Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Koronavirus: EU ja AstraZeneca sopivat COVID-19-rokotetarjonnasta ja oikeudenkäyntien lopettamisesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tänään (3. syyskuuta) EU ja AstraZeneca ovat päässeet sopimukseen, joka varmistaa jäljellä olevien COVID-19-rokoteannosten toimittamisen jäsenvaltioille AstraZenecan kanssa 27. elokuuta 2020 tehdyn ennakkosopimuksen mukaisesti. Sopimus lopettaa myös Brysselin tuomioistuimessa vireillä olevan oikeudenkäynnin.

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides sanoi: "Tämänpäiväinen sovintasopimus takaa jäljellä olevien 200 miljoonan COVID-19-rokoteannoksen toimittamisen AstraZenecan kautta EU: hun. Tällä viikolla saavutimme tärkeän virstanpylvään, joka on EU: n aikuisväestön 70%: n täysi rokotus , rokotusten määrässä on merkittäviä eroja jäsenvaltioiden välillä, ja rokotteiden, myös AstraZenecan, saatavuus on edelleen ratkaisevaa.Ja maailmanlaajuisen rokoteyhteistyön ja solidaarisuuden vahvimpana tukijana jatkamme muun maailman auttamista. on jakaa vähintään 200 miljoonaa rokoteannosta COVAXin kautta pienituloisille ja keskituloisille maille tämän vuoden loppuun asti. Rokotteiden solidaarisuus on ja on edelleen tavaramerkkimme. "

Tässä sovintasopimuksessa AstraZeneca sitoutuu lujasti toimittamaan noin 100 miljoonan annoksen lisäksi toisen vuosineljänneksen loppuun mennessä 2 miljoonaa annosta vuoden 135 loppuun mennessä (2021 miljoonaa annosta kolmannen neljänneksen loppuun mennessä ja 60 miljoonaa annosta neljännen vuosineljänneksen loppuun) ja loput annokset (3 miljoonaa) maaliskuun 75 loppuun mennessä. Tämä nostaa toimitettujen annosten kokonaismäärän 4 miljoonaan annokseen sopimuksen mukaisesti.

Mainos

Jäsenvaltioille toimitetaan säännölliset toimitusaikataulut ja rajoitettuja alennuksia sovelletaan viivästyneisiin annoksiin.

Tausta

Euroopan komissio esitteli 17. kesäkuuta a Eurooppalainen strategia nopeuttaa tehokkaiden ja turvallisten COVID-19-rokotteiden kehittämistä, valmistusta ja käyttöönottoa. Vastineena oikeudesta ostaa tietty määrä rokoteannoksia tiettynä ajanjaksona komissio rahoittaa osan ennakkokustannusten muodossa rokotteenvalmistajien ennakkokustannuksista.

Mainos

Kun otetaan huomioon nykyiset ja uudet paeta SARS-CoV-2 -vaihtoehdot, komissio ja jäsenvaltiot neuvottelevat EU: n rokotevalikoimaan jo kuuluvien yritysten kanssa uusista sopimuksista, jotka mahdollistavat nopeasti mukautettujen rokotteiden ostamisen riittävinä määrinä immuniteetin vahvistamiseksi ja pidentämiseksi.

Jäsenvaltiot voivat käyttää uusia rokotteita uusien rokotteiden ostamiseksi REACT-EU paketti, joka on yksi uuden sukupolven EU -välineen suurimmista ohjelmista, joka jatkaa ja laajentaa kriisinhallinta- ja korjaustoimenpiteitä.

Lisätietoja

EU: n rokotestrategia

Turvalliset COVID-19-rokotteet eurooppalaisille

EU: n koronavirusvaste

Covid-19

EU ja Yhdysvallat ehdottavat tavoitteeksi 70% maailman rokotuksista ensi vuonna

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmoitti tänään (18. lokakuuta), että se ehdottaa yhdessä Bidenin hallinnon kanssa 70 prosentin rokotustavoitetta koko maailmalle. 

Von der Leyen sanoi, että EU tekee osansa, asiantuntemuksensa lisäksi EU lahjoittaa vähintään 500 miljoonaa rokoteannosta haavoittuvimmille maille. Hän sanoi, että muiden maiden on perustettava ja että hän työskentelee pääministeri Draghin ja presidentti Bidenin kanssa G20 -johtajien kokoamiseksi sitoutuakseen tähän tavoitteeseen. 

EU: sta viedään miljardi rokotetta

Mainos

Von der Leyen sanoi, että EU on saavuttanut merkittävän virstanpylvään viedessään yli miljardin COVID-1-rokotteen muualle maailmaan: ”Euroopan unionin rokotteet on lähetetty yli 19 maahan, vain muutamia Japaniin , Turkista Yhdistyneeseen kuningaskuntaan Uuteen -Seelantiin, Etelä -Afrikkaan Brasiliaan. ”

”Toimitimme COVAXin kautta noin 87 miljoonaa annosta pienituloisille ja keskituloisille maille. Joten lunastimme lupauksemme, olemme aina jakaneet rokotusvaltion tuotantokapasiteetin oikeudenmukaisesti muun maailman kanssa. Olemme sanoneet, että ainakin joka toinen annos, joka tuotetaan Euroopan unionissa, menee ulkomaille. ”

Mainos

Von der Leyen lisäsi, että tämä ei ole estänyt EU: ta saavuttamasta tavoitettaan, jonka mukaan yli 75 prosenttia aikuisväestöstä on täysin rokotettuja. Hän viittasi siihen, että EU onnistui tässä, vaikka rokotteet olisivat vähissä.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Romaniassa on korkein COVID -kuolleisuus maailmassa

Julkaistu

on

Romanian terveyskriisi on ottanut dramaattisen käänteen. Romanian rokotuskampanjan koordinaattori Valeriu Gheorghiţă sanoo, että Romania on jo samassa tilanteessa kuin Italia viime vuonna, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Keväällä 2020, COVID -pandemian alkaessa Euroopassa, Italia vaikutti eniten. Tartuntojen määrä kasvoi nopeasti ja sairaalat olivat ylikuormitettuja.

Toinen Romanian huippuvirkailija, joka käsittelee COVID-pandemiaa- maan hätäyksikön päällikkö- sanoi, että Romanian ja Italian Lombardian alueen nykyisen tilanteen vertailu ei ole liioiteltua, ja myöntää tilanteen olevan erittäin vakava.

Mainos

Häiritsevän viestintäkampanjan jälkeen kaikki virkamiehet vaativat ihmisiä rokotuksiin ja sanovat, että se on ainoa tapa voittaa pandemian neljäs aalto, josta on tullut niin virulentti, koska Delta -muunnelma leviää paljon helpommin.

Sairaalat ja teho -osastot eri puolilla maata ovat täynnä medioita, jotka raportoivat jatkuvasti, että teho -osastoja ei ole saatavilla. Tilanne on sellainen, että tehohoitopotilaat tulevat yleensä saataville vasta potilaan kuoleman jälkeen.

Euroopan unioni on tähän mennessä lähettänyt Romaniaan 250 happikonsentraattoria ja yli ja 5,000 20 pulloa monoklonaalisia vasta -aineita EU: n strategisen varannon avuksi vakavasti sairaiden COVID -potilaiden hoitoon. Euroopan komission lausunnon mukaan maahan saapui yli XNUMX tuuletinta ja happikonsentraattoria. Kriisinhallintakomissaari sanoo, että apu on myös vastavuoroisuuden muoto Romanian pyrkimyksille tarjota apua muille EU -maille pandemian aikana.

Mainos

”Pandemian alusta lähtien EU: n pelastuspalvelumekanismi on koordinoinut ja osarahoittanut yli 190 miljoonan henkilökohtaisten suoja- ja lääkinnällisten laitteiden toimittamista, vahvistanut sairaaloita ylimääräisellä lääketieteellisellä henkilökunnalla ja toimittanut rokotteita ja muita välttämättömiä laitteita yli 55: lle maat. Lisäksi EU loi strategisen rescEU -sairaanhoitovaranto- ja jakelumekanismin EU: n pelastuspalvelumekanismin puitteissa. Varaus mahdollistaa nopean lääkinnällisten laitteiden toimittamisen Belgiassa, Tanskassa, Saksassa, Kreikassa, Unkarissa, Romaniassa, Sloveniassa, Ruotsissa ja Alankomaissa. ” EY: n lausunto lukee.

Itä -Euroopan alue ei ole yhtä paha kuin Romania, mutta se on selvästi pahin Euroopassa. Itä -Eurooppa (Liettua, Romania, Bulgaria, Bosnia ja Hertsegovina) on punainen ja osoittaa piikin COVID -tapauksissa. Näissä maissa kuolee paljon väestöön verrattuna. Romanian keskiarvo on siis korkein, 16.6. Se on Euroopan korkein keskiarvo, mutta valitettavasti viimeisimpien tietojen mukaan se on myös maailman korkein keskiarvo.

Romanian jälkeen Euroopassa seuraa Bulgaria, keskimäärin 12.37 kuolemantapausta Meidän maailmaamme. Liettualla on myös melko vaikea tilanne, ja kuolleita on keskimäärin 10.14, kun otetaan huomioon, että COVID-19-esiintyvyys on korkea tässä maassa.

Toisaalta Länsi -Euroopassa Ranska, Italia, Iso -Britannia, Portugali ovat hillinneet pandemiaa ja kuolleisuus on erittäin alhainen. Yhdistyneessä kuningaskunnassa se on alle 2, vaikka tapausten määrä on verrattavissa edellisen pandemia -aallon tapauksiin. Kuolleiden määrä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jossa väestö on suurelta osin rokotettu, on nyt jopa 20 kertaa pienempi.

Continue Reading

Belgia

Komissio hyväksyy 45 miljoonan euron Belgian suunnitelman koronavirusepidemiasta kärsineiden yritysten tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 45 miljoonan euron belgialaisen järjestelmän, jolla tuetaan Brysselin pääkaupunkiseudulla toimivia yrityksiä, jotka ovat kärsineet koronavirusepidemiasta ja Belgian hallituksen toteuttamista rajoittavista toimenpiteistä viruksen leviämisen rajoittamiseksi. Julkinen tuki hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tukiohjelmassa, jonka nimi on ”la prime Relance”, tuki myönnetään suorina avustuksina. Tukikelpoisia edunsaajia ovat kaikenkokoiset yritykset, jotka toimivat seuraavilla aloilla: yökerhot, ravintolat ja kahvilat ('' ReCa '') sekä jotkut niiden toimittajista, tapahtumista, kulttuurista, matkailusta, urheilusta ja matkustajaliikenteestä. Jotta yritykset olisivat tukikelpoisia, niiden on oltava rekisteröity Keskuspankkiin (la Banque-Carrefour des Enterprises) 31. joulukuuta 2020 mennessä. Komissio katsoi, että Belgian järjestelmä on väliaikaisessa Puitteet. Erityisesti tuki (i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021.

Komissio päätteli, että toimenpide on välttämätön, tarkoituksenmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavien häiriöiden korjaamiseksi SEUT-sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan ja väliaikaisessa kehyksessä vahvistettujen edellytysten mukaisesti. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen nojalla. Lisätietoja väliaikaisesta kehyksestä ja muista toimista, joita komissio on toteuttanut koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten torjumiseksi, löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64775 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa