Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Berliini tekee teknologisia hyppyjä, mutta jättääkö saksalainen tekniikka naisia ​​jälkeensä?

Julkaistu

on

Tieteellinen rakkaustarina BioNTech / Pfizer - rokotteen takana, jonka on kehittänyt vaimon ja aviomiehen saksalainen joukkue Özlem Türeci ja Ugur Sahin, on viimeisin esimerkki saksalaisen tieteellisen innovaation juurtumisesta. Mutta vaikka BioNTechin menestystä on juhlittu siitä, että sekä Türeci että Sahin ovat lapsia Turkkilaiset maahanmuuttajat, Türecin äkillinen näkyvyys on myös muistutus saksalaisten naisten kohtaamista haasteista STEM: ssä, kirjoittaa Colin Stevens.

Itse asiassa Saksan hallitus BioNTechin läpimurron kannoilla ilmoitti Yli kolmen hengen johtokuntiin on kuuluttava naisia ​​askel kohti sukupuolten edustuksen tasapainottamista hallituksessa ja koko taloudessa. Naisten liittovaltion ministerin Franziska Giffeyn sanoin: "Näytämme esimerkkiä kestävälle, modernille yhteiskunnalle. Hyödynnämme koko maamme potentiaalia, jotta sekaryhmien parhaat voisivat menestyä paremmin. Koska mitään ei tehdä vapaaehtoisesti, ja tarvitsemme ohjeita eteenpäin. "

Lähes kaikki yhdysvaltalaiset suuryritykset ja lähes yhdeksän kymmenestä yrityksestä Ranskassa raportti useampi kuin yksi nainen johtokunnissaan, Saksa voi sanoa tämän vain neljästä tärkeimmistä yrityksistään. Kuten EU: n digitaalitalouden ja -yhteiskunnan indeksi (DESI) ja sen vasta julkaistu vuosi 2020 Women in Digital (WiD) -tulostaulu, tämä sukupuolten epätasapaino on erityisen yleistä teknologiasektorilla eikä vain ylimmässä johdossa.

Paljon enemmän kuin tekninen vetokoukku

Paperilla Saksalla pärjää hyvin teksti-tekstien suhteen DESI: n mukaan, joka mittaa EU: n jäsenvaltioiden suorituskykyä digitaalitaloudessa ja digitaalisessa yhteiskunnassa. Maan IT-tutkinnon suorittaneiden määrä on EU: ssa eniten, vaikuttava 1.6 miljoonaa, ja Berliinin kaupunki on dynaamisten startupien ja vakiintuneiden yritysten sulatusuuni.

Saksan asema a johtava napa Tutkimuksessa herää kysymys siitä, miksi naiset ovat edelleen syrjäytyneitä, vaikka COVID-19 pahentaa eriarvoisuutta. Vaikka Angela Merkelin uusi 30 prosentin kiintiö on hyvä politiikka saada naiset johtotehtäviin, se ei ratkaise naisten puutetta tietotekniikassa. DESI: t inhimillisen pääoman indikaattori ja Saksan WiD-tuloskortti osoittavat, että naispuolisten IT-asiantuntijoiden osuus Saksassa pysyi 27 eurooppalaisen ikäisensä verran käytännössä ennallaan vuosina 2011--2019, ja naiset edustavat vain yhtä kuudesta henkilöstä, jotka työskentelevät alalla.

Yksi tämän epätasapainon ensisijaisista syistä: sukupuoliroolit pysyvät juurtuneina Perinteisesti lastenhoitopalvelujen puute työpaikalla sekä Euroopan komission määrittelemä "sopeuttamaton sukupuolten palkkaero". Saksalaiset naiset ansaitsevat 21.5% vähemmän kuin miehet, kun Euroopan keskiarvo on 16.2%; Saksa kamppailee erityisesti naisille maksettujen keskipalkkojen kanssa tekniikan tasolla 14. ikäisten keskuudessa ja sukupuolten palkkaero on 25 prosenttia.

Systemaattisten vikojen korjaaminen

Kun otetaan huomioon, että yksi tärkeimmistä tavoista, joilla naiset pääsevät STEM-teollisuuteen, on tutkimus tai naisten roolimalli yliopistossa, se ei auta, että akatemia on täynnä esteitä. Tapa varmistaa pysyvä tutkimussopimus Saksassa liittyy useita lyhytaikaisia ​​sopimuksia eri yliopistoissa. Liittovaltion Wissenschaftszeitvertragsgesetz Lain mukaan nuorten tutkijoiden on löydettävä täysi toimikausi 12 vuoden kuluessa näiden lyhytaikaisten sopimusten tekemisestä. Tämä vaikuttaa suhteettomasti naisiin, koska mikä tahansa urakatsaus - mukaan lukien äitiysloma - voi maksaa heille työnsä. Tämä auttaa myös selittämään, miksi Saksan DESI / WiD-tuloskorttia kohti alle 12 1,000: sta 20-vuotiaasta saksalaisesta naisesta on STEM-tutkinnon suorittaneita verrattuna EU: n laajuiseen keskiarvoon, joka on yli 14.

