Liity verkostomme!

terveys

Nestlén lisääntyneen valvonnan pitäisi kyseenalaistaa sen käyttämä Nutri-pisteytysjärjestelmä

Julkaistu

on

- vuotaa Nestlén sisäisestä esityksestä, jonka Financial Times kertoi tällä viikolla, kävi ilmi, että yli 60% monikansallisen yrityksen yleisimmistä ruoka- ja juomatuotteista ei vastaa "tunnustettua terveyden määritelmää". Tulokset ovat ymmärrettävästi herättäneet huolta, koska on melko ongelmallista, että suurin elintarvikeyhtiö Euroopassa tuottaa edelleen pääasiassa epäterveellisiä tuotteita, kun taas liikalihavuus vaikuttaa edelleen hämmästyttävään 20% eurooppalaisten keskuudessa.

Mutta vaikka Nestlé on viettänyt viimeisen viikon yrittäessään korjaus Nestlén pakkauksen etuosaan ei ole kiinnitetty riittävästi huomiota heidän maineensa vuotamisen jälkeen ravintotarra (FOPNL) valinta, Nutri-pisteet, joka antaa hyvät 'arvosanat' monille Nestlén tuotteille, joilla on kyseenalaisia ​​terveysominaisuuksia. Nutri-score-järjestelmän käyttämä virheellinen algoritmi - jota on lähes kaikissa Nestlé-tuotteissa - antaa heille mahdollisuuden muotoilla tuotteita uudelleen terveellisempinä näyttäen vahingoksi pienemmille tuottajille, jotka eivät voi helposti muokata myymiensä elintarvikkeiden koostumuksia.

Nutri-Scoren porsaanreiät ovat myös hälyttäviä, lukuun ottamatta Nestlén manipulointia, koska kiistanalainen ravintosisältömerkintäjärjestelmä on myös huojuivat useita voimakkaita Euroopan hallituksia, kuten Ranska, Saksa ja Belgia. Ellei vaihtoehtoisia ratkaisuja oteta vakavammin huomioon, Nutri-Scoren häiritsevä vaikutus uhkaa edelleen Euroopan terveyttä ja karjanhoitoa.

Nutri-Scoren jalostettujen elintarvikkeiden viherpesu

Nestlé on onnistunut vähentämään sokeri- ja natriumpitoisuutta viimeisen seitsemän vuoden aikana 15%. Ravintotieteilijänä professori Marion Nestle (ei suhdetta) selittää, sokerin, tyydyttyneen rasvan ja suolan pitoisuuden vähentäminen "muuttamatta makuprofiilia" ei ole helppoa, ja siihen liittyy liian usein näiden ainesosien korvaaminen jalostetuilla lisäaineilla, joilla on vain vähän terveydellisiä etuja.

Mutta Nestlén pääasiassa epäterveellisen tarjouksen tekee erityisen ongelmalliseksi se, että Nutri-score -merkintäjärjestelmä auttaa saamaan nämä elintarvikkeet näyttämään terveellisemmiltä kuin ne todella ovat. Vaikka Nestlén verkkosivusto vaatimukset "Uskoa, että jokaisella on oikeus tietää mitä syötävässä elintarvikkeessa on". Valintansa FOPNL: stä, joka yhdistää ravintotiedot tuottamaan pisteet, jotka eivät osoita täydellistä ravintoprofiilia, valheellinen.

Nutri-pisteet ottavat huomioon suolan, sokerin ja tyydyttyneiden rasvojen määrät kiinteässä 100 g / 100 ml: n annoksessa, jotta väri voidaan määrittää vihreästä punaiseksi ja kirjain A: sta E: seen. yksisilmäinen ”Liikennevalojen” koodaus saattaa näyttää auttavan terveellistä päätöksentekoa. Järjestelmän algoritmi tuottaa yhden pistemäärän, joka usein ei edusta ruoan todellista koostumusta, mikä ohjaa kuluttajia epätarkasti.

Tämä yksinkertaistettu järjestelmä palkitsee Nestlén ja muut jalostetut elintarvikeyritykset sokerin korvaamisesta jalostetuilla lisäaineilla, eikä paljasta niiden ravintosisällön puutetta tai sitä, missä määrin niitä on muutettu. Asiaa pahentaa myös läpinäkymätön järjestelmä rankaisee luonnostaan ​​terveelliset ainekset, kuten oliiviöljy (joka vastaanottaa C-luokka) ja juustoa (pääasiassa osoitettu D-luokka) ottamatta huomioon, että kaikki rasvat eivät ole haitallisia - ja samalla unohdetaan luonnolliset hivenaineet, kuten vitamiinit.

Vaikka jotkut Nestlé-tuotteet, kuten a San Pellegrino -juoma saavat Nutri-score E, muut tuotteet, kuten heidän meijeritön Wunda-maito, saa A: n - huolimatta siitä, että synteettinen maidonkorvike valmistetaan käyttämällä erittäin jalostettuja herneitä. Anthony Fardet, tutkija Ranskan kansallisessa agronomisessa tutkimuslaitoksessa kommentoi että Nutri-pisteet: "Meillä on sellaisia ​​poikkeamia, joissa sokeriset aamiaismurot lapsille ja (ruokavalion) virvoitusjuomat ovat hyvin luokiteltuja."

Se, että Nestlé haastettiin vuonna 2018 väärät merkinnät elintarvikkeet, jotka sisältävät geneettisesti muunnettuja organismeja sisältävän 'Ei GMO-ainesosia', ja vuonna 2020 uudelleen pullotus Nutri-pistemäärän käyttöönotto on vasta viimeisin esimerkki kuluttajien harhaanjohtamisesta. Ei tarvitse kyynistä tunnistaa, että Nestlé ei hyväksyä Nutri-pisteet vuonna 2019 liikearvosta. Yritys on itse asiassa niin innokas Nutri-pisteisiin, että ei ole tyytyväinen läimäyttää Nutri-pisteet kaikista omista tuotteistaan ​​vuoteen 2022 mennessä, heillä on tasainen lobannut EU nopeuttaa Nutri-Scoren hyväksymistä.

Euroopan hämmentävä ero

Valitettavasti Nestlé on vain yksi Nutri-Scoren vakiokantajista, ryhmään, johon kuuluu edustajia monikansalliset että poliittisten päättäjien. Viime kuussa Luxemburgista tuli viimeisin seitsemästä maasta valita Nutri-pisteet, vaikkakin vapaaehtoiselta pohjalta. Mutta varauksia on runsaasti keskuudessa maan kuluttajansuojaliitto, joka kannatti käyttöönottoa, ja yksi tiedottaja myönsi, että Nutri-pisteet antavat tuottajille mahdollisuuden "vähentää sokeri-, rasva- tai suolapitoisuutta ja korvata lisäaineita, jotka eivät välttämättä ole terveellisempiä", ja toinen selitti, että koska jopa terveelliset tuotteet saavat "huono merkki", pisteet on puhdistettava.

Espanjasta lähtien käyttöön Nutri-pisteet a vapaaehtoinen periaatteessa samat keskeytykset ovat polarisoitunut parlamentin lausunto, pääte ehdotuksessa oliiviöljyn vapauttamiseksi - päätös, joka vain lisää raivostunut jamón ibéricon ja manchego-juuston tuottajat. Se, että nämä hallitukset ovat valinneet Nutri-pisteytysjärjestelmän ilmeisistä puutteistaan ​​huolimatta, on erityisen hämmentävää olemassaolo muita merkintöjä, jotka tekevät parempaa ravintoarviointia.

Ottaen huomioon Nutri-pisteet, Italia - rajoitukset toiseksi terveellisin Bloombergin Healthiest Country Index -indeksin mukaan - on tuottanut oman FOPNL-nimensä Nutrinform. Toisin kuin Nutri-Scoren yksi koko kaikille sopiva järjestelmä, Nutrinform näyttää ravintotiedot paristosymbolien avulla, jotka osoittavat yksittäiset prosenttiosuudet energiasta, rasvoista, tyydyttyneistä rasvoista, sokerista ja suolasta yhdessä annoksessa aikuisen keskimääräiseen päivittäiseen saantiin verrattuna. Tämän taulukon muodon avulla kuluttajat voivat tehdä todellisia tietoon perustuvia päätöksiä ruokastaan. Mutta siitä huolimatta, että äskettäin tutkimus osoitti, että suurin osa Italian kansalaisista mieluummin Nutrinform kuin ranskalainen, ja järjestelmä saa eurooppalaisen tuen tuottajat että poliittisten päättäjien Samoin Nutrinform kohtaa todellista Nutri-pistemäärää koalitio Euroopassa.

Nestlén viimeaikaisten paljastusten pitäisi antaa Euroopan hallituksille enemmän suojaa ongelmalliselta Nutri-pisteet-järjestelmältä. Ottaen huomioon ruohonjuuritason nousun ja hallituksen vastustuksen koko blokissa, Nutri-pisteitä kannattavien lainsäätäjien on pohdittava, onko järkevää tyytyä ravintosisältöön, joka pettää eurooppalaisia ​​kuluttajia ja tuottajia etenkin suosittujen vaihtoehtoisten ratkaisujen sijaan.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Miksi Intian COVID-19-pandemian toinen aalto oli niin kovaa?

Julkaistu

on

Tässä artikkelissa, kirjoittaa Vidya S Sharma, Ph.D., Haluan (a) tuoda esiin COVID-19-pandemian toisen aallon voimakkuuden Intiassa; (b) miksi Modin hallinto toimi niin huonosti; ja c) kuinka hyvin Intia valmistautui kolmanteen aaltoon?

Onneksi COVID-19-pandemian toinen aalto Intiassa näyttää laskevan, mutta minusta ei ole iloa muistuttaa lukijoita siitä, että viime toukokuussa minun artikkelini Mainitsin, että Intia oli aikapommi, joka odotti räjähtämistä.

Viimeisten XNUMX kuukauden aikana Intian tilanne ei ole vain huonontunut pahimman skenaarioni jälkeen. Modi kehui Maailman talousfoorumi 28. tammikuuta että Intia "on pelastanut maailman, koko ihmiskunnan suurelta tragedialta kontrolloimalla tehokkaasti koronavirusta". Todellisuus on, että Intiasta on nyt tullut turvallisuusuhka muulle maailmalle, etenkin vapaalle maailmalle.

Pandemia on tuonut lukemattomia kurjuuksia 600 miljoonalle intiaanille, jotka ovat menettäneet yhden tai useamman perheenjäsenestään COVID-19: lle tai ovat käyttäneet kaikki elämänsä säästöt tai kiinnittäneet kaikki arvoesineet, taloudellisesti heille on asettanut takaisin yksi tai kaksi sukupolvea , ovat nyt työttömiä heikommassa taloudessa ilman keskus- / osavaltion hallitusten mielekästä tukea tai heistä on tullut riippuvaisia ​​vanhemmistaan, sukulaisistaan ​​ja ystävistään.

Kuva 1: Testit vahvistettua tapausta kohti Intiassa ja naapurimaissa

On kymmeniä tuhansia perheitä, jotka ovat menettäneet ainoan toimeentulon pandemian vuoksi. Tuhansista lapsista on tehty orpoja, jotka ovat menettäneet molemmat vanhempansa Covid-19: lle. Opiskelijoiden oppiminen on taittunut yli vuodella. Se on ihmisen aiheuttama katastrofaalinen onnettomuus.

Alin 600 miljoonaa on kärsinyt hiljaa ja hautasivat kuolleensa Ganga-joen rannalle tai heittivät ruumiinsa itse jokeen (sillä heillä ei ollut varaa kuolleiden polttamisesta). Mutta virus ei ole säästellyt Intiassa alemman ja ylemmän keskiluokan perheistä.

Tutkinnan mukaan laatima raportti Indian Express: "Koko maassa monet ovat ehkä onnistuneesti voittaneet viruksen, mutta heidän elämäänsä ovat vaikuttaneet lainat, jotka heidän on maksettava suurten Covid-19-lääketieteellisten laskujen ansiosta. He ovat laskeneet vuosien säästöihin, myyneet koruja, kiinnitettyjä omaisuuksia ja lainanneet ystäviltään lääkelaskujen tyhjentämiseksi. "

Ennen kuin jatkan, anna minun kertoa muutama Modin hallinnon virheistä, jotka olen luetellut toukokuun 2020 artikkelissani.

Ensimmäinen vahvistettu COVID-19 -tapaus Intiassa raportoitiin 30. tammikuuta 2020.

Siihen mennessä oli hyvin tiedossa, kuinka tarttuva ja kuolemaan johtava COVID-19 (tai SARS-CoV-2) virus oli. Viikkoa aiemmin 23. tammikuuta Kiinan viranomaiset olivat asettaneet karanteeniin Wuhanin (kaupunkia, jota pidetään yleisesti sen lähteenä), ja 25. tammikuuta mennessä koko Hubein maakunta oli lukossa. Australia kielsi lennot Kiinasta 1. helmikuuta ja muutama päivä sen jälkeen, kun se oli sulkenut ilmansa kansainvälisille lentoyhtiöille.

Tämän kehityksen olisi pitänyt soittaa hälytyskelloja Intiassa, jolla on erittäin huono terveysinfrastruktuuri. WHO suosittelee vähintään yhden lääkärin ja 1 potilaan suhdetta. Intiassa on 1000 lääkäriä tuhatta henkilöä kohden. Kiinassa sama luku on 0.67. COVID-1,000: n maaliskuussa-huhtikuussa 1.8 eniten kärsimään olleissa kahdessa maassa eli Espanjassa ja Italiassa tämä luku on 2020.

Henkilökohtainen hygienia (ts. Käsien peseminen puhtaalla vedellä ja saippualla säännöllisesti) on erittäin suositeltavaa ensimmäisenä varotoimenpiteenä tätä virusta vastaan. Tältä osin on syytä huomata, että 50.7 prosentilla maaseutuväestöstä ei ole Intian käsinpesutiloja. Sama luku väestöstä oli 20.2% ja noin 40.5 prosenttia väestöstä yleensä ottaen.

Kuva 2: COVID-19: n ja mustan pörssin voiton tuottaminen

Jo maaliskuun alussa 2020 Modin hallitus ei suorittanut lämpötilojen tarkastuksia edes kansainvälisesti saapuneiden osalta. Se sulki ilmatilan kansainvälisille lentoyhtiöille vasta 14. maaliskuuta (kuusi viikkoa myöhemmin kuin Australia ja 7 viikkoa sen jälkeen, kun Peking lukitsi koko Hubein maakunnan).

Sen sijaan, että ryhtyisivät toimiin COVID-19: n leviämisen estämiseksi eli Intian kansalaisten terveyden suojelemiseksi, pääministeri Modi ja hänen hallintonsa ryhtyivät järjestämään valtavia Namaste Trump -malleja New Delhissä ja Ahmadabadissa (Gujaratissa). presidentti Trumpin tuleva vierailu. Toisin sanoen, Modi piti parempana kirkkauden hetkeä ja maailmanlaajuista televisio-ohjelmaa maanmiehensä terveyden kustannuksella.

Kun New Delhille kävi selväksi, että tilanne oli hallitsematon, Modin hallitus raivostui ja ilmoitti 24. maaliskuuta Intian 21 päivän lukituksen 3 tunnin varoitusajalla. Tätä jatkettiin myöhemmin vielä kolmella viikolla.

Suunnittelua ei tehty siihen. Jopa koko julkisen liikenteen verkko oli maadoitettu.

Intian väestön alaosa (noin 600 miljoonaa) on hyvin köyhää tai elää köyhyysrajan alapuolella (niiden välillä on vain 2.5% maan varallisuudesta, kun taas 1% ylittää 77% maan varallisuudesta). Nämä ihmiset ovat päivittäisiä palkansaajia, joilla ei ole oikeutta vuotuiseen / sairaus- tai äitiyslomaan tai eläkkeeseen / vanhuuseläkkeeseen. Kenellekään Modin hallituksessa ei tullut mieleen, kuinka he ruokkivat itseään tai perhettään 6 viikon lukituksen aikana?

Tämän paniikkiliikkeen seurauksena näimme surullisia, ahdistavia ja kauhistuttavia kuvia hukkuneista siirtotyöläisistä (noin 200 miljoonaa), jotka yrittävät kävellä kotiin (joissakin tapauksissa jopa 600-700 kilometriä) ilman ruokaa, vettä, saniteettitilat tai suoja.

Valitettavasti lukitus lykkäsi vain väistämätöntä. Lukituskauden aikana Modin hallitus ei tehnyt perustavaa valmistelutyötä. Testausasemia eikä eristyskeskuksia ei perustettu edes Intian suurimmissa kaupungeissa. Indian Express paljasti sen 4. huhtikuuta 2020 20,000 30,000 - XNUMX XNUMX tuuletinta makasi toimimattomana eri puolilla maata erilaisissa sairaaloissa osien tai huollon vuoksi. Jopa suurten kaupunkien suurissa sairaaloissa ei ollut juuri mitään henkilökohtaisia ​​suojavarusteita.

8. huhtikuuta 2020 a hakemus korkeimpaan oikeuteen (Intian kärjetuomioistuin), Modin hallitus myönsi, että se ei voinut suorittaa yli 15,000 COVID-19-testiä päivässä.

Vastaavasti tuskin yritettiin kouluttaa väestöä sosiaalisen etäisyyden ja henkilökohtaisen hygienian merkityksestä tai neuvoa heitä Covid-19: n perusoireista. Pandemianhallintastrategiaa ei koskaan yritetty selittää suurelle yleisölle tai parlamentille. Mitään toimenpiteitä ei toteutettu omatuntoa vähemmän opportunististen yritysten voiton lopettamiseksi.

Infektion ja testauksen määrä

Huolimatta siitä, että pandemiaan on kulunut yli vuosi, testausaste on Intiassa edelleen alhainen.

WHO: n ohjeissa todetaan, että jokaisesta vahvistetusta tapauksesta tulisi testata 10-30 henkilöä väestötiheyden, kotitalouden keskimääräisen lukumäärän, heidän ympärillään vallitsevien hygieniaolosuhteiden jne. Mukaan.

WHO: n ohjeiden mukaan Intian pitäisi testata lähes 25-30 henkilöä vahvistettua tapausta kohti. Mutta kuten alla oleva kuva 1 osoittaa toukokuun 2021 alussa, kun Intia ilmoitti päivittäin noin 400,000 10 uutta vahvistettua tapausta. Tästä seuraa, että Intian olisi pitänyt testata päivittäin noin 12–4.5 miljoonaa ihmistä. Mutta se testasi noin 9 henkilöä jokaisesta uudesta vahvistetusta tapauksesta. Tämä oli pienempi kuin sen naapurit: Bangladesh (10.5 henkilöä / vahvistettu tapaus) Pakistan (13 henkilöä / tapaus), Sri Lanka (XNUMX / vahvistettu tapaus).

Kuva 3: Rokoteannokset, jotka on annettu rokotefestivaalin The Wire aikana

Siten Modin hallinto, vaikka olisikin elänyt pandemian kanssa yli vuoden, ei näytä tekevän mitään vakavia ponnisteluja selvittääkseen yhteisön välisen tartunnan laajuuden Intiassa.

Intia ei vain tee tarpeeksi testejä COVID-19: lle yhteisön välityksen laajuuden määrittämiseksi, mutta monissa tapauksissa testit suorittavat puutteellisesti koulutetut ja valtuuttamattomat ammattilaiset. Intiassa laajimmin suoritetulla Covid-19-testillä on korkea virhetaso (jopa 30%). Intian hallituksen keräämien tietojen tarkkuus vaarantuu entisestään, koska testaajat käyttävät monissa tapauksissa liian voimakkaita tai epäpuhtaita kemikaaleja tai saastuneita laitteita / kemikaaleja.

AINSTREAM MEDIA -HALLINTA, JOTKA MODI ON VASTUULLISTA

Intian valtamedia, erityisesti televisio ja radio (ja erityisesti radioasemat ja televisiokanavat, jotka ovat joko keskushallinnon tai liiketalojen tai poliitikkojen omistamia, läheisessä yhteydessä BJP: hen ja sen moniin sisarjärjestöihin), eivät ole pyrkineet tekemään Modin hallinto on vastuussa pandemian pätevän hallinnoimattomuudesta.

Olisi naiivia olettaa, että BJP: n tuella valittujen poliitikkojen tai BJP-kannattajien tai organisaatioiden omistamat tiedotusvälineet ottavat Modin huomioon tai pyrkivät avoimuuteen päätöksenteossa. Nämä myyntipisteet pysyvät imarteleva kuin aina.

Lisäksi New Delhi on maan suurin mainostaja. Yksin Modin hallinto käytti noin 270,000 XNUMX dollaria mainoksiin päivittäin vuosina 2019--2020. Modin hallitus, aivan kuten rouva Gandhi teki hallituskautensa aikana, on rankaissut mediataloja (esim. NDTV, The Wire, The Print jne.) Mustalla listalla ne saamasta mainosta ministeriöiltä, ​​lakisääteisiltä elimiltä tai julkisen sektorin yritysyrityksiltä . Tämä on tarkoittanut, että jotkut BJP: n hallitusta kriittisesti pitävät tiedotusvälineet ovat joutuneet sulkemaan ovensa. On laajalti raportoitu, että Modin hallitus on painostanut myös useita yrityksiä olemaan mainostamatta sanomalehdissä ja BJP-hallitusta kriittisissä TV-kanavissa.

Hindu nationalisti tukahduttaa kritiikkinsä BJP-hallitukset ovat menneet pidemmälle kuin rouva Gandhi koskaan. He ovat pidättäneet toimittajia, näyttelijöitä, elokuvan ohjaajat, kirjoittajat syytettyjen syytteiden perusteella (esim. vaihtelevat välillä kansankiihotus, veropetokset, kansallisen turvallisuuden vaarantaminen, halventamisesta useiden BJP-johtajien kanssa tuoda huonoa nimeä Intiaanjne.) tai yksinkertaisesti demonisoimalla heitä henkilöinä, jotka harjoittavat kansallista vastaista toimintaa.

Ensisijainen syy, miksi valtavirran media on halunnut säätää Modin hallinnolta, on se, että suurin osa Intian tiedotusvälineistä on chaeboleja edustavien liiketalojen omistuksessa, toisin sanoen ne ovat teollisia ryhmittymiä, joilla on kiinnostusta monilla muilla aloilla. He eivät halua heidän muiden liike-etujensa vahingoittuvan epäsuotuisassa lainsäädännössä tai hallituksessa, joka pyrkii niihin verojen maksamatta jättämisen tai jonkin pienen valuuttalain rikkomisen vuoksi.

ILMOITA KUOLEMAN RAPORTOINNIN JATKUU

Todellisten kuolonuhrien tukahduttamiseksi Modin hallinto teki tietoisesti joitain poliittisia päätöksiä varhaisessa vaiheessa:

Ensinnäkin ketään, joka kuolee sairaalassa, mutta jota ei ole testattu Covid 19: n suhteen ennen pääsyä, ei lasketa Covid-19: n kuolemaan.

Toiseksi potilaita, joille on voitu testata Covid-19-positiivinen, mutta jo kärsineet jo muista sairauksista (esim. Korkea verenpaine, diabetes, keuhkoinfektio, epäsäännöllinen syke, vahingoittuneet munuaiset jne.), Heitä ei lasketa Covid-19-kuolemiksi. .

Kolmanneksi ketään, joka kuolee Covid 19: stä mutta ei kuollut sairaalassa, ei lasketa Covid-19: n kuolemaan. On syytä muistaa, että kaikki julkiset ja yksityiset sairaalat olivat hukkua pandemian ensimmäisinä viikkoina alkuvuodesta 2020. Joten valtaosa Covid-19-kuolemantapauksista kuuluu tähän luokkaan.

Muutama median ulostulo löytää sen

VAIKEA PYSYÄ NYT

Pandemia on vaikuttanut suoraan melkein jokaiseen Intian perheeseen. Tilanne pahenee. Kadun ihmiset tietävät sen.

Valtamedia on tajunnut, ettei se voi kiistää Modi-hallinnon epäonnistumisia ja toimimattomuutta tässä asiassa. Tämä tilanne on pakottanut joitain tiedotusvälineitä vaihtamaan virintansa. He tietävät, jos he eivät selitä, mitä maassa tapahtuu ja miksi se tapahtuu, he alkavat menettää lukijaa / yleisöä, mikä johtaa tulojen menetykseen.

Tässä yhteydessä mainitsen vain muutaman esimerkin alla.

Om Gaur on Dainik Bhaskar, intialaisen hindinkielisen päivälehden kansallinen toimittaja, jonka päivittäinen levikki on 4.6 miljoonaa. Levitystarkastusviraston mukaan se on levityksellä maailman 3. sijalla ja Intiassa ensimmäinen.

Gaur sai yhdeltä lukijalta vihjeen siitä, että kuolleita ruumiita oli nähty kelluvan Ganga-jokea Biharin osavaltiossa.

Nämä kuolleet ruumiit hajotettiin voimakkaasti, joten Biharin poliisi luuli heidän tulleen ylävirtaan, mahdollisesti Uttar Pradeshista. Gaur lähetti 30 toimittajan ryhmän yli 27 piiriin, jotka sijaitsevat Ganga-joen rannalla, tutkimaan asiaa.

Nämä toimittajat löysivät muutaman tunnin sisällä yli 2,000 ruumista jotka joko kelluivat joessa tai jotka on haudattu mataliin hautoihin 1,100 kilometriä pitkin Ganga-jokea. Ei ole kohtuutonta olettaa, että jos he olisivat tutkineet asiaa edelleen, he olisivat löytäneet paljon muita ruumiita.

Kuva 4: Intian AYUSH-ministeriön suositukset COVID-19: n torjumiseksi

Heidän tutkimuksensa paljastivat myös, että nämä ruumiit kuuluivat hindu-perheisiin, jotka olivat liian köyhiä kuoltavien sukulaistensa tuhoamiseksi. Intian hallitus ei pidä mitään näistä kuolemista Covid-19-kuolemantapauksina.

Tutkimuksistani suuressa valtion sairaalassa Lucknow'ssa (Uttar Pradeshin pääkaupunki) havaittiin, että tietyn ajanjakson aikana huhtikuussa 2021 COVID-19-kuolemia oli yli 220, mutta vain 21 ilmoitettiin COVID-19: n aiheuttamina kuolemina.

Australian kaupallinen kanava Nine näytti kuvamateriaalia, jossa ambulanssin henkilökunta näyttää heittävän COVID-19-uhrien ruumiita Ganga-joelle.

Gujaratissa (Modin kotivaltio) luetaan eniten seuraavia kolmea gujarati-kielistä sanomalehteä: Sandesh, Samachar ja Divya Bhaskar (saman ryhmän omistama, joka omistaa Dainik Bhakarin). Kaikki kolme ovat jatkuvasti kyseenalaistaneet viralliset tilastot.

Divya Bhaskar lähetti kirjeenvaihtajansa eri ministeriöihin, kunnallisyrityksiin, sairaaloihin ja krematorioihin. Sen tutkimukset paljastivat, että toukokuun 2021 puoliväliin mennessä Gujaratissa oli annettu edellisen 124,000 päivän aikana noin 71 66,000 kuolintodistusta. Määrä oli noin 4,218 19 enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Osavaltion hallitus ilmoitti, että vain 20 liittyi Covidiin. Toisin sanoen Gujaratin BJP-hallitus aliarvioi COVID-XNUMX-kuolemantapauksia XNUMX kertaa tai enemmän.

Divya Bhaskarin toimittajat keskustelivat uhrien sukulaisten ja lääkäreiden kanssa ja huomasivat, että suurin osa viimeaikaisista kuolemista johtui taustalla olevista olosuhteista tai samanaikaisista sairauksista.

Mutta edes nämä havainnot, riippumatta pelottavasta kuvasta, jonka he voivat maalata, eivät kuvaa yhteisön infektioiden laajuutta ja tuhoa, jonka pandemia aiheuttaa Intiassa.

Sukma on piiri Chhattisgarhin osavaltiossa, joka on yksi Intian kaikkein taantuneimmista osavaltioista. Sukmaa hallitsevat maolaiset kapinalliset, nimeltään Naxalites. Sukman alueella on pieni kylä, Karma Gondi. Jälkimmäinen, yli 25 km päässä lähimmästä moottoritiestä, on metsän ympäröimä. Toukokuun kolmannella viikolla eli noin kuukausi sitten melkein joka kolmas tässä kylässä testatusta ihmisestä - 91 239: stä - on testannut positiivisesti koronaviruksen.

Jos niin syrjäisessä kylässä 38% väestöstä on tartunnan saaneita, ei olisi kohtuutonta olettaa, että kansallisesti luku olisi paljon suurempi.

SEERUMITUTKIMUSTEN TULOKSET

Tämän vuoden alussa, 17. joulukuuta - 8. tammikuuta, kaksi viikkoa ennen Intian rokotusohjelman aloittamista, Intian lääketieteellinen tutkimuslaitos (ICMR) toteutti kansallisen seerumitutkimuksen, joka oli kolmas laatuaan. Siinä todettiin, että yli 21% Intian aikuisväestöstä on altistunut COVID-19: lle.

Seerumitutkimuksessa immunologit tutkivat veren nestemäisen osan eli seerumin havaitsemaan, onko valitulla henkilöllä immuunivaste virusmateriaalille, ei itse SARS-CoV-2 -virusmateriaalille, ts. Onko vasta-aineita hänen verensä.

Yllä olevassa kansallisessa tutkimuksessa, johon osallistui 28,589 21 ihmistä, ICMR havaitsi, että yli 19% Intian aikuisväestöstä on altistunut Covid-XNUMX: lle

ICMR: n pääjohtaja Balram Bhargava kertoi 4. helmikuuta lehdistötilaisuudessa, että seerumitutkimus osoitti, että Covid-19-vasta-aineita 10-17-vuotiaat lapset olivat 25.3%.

Vaikka edellä mainittuun kansalliseen tutkimukseen osallistui pieni otos (Intian väestön koko huomioon ottaen), tällaisia ​​tutkimuksia on tehty useissa suurissa kaupungeissa.

Nämä seerumitutkimukset osoittivat, että Covid 19 oli koskettanut 56% Delhin väestöstä tammikuuhun 2021 mennessä, 75% joissakin Mumbain slummeissa (marraskuu 2020) ja noin 30% Bengalurussa (aiemmin Bangalore) marraskuussa 2020.

TUOTOTOIMINTA JA SEN POLITIIKKAINEN YHTEISTYÖ ON RAMPANT

Koska yritystoimintaa edistävä BJP-hallitus ei ole pyrkinyt varmistamaan, että yritykset eivät tuota liikaa voittoa, on syytä huomata, että polttohautausaineen hinnan lisäksi kaikkien Covid-19-infektion torjuntaan määrättyjen lääkkeiden, happisylinterien , jne. ovat nousseet koko Intiassa ja useimmissa krematorioissa on vähintään 2-3 päivän odotuslista.

Tarkastamaton voitonjako ja korruptio alkavat molemmilta intialaisilta rokotevalmistajilta: Intian Serum Institute (SII) ja Bharat Biotech (BB).

Haluan ensin ilmoittaa lukijoille, että molempia yrityksiä avustivat suuresti joko ulkomaiset hyväntekeväisyysjärjestöt tai New Delhi: SII sai 300 miljoonaa dollaria Bill ja Melinda Gates Foundationilta tehdä kehitystutkimusta ja perustaa tuotantolaitoksia. Se valmistaa Astra Zeneca -rokotetta nimellä Covishield.

- Modin hallinto antoi valtavaa tukea BB: lle kovaksiinin kehityksen ja valmistuksen kaikissa vaiheissa.

Toisin sanoen nämä yritykset ovat ottaneet minimaalisen riskin joko kehittäessään rokotettaan tai perustamalla tuotantolaitoksia.

SII: llä on kolmitasoinen hintarakenne: New Delhin yksikköhinta on 150 INR; osavaltion hallituksilta veloitetaan 300 INR (alun perin 400 Rs, mutta alennetaan myöhemmin) ja yksityiset sairaalat maksavat 600 INR. Covaxinin hinnat ovat vastaavasti INR 150, INR 400 ja 1,200 INR, vastaavasti

Nykyisellä valuuttakurssilla Intian seerumin instituutin hinta osavaltiohallinnoille (Rs 300) on 4.00 dollaria yksikköä kohti. Sen yksikköhinta yksityisille sairaaloille tarkoittaa 8 dollaria. Mutta AstraZeneca perii 2.18 dollaria annosta kohti Euroopan unionille ja 4 dollaria Yhdysvalloille. Toisin sanoen Intian hinnat ovat paljon korkeammat kuin EU: n ja Yhdysvaltojen hinnat. Näin on, vaikka valmistus- ja logistiikkakustannukset ovat Intiassa paljon pienemmät kuin Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Bharat Biotech on nostanut voittoa entistäkin säälimättömälle tasolle. Jälkimmäisellä on ilmoitettu olevan erittäin läheiset yhteydet hallitsevaan BJP: hen.

Nämä yritykset eivät olisi voineet ylihinnoittaa tuotteitaan ilman Modin hallinnon suostumusta.

Ottaen huomioon Covid 19 -pandemian toisen aallon tuhoisan vakavuuden Intiassa, molemmat yritykset ovat ilmoittaneet suunnitelmistaan ​​kaksinkertaistaa tuotantokapasiteettinsa. Jälleen New Delhi rahoittaa näiden yritysten laajennussuunnitelmia, eli molempien yhtiöiden osakkeenomistajat hyötyvät suuresti, mutta heillä ei ole mitään riskiä.

Huijarit ja poliittisesti yhteydessä olevat ihmiset myyvät sairaalavuoteet, lääkkeet, happi ja muut tarvikkeet kohtuuttomaan hintaan, koska ne ovat saaliita perheiden epätoivoon ja suruun.

Xavier Minz, Bilaspurin suurimman yksityisen laboratorion omistaja, kertoi Asia Times: "Minun on aika korvata tappiot, joita kärsin, kun suurin osa sairaaloista suljettiin (maaliskuun 2020 sulkemisen vuoksi). Sain luvan tehdä Covid Reaaliaikainen PCR-laboratorio [testi] ja voin veloittaa 3,800 rupiaa 1,100 XNUMX rupian kuluistani yhdestä testistä. "

Pandemiaan liittyvän voiton ja korruption osalta Arundhati Roy, poliittinen aktivisti, mutta lännessä paremmin tunnettu kirjailijana, kirjoitti

- Myös muille asioille on markkinoita. Vapaiden markkinoiden alaosassa on lahjuksia viimeisen katsauksen lohduttamiseksi rakkaaseen, pussitettuna ja pinottuna sairaalan ruumishuoneessa. Lisämaksu papille, joka suostuu pitämään viimeiset rukoukset. Online-lääkärikonsultit, joissa häikäilemättömät lääkärit pakenevat epätoivoisia perheitä. Yläosassa saatat joutua myymään maasi ja kotisi ja käyttämään kaikki viimeiset rupiat hoitoon yksityisessä sairaalassa. Pelkästään talletus, ennen kuin he edes suostuvat tunnustamaan sinut, voisi palauttaa perheesi pari sukupolvea.

Delhi High Courtin tuomari kommentoi 6. toukokuuta 2021, ettäyleisön moraalinen kangas oli purettu".

Kun haastattelussa a New York Times toimittaja Vikram Singh, entinen poliisipäällikkö Uttar Pradeshissa, kommentoi: "Olen nähnyt kaikenlaisia ​​saalistajia ja kaikenlaisia ​​turmeltuneisuuden muotoja, mutta tätä saalistaja- ja turmeltumisastetta en ole nähnyt urani 36 vuoden aikana tai työni aikana. elämää. "

BJP ja sen johtajat jatkavat valehtelua ja vastausta linkouslääkärin kanssa

He harjoittavat suhdetoimintaa ja valehtelua, koska pelkäävät tasaantumista Intian väestöön. Pääministeri Modi väitti viime viikolla pitämässään puheenvuorossa, että vain 2014 prosenttia Intiasta oli rokotettu vuoteen 60 saakka. Jos näin olisi, kuinka sitten polio ja isorokko on poistettu Intiasta?

Kun toinen aalto oli huipussaan, koska se ei kyennyt kohtaamaan todellisuutta ja häiritsemään ihmisiä, Modi sanoi, että hänellä oli toinen trikkinsä ja valokuvamahdollisuutensa:

Tapaamisen aikana pääministerien kanssa 8. huhtikuuta 2021 pääministeri Modi ilmoitti, että Tika Utsav (= rokotusfestivaali) pidetään 11. huhtikuuta - 14. huhtikuuta (mukaan lukien) välisenä aikana, jossa ihmisiä rokotetaan massoittain. Samassa lehdistötilaisuudessa Modi valehteli että "voitimme ensimmäisen Covidin ilman rokotteita".

Hänen työryhmänsä jäsenet ottivat vihjeen korkeimmalta johtajalta ja antoivat vieläkin suurempia valheita. He väittivät odottavansa kaikkien rokottavan joulukuuhun 2021 mennessä. 60% intiaaneista (kokonaisväestö = 1326 miljoonaa) on yli 20-vuotiaita. Se tarkoittaa, että Intia tarvitsee noin 2 miljardia rokoteannosta rokottamaan 60% väestöstä.

Kukaan BJP: ssä ei selittänyt, kuinka he hankkivat tarvittavat annokset rokotteita ennen joulukuuta 2021? Kuinka he aikovat saada heidät ihmisten aseisiin? Kuinka he voittaisivat raaka-ainepulan, joka tällä hetkellä vaivaa rokotevalmistajia maailmanlaajuisesti?

Olen matkustanut paljon Hindi-vyöhyketiloissa (BJP: n sydämessä). Tiedän tosiasiana, että monet perusterveydenhuollon keskukset, aivan kuten peruskoulut, ovat olemassa vain paperilla. Pienten kaupunkien ja maaseutualueiden sairaaloilla ei ole jatkuvaa sähkön- ja vesihuoltoa. Monia näistä sairaaloista ei pidetä puhtaina. Joten missä nämä rokoteannokset varastoitaisiin? Missä koulutettuja ihmisiä on hallinnoitava heitä?

Kuinka tehokas tämä rokotusfestivaali oli? Ei kovin paljon, jos käytämme todisteita.

Rokoteannosten määrä rokotusjuhlien aikana (eli 11. huhtikuuta - 14. huhtikuuta) oli pienempi kuin muilla huhtikuun päivillä (katso kuva 3).

Lehden covid19india.org mukaan 29,33,418 11 uutta rokoteannosta annettiin 8. huhtikuuta, huomattavasti vähemmän kuin 41,35,589. huhtikuuta (9 37,40,898 10), 35,19,987. huhtikuuta (XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX) ja XNUMX. huhtikuuta (XNUMX XNUMX XNUMX).

12. huhtikuuta annettiin 40,04,520 13 rokoteannosta, mutta 33. huhtikuuta määrä laski 26,46,493% 14 33,13,660 XNUMX annokseen. Annettujen annosten määrä XNUMX. huhtikuuta oli XNUMX XNUMX XNUMX.

Toisin sanoen, se oli vain suhdetoiminta-temppu saada yleisö toteen, että Modin hallitus oli kiireinen tekemään jotain toisen aallon torjumiseksi.

Kaikki maailman ihmiset ovat tienneet, että Intia kärsii vakavasta puutteesta happisylintereistä ja -säiliöistä, tuulettimista, sairaalasänkyistä, lääkkeistä jne. Modin hallinto vaati kuitenkin Facebookia ja Twitteriä poistamaan tällaiset loukkaavat viestit, koska ne merkitsivät väärän tiedon levittämistä.

Toukokuussa 13, 2021, New Delhissä poliisi pidätettiin yhdeksän henkilöä väitetysti liittänyt julisteita, joissa kritisoitiin pääministeri Narendra Modia COVID-19-rokotusten ajamisen takia.

Aikana, jolloin pandemian toinen aalto oli keräämässä voimaa, unionin terveysministeri Harsh Vardhan ilmoitti 7. maaliskuuta 2021: ”Olemme Covid 19 -pelin loppupeli Intiassa"

Sitten 30. maaliskuuta 2021, kun toisen aallon raivokkuus oli tulossa selvemmäksi, Harsh Vardhan valehteli taas intiaaneille ja väitti: "Tilanne on hallinnassa."

Toistaiseksi hieman yli 2% (kaksi prosenttia) väestöstä on rokotettu.

COVID -19 PANDEMIIKKA: MUUT TAPAHTUMAT, JOSSA MODI

& BJP TRAMPLES INTIAN PERUSTAMISESTA

Oikeus sananvapauteen taataan Intian perustuslaissa 19 artikla (1) a). Mutta tämä vapaus ei ole ehdoton ja Article 19 (2) luetellaan tietyt rajoitukset, jotta sananvapauden oikeutta käytetään vastuullisesti.

Kun sukulaiset kuolevat happipulan, lääkkeiden, hengityslaitteiden, tyhjien happisylintereiden, sairaaloiden sänkyjen saatavuuden ollessa yksityisiä tai julkisia, huijarit ja mustat markkinoijat pakenevat heitä saalistaen kurjuutensa, eivätkä löydä krematoriota, joka polttaisi kuollut ruumis, koska kaikki olivat kiireisiä 24 tunnin ajan polttamalla tuhansia ruumiita ja veloittamalla kohtuuttoman paljon rahaa, jotkut intiaanit turvautuivat sosiaaliseen mediaan (esim. Facebook, Twitter jne.) hakemaan apua ja poistamaan sydänsurun ja surun.

Poliittinen puolue ja sen johtajat, joilla on demokraattisia taipumuksia, olisivat myöntäneet virheensä pandemian käsittelyssä, pyytäneet anteeksi surevalta kansalta, asettaneet uuden henkilöstön, joka tunnetaan pätevyydestään kriisin (kuten luonnonkatastrofien syklonien ja tulvien jne.) Käsittelyssä, muutti kabinettinsa, alensi tai potkaisi epäpäteviä ministereitä, yritti pyytää neuvoja tiedemiehiltä, ​​jotka tiesivät, miten virus käyttäytyi muissa maissa ja mitä ehkäiseviä toimenpiteitä nämä maat olivat toteuttaneet, ja lupasi kansakunnan tekemään kaiken tilanteen korjaamiseksi. .

Mutta mitään edellä mainituista ei tapahtunut. Sen sijaan BJP: n johtajat sekä New Delhissä että eri osavaltioissa turvautuivat kritiikkiin ja levittivät itse väärää tietoa.

Samalla kun potilaat ahneivat hengitystä ja kuolivat tukehtumisesta happipulan vuoksi, Uttar Pradeshin pääministeri Ajay Mohan Bisht (tunnetaan yleisesti nimellä Yogi Adityanath) on 25. huhtikuuta 2021 pyytänyt virkamiehiä ryhtymään toimiin Kansallisen turvallisuuden laki takavarikoivat henkilöiden omaisuuden, jotka levittivät väärää tietoa happipulasta sosiaalisessa mediassa, ja hän väitti: "Ei happipulaa missään COVID-sairaalassa."

Sen sijaan, että käyttäytyisi Intian Putinin tai Xi Jinpingin tavoin, olisikin voinut odottaa, että hän on pyhä ihminen kunnioittamassa totuutta ja osoittanut nöyryyttä ja myötätuntoa. Mutta anteeksipyyntöä ei tehty. Politiikka voitti jälleen kansalaisten terveyden.

Kymmenistä tiedotusvälineistä ja tuhansista viesteistä Facebookissa ja Twitterissä lainaan vain kolme alla.

22 huhtikuussa, Quint kertoi kuinka useat Lucknowin sairaalat (Uttar Pradeshin pääkaupunki) joutuivat kärsimään akuutista happipulloista. Tämä luettelo sisälsi Mayon sairaalan ja Make Well -sairaalan ja traumakeskuksen.

Scroll.in kertoi 27. huhtikuuta, että hapen puutteen vuoksi potilaat kuolivat kuin kärpäset Itä-Uttar Pradeshin Ballian alueella.

Vastaavasti Intia tänään 28. huhtikuuta (yleensä Modi-suuntainen tiedotusväline) ilmoitti, että 7 tai 8 COVID-19-potilasta kuoli Paras-sairaalassa Agrassa "akuutin sängyn ja lääketieteellisen hapen puutteen vuoksi".

Samalla kun potilaat ahneivat hengitystä, BJP: n vanhemmat johtajat ja kabinetin ministerit New Delhissä levittivät väärää tietoa sosiaalisen median kautta työkalupakki kiista) aliarvioimaan kongressin puolueen.

Kun kongressipuolue valitti Twitterille, että väitetty työkalupakki oli väärennös ja kuvakaappauksissa oli käytetty väärennettyjä kirjelomakkeita. Twitter suoritti sisäisen tutkimuksen käyttäen tekniikkaa ja riippumattomaa kolmannen osapuolen asiantuntemusta ja havaitsi, että 'työkalupakki' oli väärennetty ja merkitty viesti nimellä 'Manipulated Media', Keskushallitus lähetti poliisin ryöstämään Twitter-toimistoja New Delhissä ja Gurgaonissa pelotella Twitterin henkilökuntaa.

Puhumattakaan julkisen kritiikin suvaitsemisesta, BJP: n johtajat eivät voi edes sietää yksityisesti heille tehtyjä ehdotuksia. Tämä kävi ilmi lähettämästä töykeästä ja loukkaavasta vastauksesta Terveysministeri Harsh Vardhan entiselle pääministerille Manmohan Singhille, joka oli uskaltanut kirjoittaa Modille kirjeen pandemian torjunnasta.

Modin hallinto ja muut BJP-johtajien yritykset hiljentää kritiikki antoivat nuhteen Valkoinen talo kun Bidenin lehdistösihteeri Jen Psaki kommentoi, "Intian online-sensuuri ei ole yhdenmukaista Yhdysvaltain näkemyksen kanssa sananvapaudesta."

Kotimaassa korkein oikeus (Intian kärjetuomioistuin) ilmoitti 30. huhtikuuta olevansa tietoinen COVID-19-pandemiaan liittyvistä happi-, lääke- ja rokotepolitiikkaan liittyvistä kysymyksistä ja totesi, ettei tieto.

Oikeusministeri Chandrachud jatkoi väittäen, että "kohtelemme sitä oikeuden halveksuntana, jos tällaisia ​​valituksia harkitaan tekevän."

Vaikka BJP: n johtajat haluavat hiljentää tavalliset ihmiset ilmaisemasta turhautumistaan ​​ja valituksiaan, se jättää huomiotta parlamentin ja Ayushin ministeriön verkkosivuston jäsenten levittämät väärät tiedot (katso alla oleva kuva 4).

BJP: n hallinnassa Manipurin osavaltiossa poliisi pidätti toimittajan ja aktivistin kansallisen turvallisuuden lain nojalla (se sallii henkilön pidättämisen jopa vuodeksi ilman oikeudenkäyntiä), kun he ovat julkaisseet Facebook-sivuilleen lehmän virtsaa ja lantaa ei paranna COVID-19: tä

Pragya Thakur, Madhya Pradeshin BJP-kansanedustaja (hän ​​sai ensimmäisen maailmankuulun mainetta toteamalla, että Mahatma Gandhin salamurhaaja oli patriootti) väitti äskettäin, ettei hänellä ollut koronavirusta, koska hän juo säännöllisesti lehmän virtsaa.

Aikaisempi Hindu Mahasabhan johtaja Swami Chakrapani Maharaj että Sanjay Gupta, Bharatiya Janata -puolueen (BJP) lainsäätäjä Uttar Pradeshin osavaltiossa oli myös esittänyt vastaavia väitteitä lehmän virtsasta ja lannasta.

Haastattelussa tästä aiheesta tohtori Shailendra Saxena, Intian virologisesta seurasta, kertoi BBC News: "Ei ole lääketieteellistä näyttöä siitä, että lehmän virtsalla olisi antiviraalisia ominaisuuksia." 

Mutta mitään toimia ei ole tehty Pragya Thakur tai joku muu BJP: n johtaja ihmisten harhaan johtamisesta, vilpillisten vaatimusten esittämisestä ja miekkailemisesta.

Keskushallituksen Ayushin ministeriö (kuva 4 yllä) on suositellut joidenkin luonnollisten keksintöjen käyttöä Covid 19: n torjumiseksi. Akiko Iwasaki, immunologi Yalen yliopistosta, monet näistä väitteistä eivät perustu todisteisiin.

On syytä huomata, että useat näistä suosituksista / korjaustoimenpiteistä (esim. Lämpimän veden juominen - tai etikka- tai suolaliuosten gargargointi) on hylätty Intian hallituksen tosiasioiden tarkastuspalvelussa.

BJP kieltäytyi oppimasta aikaisemmista virheistä

Modi ja hänen BJP-kollegansa New Delhissä ja Gujaratissa järjestivät jättimäisiä super-levittäjätapahtumia (nimeltään “Namaste Trump”) Covid-19-pandemian ensimmäisen aallon aikana toivottaakseen presidentti Trumpin tervetulleeksi.

Sen sijaan, että oppisimme sellaisista virheistä, jotka johtivat tuhansiin kuolemiin, Modin hallinto kannusti Intian vaalikomissaaria pitämään vaaleja valtion lainsäätäjälle Länsi-Bengalissa ja Assamissa.

Tämä huolimatta siitä, että Intian perustuslain 172 artiklan 1 kohdan mukaan Intian vaalikomissaari (EY) valtuutetaan lykkäämään vaaleja hätätilanteessa yhdeksi vuodeksi kerrallaan. kuuden kuukauden ajan hätätilanteen poistamisesta.

Modin hallitus kuitenkin rohkaisi Euroopan komissiota aloittamaan Länsi-Bengalin ja Assamin lainsäätäjien vaalien järjestämisen 27. maaliskuuta, koska se luotti voittoonsa Länsi-Bengalissa. Joten kaikkien puolueiden poliitikot järjestivät vaalitilaisuuksia seuraavien viikkojen aikana.

BJP ja sen varret eivät estäneet massiivisten väkijoukkojen saapumista (törmäämällä useisiin miljooniin pyhiinvaeltajiin) Kumbh Melaan. Jälkimmäinen on uskonnollinen festivaali, joka kestää 12 päivää ja jonka aikana valtava joukko kokoontuu uimaan Ganga-joelle joko Allahabadiin tai Haridwariin. Pyhiinvaeltajat alkavat saapua jo 2 viikkoa etukäteen. Kumbh Mela 2021 pidettiin Haridwarissa. Tästä tuli toinen jättiläinen super-levittäjätapahtuma. Puolimielinen pyrkimys neuvoa ihmisiä tulemaan tehtiin vasta sen jälkeen, kun useat hindulaiset kiusaajat antautuivat Covid-19: lle.

Annan vielä yhden esimerkin, jossa Modi oli henkilökohtaisesti mukana. Asanissa pidetyssä vaalikokouksessa 17. huhtikuuta kampanjoidessaan Länsi-Bengalin lakiasäätävän kokouksen puolesta Modi paljasti yleisönsä sanoen: "En ole koskaan nähnyt niin valtavaa joukkoa mielenosoituksessa".

Missään näistä tapahtumista ei noudatettu sosiaalista etäisyyttä eikä ihmisillä ollut naamioita.

BJP-JOHTAJAT KIINNOSTAVAT KUVANHALLINTAA

Modi, aivan kuten Trump, on halunnut yhdistää itsensä positiiviseen kehitykseen. Kuten Trump, joka vaati, että kamppaileville perheille lähetetyissä Covid-19-avustustarkastuksissa on oltava hänen allekirjoituksensa, vastaavasti rokotetut intiaanit saavat todistuksen, jossa on Modin päähän.

Hyväntekeväisyysjärjestö, joka on perustettu houkuttelemaan yleisön lahjoituksia auttamaan Covid -19-uhreja, kutsutaan pääministerin kansalaisten avuksi ja avuksi hätätilanteissa -rahastoon, ja sen lyhenne on "PM CARES".

Toinen Trumpin ja Modin ja muiden BJP-johtajien yhteinen asia on, kuten yllä oleva keskustelu on osoittanut, että he kaikki valehtelevat lakkaamatta.

Annoin edellisissä kohdissa joitain esimerkkejä BJP: n johtajien valheista, mukaan lukien pääministeri Modi. Luettelin myös monia esimerkkejä COVID-19-uhrien ja heidän perheidensä puristamisesta valitusten ja kurjuuden ilmaisemiseksi. Kerroin, missä määrin Modin hallinto on saattanut aliraportoida COVID-19-kuolemia ja mitä menetelmiä se käytti, jotta COVID-19-kuolemantapausten enimmäismäärä voitaisiin sulkea pois laskelmasta.

Ehkä kaikkein kerrottavin ja räikein kritiikki Modin hallinnosta tuli Lancet, yksi maailman arvostetuimmista lääketieteellisistä aikakauslehdistä, joka pakotettiin lähtemään poliittiselle areenalle.

BJP: n ja sen johtajien pakkomielle kuvahallinnosta ja heidän pyrkimyksistään tukahduttaa totuus ovat niin huolestuttaneet toimittajia Lancet että sen 8. toukokuuta 2021 julkaisussa oli pakko päästää viha ja turhautuminen siitä, kuinka Modin hallitus oli kiinnostuneempi spin-tohtorintutkinnasta ja kuvanhallinnasta kuin Covid-19-uhrien auttamisesta.

Lancet lainasi Institute for Health Metrics and Evaluation (jonka arvion mukaan Intia todennäköisesti kokee miljoonan COVID-1-kuoleman heinäkuun loppuun mennessä) toimituksellisesti: "Jos tämä tulos tapahtuisi, Modin hallitus olisi vastuussa itsehallinnon johtamisesta. aiheutti kansallisen katastrofin. "

Lancet kirjoitti: "Toisinaan pääministeri Narendra Modin hallitus on vaikuttanut aikovammalta poistamaan kritiikkiä Twitterissä kuin yrittää hallita pandemiaa."

Viitaten super-levittäjätapahtumiin (joista jotkut olen maininnut edellä), The Lancet kirjoitti: "Huolimatta varoituksista super-levittäjien tapahtumien riskeistä, hallitus antoi uskonnollisten festivaalien mennä eteenpäin, houkuttelemalla miljoonia ihmisiä ympäri maata, yhdessä valtavien poliittisten mielenosoitusten kanssa - näkyvästi niiden COVID-19-lieventämistoimenpiteiden puuttumisen vuoksi. "

Huomatessaan terveydenhuollon infrastruktuurin romahtamisen, Lancet pilkasi Modin hallitusta seuraavasti:

"Intian kärsimyksiä on vaikea ymmärtää ... sairaalat ovat hukkua, ja terveydenhuollon työntekijät ovat uupuneita ja saavat tartunnan. Sosiaalinen media on täynnä epätoivoisia ihmisiä (lääkäreitä ja yleisöä), jotka etsivät lääketieteellistä happea, sairaalasänkyjä ja muita tarpeita. Vielä ennen kuin COVID-19-tapausten toinen aalto alkoi nousta maaliskuun alussa, Intian terveysministeri Harsh Vardhan ilmoitti Intian olevan epidemian "loppupelissä". "

Lancet myös kiihdytti Modin hallitusta sen rokotetuista ohjelmista.

MIKSI 2ND PANDEEMINEN Aalto on ollut niin julma?

Edellä olevasta keskustelusta ja artikkelini, joka julkaistiin täällä 6. toukokuuta 2020 on oltava selvää, että vaikka New Delhillä oli paljon varoituksia ennen kuin ensimmäinen aalto iski Intiaan, se ei käyttänyt tätä aikaa pandemiaan valmistautumiseen. Se ei peruuttanut “Namaste Trump” -malleja. Sen sijaan se oli ylpeä siitä, että jokaiseen ralliin osallistui satoja tuhansia ihmisiä.

Kotona se jatkoi jakavan politiikkansa harjoittamista demonisoimalla ihmisiä, jotka protestoivat kansalaisten muutoslakia (CAA) ja kansallista kansalaisrekisteriä (NRC) vastaan ​​- molemmat lainsäädäntöaloitteet on suunnattu ensisijaisesti intialaisille muslimeille ja muille kuin hindulaisille vähemmistöille. Se toivoi jakavansa politiikan ja vihan, jonka se oli yrittänyt saada aikaan intialaisia ​​muslimeja vastaan, auttamaan sitä ryöstämään Länsi-Bengalin valtiovarain penkkejä Mamata Banerjeen Trinamool-kongressista.

Modin hallinto varmisti, että toinen aalto on kovempi järjestämällä monia superleviämistapahtumia vaalikokousten muodossa (myös muiden puolueiden poliitikot auttoivat tätä pyrkimystä) ja antamalla Kumbh-festivaalin mennä eteenpäin Haridwarissa.

Vaalipohjansa painostamana se antoi myös taloudellisen toiminnan aloittaa liian aikaisin, varmasti ennen kuin ensimmäinen aalto oli saatu hallintaan. Tätä pahentaa se, että se ei koskaan tehnyt tarpeeksi testejä viruksen leviämisen laajuuden määrittämiseksi yhteisössä.

Mutta kahdella muulla tekijällä on myös ollut suurempi rooli:

Ensinnäkin Covid 19 -pandemian ensimmäisen aallon hoitamiseksi perustettu lisäinfrastruktuuri purettiin. Tämä tehtiin useimmissa osavaltioissa Vaikka viranomaisten on täytynyt tietää, että esimerkiksi Espanja, Italia, Britannia jne. kärsivät pandemian toisesta ja kolmannesta aallosta.

Annan sinulle muutaman satunnaisen esimerkin.

Viime vuonna New Delhiin perustettiin neljä väliaikaista sairaalaa. Ne purettiin tämän vuoden helmikuussa ja ne oli pystytettävä uudelleen.

Uttar Pradeshin hallituksen mukaan se perusti 503 Covid-sairaalaa 150,000 XNUMX vuoteella selviytymään pandemian ensimmäisestä aallosta. [Huomaa: Kaikki väitteet, jotka Yogi Adityanath esittää, on otettava jyvän suolan kanssa. Hänellä on hyvin joustava suhde totuuteen. Hänen mielestään totuus on se, mitä hän sanoo, eikä se, mitä todisteet voivat ehdottaa.]

Mutta helmikuuhun 2021 mennessä sillä oli ollut vain 83 sairaalaa, 17,000 XNUMX: lla.

Rajendran lääketieteellinen instituutti Ranchissa on suurin hallituksen ylläpitämä sairaala Jharkhandin osavaltiossa. Siinä ei ole yhtä korkean resoluution CT-skannauskonetta. Nyt korkein oikeus on määrännyt osavaltion hallitusta korjaamaan tilanteen.

Karnataka, yksi vakavimmin kärsineistä valtioista, lisäsi ensimmäisen aallon aikana vain 18 tehohoitoyksikköä, joissa oli tuulettimet. Ylimääräistä kapasiteettia ei lisätty toisen aallon aikana.

Toisin sanoen, riippumatta siitä, mihin osaan Intiaa keskitytään, saa voimakkaan vaikutelman, että se ei ollut valmis ensimmäiseen eikä toiseen aaltoon, vaikka kaikki merkit lähestyvästä toisesta aallosta olivat olemassa.

Miksi New Delhin byrokratia ei voinut ennakoida tulevaa katastrofia monista vilkkuvista varoitusmerkeistä huolimatta?

Syyt löytyvät, jos tiedetään vähän, kuinka herra Modi ja BJP toimivat. Useimmissa julkisissa tehtävissä - olipa kyseessä sitten ylimmän tai matalan virkailijan virka - etusija annetaan niille, joilla on vankat BJP- tai RSS-tiedot (BJP: n emoyrityksen organisaatio). Nämä nimitykset eivät perustu ansioihin, pätevyyteen tai aikaisempien roolien saavutusten laatuun. Ihmiset, jotka on nimitetty uskollisuudestaan ​​Hindutva-asiaan ja BJP: hen sekä siihen, mitä on aiemmin tehty BJP- ja RSS-manifestin mainostamiseksi.

Uttar Pradeshin, Madhya Pradeshin, Gujaratin jne. Kaltaisissa osavaltioissa on vaikea saada työtä jopa pionina, ellei henkilö ole BJP- tai RSS-jäsen tai jaa Hindutva-ideologiansa. (Varoitus: älä sekoita BJP: n Hindutva-ideologiaa hindulaisuuteen. Ne ovat kaksi hyvin erilaista asiaa.)

Lisäksi Modi on keskittänyt päätöksenteon. Kaikki tärkeät päätökset tehdään hänen toimistossaan. Kuten tiedämme hänen puheestaan ​​Maailman talousfoorumille, hänestä tuli oman ylimielisyytensä tai napinsa uhri.

MITEN Intian hinta olisi, jos se olisi kolmansien aaltojen kanssa?

Emme tiedä tarkkaa yhteisön välityksen laajuutta. Jos otetaan huomioon Mumbain slummeissa tehtyjen seerumitutkimusten tulokset ja infektion laajuus niin kaukaisessa kylässä kuin Karma Gondi kriteereidemme mukaan näyttää siltä, ​​että se voi olla luokkaa 40-50%.

Tiedämme, että koronavirus on tunkeutunut Intian maaseudulle, jossa terveydenhuoltolaitosten lisäksi ei ole melkein mitään, mutta puolella Intian maaseudun väestöstä ei ole edes puhdasta vettä.

Koska yhteisössä leviämisen on annettu tapahtua niin valtavassa mittakaavassa ja niin kauan, alkuperäinen SARS-CoV-2-virus on mutatoitunut monta kertaa. Jotkut näistä mutanteista ovat tappavampia ja helposti tarttuvia. Bangaloren solu- ja molekyylibiologian keskuksen (CCMB) virologit ovat tunnistaneet uuden variantin SARS-CoV-2: sta - 'N440K'.

Tohtori Divya Tej Sowpati CCMB: stä on arvioinut, että tämä uusi variantti on 15 kertaa tappavampi kuin aikaisemmat. Juuri tämä muunnos on aiheuttanut tuhoja ja suuren määrän kuolemantapauksia Andhra Pradeshissa viime kuukausina.

On hyvin vaikea sanoa, milloin kolmas aalto saapuu (jos se saapuu ollenkaan) ja kuinka raivokas tai lievä se olisi? Kaikki tämä riippuu siitä, mistä mutantista tulee hallitseva ja kuinka tappava se on? Se riippuu myös siitä, mikä prosenttiosuus väestöstä on rokotettu.

Toivokaamme, että Intian hallitus pystyy yhdistämään toimintansa hyvin pian. Sen on tehtävä seuraavat asiat samanaikaisesti:

  • Hanki riittävät annokset rokotteita;
  • Kouluta riittävästi sairaanhoitajia ja perusterveydenhuollon työntekijöitä, jotta ainakin kaikki yli 20-vuotiaat aikuiset voidaan rokottaa;
  • Sen on opetettava intialaisia ​​voittamaan rokotteiden epäröinti. Jotkut ihmiset ovat haluttomia rokottamaan (jopa kaupunkialueilla), koska he pelkäävät, että rokote joko nopeuttaa heidän kuolemaansa tai tekee heistä impotentteja. Sen on toteutettava hyvin kohdennettuja koulutusohjelmia ja mainoksia tällaisten pelkojen torjumiseksi.
  • Kaikki rokotteen antamisesta vastaavat sairaanhoitajat ja perusterveydenhuollon työntekijät on koulutettava, jotta he voivat vastata kaikkiin ihmisten mahdollisesti esittämiin kysymyksiin.

Modin hallinnon on opittava lopettamaan sekaviestien antaminen. Jos se haluaa ihmisten luottavan rokotteisiin, sen on kohdattava kovasti BJP: n kansanedustajia ja RSS: n virkamiehiä ja toimihenkilöitä sekä hindulaisia ​​kiusaajia ja pappeja, jotka harjoittavat harhaanjohtavaa tietoa ja miekkailua, esimerkiksi juomalla lehmän virtsaa, voidaan parantaa COVID: stä. -19 infektio (Pragya Thakur), tai Baba Ramdevin, selvästi tunnetun BJP- ja RSS-sympaattorin, jne. ilmeisesti vääriä ja järjettömiä lausuntoja. video clip Baba Ramdev sanoi: "Lakhit [satoja tuhansia] ovat kuolleet ottamalla allopaattisia lääkkeitä COVID-19: een."

*****************

Vidya S. Sharma neuvoo asiakkaita maariskeissä ja teknologiaan perustuvissa yhteisyrityksissä. Hän on kirjoittanut lukuisia artikkeleita sellaisiin arvostettuihin sanomalehtiin kuin: The Canberra Times, The Sydney Morning Herald, The Age (Melbourne), The Australian Financial Review, The Economic Times (Intia), The Business Standard (Intia), EU Reporter (Brusells) , Itä-Aasian foorumi (Canberra), Liiketoimintalinja (Chennai, Intia), The Hindustan Times (Intia), The Financial Express (Intia), The Daily Caller (Yhdysvallat). Häneen voi ottaa yhteyttä osoitteessa: [sähköposti suojattu]

Continue Reading

Covid-19

EU: n digitaalinen COVID-sertifikaatti - iso askel kohti turvallista palautumista

Julkaistu

on

Tänään (14. kesäkuuta) Euroopan parlamentin, EU: n neuvoston ja Euroopan komission presidentit osallistuivat EU: n digitaalista COVID-todistusta koskevan asetuksen viralliseen allekirjoittamiseen, mikä merkitsi lainsäädäntöprosessin loppua.

Portugalin pääministeri Antonio Costa sanoi: "Olemme tänään ottamassa suuren askeleen kohti turvallista elpymistä, palauttamaan liikkumisvapautemme ja edistämään talouden elpymistä. Digitaalinen varmenne on kattava työkalu. Siihen kuuluvat ihmiset, jotka ovat toipuneet COVID: stä, ihmiset, joilla on negatiiviset testit, ja rokotetut. Lähetämme tänään kansalaisillemme uudenlaisen luottamuksen, että yhdessä voimme voittaa tämän pandemian ja nauttia uudestaan ​​turvallisesti ja vapaasti matkustamisesta Euroopan unionissa. "

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Tänä päivänä 36 vuotta sitten allekirjoitettiin Schengenin sopimus, viisi jäsenvaltiota päätti tuolloin avata rajat toisilleen, ja tämä oli alku nykypäivälle monille, monille kansalaisia, yksi Euroopan suurimmista saavutuksista, mahdollisuus matkustaa vapaasti unionimme sisällä. Eurooppalainen digitaalinen COVID-sertifikaatti vakuuttaa meidät tästä avoimesta Euroopasta, esteettömästä Euroopasta, mutta myös Euroopasta, joka avautuu hitaasti mutta varmasti vaikeimman ajan jälkeen. Sertifikaatti on avoimen ja digitaalisen Euroopan symboli. "

Kolmetoista jäsenvaltiota on jo aloittanut EU: n digitaalisten COVID-sertifikaattien myöntämisen, uusia sääntöjä sovelletaan 1. heinäkuuta mennessä kaikkiin EU-maihin. Komissio on perustanut yhdyskäytävän, jonka avulla jäsenvaltiot voivat tarkistaa, että varmenteet ovat aitoja. Von der Leyen sanoi myös, että todistus johtui myös eurooppalaisen rokotusstrategian onnistumisesta. 

EU-maat voivat edelleen asettaa rajoituksia, jos ne ovat välttämättömiä ja oikeasuhteisia kansanterveyden turvaamiseksi, mutta kaikkia valtioita pyydetään pidättäytymään asettamasta lisämatkailurajoituksia EU: n digitaalisen COVID-todistuksen haltijoille

EU: n digitaalinen COVID-sertifikaatti

EU: n digitaalisen COVID-sertifikaatin tarkoituksena on helpottaa turvallista ja vapaata liikkumista EU: n sisällä COVID-19-pandemian aikana. Kaikilla eurooppalaisilla on oikeus vapaaseen liikkuvuuteen, myös ilman todistusta, mutta todistus helpottaa matkustamista ja vapauttaa haltijat karanteenin kaltaisista rajoituksista.

EU: n digitaalinen COVID-sertifikaatti on kaikkien saatavilla ja se:

  • kattaa COVID-19-rokotukset, testit ja palautumisen
  • oltava ilmaisia ​​ja saatavilla kaikilla EU: n kielillä
  • oltava saatavana digitaalisessa ja paperipohjaisessa muodossa
  • olla turvallinen ja sisällyttää digitaalisesti allekirjoitettu QR-koodi

Lisäksi komissio sitoutui käyttämään 100 miljoonaa euroa hätäapuvälineen puitteissa tukemaan jäsenvaltioita kohtuuhintaisen testin toimittamisessa.

Asetusta sovelletaan 12 kuukauden ajan 1. heinäkuuta 2021 alkaen.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Parlamentin puheenjohtaja vaatii Euroopan etsintä- ja pelastusoperaatiota

Julkaistu

on

Euroopan parlamentin puhemies David Sassoli (Kuvassa) on avannut korkean tason parlamenttien välisen konferenssin maahanmuuton ja turvapaikkojen hallinnasta Euroopassa. Konferenssissa keskityttiin erityisesti muuttoliikkeen ulkoisiin näkökohtiin. Presidentti sanoi: "Olemme päättäneet keskustella tänään muuttoliike- ja turvapaikkapolitiikkojen ulkoisesta ulottuvuudesta, koska tiedämme, että vain puuttumalla rajojemme ulkopuolella tapahtuvaan epävakauteen, kriiseihin, köyhyyteen ja ihmisoikeusloukkauksiin pystymme käsittelemään juuret aiheuttaa miljoonia ihmisiä lähtemään. Meidän on hallittava tätä globaalia ilmiötä inhimillisellä tavalla, toivottamaan ihmiset tervetulleiksi, jotka koputtavat oviimme joka päivä arvokkaasti ja kunnioittavasti.
 
"COVID-19-pandemia vaikuttaa syvästi muuttoliikkeeseen paikallisesti ja maailmanlaajuisesti, ja sillä on ollut kerrannaisvaikutus ihmisten pakkoliikkeeseen ympäri maailmaa, varsinkin kun hoidon ja terveydenhuollon saatavuutta ei taata. Pandemia on häirinnyt muuttoreittejä, estänyt maahanmuuton, tuhonnut työpaikat ja tulot, vähentänyt rahalähetyksiä ja ajanut miljoonat maahanmuuttajat ja heikossa asemassa olevat väestöt köyhyyteen.
 
”Muuttoliike ja turvapaikka ovat jo erottamaton osa Euroopan unionin ulkoista toimintaa. Mutta niistä on tulevaisuudessa oltava osa vahvempaa ja yhtenäisempää ulkopolitiikkaa.
 
”Uskon, että velvollisuutemme on ensinnäkin pelastaa ihmishenkiä. Ei ole enää hyväksyttävää jättää tämä vastuu vain kansalaisjärjestöille, jotka suorittavat korvaavan tehtävän Välimerellä. Meidän on palattava pohtimaan Euroopan unionin yhteisiä toimia Välimerellä, jotka pelastavat ihmishenkiä ja torjuvat ihmiskauppiaita. Tarvitsemme merellä sijaitsevan eurooppalaisen etsintä- ja pelastusmekanismin, joka käyttää kaikkien mukana olevien toimijoiden asiantuntemusta jäsenvaltioista kansalaisyhteiskuntaan ja eurooppalaisiin virastoihin.
 
Toiseksi meidän on varmistettava, että suojelua tarvitsevat ihmiset voivat saapua Euroopan unioniin turvallisesti ja vaarantamatta henkensä. Meidän on määriteltävä humanitaariset kanavat yhdessä Yhdistyneiden Kansakuntien pakolaisasiain päävaltuutetun kanssa. Meidän on tehtävä yhteistyötä eurooppalaisen uudelleensijoittamisjärjestelmän luomiseksi, joka perustuu yhteiseen vastuuseen. Puhumme ihmisistä, jotka voivat työnsä ja taitojensa ansiosta myös vaikuttaa merkittävästi pandemian ja demografisen taantuman kärsimien yhteiskuntiemme elpymiseen.
 
"Meidän on myös luotava eurooppalainen maahanmuuton vastaanottopolitiikka. Meidän olisi yhdessä määriteltävä yhden maahantulo- ja oleskeluluvan kriteerit arvioimalla työmarkkinoidemme tarpeita kansallisella tasolla. Pandemian aikana kokonaiset talouden alat pysähtyivät siirtotyöläisten poissaolon vuoksi. Tarvitsemme säänneltyä maahanmuuttoa yhteiskuntiemme elpymisen ja sosiaalisen suojelun järjestelmien ylläpitämiseksi. "

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa