#Ukraine - Älä koskaan unohda valtavia kärsimyksiä Euroopan keskellä

| Tammikuu 17, 2019

Tällä viikolla Euroopan parlamentissa Strasbourgissa Euroopan parlamentin jäsen Charles Tannock isännöi vastaanottoa, jossa avattiin Rinat Akhmetov Foundationin laatima "Donbassin ja siviilien" alkuperäisten valokuvien näyttely.n, kirjoittaa James Wilson. Rinat Akhmetovin säätiö on Ukrainan suurin henkilökohtainen hyväntekeväisyysaloitetta.

Vastaanottoon osallistui yli 30in jäseniä kaikista poliittisista ryhmistä ja eri jäsenvaltioista, jotka saivat esityksen saadakseen vaikutelman Ukrainan itäisen sodan visuaalisesta vaikutuksesta siviilien jokapäiväiseen elämään. ristiriidassa.

”Näyttelyn päätavoitteena on kiinnittää huomiota Donbaden ja Tragdian tragediaan erinomainen Rinat Akhmetovin säätiön työ, ”sanoi Tannock.” Rinat Akhmetovin säätiö aloitti 5in tukemisen vuosia sitten ja jatkaa näin tänään. Yli miljoona ihmistä on pelastunut 2014in konfliktin alusta. Yli 12 miljoonan elintarvikepakkauksen on toimitettu yli 750in kaupungeille ja kylille Ukrainan itäosassa. Näiden pakettien ansiosta yhteydenottolinjalla asuvat ihmiset selviävät. ”

Konflikti ei ole ylimpänä niiden ihmisten mielissä, jotka käsittelevät Kansainvälinen ulkopolitiikka Mutta Donbasin asukkaat tarvitsevat edelleen humanitaarista apua. 6.5 miljoonaa ihmistä on joutunut sodan rauhalliseen elämään; heidän elämäntapansa murtautuivat, perheet revittyinä, kodit tuhoutuivat, ystävät ja sukulaiset tapettiin ja loukkaantui.

Näyttelyssä esitellään joukko mustavalkoisia kollaaseja "Donbass ja siviilit" -albumista, värillisiä valokuvia tuhoutuneista taloista ja niiden asukkaista sekä lasten kommentteja, jotka ovat nähneet sodan vaikutukset omin silmin.

”Nykyisessä tilanteessa ainoa toivomus, joka tulee heidän elämäänsä, on empatia, ymmärrys ja elintärkeä humanitaarinen apu. Donbassin syntyperäinen Rinat Akhmetov tuntee voimakkaasti maanmiehensä kärsimykset. Sodan ensimmäisinä päivinä hän on ymmärtänyt heidän ahdingonsa, empaattunut heidän kanssaan ja tarjonnut auttava käsi. 2014issa hän perusti säätiön alaisuudessa Ukrainan suurimman humanitaarisen avun ohjelman - humanitaarisen keskuksen.

Säätiö on auttanut kaikkein heikoimmassa asemassa olevia väestöryhmiä - vanhuksia, lapsia, vammaisia, suurperheitä - 5-vuosia. Yli miljoona ihmistä on pelastunut 2014in konfliktin alusta. Kyivin kansainvälisen sosiologiainstituutin tekemän tutkimuksen mukaan 85% alueen asukkaista ei olisi säilynyt ilman hänen apua. Lähes 57% haastatelluista ukrainalaisista on vakuuttunut siitä, että Rinat Akhmetov -säätiön työ on estänyt humanitaarisen katastrofin Donbassissa, ”sanoi Natalia Yemchenko, Rinat Akhmetovin säätiön hallintoneuvoston jäsen.

Yhdistyneiden Kansakuntien mukaan noin 4 miljoonaa miljoonaa siviiliä Itä-Ukrainassa vaatii edelleen humanitaarista apua. 92% Donbasin asukkaista tarvitsee edelleen eloonjäämiselle välttämättömiä kohteita: ruoka ja lääketiede. Donbassin konfliktin alusta lähtien säätiö on toimittanut yli 12 miljoonaa ruokapakettia alueen siviileille, jotka ovat kiitollisia vastaanottajia lempinimeltään "selviytymispakkeiksi".

Säätiön toimitusjohtaja Roman Rubchenko on intohimoinen opettamaan mahdollisimman monta ihmistä siviileiden kauheasta elinolosuhteesta Ukrainan itäosassa. Ensimmäinen askel oli ainutlaatuisen valokuvakirjan "Donbass ja siviilit" julkaiseminen, se on kronikka Euroopan keskellä tapahtuvista kauhistuttavista tapahtumista. Kuvakirja sisältää 11-tarinoita Kramatorskin, Bakhmutin, Avdiivkan, Krasnogorovkan, Peskin ja muiden Donbass-sodan saaneiden siviileistä. Kirja kertoo sodasta ja siviileistä, poltetuista taloista ja hiiltyneistä toiveista ja siitä, miten ihmiset selviävät, samalla kun toivotaan rauhaa. Valokuva-albumi on jo esitetty Ukrainassa ja Euroopassa, ja se on osoittautunut järkyttäväksi ilmoitukseksi monille ihmisille. Tämä painos on vain ensimmäinen askel säätiön suunnittelemien toimien ketjussa osoittamaan maailmalle, miten ihmiset elävät Donbassissa ja kuinka paljon rauha heille tarkoittaa.

”Näyttelyssä esiteltiin myös 16-videoesityksiä lapsilta, jotka osallistuivat viime kesänä hankkeeseen” Donbasin lasten lapsi ”. Näissä emotionaalisissa ja liikkuvissa elokuvaleikkeissä lapset selittävät omilla sanoillaan, mitä heidän on täytynyt käydä läpi ”, sanoi Roman Rubchenko.

"He opettavat kaikkia aikuisia ymmärtämään kauhua, joka on jakanut elämänsä" ennen "ja" jälkeen "sodan kokemuksiin. Näiden henkilökohtaisten haastattelujen kautta koko maailman pitäisi oppia nuorten elämysten pelottavista kokemuksista, ja miksi Donbassin lapset haaveilevat niin paljon rauhasta, Rubchenko jatkoi.

Kirjoittaja James Wilson on EU: n Ukrainan yritysneuvoston perustajajohtaja.

Tunnisteet: , , ,

Kategoria: Etusivu, varustellun, Varustellun artikla, terveys, Ihmisoikeudet, Ukraina