Yksityisellä sektorilla taakka työympäristöjen ja työmarkkinoiden tasaantumiseksi on laskeutunut lähinnä yrityksille, jotka tunnustavat monimuotoisuuden merkityksen paitsi maineen, myös lopputuloksen kannalta. Yritysten, jotka tekevät parhaan työn naisten sisällyttämisestä johtoryhmiin, on todettu olevan 21% todennäköisemmin ylittämään kansallisen teollisuuden mediaani; L'Oréal Saksa tarjoaa "For Women in Science Fellowship" naisille, jotka ovat STEM: ssä lapsen kanssa, ja BMBF'' Professorinnenprogramm '' tukee naisten STEM-professuureja.

Yksi asia on edistää ja palkita naisia, jotka ovat jo korkeassa asemassa, mutta toinen asia kannustaa naisia ​​jatkamaan näitä rooleja. Vastatakseen tähän tarpeeseen Saksa isännöi globaaleja ruohonjuuritason organisaatioita, jotka pyrkivät tarjoamaan mahdollisuuksia naispuolisille tekniikan lahjakkuuksille NaisetKukaKoodi, NörtitTytötPorkkanatja NaisetTekijät. DESI puolestaan ​​pitää ruohonjuuritasoa tärkeänä tekijänä sukupuolten välisen kuilun ratkaisemisessa ja antaa aiheen raportoida naisten osallistumisesta naisten EU Code Week.

Työnnä kirjekuorta edelleen, alan asiantuntijat ovat soittamalla Saksan hallituksen on tarjottava kohdennettuja valmiuksien kehittämisaloitteita naisille, erityisesti EU: n elvytysmenoilla seuraavan sukupolven EU: n puitteissa.

Suomalainen kosketus

Kun Eurooppa siirtyy mihin Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen puhelut "digitaaliaikana" naiset tarvitsevat selvästi samanarvoisen paikan pöydässä. 3.9% kaikista EU: n työpaikoista vuonna 2018 tuli tietotekniikasta, joka vain jatkaa kasvuaan, ja sukupuolten välinen ero tekniikassa on Euroopan laajuinen asia. Kuitenkin DESI ja WiD-tulostaulu korostaa Suomi ja Ruotsi huippusuorittajana, ja sukupuolten tasa-arvoa ajavat suomalaiset teknologiapolitiikat voivat toimia mallina Saksan naispuolisen IT-työvoiman kasvattamiselle.

Suomen huomio sukupuolten tasa-arvosta tekniikassa alkaa heidän nuorista, naisjohtoisistaan eduskunta. Tutkija Inklusiiv on osoittanut, että monimuotoisuusaloitteet maassa ovat kaukana englannin kielen käytöstä osallistavamman kansainvälisten työntekijöiden kanssa ohjelmoijien työllistämiseen Integrified (yritys, joka kouluttaa maahanmuuttajia koodaamaan), ja Mimmit koodaa verkko naiskoodaajille. Suomalaisilla työpaikoilla järjestetään myös tajuttoman ennakkoluulon koulutusta, ja yritysjohtajat osallistuvat julkisiin keskusteluihin monimuotoisuudesta. Monet toimistot tarjoavat osa-aikaisia ​​tai etätyön mahdollisuuksia sekä mentorointia perheloman aikana. Yrityksiä kannustetaan myös tekemään yhteistyötä koulujen kanssa naisten ja vähemmistöjen osallistamiseksi.

Kaiken kaikkiaan nämä aloitteet heijastavat suomalaista ymmärrystä siitä, että kun enemmän naisia ​​tulee teknisiin ammatteihin ja apualoille, varmistetaan, että näille aloille pyrkiville nuorille naisille on enemmän roolimalleja - ja ne viime kädessä tekevät järjestelmästä itsenäisen. He ovat jo onnistuneet turvaamaan Suomelle Euroopan parhaan WiD-yhteyden pisteet 74.7, kun taas Saksan 54.2 sijoittaa sen hieman alle EU: n keskiarvon. Kaiken kaikkiaan, kun otetaan huomioon, että Saksalla itsellään on yksi kuudesta naispuolisesta johtajasta EU: ssa, suomalainen malli tarjoaa valmiin mallin osallistamiseen osallistamiseen oikeudenmukaisen vaurauden lisäämiseksi.

koronavirusantigeenin

Maailman rokottaminen: 'Team Europe' jakaa yli 200 miljoonaa annosta COVID-19-rokotetta matalien ja keskituloisten maiden kanssa vuoden 2021 loppuun mennessä

Julkaistu

on

Turvallisten ja edullisten COVID-19-rokotteiden saatavuuden varmistaminen kaikkialla maailmassa, etenkin pieni- ja keskituloisissa maissa, on Euroopan unionin ensisijainen tavoite.

At Globaali terveyshuippukokous Roomassa 21. toukokuuta 2021 presidentti von der Leyen ilmoitti, että Team Europe jakoi pienien ja keskituloisten maiden kanssa vähintään 100 miljoonaa annosta vuoden 2021 loppuun mennessä lähinnä COVAXin kautta, joka on kumppanimme maailman rokottamisessa.

Team Europe (EU, sen toimielimet ja kaikki 27 jäsenvaltiota) on saavuttamassa tämän alkuperäisen tavoitteen, sillä 200 miljoonan annoksen COVID-19-rokotetta on tarkoitus jakaa niiden maiden kanssa, jotka tarvitsevat niitä eniten vuoden 2021 loppuun mennessä.

Presidentti von der Leyen sanoi: "Team Europe ottaa vastuunsa auttaessaan maailmaa torjumaan virusta kaikkialla. Rokotus on avain - siksi on välttämätöntä varmistaa COVID-19-rokotteiden saanti maailmanlaajuisesti. Jaamme yli 200 miljoonaa annosta COVID-19-rokotetta matalan ja keskitulotason maiden kanssa tämän vuoden loppuun mennessä. "

Team Europe on sitoutunut yli 200 miljoonaan COVID-19-rokoteannokseen, joka saapuu kohdemaansa pääasiassa COVAX: n kautta tämän vuoden loppuun mennessä.

COVAX on toistaiseksi toimittanut 122 miljoonaa annosta 136 maahan.

Samanaikaisesti Team Europe on käynnistänyt aloitteen rokotteiden, lääkkeiden ja terveysteknologioiden valmistamisesta ja saatavuudesta Afrikassa.

Aloite auttaa luomaan oikeat olosuhteet paikalliselle rokotteiden valmistamiselle Afrikassa, ja sitä tuetaan miljardilla eurolla EU: n talousarviosta ja Euroopan kehitysrahoituslaitoksilta, kuten Euroopan investointipankki (EIP).

9. heinäkuuta Team Europe sopi tukevansa Dakarissa sijaitsevan Institut Pasteurin laajamittaisia ​​investointeja rokotteiden tuotantoon muiden tukitoimenpiteiden ohella. Uusi tuotantolaitos vähentää Afrikan 99 prosentin riippuvuutta rokotteiden tuonnista ja vahvistaa pandemian sietokykyä mantereella.

Tausta

EU on ollut EU: n liikkeellepaneva voima Koronaviruksen globaali vaste ja perustamalla ACT-Accelerator, maailmanlaajuinen laitos COVID-19-rokotteiden, diagnostiikan ja hoitojen saamiseksi.

Koska useimmat matalan ja keskitulotason maat tarvitsevat aikaa ja investointeja omien tuotantokapasiteettiensa rakentamiseksi, välitön ja tehokkain vastaus on edelleen rokotteiden jakaminen.

Presidentti kutsui koolle maailmanlaajuisen terveyshuippukokouksen von der Leyen ja Italian pääministeri Mario Draghi 21. toukokuuta 2021. Tämä G20: n ensimmäinen terveysalan huippukokous merkitsi uuden luvun alkua maailmanlaajuisessa terveyspolitiikassa.

Maailman johtajat ovat sitoutuneet monenvälisyyteen, maailmanlaajuiseen yhteistyöhön terveydenhuollossa ja rokotteiden valmistuskapasiteetin vahvistamiseen maailmanlaajuisesti, jotta pandemiasta tulisi viimeinen pandemia.

Lisätietoja

Koronaviruksen globaali vaste

Globaali terveyshuippukokous

Afrikka-aloite

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Sujuvan lentomatkan varmistaminen tarkistamalla EU: n digitaaliset COVID-sertifikaatit: Uudet suuntaviivat jäsenvaltioille

Julkaistu

on

EU: n digitaalisen COVID-sertifikaatin julkaisun jälkeen 1. heinäkuuta Euroopan komissio on antanut sen suuntaviivat EU: n jäsenvaltioille parhaista tavoista tarkistaa ne ennen matkaa ja varmistaa mahdollisimman sujuva kokemus sekä lentomatkustajille että henkilökunnalle. Ei-pakollinen EU: n digitaalinen COVID-todistus antaa joko todistuksen rokotuksesta, osoittaa, onko henkilöllä negatiivinen SARS-COV-2 -tulos vai onko hän toipunut COVID-19: stä. Siksi EU: n digitaalinen COVID-sertifikaatti on välttämätön turvallisen matkustamisen uudelleen avaamisen tukemiseksi.

Koska matkustajamäärät kasvavat kesän aikana, todistusten määrä on tarkistettava. Lentoliikenne on tästä erityisen huolestunut, koska esimerkiksi heinäkuussa lentoliikenteen odotetaan saavuttavan yli 60% vuoden 2019 tasosta ja kasvavan sen jälkeen. Tällä hetkellä se, kuinka ja kuinka usein matkustajien todistukset tarkistetaan, riippuu haltijan lähtö-, kauttakulku- ja saapumispaikoista.

Paremmin koordinoitu lähestymistapa auttaisi välttämään ruuhkia lentokentillä ja tarpeetonta stressiä matkustajille ja henkilökunnalle. Liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi: "EU: n digitaalisen COVID-sertifikaatin kaikkien hyötyjen saaminen edellyttää tarkastusprotokollan yhdenmukaistamista. Yhteistyö yhden luukun järjestelmän kanssa todistusten tarkastamiseksi tarjoaa matkustajille saumattoman matkakokemuksen kaikkialla unionissa. "

Päällekkäisyyksien välttämiseksi, toisin sanoen useamman kuin yhden toimijan (lentoyhtiö, viranomaiset jne.) Suorittamat tarkastukset, komissio suosittelee ennen lähtöä yhden luukun tarkistusprosessia, johon sisältyy viranomaisten, lentokenttien ja lentoyhtiöiden välinen koordinointi. Lisäksi EU: n jäsenvaltioiden olisi varmistettava, että tarkastus suoritetaan mahdollisimman aikaisin ja mieluiten ennen matkustajan saapumista lähtö lentokentälle. Tämän pitäisi taata sujuvampi matka ja vähemmän taakkaa kaikille osapuolille.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Koronavirus: Komissio lisää tutkimusrahoitusta 120 miljoonalla eurolla 11 uudelle hankkeelle viruksen ja sen muunnosten torjumiseksi

Julkaistu

on

Komissio on listannut 11 uutta hanketta, joiden arvo on 120 miljoonaa euroa Horisontti Euroopasta, joka on suurin eurooppalainen tutkimus- ja innovaatio-ohjelma (2021--2027), koronaviruksen ja sen muunnosten kiireellisen tutkimuksen tukemiseksi ja mahdollistamiseksi. Tämä rahoitus on osa laajaa tutkimus- ja innovaatiotoimet koronaviruksen torjumiseksi ja osallistuu komission yleisiin toimiin viruksen ja sen muunnosten ehkäisemiseksi, lieventämiseksi ja niihin vastaamiseksi uuden eurooppalaisen biologisen puolustuksen valmiussuunnitelman mukaisesti HERA-inkubaattori. Yhdessätoista luettelossa olevaan 11 hankkeeseen osallistuu 312 tutkimusryhmää 40 maasta, mukaan lukien 38 osallistujaa 23 maasta EU: n ulkopuolelta.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Euroopan unioni on ryhtynyt voimakkaisiin toimiin koronaviruskriisin torjumiseksi. Tänään tehostamme tutkimustoimiamme vastaamaan koronavirusvaihtoehtojen aiheuttamiin haasteisiin ja uhkiin. Tukemalla näitä uusia tutkimushankkeita ja vahvistamalla ja avaamalla asiaankuuluvia tutkimusinfrastruktuureja jatkamme tämän pandemian torjuntaa ja valmistaudumme tuleviin uhkiin. "

Suurin osa hankkeista tukee uusien hoitojen ja rokotteiden kliinisiä tutkimuksia sekä laajamittaisten, koronaviruskohorttien ja verkostojen kehittämistä Euroopan rajojen ulkopuolella luomalla yhteyksiä muihin Eurooppalaiset aloitteet. Komissio on ollut eturintamassa tutkimuksen ja innovaatioiden tukemisessa ja Euroopan ja maailmanlaajuisten tutkimustoimien koordinoinnissa, mukaan lukien varautuminen pandemioihin. Se lupasi 1.4 miljardia euroa Koronaviruksen globaali vaste, Joista € 1bn tulee Horizon 2020, edellinen EU: n tutkimus- ja innovaatio-ohjelma (2014--2020). Uudet hankkeet täydentävät aiemmin Horisontti 2020 -puiteohjelmasta rahoitettuja pandemian torjumiseksi. Lisätietoja on kohdassa a lehdistötiedote.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa