#EAPM - Huippu-vuoden tapahtuma on valtava menestys

| Joulukuu 6, 2018

Se on melkein loppu 2018: ssä, ja EAPM tänä viikonloppuna allekirjoitti tyylikkäästi suurella illalla Euroopan parlamentissa Brysselissä Rochen sponsoroiman tapahtuman aikana, kirjoittaa Euroopan Alliance for Henkilökohtainen Medicine (EAPM) pääjohtaja Denis Horgan.

Suuri osa upeasta vuoropuhelusta, johon osallistuivat 60-vieraat, joukko Euroopan parlamentin jäseniä sekä persoonallisen lääketieteen suuret ja hyvät kannattajat, oli kaikkien ihmisten välinen vuoropuhelu. Ruoka ei ollut paha.

Horgan kertoi koolle: "Se on ollut hämmästyttävä vuosi. Ja kiitos kaikille täällä, samoin kuin ne, jotka eivät voineet olla, jotka ovat osallistuneet kiireisiin, kova, mutta äärimmäisen arvokkaisiin kaksitoista kuukautta.

"Valitettavasti Joulupukki oli kiireinen avata messuosassa jonnekin Lapissa eikä pystynyt tekemään sitä. Mutta olemme jättäneet ruokaa ulos ... "

Sponsoroiva MEP oli pitkäaikainen henkilökohtaisen lääketieteen kannattaja Sirpa Pietkainen. Hän sanoi: "Tulevaisuuden todistaminen terveydenhuollon kestävyydestä EU: ssa" on elintärkeää ja myös onnitteli asiantuntijaryhmää kestävän kehityksen indeksistä.

Indeksi tarjoaa ainutlaatuisen yleiskuvan nykyisten 28 EU: n terveydenhuoltojärjestelmien nykyisestä tilasta, ja se perustuu suurimpaan tietokantaan, joka on avoimen lähdekoodin, vuorovaikutteinen ja riippumaton asiantuntijaryhmä.

Marian Harkin MEPsaid: "Indeksi tarjoaa mielekkäitä näkemyksiä terveydenhuollon kestävyydestä koko EU: ssa ja asiantuntijaryhmä sisältää potilasjärjestöt, politiikan asiantuntijat, terveydenhuollon ammattilaiset ja lääkeyhtiöt. ”

Vuodelle merkiksi tämä oli ihanteellinen tapahtuma, varsinkin kun se tapahtui varsin poikkeuksellisen toisen vuosittaisen kongressin takana Milanossa ja ennen EAPM: n seitsemättä vuotuista puheenjohtajuusikonferenssia huhtikuussa. Kesken on Brexitin maaliskuun lopussa ei-niin-pieni asia, jota seuraa Euroopan parlamentin vaalit ja uusi komissio.

Joten se ei tule enää hiljaisemmaksi.

Tällä välin keskitymme hieman FutureProofing-indeksiin, joka mahdollistaa tulevaisuuteen keskittyvän keskustelun, joka perustuu tosiasioihin ja parhaiden käytäntöjen jakamiseen terveydenhuollon ammattilaisten, tiedotusvälineiden, potilaiden ja suuren yleisön keskuudessa Euroopan unionissa.

Indeksi sisältää syvällisen analyysin hoidon tilasta koko potilasmatkalla yhden taudin osalta vuosittain. Ensin ylöspäin on rintasyöpä.

Said Horgan: "Rintasyöpäindeksillä seurataan tautitilannetta ja ratkaistaan ​​kunkin maan osalta yksi pistemäärä, joka osoittaa, kuinka järjestelmät tukevat ennaltaehkäisyä ja diagnoosia, hoitoa, tuloksia ja eloonjäämistä, potilaskohdistusta ja palliatiivista hoitoa.

"Ylivoimainen tavoite on vastata monivuotisiin kysymyksiin tekemällä yhdessä terveydenhuoltojärjestelmän kumppaneiden kanssa täydellistä kuvaa siitä, mitä Eurooppa tietää nyt ajaakseen keskustelun potilaiden tarvitsemasta terveydenhuoltojärjestelmästä."

Kysyttäessä hakemuksesta Horgan lisäsi: "Se pyytää kysymyksiä, jotka ovat rikkaammat maat aina terveellisemmät, mistä maista pääsee ensin innovaatioihin, onko yhteys yksityisten terveydenhuoltomenojen julkisten menojen ja terveystulosten ja julkisen terveydenhuollon välisten yhteyksien välillä menot taantuman aikana ja terveysvaikutukset?

"Access on avain, täällä, kuten olemme aina sanoneet", hän lisäsi.

Vieraat kuulivat, että muihin kysymyksiin sisältyy, mikä on yleisten terveydenhuoltojärjestelmien ja terveysnäkökohtien maiden välinen korrelaatio, onko väestön terveystarvetta ja yleistä järjestelmän suorituskykyä koskevan seurannan laadun välinen yhteys, mikä on terveyden välisten erojen väestö ja yleiset terveystulokset.

Yksi äärimmäisen tärkeä kysymys (vaikka ne kaikki ovat tärkeitä) on se, mikä on niiden lukujen välinen yhteys, jotka käyttävät seulontaohjelmia ja selviytymisastetta?

EAPM on osa meneillään olevan hankkeen asiantuntijaryhmää ja Alliance-käsitys on, että tällaiset indeksit on olemassa kaikissa keskeisissä sairausalueissa, mukaan lukien keuhkosyöpä. Kestävyys ja saatavuus

Tuula Helander sanoo Suomen terveysministeriöstä: "Tietenkin on olemassa useita tapoja tarkastella terveydenhuoltojärjestelmien kestävyyttä. Parlamentin kokouksessa selvitetään, mitä keskeisiä johtopäätöksiä voidaan tehdä olemassa olevista tiedoista ja mitä tietoja tulevaisuudessa tarvitaan todisteisiin perustuvien ja tuloshakuisten terveydenhuoltojärjestelmien kehittämiseen. "

European Cancer Patient Coalitionin potilasryhmän European Cancer Patient Coalitionin johtaja Lydia Makaroff sanoi: "Kestävyys on laaja kysymys, ja terveydenhuollon järjestelmien keskeinen haaste on hallinnoida lääkkeiden menoja ja samalla tuottaa innovaatioita. Euroopan on varmistettava resurssien järkevä käyttö. "

Osa tästä prosessista on se, että kun potilaalle on mahdollista kohdistaa tavoite vanhemmalla halvemmalla lääkkeellä, se on tehtävä. Mutta jos potilas tarvitsee nykyaikaisempaa hoitoa, pääsyn olisi oltava kohtuullisella hinnalla, joka heijastaa sekä markkinoiden lisäarvoa että volyymia - pienillä määrien käsittelyillä, luonnollisesti korkeammalla hinnalla.

Tämän tasapainon saavuttaminen varmistaa, että kaikki voittavat. Nykyiset todisteet osoittavat selvästi, että järkiperäisen käytön aktiivista hallintaa alentavat lääkkeiden kokonaiskulutuksen kasvu ja siten entistä paremmat innovaatiokyvyn mahdollisuudet.

Innovaatioiden integrointi

Tämä aihe on katettu perusteellisesti EAPM: n kongressissa Milanossa 26-28-marraskuussa. Kongressi toimi banneri "Eteenpäin yhdeksi: integroimalla innovaatio Euroopan terveydenhuoltojärjestelmiin" ja vetänyt yhteen 100: t johtavien asiantuntijoiden joukosta nopeasti muuttuvassa terveydenhuollossa.

Poliittisten päättäjien, valtion sääntelyviranomaisten, potilaiden, tutkijoiden, akateemisten tutkijoiden, terveydenhuollon ammattilaisten ja toimittajien joukot olivat mukana tuomassa toimintaansa.

Paluu parlamenttiin tällä viikolla, MEP Sirpa Pietkainen sanoi: "Jos yksilöllisen lääketieteen potentiaali toteutuu, muutokset ovat välttämättömiä lääkkeiden kehittämisen, sääntelyn, arvioinnin ja palkitsemisen kannalta.

"Poliittisten päättäjien ja maksajien on tärkeää ymmärtää, että investoiminen nyt näihin kehittyneisiin terapioihin ja tekniikoihin sekä riittäviin sääntely- ja maksajapäätösten tekijöihin on keskeinen edellytys pitkäaikaisen ja kustannustehokkaan potilaan kannalta tulosetuudet ja tehokkaammat terveydenhuoltojärjestelmät toteutuvat ", hän lisäsi.

Ehdotetut ratkaisut vaihtelevat eri sidosryhmien ja päätöksentekijöiden parempien koordinointi- ja yhteistyömallien välillä eri vaiheissa pöydän ja sängyn aikataulun välillä kehittyneempiin hinnoittelu-, korvaus- ja rahoitusmekanismeihin sekä tehokkaisiin käyttömuotojen hallintaan yksilöllisten lääketiede.

Innovaatiot ja kannustimet ovat elintärkeitä terveyden ja vaurauden kannalta nykyisessä EU-28-järjestelmässä (ja ne ovat entistä tärkeämpiä sen jälkeen, kun Iso-Britannia lähtee ensi vuonna). Se kannustaa myös investointeja EU: n ulkopuolelta, mikä on selvästi liiketoiminnan ja työpaikkojen kannalta hyvä asia.

Samankaltaiset haasteet, samanlaiset viestit. Ja tässä on toinen - onnellinen loma!

Tunnisteet: , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Eurooppalaiselle liittoumalle Yksilölliset Medicine, terveys, Henkilökohtainen lääketiede