Liity verkostomme!

EU

Von der Leyen puolustaa EU: n rokotestrategiaa: "Se oli oikea tapa tehdä"

SHARE:

Julkaistu

on

Tänään (10. helmikuuta) Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen puhui parlamentin jäsenille keskustelussa Euroopan parlamentissa EU: n COVID-19-rokotusstrategiasta. Von der Leyen myönsi Euroopan parlamentille, että EU oli myöhässä luvan myöntämiseen, liian optimistinen tuotannon laajentamisen suhteen ja "ehkä" liian varma siitä, että tilattu toimitetaan ajoissa. 

Von der Leyen kertoi, että kesän loppuun mennessä vähintään 70 prosenttia EU: n väestöstä on rokotettu, mutta myönsi, että EU ei vieläkään ole siellä, missä sen pitäisi olla.

Se oli oikea asia

Von der Leyen sanoi: "Olen syvästi vakuuttunut siitä, että se oli oikea tapa toimia, on oikein tehdä niin, että me eurooppalaisina olemme yhdessä tilaaneet solidaarisesti rokotteen.

"En voi edes kuvitella, mitä olisi tapahtunut, jos vain kourallinen isoja pelaajia, suuret jäsenvaltiot olisivat kiirehtineet siihen ja kaikki muut olisivat jääneet tyhjin käsin, mitä se olisi tarkoittanut sisämarkkinoillemme ja EU: n yhtenäisyydelle Euroopassa, mutta taloudelliselta kannalta se olisi ollut hölynpölyä. "

Kansainvälinen solidaarisuus

Mainos

Von der Leyen korosti, että juuri EU oli avainasemassa perustettaessa COVAX, laitos, joka parantaa rokotteiden saatavuutta matalan ja keskituloisissa maissa ympäri maailmaa: "Euroopan joukkueena, joka on jäsenvaltiot ja EU: n toimielimet, olemme tarjosi 850 miljoonaa euroa, joten olemme yksi suurimmista avustajista. " 

Turvallisuus

Von der Leyen myös "puolusti täysin" EU: n tekemää valintaa suosia "myyntiluvan" hyväksymistä riskialttiimpaan "hätäkäyttöön" perustuvan lähestymistavan sijaan, jota Yhdistynyt kuningaskunta ja jotkut EU-maat käyttävät Kiinan tai Venäjän SputnikV-rokotuksia käyttäen. Hän sanoi: "Ei ole kompromissia mahdollista, kun kyse on biologisesti aktiivisen aineen ruiskuttamisesta terveellä henkilöllä."

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa