Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Paranna potilaiden saatavuutta: Tarvitsemme nollan lääkkeiden arvonlisäveron Euroopassa

Julkaistu

on

Kun eurooppalaiset kohtaavat kansanterveyskriisin, meidän on parannettava potilaiden saatavuutta poistamalla arvonlisävero tärkeimmistä tavaroista, kirjoittaa Bill Wirtz.

COVID-19-pandemia on tuonut terveyspolitiikan takaisin eurooppalaisten päättäjien sydämeen ja mieleen. Ennen taudinpurkausta Eurooppa oli käynyt keskustelua huumeiden hinnoittelusta, mutta siihen osallistui vain poliittisten instituutioiden ylempi taso. Usein syytetään lääkeyrityksistä sekä hintojen avoimuuden puutteesta. Lääkkeiden kustannusten tarkempi tarkastelu osoittaa, että yksi korkeiden kustannusten tärkeimmistä syistä on lääkkeiden myyntivero.

Tietoiset potilaat tietävät, että kaikki paitsi yksi Euroopan maa perivät ALV: n käsikauppalääkkeistä ja reseptilääkkeistä. Saksa perii jopa 19% arvonlisäveron molemmista lääkkeistä, kun taas Tanska on korkein, 25 prosentin verokanta - se on viidesosa lääkkeen kokonaishinnasta!

On vain yksi maa, joka ei peri arvonlisäveroa reseptilääkkeistä tai käsikauppalääkkeistä: Malta. Luxemburg (kukin 3%) ja Espanja (kumpikin 4%) osoittavat myös, että vaatimattomat huumeiden arvonlisäverokannat eivät ole hullu idea, mutta jo miljoonat eurooppalaiset hyötyvät siitä. Ruotsi ja Yhdistynyt kuningaskunta perivät 0% arvonlisäveroa reseptilääkkeistä, mutta vastaavasti 25% ja 20% OTC: stä.

Yksi merkittävistä esteistä potilaan huumeiden saatavuuden parantamiseksi on joidenkin EU: n jäsenvaltioiden epäreilu veropolitiikka. Ennen kuin puhumme immateriaalioikeuksien heikentämisestä ja hintojen asettamisesta eri puolilla maailmaa, meidän on keskusteltava siitä, pitäisikö meillä olla arvonlisävero lääkkeille.

Erityisesti reseptilääkkeissä, joissa syöpälääkkeet voivat saavuttaa huomattavan hintatason, jopa 25 prosentin arvonlisäverokannat rasittavat merkittävästi potilaita ja heidän sairausvakuutustaan. Reseptilääkkeillä ei ole juurikaan syytä laskea ensin arvonlisäveroa, ja sitten kansallisten sairausvakuutuspalvelujen tarjoajien on valittava välilehti. OTC-lääketieteen osalta se, että vain siksi, että sitä ei ole määrätty, ei siksi ole välttämätöntä, on päättäjien sokea kohta.

Monet OTC-lääkkeet, kuten huumeiden päänsärky kivunlievitys, närästyslääkkeet, huulihoidot, hengityselinten korjaustoimenpiteet tai dermatologiset voiteet, eivät ole vain miljoonien eurooppalaisten välttämättömiä lääkkeitä ne toimivat usein ennaltaehkäisevänä hoitona. Mitä enemmän verotamme näitä tavaroita, sitä enemmän rasitamme MD: itä ei-välttämättömillä vierailuilla.

Maltan esimerkin mukaan Euroopan maiden tulisi alentaa arvonlisäveronsa 0 prosenttiin kaikista lääkkeistä. Arvonlisäveron tarkoituksena on poistaa kaupallinen toiminta varmistaen, että kaikki kaupalliset liiketoimet maksavat kohtuullisen osuutensa, myös ne yritykset, jotka perinteisesti eivät maksa yritysveroja. Potilaiden näkökulmasta lääkkeiden myynnin pitäminen puhtaasti kaupallisena liiketoimena jättää kuitenkin huomiotta. Miljoonat potilaat tarvitsevat päivittäin erityisiä reseptilääkkeitä, ja toiset luottavat käsikauppalääkkeiden apuun kivun lievittämiseksi tai sellaisten ongelmien hoitamiseksi, jotka eivät vaadi ammattitaitoista hoitoa.

Euroopan maiden on aika sopia sitovasta nollaverotussopimuksesta lääkkeille tai vähintään 5 prosentin ylärajasta, mikä alentaisi lääkkeiden hintoja kaksinumeroisin numeroin, lisäisi saatavuutta ja loisi oikeudenmukaisemman Euroopan.

Bill Wirtz on kuluttajavalintakeskuksen vanhempi analyytikko. Hän twiittaa @wirtzbill

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 4 miljoonan euron verotuksen lykkäämisen Tanskassa koronaviruksen aiheuttamien pk-yritysten tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 4 miljoonan euron (30 miljoonan Tanskan kruunun) suuruisen tanskalaisen tukijärjestelmän pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille), jotka kärsivät koronaviruksen puhkeamisesta. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Julkinen tuki annetaan korottomina luottojärjestelyinä pk-yritysten maksettavien palkkaverojen suhteen. Järjestelmän tarkoituksena on lievittää likviditeettirajoituksia, joita pk-yritykset ovat työnantajilla ja joille koronaviruksen puhkeamisen taloudelliset vaikutukset ovat vaikuttaneet eniten, ja auttaa heitä jatkamaan toimintaansa. Komissio totesi, että Tanskan järjestelmä on väliaikaisten puitteiden ehtojen mukainen.

Erityisesti i) tuki myönnetään ennen 30. kesäkuuta 2021; ja ii) lykätyt maksut maksetaan viimeistään 31. joulukuuta 2022. Komissio päätteli, että toimenpide on välttämätön, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion taloudessa olevan vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan mukaisesti. b) SEUT-sopimus ja väliaikaisessa kehyksessä asetetut ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Lisätietoja väliaikaisesta kehyksestä ja muista toimista, joita komissio on toteuttanut koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten torjumiseksi, löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.61233 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu verkkosivuilla.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Alankomaiden pääministeri tuomitsee sulkuratkaisut "rikollisena väkivallana"

Julkaistu

on

By

Alankomaiden pääministeri Mark Rutte (Kuvassa) tuomitsi maanantaina (25. tammikuuta) maanlaajuiset mellakat viikonloppuna, jolloin mielenosoittajat hyökkäsivät poliiseihin ja sytyttivät tulipaloja protestoidakseen yöllä tapahtuvaa ulkonaliikkumiskieltoa koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi, kutsumalla heitä "rikolliseksi väkivallaksi", kirjoittaa .

Poliisin mukaan satoja ihmisiä oli pidätetty lauantain illalla alkaneiden ja maanantain varhaisiin aikoihin kestäneiden tapahtumien jälkeen, mukaan lukien jotkut mellakoitsijat heittivät kiviä ja yhdessä veitsiä poliisille ja polttivat COVID-19 -testausaseman.

"Tällä ei ole mitään tekemistä protestin kanssa, tämä on rikollista väkivaltaa, ja me kohdelemme sitä sellaisenaan", Rutte kertoi toimittajille toimistonsa ulkopuolella Haagissa.

Alankomaiden koulut ja ei-välttämättömät kaupat on suljettu joulukuun puolivälistä lähtien, kun baarit ja ravintolat suljettiin kaksi kuukautta aikaisemmin.

Rutten hallitus lisäsi ulkonaliikkumiskiellon ylimääräisenä lukitusmenettelynä lauantaina peläten, että COVID-19: n brittiläinen muunnos saattaa pian johtaa tapausten lisääntymiseen.

Alankomaissa on ollut 13,540 19 kuolemaa COVID-944,000: stä ja XNUMX XNUMX infektiosta.

Poliisiliitto NPB sanoi, että mielenosoituksia saattaa olla enemmän, kun ihmiset turhautuvat maan kuukausia kestäneen lukituksen vuoksi.

"Emme ole nähneet niin paljon väkivaltaa 40 vuoden aikana", ammattiliiton hallituksen jäsen Koen Simmers sanoi Nieuwsuurin televisio-ohjelmassa.

Poliisi käytti vesitykkiä, koiria ja hevosen ratsastajia mielenosoituksen hälventämiseen Amsterdamin keskustassa sunnuntai-iltapäivällä. Lähes 200 ihmistä, joista osa heitti kiviä ja ilotulitteita, pidätettiin kaupungissa.

Eindhovenin eteläkaupungissa ryöstö ryösti rautatieaseman kauppoja ja sytytti autoja ja polkupyöriä.

Kun poliisi sanoi mielenosoittajien rikkovan maan nykyisiä lukitussääntöjä, "he ottivat aseet taskustaan ​​ja hyökkäsivät välittömästi poliisin kimppuun", Eindhovenin pormestari John Jorritsma sanoi.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Ranskan terveydenhuollon sääntelyelimen johtaja: COVID-tilanne on "huolestuttava"

Julkaistu

on

COVID-19-tilanne Ranskassa on huolestuttava, maan Haute Autorite de Santen (HAS) terveydenhuollon sääntelyviranomaisen päällikkö kertoi maanantaina 25. tammikuuta Ranskan Inter-radiosta, kun presidentti Emmanuel Macronin hallitus harkitsee uutta sulkua, kirjoittavat Sudip Kar-Gupta ja Dominique Vidalon.

Ranskassa on maailman seitsemänneksi korkein COVID-19-kuolonuhri, yli 73,000 kuolonuhrilla.

”Se on huolestuttava hetki. Tarkastelemme lukuja päivittäin. Meidän on toteutettava toimenpiteet melko nopeasti .... mutta samalla, ei liian hätäisesti ”, totesi HAS: n johtaja Dominique Le Guludec.

Jean-François Delfraissy, tieteellisen neuvoston johtaja, joka neuvoo hallitusta COVID-19: ssä, oli sanonut sunnuntaina, että Ranska tarvitsi todennäköisesti kolmannen kansallisen lukituksen, ehkä jo helmikuun koulujen lomien aikana, koska levitettiin uusia variantteja. virus.

Ranskan Eurooppa-ministeri Clement Beaune, kysyessään asiasta ranskalaisessa radiossa maanantaina, vastasi, ettei asiasta ole tehty vahvaa päätöstä.

Ranskassa on tällä hetkellä valtakunnallinen 18–6 tunnin ulkonaliikkumiskielto, joka pyrkii hidastamaan viruksen leviämistä, mutta uusien infektioiden keskimääräinen määrä on kasvanut 18,000 20,000: sta päivässä yli XNUMX XNUMX: een.

Ranskan MEDEF-liike-elämän aularyhmän johtaja Geoffroy Roux de Bézieux sanoi, että hän kehottaa hallitusta pitämään mahdollisimman monet yritykset ja koulut avoimina kaikissa uusissa työsuhteissa, suojelemaan taloutta ja auttamaan lasten koulutusta.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa