymmärryksen, tämä voi olla keskeinen muutos tämän vuoden alussa. 

Helsinki siirtyy pois massatestauksesta

Asiantuntijat harkitsevat ja keskustelevat siitä yhä useammin, kun Omicron tunkeutuu maiden halki – hylkäämällä suurimman osan kontaktien jäljittämisestä ja takaisinsoittotestauksesta. Suomen pääkaupunki Helsinki sanoi maanantaina, että kontaktien jäljittäminen ei pysty enää hallitsemaan epidemiaa ja että se on "mennyt tehokkuutensa testauksen ja yhteydenoton viivästymisen vuoksi". Sen lisäksi, että kontaktien jäljittäminen lopetetaan paitsi paikoissa, joissa on vakavan sairauden riski, kuten terveydenhuollon yksiköissä, ihmisiä, joilla on lieviä oireita, kehotetaan olemaan tekemättä PCR-testiä. Tämä kapasiteetti tulisi suunnata niille, jotka ovat suurimmassa vaarassa, kaupunki sanoo. Sen sijaan lievistä oireista kärsivien tulisi jäädä kotiin ja kertoa asiasta lähikontakteilleen. 

Globaalit sääntelyviranomaiset harkitsevat seuraavan sukupolven COVID-19-rokotteita

Lääkealan viranomaiset eri puolilta maailmaa kokoontuvat keskustelemaan siitä, pitäisikö seuraavaksi valmistaa Omicron-variantille räätälöity rokote, koska erittäin tarttuva koronaviruksen muunnos kilpailee kaikkialla EU:ssa ja sen ulkopuolella.

Seuraavan sukupolven COVID-19-rokotteiden koostumus on tärkeällä sijalla Kansainvälisen lääkealan sääntelyviranomaisten liittouman (ICMRA) asialistalla keskiviikkona pidettävässä kokouksessa.

Mutta Euroopan lääkealan sääntelyviranomainen ei ole vielä vakuuttunut siitä, että Omicroniin kohdistettua rokotetta pitäisi kehittää. Tämä johtuu siitä, että se haluaa nähdä enemmän tietoa siitä, kuinka hyvin olemassa olevat rokotteet suojaavat Omicronia vastaan, sekä ymmärtää paremmin nykyisen aallon epidemiologista kehitystä, joka olisi voinut saavuttaa huippunsa ja ohittaa tällaisten rokotteiden kehittämisen aikana.

Nämä tiedot ovat elintärkeitä "määriteltäessä, kuinka nopeasti mukautuva rokote, jolla on erilainen koostumus, on perusteltu", sanoi Marco Cavaleri, Euroopan lääkeviraston rokotestrategiasta vastaava johtaja.

Boosterin rajoitukset

EMA tarkastelee tällä välin 16- ja 17-vuotiaiden tehostetietoja BioNTech/Pfizer-iskulla, mikä laajentaisi olemassa olevaa lisenssiä, joka mahdollistaa tehostuksen 18-vuotiaasta alkaen. Yritykset aikovat myös pian hakea tehostinlisenssin laajentamista 12-vuotiaisiin. myös 15-vuotiaille, hän sanoi.

Toiset tehostimet ovat myös epävarma alue. "Tätä lähestymistapaa tukevia tietoja ei ole vielä tuotettu", Cavaleri huomautti.

Hän sanoi, että vaikka ylimääräistä tehosterokotusta voitaisiin pitää osana varasuunnitelmaa, toistuvat rokotukset lyhyin väliajoin "ei edusta kestävää pitkän aikavälin strategiaa".

Jos annat tehosterokotteita neljän kuukauden välein, "meillä saattaa olla ongelmia immuunivasteen kanssa, ja immuunivaste ei ehkä ole niin hyvä kuin haluaisimme sen olevan", hän varoitti.

Hän varoitti myös, että kansalaiset voivat olla väsyneitä saada tehostusta niin usein.

Paras tapa oli antaa tehosterokotteita suuremmilla väliajoilla ja ihannetapauksessa endeemisyyteen siirryttäessä maiden tulisi ajatella tehosterokotteita, jotka osuvat samaan aikaan kylmän vuodenajan kanssa, aivan kuten influenssalle. "Meidän on mietittävä, miten tähän päästään", hän sanoi.

Euroopan parlamentti moitti USA:n tiedonsiirtoa

Kuuden Euroopan parlamentin jäsenen, mukaan lukien merirosvopuolueen Patrick Breyerin, valituksen jälkeen Euroopan tietosuojavaltuutettu (EDPS) on vahvistanut, että Euroopan parlamentin COVID-testisivusto rikkoi tietosuojasääntöjä. Tietosuojavaltuutettu korostaa, että Google Analyticsin ja maksupalveluntarjoajan Stripen (molemmat yhdysvaltalaiset yritykset) käyttö rikkoi Euroopan unionin tuomioistuimen Schrems II -tuomiota EU:n ja Yhdysvaltojen välisestä tiedonsiirrosta. Päätös on yksi ensimmäisistä päätöksistä "Schrems II" -järjestelmän täytäntöönpanosta käytännössä, ja se voi olla uraauurtava monissa muissa tapauksissa, joita sääntelyviranomaiset parhaillaan käsittelevät. Tietosuojajärjestö noyb teki kuuden Euroopan parlamentin jäsenen puolesta tietosuojavalituksen Euroopan parlamenttia vastaan ​​tammikuussa 2021.

Digital Markets Actin neuvottelijat suunnittelevat maaliskuun sopimusta

Euroopan parlamentin ja EU:n puheenjohtajavaltion Ranskan neuvottelijat ovat kolmen EU-virkailijan mukaan varanneet 29. maaliskuuta mahdolliseksi päivämääräksi neuvottelujen viimeistelylle blokin portinvartijasäännöistä, digitaalisia markkinoita koskevasta laista.

Lisäksi POLITICOn näkemässä luettelossa alustavista päivämääristä, jotka voivat muuttua, kuukausittaiset kolmikantaneuvottelut on aloitettu, ja ensimmäinen neuvottelukierros on asetettu 11. tammikuuta Euroopan parlamenttiin.

Toisen neuvottelukierroksen on määrä käydä 15. helmikuuta Strasbourgissa ennen "mahdollista sopimusta" 29. maaliskuuta.

"Tavoitteena on työskennellä kovasti ja toivottavasti päästä sopimukseen maaliskuun loppuun mennessä, jos kaikki menee hyvin", yksi EU-virkamies sanoi.

Mikäli niitä tarvitaan, lisäneuvottelut on suunniteltu huhtikuun ja toukokuun alkuun, molemmat Strasbourgissa.

Ja siinä kaikki EAPM:stä toistaiseksi – pysy turvassa ja hyvin, nauti loppuviikosta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa