Liity verkostomme!

EU

Terveys turvallisuus on yhtä tärkeää kuin veroparatiisien terrorismista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

health_budgetEuroopan Alliance Henkilökohtainen Medicine (EAPM) pääjohtaja Denis Horgan 

Jokainen haluaa tuntea olonsa turvalliseksi, ja viikonlopun ja viime päivien Brysselin "sulkeminen" on heittänyt sen voimakkaaseen helpotukseen. Suljetut koulut, suljetut metrot, suljetut kaupat ja melkein tyhjät baarit ovat olleet jyrkässä vastakohdassa raskaalle armeijalle ja poliisille läsnä ollessa enemmän uutisjoukkoja kuin turisteja kaupungin Grand'Placessa. 

Mutta todellisen terrorismin uhan keskellä oleva turvallisuus ei ole ainoa areena, jolla se pelastaa ihmishenkiä - terveysturva on myös elintärkeää Euroopassa, jossa on 500 miljoonaa potentiaalista potilasta 28 jäsenvaltiossa. Euroopan komission terveysturvakomitea (HSC), joka kerää tietoja uhista ja riskeistä EU: n erillisvirastoilta, luetelee ensisijaisten aiheidensa joukossa '' havaitseminen ja viestintä '' ja toteaa, että '' valmiudet edellyttävät tietojen oikea-aikaista havaitsemista ja nopeaa jakamista asiaankuuluville sidosryhmille ''.

Mainos

Se lisää, että myös tieteellinen neuvonta on avainasemassa, koska "kansanterveyskriisiin vastaaminen vaatii asiantuntijoiden nopeaa mobilisointia". HSC keskusteli äskettäin tartuntatautien riskistä pakolaisleireillä kaikkialla EU: n jäsenvaltioissa ja jatkoi myöhemmin tapaamista arvioidakseen vuoden 2010 tulivuoren tuhkapilven sekä edellisen vuoden H1N1-pandemian mahdollisia terveysvaikutuksia. On selvää, että turvallisuuden ja yleisen turvallisuuden ylläpitäminen on ensiarvoisen tärkeää, mutta tämä edellyttää hienoa tasapainoa ylireagoivan ja alireagoivan välillä - protokollat ​​eivät olleet kunnolla paikallaan esimerkiksi Ebola-pelolle - ja myös tieteen on ole valmis käyttöönottoon hetken varoitusajalla. Tauti tai ympäristökatastrofi eivät selvästikään ole täsmälleen samat kuin terroristiryhmässä, mutta kussakin tapauksessa tekniikan ja tieteen on oltava olemassa niiden löytämiseksi, rajoittamiseksi ja / tai hävittämiseksi.

Olemme kuulleet koko viikon, että Brysselin yhdeksän poliisivoimaa ei aina voida kommunikoida ja koordinoida, ja tämä pätee myös rajojen yli toimiviin turvallisuusjoukkoihin, jotka yhä nykyäänkin vartioivat kiihkeästi omaa älykkyyttään. Jos Belgia ja Ranska olisivat jakaneet tällaista tiedustelutietoa, on vankka väite siitä, että hyökkäykset olisi estetty. Yhteistyö on selvästi elintärkeää, ja tämä pätee myös terveysturvaan. Brysselissä toimiva henkilökohtaisen lääketieteen eurooppalainen allianssi (EAPM) katsoo, että esimerkiksi investoiminen Big Data -järjestelmiin - tämän uuden ja nopeasti kasvavan ennaltaehkäisy-, diagnoosi- ja hoitomenetelmän kulmakiviin - on elintärkeää, jos haluamme saada pääsy EU: n laajuisiin tietoihin, jotka voisivat turvata ja parantaa EU: n kansalaisten hyvinvointia - antamalla oikealle potilaalle oikea hoito oikeaan aikaan.

Ja tämä koskee myös potilaita, jotka ovat henkilökohtaisen lääketieteen ytimessä. Yleisön on oltava korkeampaa terveysosaamista, ja tällä alalla etulinjan terveydenhuollon ammattilaisilla on suuri rooli.

Mainos

Viimeksi mainittujen on oltava ajan tasalla nykyaikaisista menetelmistä, heidän on oltava tietoisia asiaankuuluvista kliinisistä tutkimuksista ja pystyttävä kommunikoimaan kunnolla heidän edessään olevan potilaan kanssa, valtuuttamalla hänet ja osallistumaan yhteispäätökseen hoitovaihtoehdoistaan. Koulutus on tietysti avainasemassa, ja sen on oltava jatkuvaa, jotta voidaan pysyä tiedossa, joka ylittää Moore-lain ja liikkuu rakkulaisella ja usein hämmentävällä vauhdilla. Mutta se ei ole vain sitä. Parhaita käytäntöjä on otettava käyttöön monilla terveydenhuollon areenoilla, ja ennen kaikkea ne on pantava täytäntöön asianmukaisesti.

Tarvitsemme älykkäämpiä lakeja tämän helpottamiseksi, mutta vaikka se onkin älykäs, se ei ole mitään, jos sitä ei noudateta ja pilkkaa esimerkiksi rajat ylittävän terveydenhuollon kaltaisia ​​aloitteita. Missä ovat sähköiset potilastiedot, joihin on teoriassa helppo päästä mistä tahansa EU-maasta? "Vaikea havaita", on vastaus. Tosiasia on, että maan (tai jopa alueen) sairaalat kamppailevat pääsyään tietueisiin ja kamppailevat vielä enemmän niiden jakamiseksi. Ja veto potilasta, joka pyytää kopiota ... häntä kohdellaan vastahakoisesti ja pahimmillaan parhaimmillaan ja suorastaan ​​esteillä. Mikään näistä ei auta luomaan Eurooppaa, joka pystyy reagoimaan nopeasti terveydenhuollon uhkaan, kunnes joissakin tapauksissa on myöhässä. Aivan kuten Pariisi.

Kukaan ei sano, että se on helppoa. Koordinoitujen hyökkäysten lopettaminen, kuten 130 kuollut ja monet muut loukkaantuneet, on vaikeaa. Erittäin tarttuvan taudin pysäyttäminen sen jäljillä on yhtä ongelmallista. Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Vytenis Andriukaitis (jonka asiakirja-aineistolla varmistetaan, että komissio on valmis tukemaan EU: n valmiuksia toimia elintarviketurvallisuuden kriisitilanteissa tai pandemioissa) puhui Gasteinissa tämän vuoden alussa: lisääntyvät kroonisia sairauksia aiheuttavat riskitekijät, jotka kärsivät yhteiskunnastamme ja uhkaavat terveydenhuoltojärjestelmiemme kestävyyttä. Tämä aiheuttaa suuria kustannuksia terveydenhuoltojärjestelmissämme.

Hän lisäsi: "En koskaan väsy korostamaan, että tarvitsemme suuren muutoksen terveydenhuoltojärjestelmiemme rahoituksessa, järjestämisessä ja toiminnassa. Tarvitsemme lisää kansanterveyttä. Tarvitsemme lisää ehkäisyä. Ja tätä varten tarvitsemme varmasti paremman käsityksen siitä, että ihmisten terveys - terveydenhoitoresurssimme - on arvokkain taloudellinen voimavara, johon kaikkien ministereiden on osallistuttava. "Tarvitsemme lukutaitoa pitämään ihmiset hyvässä kunnossa ja ehkäisemään sairauksia. tarvitsemme koulutusta; tarvitsemme kohtuuhintaisia ​​terveellisiä ruokia; tarvitsemme sopivia taloja; julkiset tilat, joissa ihmiset voivat käyttää; tarvitsemme terveelliset työ- ja elinolot; ihmisarvoinen elintaso. Tämä puolestaan ​​edistää hyvää terveyttä, mikä tarkoittaa tuottavaa työvoimaa. " Tutkijat ovat yhtä mieltä siitä, että terveysturva on maailmanlaajuinen välttämättömyys ja että Euroopan (Yhdysvaltojen kanssa) tulisi näyttää tietä valvontaverkostojen laajentamisessa maaseutu- ja kaupunkialueilla.

Yksi asiantuntija - David Perlin, kansanterveystutkimuslaitoksen ja New Jerseyn Rutgersin alueellisen biokontrollilaboratorion toimitusjohtaja - kirjoitti New York Times: ”Infektion diagnosointi ilman kykyä hoitaa ja hallita potilaita tekee diagnostiikasta hyödytöntä. On aika laatia kattava investointisuunnitelma, joka vastaa maailmanlaajuisiin terveystarpeisiin. " EAPM ei voinut sopia enempää, mutta vielä on paljon tehtävää. Tätä silmällä pitäen, allianssi toteuttaa '' tilannekatsauksen '' prosessin nähdäksesi missä olemme henkilökohtaisessa lääketieteessä, big data -sovelluksessa, tutkimusbudjeteissa ja muussa, sekä missä meidän on oltava ja minne meidän on mentävä paremman terveyden takaamiseksi kansalaisuudellemme.

Tämä prosessi huipentuu EAPM: n neljänteen vuosikokoukseen, joka pidetään yhdessä EU: n puheenjohtajavaltion Alankomaiden kanssa Brysselissä ensi huhtikuussa. Konferenssi toimii monen sidosryhmän foorumina, joka kokoaa yhteen potilaita, tutkijoita, tutkijoita, teollisuutta, lainsäätäjiä ja muuta. Terrorismin ja sairauksien torjunta eivät selvästikään ole täysin samat. Mutta sekä terrorismilla että huonolla terveydellä on syvä ja kielteinen vaikutus unionin tilaan, ja niihin on puututtava älykkäästi, luottavaisesti ja koordinoidusti. Kaikesta syystä.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa